Am o mini-lista:
-diary of a wimpy kid 1, 2 si 3 ( exista si filmul )
-inima de caine de Bulgakov
-colectia DUNE
-poezii de toparceanu ( mie-mi place foarte mult cum sunt scrise.)
Sper sa te ajute cu ceva. Sincer acum nu prea-mi vin in mine, dar la 12-13 ani ar trebui sa citesti Jules Verne. Sau poeziii de Eminescu, Toparceanu. Cauta si schitele lui Ion Luca Caragiale. Sunt deosebite. Asta daca nu le stii deja. Le poti citi ( tot ce ti-am scris pana acum ) pe net. Cauta si tu o biblioteca online si le poti citii. Sper ca te-am ajutat.
Eu am 14 ani iti spun cam ce carti am citit eu acum un an:Mandrie si prejudecata(o carte foarte frumoasa), Pe aripile vantului 1 si 2, Harry potter, Micul vampir, Dracula(daca nu crezi ca o sa ai cosmaruri), Baltagul, ar mai fi si altele cautale pe net si poti intreba la biblioteca
Incerca fantasy sunt super.
Eu am citit trilogia nomilor si cronicile wardstone.
Incearca ceva de Eminescu...nu vei regreta. Si daca esti o fana... poti incerca sa citesti cartile cu Harry Potter. Sigur nu o sa te plictisesti.
La rascruce de vanturi, Jurnalele Vampirilor, The secret circle, Mary Jo Putney destine nobile (1, 2,3), Vampiri sudului ( Dupa carti s-a facut serialul True Blood) Danniel Steel luminile sudului...etc
Jurnalele lui stefan de l.j smith vol. 1 2 3
si
fortele raului absolut de kelley armstrong vol 1 2 3
Fiica risipitoare, Fericiti pentru totdeauna, Prietenul meu Leonard, Legendele Olimpului
-Colt alb
-Legendele/Eroii Olimpului
-Baltagul...asta o sa iti fie de folos prin a 8-a
Iti recomand cartile din colectia Karl May. Orice scris de acest autor e bun pentru varsta ta, eu am citit toate operele aparute in Romania, am inceput pe la 13 ani, si m-au captivat. Sunt carti de aventura, gen Jules Verne, dar mult mai interesante si mai axate pe actiune decat pe descrieri
Din cele publicate recent in Romania am cititi seria Magia lui Briar scrisa de Tamora Pierce, recomand.
Http://artafeminina.ro/indragosteste-te-de-tine/
Indragosteste-te de tine, o carte pe care fiecare fata sau femeie, indiferent de varsta ar trebui sa o citeasca!
Cuore - Suflet de copil & Jules Verne - Capitan la 15 ani; 2 carti care m-au fascinat. Le-am citit cam la 12 ani ambele.
Joanne întreabă:
SummerSmile97 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: