| guvernatorul a întrebat:

Sunteti pro sau contra pedepsei cu moartea? Argumentati!

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Contra.In primul rand doar Dumnezeu are dreptul de viata si de moarte, nu suntem in masura sa decidem moartea altora.In al doilea rand, uneori, pedeapsa cu moartea este prea blanda pentru anumite delicte, crime, infractiuni.(mai rau pedepsesti un om privandu-l de libertate toata viata decat omorandu-l). In texas si alte state, pedeapsa cu moartea este legala, in Romania pedeapsa maxima este de 25 de ani sau chiar pe viata si se da la crima cu premeditare.
In vechime se aplica principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", insa acum traim sub har, asa cum Dumneze ne-a mai acordat o sansa, noi de ce nu am putea? Cunosc un tip care a omorat pe cineva, a facut doar 11 ani de inchisoare din 25, pentru ca s-a corectat, s-a schimbat radical si acum e un om credincios, care-L iubeste si slujeste pe Dumnezeu.Sunt pentru a doua sansa.Moartea nu e o solutie, cum am spus si mai sus, privarea de libertate e un supliciu devorant.

217 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Crima pentru crima!
daca as fi judecator, asa as horati, dar nu prin scaunul electric, sau prin injectare ci altfel:
inchis pentru o saptamana intr-o cusca de 1.10m, doar cu apa si coji de paine.

| wizard_cristi a răspuns:

Daca cineva omoara pe altcineva si noi il omoram pe ucigas, cine ne omoara pe noi?

| ioanaa a răspuns:

Tind foarte mult spre pedeapsa cu crima. In special pentru criminialii in serie si psihopatii. Mi se pare incredibil sa omori multe persoane si sa primesti ca sentinta nu stiu cati ani de inchisoare. Dar, pe de cealalta parte, ma gandesc ca tot o crima s-ar numi ceea ar face si cei ce dau si indeplinesc sentinta.

| alexa a răspuns:

Sunt contra normal
nimeni nu are dreptul sa ia viata cuiva indiferent de greseala aceluia
nu trebuie sa platim cu rau cuiva care ne. a facut rau si mai ales cu moartea respectivei persoane
pai asa hai sa ne omoram unii pe altii k gresim in viata nu?:O:O:O

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro, pro, pro. ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Ar trebui omorati, in chinuri toti criminalii si violatorii, asfel s-ar mai curata tara asta de pleve!

| andreea_8479 a răspuns:

Contra...
dumnezeu a dat viata sh tot El este in masura sa o sh ia... cel care a gresit sh a infaptuit o fapta penala(indiferent d natura ei:crima, viol, furt etc) trebuie pedepsit...insa asta nu inseaman k trebuie sa ii luam viata

unii dementi chiar ar merita asta...insa d-zeu il va judeca

| Zoombe3 a răspuns:

Pro, sunt atatia criminali sau violatori care dupa ce isi ispasesc pedeapsa cu inchisoarea i-as cu forte proaspete si se pun din nou pe treaba. Ar fi o solutie inchisoarea pe viata, dar s-ar cheltui prea multi bani pe intretinerea unor lepre. In plus, cred ca daca ar exista pedeapsa cu moartea, un infractor s-ar gandi la consecinte de 2 ori inainte sa acctioneze.

| irynna a răspuns:

Pedeapsa cu moartea? .nu e cam dur? in ce circumstante?

| tukhey23 a răspuns:

Domnu Mihaiu, eu personal eu sunt de acord... dar nu cred ca parerea mea conteaza. Zic asta pentru. ca, daca nu ai bani in romania, si o facultate, in tara noastra esti un nimeni.

Ma doare sa ma simt strain, in propia mea tara, dar ma mandresc cu titulatura de roman. si aia terpelita.
Revenind la intrebare dvs., eu sunt de acord, pentru. ca asa dam o lectie celor care pun mana pe un cutit, pentru. a face o ''fapta buna''. Daca le spui cu frumosul nu inteleg, cu forta vor intelege. Exact ca comunisti, daca nu munceai te inchideau, acum trebuie invers:ochi pentru. ochi, dinte pentru. dinte si moarte pentru. moarte.Asa le dam o lectie 'celor'' care se cred... cineva.
Argumentad lucrurile, eu cred ca e o intrebare buna... dar nu ati ales bine publicul, noi suntem ''niste'' sclavi pentru. cei care stau in parlament.Eu stiu ca dvs. munciti la Tv(realitatea tv), va intreb pe dvs.:Ati putea trai pe 400.000 de mii, intr-o luna? Sincer, banuiesc ca aveti un salar mare, si nu va ganditi la ziua de maine, dar ati putea trai pe un salar de 40 de lei, intr-o luna?
Eu nu cred... e imposibil... dar uite ca copii, astea care merg zilnic la aceeasi scoala, invata si apoi cu chin cu vai iasa cineva, pot sa traiasca.Eu cred nu trebuie sa ne punem intrebarea:daca suntem pro sau contra etc.Trebuie sa ne gandim si la cei pentru. care viata e mai ''saraca'', la cei elevi care timp de o luna, supravietuiesc cu 40 de lei.
Ma scuze, daca am indraznit sa scriu prea mult.De ce nu faceti o emisiune la realitatea, si sa o invitati pe d. ministru... si sa ne rasp. la intrebarea:poate dumneai sa traisca, timp de o luna cu 40 de lei? Ma tem ca nu...

Cu respect emanuel

| Cryss a răspuns:

Sunt contra happy.
In felul acesta ne coboram si noi la nivelul acelui criminal, fiindca nu avem dreptul sa luam viata cuivahappy.
Si oricum asa criminalul scapa mai usor cu moarteahappy, insa daca sta toata viata in inchisoare deja o sa il apuce regretele si remuscarile happy.

| alexxx_3182 a răspuns:

Intro ordine sociala moderna...in care unele legislatzii avansate precum cea a olandei a reusit sa treaca peste inhibitziile generate de biserica...in care drepturile fundamentale ale omului primeaza...si manifestarea de vointza nu mai e cenzurata...de norme rigide...sau mai rau dogme bisericesti...consider ca pedeapsa cu moartea reprezinta... o forma de manifestare a pedepsei arhaica...nu mai suntem in timpu in care legea talionului reprezenta legea suprema...asa cum prostitutzia, eutanasia au fost legalizate in alte tzari...sau cum sistemu nostru de drept incearca prin noul proiect al codului penal sa dezicrimineze incestul...astfel ar trebui sa se procedeze si in materia pedepsei capitale...totusi suntem oameni moderni...

| Parintele a răspuns:

Contra.Si argumentez doar cu un aspect poate cel mai important. Daca procesul criminalului se desfasoara defectuos si se da o sentita cu moartea unui om care este in fapt nevinovat, cine raspunde pentru moartea omului banuit ca fiind criminal? Astfel de cazuri se intampla destul de des in lume si la noi in tara.Probabil stiti cazul mediatizat al unui om care a facut nu stiu cati ani de inchisoare pentru crima si apoi s-a dovedit ca era nevinovat. dupa ce statuse sarmanul peste 10 ani -parca- in puscarie. Bineinteles a fost despagubit, dar asta nu inseamna nimic pe langa cei 10 ani de puscarie zi la zi. Daca ar fi fost executat.cum ar fi fost.

| irynna a răspuns:

Pedeapsa cu moartea? .nu e cam dur? in ce context?

Răspuns utilizator avertizat
| alexxx_3182 a răspuns:

M-am uitat la rasp la aceasta intrebare...si am observat ca majoritatea sunt pro..., sincer ma simt putin dezamagit, aceasta mentalitate...grefata pe acest sentiment de repulsie provocat de insasi comiterea faptei de crima e o dovada a gandirii greoaie cu care sunt obisnuit zi de zi.pedeapsa capitala a fost interzisa tocmai din cauza faptului ca un sistem de drept, nu functioneaza mereu cum ar trebuie si pe fondul unor asemenea greseli ar putea fi condamnatzi la moarte oameni nevinovatzi.

| Ioonela a răspuns:

Pro

| kh1ss a răspuns:

Contra, pentru ca nu cred ca noi suntem in masura sa decidem cui luam viata, daca cineva a gresit, sa plateasca, nu cu moartea si cu inchisoarea... parerea mea

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Mie mi se pare cam dura aceata pedeapsa.happyOrice este mai bine decat moartea.happy Eu una sunt contra.happy

| me_6767 a răspuns:

Da sunt pro!
cred ca e cea mai buna pedeapsa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt contra! Nu avem dreptul de a lua viata cuiva! cine suntem noi sa luam viata cuiva? wizard_cristi a spus un lucru extem de intelept...cine ne omoara pe noi? ar trebui sa fir legile mai aspre, dar asta e o alta problema...

cami
| cami a răspuns:

Am observat ca ceilalti ne judeca pentru mentalitatea noastra...sunt pro, fiindca atunci cand "intra peste tine in casa, si te jefuieste, pe deasupra si violeaza", daca nu va stii ce consecinta il asteapta, va reveni, iar si iar.peste 20-25ani."iti uiti haina acasa, dar naravul, niciodata"...insa daca va constientiza ca ceea ce urmeaza nu e chiar atat de roz, probabil se va gandi de 2x inainte. Crima involuntara, normal ca nu, sau cea in legitima aparare.
Poate ca asa se va reduce numarul crimelor si violurilor din lume... dar in momentul asta, DANSII ce gandesc "fac 10ani de parnaie, si ies." si viata omului? copilaria tinerei adolescente? pe apa sambetei...

| Mashka a răspuns:

Contra

| CenturyChild a răspuns:

Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea deoarece nimeni nu are dreptul asupra unei vieti in afara de Dumnezeu. DAR in schimb sunt de acord ca pentru o crima sa primesti sa zicem... 100 de ani de inchisoare. Daca mori... mori, daca iti da Dumnezeu zile...ai noroc!

| murik a răspuns:

Daca ma gandesc la "animalele " care vioaleaza si omoara copii, batrani etc...clar pro; cu toate ca desi suntem oameni si nu animale, si ar trebui sa traim dupa reguli, se pare ca nu ne este frica de nimic. nu stiu insa in ce masura suntem noi, ceilalti-publicul, avocati, judecatori, jurati-sa luam viata cuiva. dar pedepsele ar trebui inasprite cu siguranta!

iar, daca stau si ma gandesc la cei care omoara din culpa - clar-impotriva. insa am aceeasi opinie: pedepse inasprite si fara reduceri de pedeapsa pentru buna purtare. nu exista: ai omorat--platesti!

iar pentru alexa: A OMORI ---NU INSEAMNA " A GRESI"!

...SI BINEINTELES CA AR MAI FI MULTE DE DEZBATUT IN ACEASTA PROBLEMA!

| ciprian_2518 a răspuns:

Ochi pentru ochi si lumea va deveni oarba.Si daca orbesc, am sa tin minte. Da, o sa joc de-a baba oarba!

| petitdreamer a răspuns:

Nu suntem noi nimeni ca sa luam viata unei persoane...Numai Dumnezeu poate lua viata unei persoane, pentru ca El ne-a creat... orice ar face rau, nu moartea e o solutie... chinuitul e alta treaba... daca cineva face rau, ar fi o modalitate sa fie chinut/a pentru ca si el/ea a facut la fel...moartea e ceva usor...simti o durere cateva secunde... dar nu merita omorati... e prea bine pentru cei rai... k ei fac rau si nu primesc rau si nu stiu cum e sa iti faca cineva rau... o modalitate ar fi sa fie chinuiti, alta a dat-o CAMI, dar nu e o pedeapsa destul de mare moartea...si nu noi trebuie sa facem lucrul asta... o modalitate de a pedepsi raufacatorii e sa li se faca lor ceea ce au facut si ei altora... daca batea sa fie batut, daca fura sa fie la fel batut, etc...si nu suntem noi nimeni ca sa luam viata altora, ci numai Dumnezeu.

| cristi a răspuns:

Sunt contra, pentru ca oamenii nu au drept de viata si de moarte unii asupra celorlalti, acesta este doar dreputul lui Dumnezeu. Pedeapsa normala pentru fapte extrem de grave cred ca este privarea de libertate pe toata durata vietii.

| Dr.StomatologG.G. a răspuns:

Un mare PRO! Cine zice contra, nu are drept. PRO - pentru ca asa se face dreptate, cei care iau viata, nu merita sa ramana fara viata? Eye for an eye!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro... dar numaik pentru criminali si violatori.

| gaby_6466 a răspuns:

Sunt pro cine ucide sa fie ucis punct

Întrebări similare