NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Dacă ar fi să alegeţi un singur film, pe care să-l vadă toţi, care ar fi acesta?
Încep eu. "Pământeni"/"Earthlings".
http://youtu.be/UeBGp9PwS6M

142 răspunsuri:
| Juviia a răspuns:

Hachiko.Este un film care iti da niste lectii de viata

NOname
| NOname explică (pentru GlowingShadow):

Nu cred că există sclavia decentă, violul decent, furtul decent, crima decentă, abuzul decent. Faptul că se profită de animale, că sunt folosite şi omorâte fără acordul lor, este în sine o mare nedreptate, care nu poate fi trecută cu vederea de cineva cu simţul justiţiei nedenaturat. Iar faptul că cineva respectă legea, în cazul de faţă este irelevant, pentru că legile, în ceea ce priveşte protecţia animalelor, sunt extrem de proaste, mai ales în ţările slabdezvoltate, ca România. Legea şi moralitatea referitoare la animalele non-umane sunt paralele.

Iar 12 Angry Men îmi place şi mie. Te pune pe gânduri.

| GlowingShadow a răspuns (pentru NOname):

Aici depinde cum privim lucrurile. Eu o singura problema am cand vine vorba de omorat animale: vanatul lor ca sport. Insa, n-am nimic impotriva cand vine vorba de ele ca sursa de hrana. Oricat am forta nota moralitatii, omul nu e ierbivor, iar moartea in acest sens nu e crima. Vorbim de surse de hrana. Ii inteleg perfect si pe vegani, e alegerea lor. Eu insa nu o sa renunt la carne. Zilnic mor animale, nu doar cele omorate de om, asa e natural. Problema acolo e cand omul intervine in evolutie, si omoara din placere ca trofee cel mai frumos exemplar, cu asta blocand posibilitatea ca exemplarul respectiv sa-si transmita abilitatile genetice generatiei viitoare. Sunt total impotriva oricarei forme de violenta cand vine vorba de animale, dar n-am nimic impotriva cand vine vorba de ele ca sursa de hrana.

NOname

Nu poţi fi "total împotriva oricărei forme de violenţă când vine vorba de animale" şi simultan să susţii abuzul asupra lor, omorârea lor, când vine vorba de mofturile tale culinare. Omul poate trăi perfect fără să consume cadavre de animale şi secreţiile lor şi chiar este mai indicat pentru sănătatea acestuia.
Iar accentul aş pune nu pe speciism (care, de fapt, reprezintă o problemă), ci pe suferinţa în general şi pe dreptul la viaţă. Suferă şi elefantul, şi porcul, şi găina... când îi maltratezi şi le iei viaţa. "Hai să-i înmulţim şi să-i omorâm în voie, că avem de unde" este un gând deplorabil, deci reanalizează-ţi poziţia şi încearcă să adopţi una corecta!

Cand spui ca veganismul este mai indicat din punct de vedere al sanatatii, acolo gresesti. Omul nu e ierbivor. Proteinele din carne sunt necesare organismului, dat fiind faptul ca cele provenite din plante nu sunt complete din punctul de vedere ale amino acizilor de care corpul uman are nevoie. Da, poti trai si mancand doar plante, dar sa spui ca e mai sanatos, e eronat.
Tu privesti strict din punct de vedere moral lucrurile, si iti respect punctul de vedere. Natura insa nu lucreaza cu morala, ne place sau nu, asa ceva nu este cunoscut in natura. Nu degeaba exista specii carnivore, pradatori etc. Cum am zis si in comentariul anterior, sunt impotriva vanatului lor ca sport, dar nu am nimic impotriva uciderii animalelor ca sursa de hrana.

| Nitroblast a răspuns:

Asta e pentru toti romanii, ca sa isi stie adevarata istorie:
Niascharian - Sa renastem

| Nimeni10 a răspuns:

Snowden 2016, un film despre guvernul din SUA, cum manipuleaza lumea.

| Xdreaper21 a răspuns:

Elien vs predator
Deadpool
Dumnezo pantru o zi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Deaad):

Aceeasi parere o am si eu, filmul asta ar trebui vazut de toti romanii. happy

anonim_4396

Si iti mai propun un film: Pentru patrie, tot de Sergiu Nicolaescu.

| Lioana a răspuns:

Filme bune sunt multe. Pe oricare l-ai alege probabil va placea majoritatii populatiei.
Filme impresionante care sa te faca sa te gandesti mult timp la ce ai vazut sunt si ele destule.
Daca ar fi sa aleg doar unul, un singur film pe care sa-l arat celorlalti, cred ca as alege nu unul care sa placa, sa impresioneze sau sa obsedeze pe cineva ci unul care are puterea de-a schimba omul pe interior, care l-ar face mai bun, care i-ar da viziunea corecta asupra vietii. Nu stiu daca exista un astfel de film.

| Deaad a răspuns (pentru anonim_4396):

E unul dintre cele mai interesante filme vazute de mine.
Chiar daca a primit nenumarate critici in legatura cu anumite fapte istorice care au fost prezentate eronat in film, esenta lui conteaza, aceea de a indeparta controversele legate de maresalul Antonescu si minciunile pe care romanii le cred cu tarie.
Sa spui ca Antonescu nu a fost patriot si a adus tara la distrugere mi se pare una dintre cele mai mari ineptii iar fapta regelui e poate cea mai mare tradare nationala din istoria romanilor, un exemplu perfect al lasitatii si a lipsei de onoare; onoare pe care o consider vitala in supravietuirea popoarelor lumii, fara de care ne pierdem integritatea si dragostea pentru tara.

NOname

Din moment ce supravieţuirea ta nu este condiţionată de consumul de cadavre şi secreţii ale altor specii de animale (ca în cazul leopardului, de exemplu) şi deţii raţiune (nu eşti vreun sălbatic fără minte, ce nu se poate controla), înseamnă că faci o alegere conştientă de a tortura, viola şi ucide (personal sau plătind pe cineva). În viziunea mea, o astfel de atitudine este chiar mai gravă decât în cazul celor inconştienţi, care nici măcar nu se întreabă dacă din cauza lor suferă sau nu cineva sau trăiesc cu impresia că hamburgerii şi cârnaţii cresc în copaci sau pică din cer.

| ElenaWerman a răspuns:

A long way down

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Animalele nu vor sa fie omorate, dar nici fructele nu vor
Ce faceti voi, veganii daca aflati ca fructele traiesc?
Nici plantele nu doresc sa fie omorate si mancate
Revenind la subiect, as alege Hachiko sau Edge of tomorrow

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

The shawshank redemption, clar.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

...nici oamenii nu vor să fie omorâţi. După logica ta, trebuie să omorâm tot ce e viu, că de, dacă suntem distructivi, hai să fim distructivi până la capăt!

Chiar e atât de greu să faci deosebire între o reală necesitate (fără plante ai muri) şi un moft cretin transformat în tradiţie, în obişnuinţă, normalitate, care este o cauză a unor suferinţe cumplite, nemeritate şi incontestabile?

| Djsssbdkbdodb a răspuns:

Prizonierii - the prisoners

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Animalele se mananca intre ele, nu dintr-un moft

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Nu toate animalele se mănâncă între ele. Iar omul, la care mă şi refeream, clar, nu face parte din categoria animalelor, care nu pot supravieţui fără a mânca alte animale.

anonim_4396

Perfect de acord. happy

| ZuppyDoxi a răspuns:

"If I Stay", este un film trist, la care am plâns și îl recomand!

| CrissV03 a răspuns:

A street cat named Bob

Sunt organizatii de protectie ale animalelor care lupta pentru ca ele sa fie tinute in conditii cat mai optime la ferme.
De exemplu: https://www.worldanimalprotection.org/......al-welfare
A te hrani nu e crima, nu e viol, si nu e tortura. Suntem aproape de a ajunge la 8 miliarde de persoane pe Pamant, vanatul nu ne mai ajuta ca in trecut. Ferma de animale era un pas logic in a ne asigura hrana. De le ferme si a chinui animalele e un pas lung. Cele mai multe ferme le ofera un mediu acceptabil, sau chiar bun. Da, sunt cazuri extreme, nu neaga nimeni, dar a spune ca toata industria asta e plina de tortura, viol si stiu eu mai ce, e exagerare. De fapt, asta e scopul earthlings, sa adune cazurile extreme si sa le expuna ca fiind ceva natural in industria asta, ceea ce e o minciuna.
Nu sunt de acord cu uciderea animalelor ca sport, cum am zis. Nu sunt de acord cu uciderea animalelor ca sursa de imbracaminte. Nu sunt de acord cu tinerea lor ca sursa de amizament (acvarii, circuri etc.). Nu sunt de acord cu traditii cum e cea de pe insulele Faroe. Nu sunt de acord cu uciderea animalelor care prezinta un nivel de inteligenta mai mare ca sursa de hrana (delfini, balene, caini, elefanti etc.)
Nu sunt de acord nici cu ideea ca a ma hrani cu carne ma face criminal. Majoritatea fermelor de animale sunt cu mult peste conditiile prezentate in earthlings, ba chair conditii mai optime ca in spitalele romanesti de exemplu. Cum am zis, iti respect punctul de vedere, dar nu o sa ma simt niciodata criminal doar pentru simplul fapt ca vreau sa ma hranesc cu carne.

NOname

Ignoranţa, bat-o vina!
Şi naziştii găseau fel şi fel de scuze şi justificări pentru lagărele sale de concentrare, şi deţinătorii de sclavi umani... N-ai plecat departe.

NOname
| NOname explică (pentru AshEldo):

Samsara şi mie mi-a plăcut. Nu cred că aş consuma pe el al meu "singurul film văzut de toţi", dar e bun. happy

| viperra a răspuns:

Ceva semnificant, fiindca in zilele de azi, cred ca lumea se duce de rapa.Un film care sa le comunice despre ceea ce trebuie schimbat la noi, nu stiu ce film as alege.Sunt prea multe probleme in lumea asta si niciun film nu poate reflecta toate problemele, ci doar cateva. happy

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Un film prono. Make love, not war!

| AdrianVoicu a răspuns:

Întrebări similare