Pisicile sunt animale nocturne. Umbla si ele cand hrana este mai abundenta, adica soarecii ies din culcusurile lor,noaptea.
Acest lucru se intampla la animalele tinere,care au inca instinctul dezvoltat. Pe masura ce imbatranesc, capata obiceiurile stapanilor si dorm si ele noaptea.Dar si ziua!
Eu am avut multe pisici la viata mea,dar puii de pisica imi faceau mereu probleme,ca atunci cand noi ne puneam la culcare,ei aveau energie si chef de zbenguiala. Dar nu au iesit afara niciodata!
In concluzie,pisica ta vrea afara ca asa s-a obisnuit,fie ca vrea sa-si faca nevoile, fie ca vrea sa hoinareasca libera pe afara.
Daca nu are semnele pe care ti-le-am pomenit, nu e in calduri. Dar, daca nu vrei pui, este timpul ca in o luna-doua s-o sterilizezi.
De la 6 luni o pisica este matura sexual. Poate sa fie si mai tarziu,dar nu mai devreme.
Daca ar fi in calduri,nu ar vrea sa iasa afara,s-ar tavali pe jos, ar mieuna sfasietor de cate ori i-te adresezi, sta cambrata cu fundul in sus...
Dar, un animal care a fost obisnuit sa iasa afara din casa, este obisnuit sa-si faca nevoile in natura. Asa ca este posibil ca pe pisica ta s-o "taie" ceva si in acest fel sa se ceara afara.
Bună.
Dacă miaună este un semn al ei, trebuie să înveți ce vrea, să comunici cu ea.
Seara și dimineața, obligatoriu trebuie să o lași afară, are și ea nevoile sale fiziologice, este un animăluț de noapte și de aceea este mai "vorbăreță".
Pa, pa.
Poate este in calduri, hormonii facand-o sa se comporte mai agitat... daca da "din popou" atunci clar e in calduri. Dar nu e ceva neobisnuit sa vrea sa vina la tine, e chiar ceva de bine ca vrea sa stea in prezenta ta
Hei... si eu am doua pisici. Si la mine reactioneaza la fel, si imi dau seama ca vor afara, le este foame, trebuie sa isi faca treburile, sau au si ele nevoie de dragoste le iau in brate in cele mai multe cazuri )
Pai mie mi se pare normal.Are si ea nevoie pe afara, ca sa nu faca in casa.
Sau poate vrea la pisici.
Si a mea vrea afara de obicei seara.Cateodata doar la pisici si cateodata are nevoie... si o aduc inapoi dupa o ora doua.
Pai ma cam indoiesc ca a dat de gustul libertatii, dar ma gandesc serios ca ar putea fi din cauza imperecherii.are nevoie de... o pereche pentru as consuma atat energia, cat si hormonii.
Poti compara asta cu un adolescent frustrat, dependent de tigari! este in stare sa faca orice pentru a obtine ceea ce vrea, exact asa este si pisica ta.
Insa daca este baiat ar trebui sa ai mare grija de el, caci stiu persoane [nu vreau sa te sperii] care si-au pierdut pisica dupa 5 ani, din cauza "caldurilor"!
Sper ca te-am ajutat.
Bye!
Marin3la, daca te hotarasti s-o duci la veterinar s-o castreze, ar fi mai bine, cred, sa discuti cu el in prealabil. Poate ca pisica e inca prea mica pentru a fi castrata. Si din cate stiu eu, castrarea la pisici se face cand afara e cald, nu acum in prag de iarna. Oricum, un medic veterinar te poate lamuri mai bine. Bafta!
Pisicuta ta e mică, si are nevoie de tine, de aceea miaună, poate plînge după mama ei, nu te ai gîndit? Cînd vezi că miaună, trebuie să o i ei in brate, să o mîngîi, si ea se linisteste, simte că nu e singură, e de rasă? Pisicuțelor nu le place singurătatea, eu am un birmanez are 14 ani, si plînge dacă il las singur. E fricos rău. Vorbeste cu ea, spune i pe nume, fă o să se apropie de tine, nu o speria, nu o bate, nu striga la ea, chiar dacă face greseli, s au nu te lasă in pace ea face asta deoarece caută atentia ta, nu o castra incă, e prea mică, nu are cum să fie in călduri, schimbă i apa zilnic, si dă i mîncare proaspătă si recomandată pentru ea, e fată s au băiat? Cum o cheamă?
Daca miauna foarte tare (noaptea in special), atunci e in calduri.
Daca nu, e pur si simplu curiozitatea pisiceasca.
Este posibil sa fie in calduri. De obicei ele intra in calduri de la 5-7 luni.
Draga mea e perioada in care e chemata de motanel:d stii tuu... daca face asa si cand o scoti afara se calmeaza las`o afara ...insa peste ceva timp o sa te trezesti cu motanei :*
Buna.
Sigur stii, ca orice animal, ca oamenii, are nevoile lui. Probabil vroia sa pelce putin, sa se plimbe, sau era vremea ei... Si eu am un catel si stiu sentimentul :p. Nu trebuie sa tii tot timpul pisici in casa.