| guvernatorul a întrebat:

Sunteti pro sau contra pedepsei cu moartea? Argumentati!

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Contra.In primul rand doar Dumnezeu are dreptul de viata si de moarte, nu suntem in masura sa decidem moartea altora.In al doilea rand, uneori, pedeapsa cu moartea este prea blanda pentru anumite delicte, crime, infractiuni.(mai rau pedepsesti un om privandu-l de libertate toata viata decat omorandu-l). In texas si alte state, pedeapsa cu moartea este legala, in Romania pedeapsa maxima este de 25 de ani sau chiar pe viata si se da la crima cu premeditare.
In vechime se aplica principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", insa acum traim sub har, asa cum Dumneze ne-a mai acordat o sansa, noi de ce nu am putea? Cunosc un tip care a omorat pe cineva, a facut doar 11 ani de inchisoare din 25, pentru ca s-a corectat, s-a schimbat radical si acum e un om credincios, care-L iubeste si slujeste pe Dumnezeu.Sunt pentru a doua sansa.Moartea nu e o solutie, cum am spus si mai sus, privarea de libertate e un supliciu devorant.

217 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu nu sunt contra, sa plateasca cu viata criminalii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt pro desigur

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro
nu merita sa traiasca oamenii care nu sunt oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt CONTRA! O viata ne-a dat Dumnezeu, si chiar daca gresim nu suntem noi in masura sa dam pedepse, Dumnezeu vede si ne v-a pedepsi El atunci cand Va decide. insa criminalii, infractorii etc care au facut greseli destul de grave, pot fii pedepsiti in mult mai multe moduri chinuitoare, dar nu moartea. PAREREA MEA big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar fi o solutie pentru crimele cu premeditare, dar la cum funtioneaza "justitia" in Romania, ar muri multi navinovati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca pedeapsa cu moartea ar trebui aplicata si la noi, poate cine isi pune in plan ca comita o fapta oribila macar se va gandi de 2 ori inainte de a o face. Desigur, poate aparea reversul medaliei cand se zice ca ar putea fi luata viata unor oameni nevinovati in numele justitiei dar cred ca ar trebui sa avem incredere si in politie si in justitie, doar asa cred ca ne putem forma un minim de valori civice si in societatea noastra, romaneasca. Eu alta sansa de a mai scapa de coruptia de orice fel din Romania nu vad. Cred ca cu cat va fi introdusa mai curand cu atat mai bine pentru romanii cinstiti si cu frica de Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Romania nu happy suntem prea incuiati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, pentru cei care violeaza batrani si copii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Impotriva total, desi am momente in care imi vine sa omor cu mana mea diferite personaje care apartin speciei din eroare( pedofili, criminali, agresori ai animalelor). spun, totusi, impotriva findca in orice situatie de vot, de decizie, apare eroarea umana, subiectivismul, care pot duce la uciderea unor nevinovati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt... bunicul meu a fost ucis...si nu s-a rezolvat nimic...criminalul este in libertate...as vrea sa sufere si fam lui cum a suferit fam mea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e, pentru mine, cea mai tare intrebare de cand "dansez" pe TPU. nu mi vine decat sa le spun celor care voteaza "pentru" ca ar putea sa fie in "speta" (din greseala, cum se mai intampla) si sa le fie calau cel mai mare dusman.Cum ar fI?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de caz..."ochi pentru ochi si dinte pentru dinte ". Dar bineinteles ca sunt multe variante ce trebuiesc a fi luate in considerare. Ce se intampla daca un om a fost acuzat pe nedrept? Sa moara?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt pro pedeapsa cu moartea - nu ar mai fi atatea crime

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru...nici o alta pedeapsa nu da roade...prea multa filozofie strica, de ani de zile se filozofeaza in tara asta...asa ca ce argumente? ...sint pierdere de timp

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt contra pedepsi cu moartea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de circumstantele in care s-a intamplat fapta dar consider ca pedofilia si crimele realizate cu cruzime ar merita pedeapsa cu moartea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cip in ceafa!(exact ca in filmele sf) -omul este un animal care nu stie decat de frica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt pro alfel cum pot sa te omor si sa scap Romanica de un Joker ca Liviu M oricum nu esti nici un guvernator doar un pupincurist Vip (very imp papagal) laughing ha ha h a

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce suntem asa pacatosii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi sunt o persoana foarte miloasa, am cateva numa in fata carora nu m-as sfii sa trag chiar eu de maneta fara remuscari. Pana la judecata lui Dumnezeu nenorocitii traiesc printre noi.
Cu toate acestea, cunoscand faptul ca justitia e facuta de om si tot ce e omenesc e supus greselii, decat sa fie sacrificat un om nevinovat prefer restul criminalilor doar dupa gratii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra bine-inteles... ce ati innebunit? fiecare om are dreptul sa traiasca si sansa de a-si repara greseala...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt pentru o pedeapsa capitala pentru criminali si violatori. Iar societatea ar trebui sa aplice pedepse mult mai aspre pentru a descuraja orice infractor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sint de acord cu pedeapsa cu moartea sau inchisi pe viata pentru ca atunci cind va fi liber va fi dezorientat. Deoarece societatea iar lua-o inainte si el va fi un om pierdut.Si o face din nou.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra din motive religioase. Dar ceea ce nu inteleg este de ce legile interzic uciderea unei persoase si totusi tocmai ele le incalca?

| agent003 a răspuns:

Depinde de ce este vorba, daca de un asinat trebuie pedeapsa cu moartea daca este vorba de furt nu trebuie pedeapsa cu moartea

| white_2190 a răspuns:

Contra...cred ca cea mai grea pedeapsa pentru un om.este sa stea inchis, singur... fara sa iasa afara...moare de singuratate...asa vede si el ce inseamna suferinta happy

Întrebări similare