Contra.In primul rand doar Dumnezeu are dreptul de viata si de moarte, nu suntem in masura sa decidem moartea altora.In al doilea rand, uneori, pedeapsa cu moartea este prea blanda pentru anumite delicte, crime, infractiuni.(mai rau pedepsesti un om privandu-l de libertate toata viata decat omorandu-l). In texas si alte state, pedeapsa cu moartea este legala, in Romania pedeapsa maxima este de 25 de ani sau chiar pe viata si se da la crima cu premeditare.
In vechime se aplica principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", insa acum traim sub har, asa cum Dumneze ne-a mai acordat o sansa, noi de ce nu am putea? Cunosc un tip care a omorat pe cineva, a facut doar 11 ani de inchisoare din 25, pentru ca s-a corectat, s-a schimbat radical si acum e un om credincios, care-L iubeste si slujeste pe Dumnezeu.Sunt pentru a doua sansa.Moartea nu e o solutie, cum am spus si mai sus, privarea de libertate e un supliciu devorant.
Sunt CONTRA! O viata ne-a dat Dumnezeu, si chiar daca gresim nu suntem noi in masura sa dam pedepse, Dumnezeu vede si ne v-a pedepsi El atunci cand Va decide. insa criminalii, infractorii etc care au facut greseli destul de grave, pot fii pedepsiti in mult mai multe moduri chinuitoare, dar nu moartea. PAREREA MEA
Cred ca pedeapsa cu moartea ar trebui aplicata si la noi, poate cine isi pune in plan ca comita o fapta oribila macar se va gandi de 2 ori inainte de a o face. Desigur, poate aparea reversul medaliei cand se zice ca ar putea fi luata viata unor oameni nevinovati in numele justitiei dar cred ca ar trebui sa avem incredere si in politie si in justitie, doar asa cred ca ne putem forma un minim de valori civice si in societatea noastra, romaneasca. Eu alta sansa de a mai scapa de coruptia de orice fel din Romania nu vad. Cred ca cu cat va fi introdusa mai curand cu atat mai bine pentru romanii cinstiti si cu frica de Dumnezeu.
Impotriva total, desi am momente in care imi vine sa omor cu mana mea diferite personaje care apartin speciei din eroare( pedofili, criminali, agresori ai animalelor). spun, totusi, impotriva findca in orice situatie de vot, de decizie, apare eroarea umana, subiectivismul, care pot duce la uciderea unor nevinovati.
Desi sunt o persoana foarte miloasa, am cateva numa in fata carora nu m-as sfii sa trag chiar eu de maneta fara remuscari. Pana la judecata lui Dumnezeu nenorocitii traiesc printre noi.
Cu toate acestea, cunoscand faptul ca justitia e facuta de om si tot ce e omenesc e supus greselii, decat sa fie sacrificat un om nevinovat prefer restul criminalilor doar dupa gratii.
Depinde de ce este vorba, daca de un asinat trebuie pedeapsa cu moartea daca este vorba de furt nu trebuie pedeapsa cu moartea
Contra...cred ca cea mai grea pedeapsa pentru un om.este sa stea inchis, singur... fara sa iasa afara...moare de singuratate...asa vede si el ce inseamna suferinta
OrangeWind întreabă: