Nu.De ce?
Stau in Bucuresti.Am buletin de Dambovita.Trebuie sa ma duc unde am buletinul, deci trebuie sa iau maxi-taxi. Dus-intors face 40ron! Astia ce-mi dau mie ca eu sa cheltui 40ron pentru ei?
Ma ajuta pe mine mai mult decat ii ajut eu pe cei care ajung europarlamentari? nu
Pe cine? Pe cine?
Scrieti aici pe hartie, conita... ca sa nu mai uit!
Gagamita Dandanache?
Da, am sa merg si de data asta la vot. E un derept pe care il avem si mereu am sperat ca se va schimba ceva in bine in tara asta.Nu stiu daca votul meu ajuta la ceva, dar pe mine ma ajuta, macar moral, daca altfel nu. Daca suntem toti indiferenti, nu ajutam cu nimic tarisoara asta.Toti dam vina pe toti, dar nimeni nu pune osul la treba. Din cer nu o sa ne pice nimic, din pacate.Sunt prea multe de spus, si nu cred ca intereseaza pe cineva cu adevarat, din pacate.
Eu nu, ca-s minor(ik) si nu pot. Insa, daca as fi mare, POATE as vota...De ce? Pentru ca nu mi-ar placea ca prietenii sa ma intrebe: de ce nu ai votat . Si nu numai de asta
, dar va fi dreptul meu.
Eu voi merge la vot.
Pentru ca am libertatea sa votez si vreau sa ma bucur de ea.
Nu vreau sa decida nimeni pentru mine. Intotdeauna mi-am asumat raspunderea si vreau sa mi-o asum si acum.
Vreau sa-i fie mai bine copilului meu. Si pentru asta o sa votez!
NU, pentru ca cei care au fost nu au facut mai nimic, asa ca decat burti grase si trai bun pentru unii, mai bine lipsa.Toti promit si cersesc votul, iar cand apuca locul uita de ce au ajuns acolo.Ne ajung gramada de burtosi si hrapareti din parlament.Viata noastra este tot mai grea, cu taxe si impozite impovaratoare care duc pe multi sa-si curme viata, iar multi vor muri cu ajutorul celor ce tin destinele noastre in mainile lor, pentru ca noile legi nu ne mai permit sa ne tratam, sa ne hranim, doar sa platim...Si atat.Merita? NU!
Nu merg la vot, nu am pentru ce sa votez, in primul rand nu am incredere in nimeni pentru ca nimeni na facut nimic pentru noi oameni, pensionari, pentru sanatate si mai ales pentru invatamant, toti care sunt in conducere sunt pentru interesul lor de a jecmani poporu.
Dragă Guvernatorule,
Sunt mai dezamăgită chiar decât domnul preşedinte, aşa că dacă ar fi după cum simt eu acum, n-am să mai merg în viaţa mea la vot. La ultimele alegeri, văzând sondajele care arătau că e pe cale să câştige PSD-ul, mi-am mobilizat toată familia, l-am scos pe fiul meu de la ora de actorie să meargă să voteze (l-a învoit şi profesoara, spunându-i "du-te, Felix, că dacă ies ăia îţi iau 40% din tot ce câştigi"), l-am luat de la facultate şi l-am dus la secţia de votare, l-am dus înapoi la facultate, m-am asigurat că şi ceilalţi doi băieţi mai mari au fost să voteze, ca până la urmă să se alieze cu duşmanul. Şi acum mă simt vinovată că n-am ştiut cum să-i explic lui Felix, care vota pentru prima oară, de ce a chiulit el de fapt de la facultate. În acest sistem profund imoral, unde primarul sectorului 4 a dat mită ca să îşi ia carnetul de conducere şi în continuare conduce sectorul şi administrează fondurile primăriei, umplând sectorul cu nişte monstruozităţi de plante împletite pe sârme care costă zeci de mii de euro şi miros doar a şpagă, prefer să stau deoparte. Şi pe cine să votez?! Pe EBA, să ajungă în Parlamentul european şi să pună în dificultate departamentul de traduceri, care va trebui să traducă în 23 de limbi oficiale substantivul "succesuri"? Mi s-a cam acrit de la atâta democraţie.
Nu. Nu am mai votat de ani de zile, si pana nu vad ALTI oameni care candideaza nu o sa merg. Pai are cineva grija mea dupa ce ajung in scaunele lor? Nu! Si nu, nu-mi pierd dreptul de a comenta daca nu votez.
Nu sunt sigura daca o sa merg sau nu la vot! o sa ma hotarasc in ziua respectiva, nu sunt sigura ca ar trebuie sa merg din mai multe motive. Unul ar fi : indiferent pe cine votezi tot acolo se ajunge. tot "cine trebuie o sa iasa!" As putea sa merg la vot pentru ca asta e dreptul meu dar...si cu vot si fara vot tot acolo se ajunge! (super comm mai jos )
Da, pentru ca asfel pot si eu sa decid cine ar trebui sa ne reprezinte in Europa.Nu toti care vor sa fie alesi se duc acolo pentru conationali, ci pentru ei, si nu toti merita sa ajunga acolo(vezi cazul Eba). Deci eu cred ca merita sa ne ducem si sa ne impunem punctul de vedere, sa nu lasam sa ne reprezinte oricine.
De ce votez:
1. Este un drept pe care inca nu mi l-a luat statul roman;
2.Ma voi hotara la urna pe cine votez. Voi vota un nume ce mi se va parea mai putin patat;
3. Daca ar merge la vot mai multi cetateni poate politicienii corupti si neseriosi ar lua in seama mai mult pe cei ce-i voteaza si pote ar deveni mai decenti si seriosi, poate intimidati ca la urmatorul scrutin vor da seama de incompetenta lor, sau reaua credinta si-ar schimba atitudinea.
4.in felul acesta ma simt indreptatit sa intreb pe un candidat sau ales local ce face cu soarta mea. Chiar de n-a fost el alesul meu in ultima instanta ma reprezinta.
Este de ajuns?
Da - eu votez! fiecare trebuie sa gandeasca pe cine voteaza si pe cine elimina, candidatii sunt enumerati aici :
http://www.bec2009pe.ro/candidati.html
Candidaţi partide :
1. Partidul Democrat Liberal
2. Partidul Naţional Liberal
3. Uniunea Democrată Maghiară din România
4. Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat
5. Alianţa Electorală PSD+PC
6. Partidul România Mare
7. Forţa Civică
Candidaţi independenţi :
1. Băsescu Elena
2. Abraham Pavel
conform Deciziei Civile nr.689/17.04.2009 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă
Păi, monşer, de ce n-aş vota? Pentru că dacă aş face cum unii doar se fac, mi-aş reproşa o viaţă; aşa că, o voi face cum fac eu şi nu cum unii doar se fac. Mai rău este că pe acei care doar se fac, îi vei regăsi pe una din listele pe care, tu, alegător conştiincios, vei pune ştampila. Of, de-ar fi fost măcar invers...De bine de rău, vorba românului, nu există pădure fără uscături (dar mai degrabă, invers, adică "uscături fără pădure" pentru că se vede limpede că "pădurea" e... minoritară). În consecinţă, printre cei listaţi (probabil la prima strigare!), s-or afla şi niscaiva "amărâţi" cu nume nu tocmai sonore, care parcă-parcă ar mai şi vrea să facă puţin, sau mai mult - cât s-o putea, ceva, la o adică, pentru Românica asta veselă de tristă. Aşa că, monşer, de ce n-aş vota mă rog?
Da, pentru ca este dreptul dar si obligatia fiecarui cetatean al acestei tari. A nu merge la vot nu mi se pare un lucru demn de lauda, o grozavie, etc., dimpotriva.