| EmaS a întrebat:

Care este diferenta dintre Isus si religiile lumii?

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Isus nu e o religie, ci o convingere. Cine Il are in inima nu e religios, ci redincios. Iar intre religios si credincios este o diferenta enorma.

110 răspunsuri:
| Geanina64 a răspuns:

Nu se scrie Isus ci Iisus! si pararea mea este ca toti ne rugam la un singur Dumnezeu

| EmaS explică (pentru Geanina64):

Da? De ce?

| Geanina64 a răspuns (pentru EmaS):

Pentru ca Isus inseamna magar
si Iisus este Mantuitorul nostru, tu chiar nu ai invatat la religie?

| M25M a răspuns:

Simplu Isus face parte din religia corecta celelate sunt pagane, nu?

| SOLDADO a răspuns:

Biblia daca o sa citesti vei vedea ca este CRISTOCENTRICA, adica toate versetele il marturisesc si vorbesc despre Isus Hristos.

Isus nu a fondat nici o religie ci El a spus sa calcam pe urmele sale si sa fim uniti in lantul dragostei.

Dar daca faci parte dintr-o biserica si te simti bine in viata spirituala alaturi de Dumnezeu ( adica sti sigur ca esti mantuit ) e bine dar daca nu incearca sa cauti adevarul Biblic.

Cea mai buna religie este acea care se aseamana cu Hristos.

Isus este capul biserici El este conducatorul.

Unica diferenta este ca El acum 2000 de ani a venit sa ne slujeasca noua iar noi acum prin religie ii slujim Lui.

| imale a răspuns (pentru Geanina64):

Jesus tradus lin engleza in romana = Isus..acuma nu stiu cine face diferentele astea, este aceeasi persoana.

| Mikhtarian a răspuns:

Nu este, este diferenta intre religii.
Crestinii Ortodoxi - Iisus Hristos
Musulmani - Mohamed
Budism/Hinduism - Buddha
Etc.
Iisus este iubirea, caci fara El, nu facem nimic.

| Nucreeed a răspuns (pentru Geanina64):

rolling on the floor)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Geanina64):

Deci fi atenta! Iti vorbeste un ateu! Uaaaaau!

In limba asta, corect este : isus cristos, isus hristos, isus christos, iisus cristos, iisus christos, iisus hristos. In plus de asta, stii ca numele corect al acelui personaj fictiv nu este nici isus nici iisus nici versiunile mentionate de mine mai sus nu? Ce am zis eu mai sus sunt simple traduceri gen : jesus sau hesus. Intelegi?

Stii macar cum il cheama cu adevarat pe prietenul tau imaginar?

Am inteles ca esti crestina dar nu fi ignoranta. Asigura-te ca ai dreptate atunci cand vrei sa o arzi inteligenta.

-----------------------------
Cat despre intrebarea emei, raspunsul este : diferenta e doar in mintea voastra. Voi consdierati ca semizeul vostru este miezul din fanta, cei din alte religii spun ca zeii si semizeii lor sunt miezul din fanta. Nici voi crestinii nici altii nu aveti dovezi cu adevarat bune. Grow up.

Si iti atrag atentia ca intrebarea ta este una irelevanta. Intrebarile de la care astepti un raspuns anume si premiezi doar persoanele care iti spun ce vrei sa auzi nu au ce sa caute pe acest site.

| ManStrong a răspuns (pentru Geanina64):

Isus nu insamna magar. Magar e cel ce invata pe altii minciuni.A de fapt ala nu e magar, ca magarul nu minte.Dar se scrie Isus ca vine de la cuvintul ebraic Iesu.Iar litera I=Iud din ebraica corespunde perfect literei I din romana.
Daca vrei mai multe amanunte te pot servi cu documente Sint evreu si traiesc la Ierusalim.Stiu exact cum il cheama.

| EmaS explică (pentru Geanina64):

De ce Isus se scrie cu un "i" si nu cu doi de "i"?
Problema scrierii numelui lui ISUS este o problema minora in judecarea spiritualitatii cuiva. Este pur si simplu o problema de redactare. Ortodocsii invoca doua motive pentru care folosesc numele IISUS (cu doi "i").

1. In limba greaca, limba in care s-a scris in original Noul Testament, apare (ca pronuntie fonetica) numele "Iesu Hristu", cu un "u" lung (in Hristu). Numele "Iesu" provine de la ebraicul (ebraica a fost limba originala a Vechiului Testament) "Jehosua", care inseamna "Jahwe (Dumnezeu) este Mântuitor" (Matei 1.21). In ambele cazuri numele incepe cu "Je", care in pronuntia curenta devenea un "i" lung. Motivul pentru care ortodocsii considera necesar ca in româneste sa se scrie IISUS in loc de ISUS ar fi pentru pronuntarea numelui cit mai aproape de forma originala.

2. In vremea lui Isus, numele acesta era foarte obisnuit in Palestina (cum ar fi la noi "Ion"). Teologii ortodocsi au considerat necesar sa foloseasca numele "IISUS" pentru Mântuitorul, pentru a se face distinctie intre IISUS HRISTOS si ceilalti oameni care aveau numele "ISUS". Deci, pentru a sublinia unicitatea lui Hristos.

Motivele acestea reprezinta alegerea pe care au facut-o ortodocsii. Desigur, acestea sunt doar o problema de redactare textuala, fara importanta asupra relatiei oamenilor cu Dumnezeu. Cei care au ales numele "ISUS" nu pot fi considerati incorecti, deoarece vocalele lungi in limba romana nu se transcriu neaparat prin dublarea vocalei respective (de ex: in cuvântul "mic", vocala "i" este scurta; in cuvântul "inima", vocala initiala "i" este lunga. Se foloseste adaugarea unui "i" atunci când s-ar face confuzie intre cuvinte. De ex: "copii" este cuvântul la plural nearticulat; "copiii" este acelasi cuvânt, dar articulat). Referitor la cuvântul "ISUS", sau "IISUS" nu este nici o greseala ce nume se scrie. Este o problema de optiune personala.

Aceasta problema nu trebuie sa reprezinte un motiv de disputa intre culte. Ce s-ar putea zice despre numele "Jesus" (pronuntie: "Gizaz") la englezi, sau despre "Elninho" (pronuntie "Elninio") la portughezi? Sunt ei mai putin credinciosi, sau mai putin corecti din cauza ca pronunta numele in acest fel? E o problema de limba si de optiune libera. Cât priveste explicatia unora ca pronuntarea numelui "ISUS" cu un singur '' i '' scurt ar fi asemanatoare denumirii unui animal, e o explicatie de prost gust, stupida, fara nici o acoperire in limba greaca sau ebraica.

Asemenea trucuri ieftine sunt folosite de oameni care nu cunosc limbile biblice (ebraica si greaca), sau când acestia vor sa convinga copii sau oamenii care n-au habar de aceste limbi. In greaca se folosesc cuvintele: "onos", "polos", sau "upozughion", iar in ebraica : חמור

Asadar :

''Fereste-te de basmele lumesti si bãbesti. '' (1 Timotei 4:7 )
''Fereste-te de întrebãrile nebune si nefolositoare, cãci stii cã dau nastere la certuri.'' (2 Timotei, 2:23 )
''Fereste-te de vorbãriile goale si lumesti; cãci cei ce le tin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.''( 2 Timotei 2:16)

| ManStrong a răspuns:

Diferentele sint foarte mari.
Isus a fost un evreu cumsecade.El respecta regulile impuse de tatal sau si tatal nostru poprului Israel.
Deci, atrait ca evreu si a murit ca evreu.Rligiile lumii sau metamorfizat in functie de necesitati.
Biserica este de origine greaca iar ritualul este mult mai vechi decit se pare la prima vedere.
De ex.25 Decembrie era sarbatoare inca de pe vremea lui Antioch Epifanes(circa 165 IEN).
Iar pastele crestin ce legatura are el cu Biblia?

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Din toti conducatorii de religii, niciunul nu a pretins ca este Dumnezeu si Creator.Isus a pretins ca este Dumnezeu si a demonstrat acest lucru facand semne si minuni. El a facut pasi inspre noi si a platit cu viata rascumpararea noastra.El a Inviat din morti si mijloceste pentru noi.

| ManStrong a răspuns (pentru Geanina64):

Pe ce limba se spune magar?
Daac tot ai invata la religie.
Pe ebraica ii spune Hamor.

| EmaS explică (pentru ManStrong):

Partial sunt de acord cu cele scrise de tine. Noi nu sarbatorim Pastele ci moartea si Invierea Domnului Isus.

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Dar Isus nu a pretins ca este dumnezeu.El zicea Ani Ben-adam.Adica Eu sint om.
Cine la facut Dumnezeu?
Urmasii lui Pavel?
Poate ca le era rusine sa slujeasca unui om cind romanii aveau pe Nero zeu.

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Dar Isus nu a cerut asa ceva.
El a spus; Lui Dumnezeu inchina te si numai lui sa i slujesti.
De ce nu ascultati de Isus?
Unde sint pastele biblice?
Daca sinteti altoiti in maslin trebuie sa aduceti roada masline si nu prune.

| ManStrong a răspuns:

De ce baptistii si penticostalii unguri au avut pastele acum o luna iar cei romani abia peste 10 zile de acum?
Daca sarbatoriti moartea si invierea, dupa ce va ghidati?
Dupa biblie sau dupa bisericile mama?
Catolica si ortodoxa?
Aici chiar vreau un raspuns bun.

| RAY a răspuns:

Sa numi spui ca isus se regaseste la voi la penticostali?

intrebarea mare e se regaseste oare un umil, sarac evreu in vreo religie crestina?

| AvalohAlyn a răspuns:

Mantuitorul Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata iar celelalte religii in afara de ortodoxie si catolicism(celelalte confesiuni crestine nu sunt recunoscute de catre stat sau oficial etc).Sa nu uitam totusi ca ortodoxia este calea cea mai SFANTA care duce la Dumnezeu, este dreapta si adevarata.Mai este si catolicismul o credinta dreapta dar cu mici greseli, erori dogmatice.Dar ei sunt fratii nostri. Celelalte religii au un sambure foarte micut de adevar dar nu au adevarul care este Hristos.Nu au gasit Calea, Adevarul si Viata care este Iisus Hristos sau Jesus Christ sau Iisus Christos.
Prin ortodoxie si catolicism se afla adevarul, consider eu.Insa catolicismul a deviat putin de la adevarata credinta dar sunt fratii nosti precum am zis.

Deci sa nu uitam, zic a treia oara:Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.
Numai bine

| sitărescu a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Scuză-mă că intervin, dar faci o confuzie, cultele neo-protestante și religiile necreștine islamismul și iudaismul sunt recunoscute oficial de stat.

Că altfel nu și-ar putea desfărșura activitatea legal și public.

Veridicitatea unui cult nu se confirmă doar, în funcție de recunoașterea oficială a statului că și cultele idolatre erau cândva legale.

Problema celorlalte culte "creștine" e că au pierdut pe rând Sfintele Taine, Preoția, Liturghia, mai au doar botezul și o comemorare a lui Hristos numită Cina Domnului, oricum ei nu cred cum zic ortodocșii că Puterile Necreate sfințesc potirul, pentru ei comemorarea e mai mult o aducere aminte.

Catolicii din păcate îl fac pe Papă infailibil și strecoară multe greșeli dogmatice cum ar fi interdicția preoților de a se căsătorii, motiv pentru care de multe ori se ajunge la abuzuri.

În rest Adevărul este unul singur Hristos vorbește la singular nu spune adevărurile, căile și viața...

| HueyFreeman a răspuns (pentru Mikhtarian):

Da, pentru ca hinduismul si budismul sunt aceeasi religie. Vad ca fara prezenta lui nici sa te informezi nu poti.

| EmaS explică (pentru AvalohAlyn):

Toate cultele neoprotestante sunt recunoscute oficial de stat.Suntem cat se poate de legali si avem exact aceleasi drepturi ca si ortodocsii.

| danut a răspuns (pentru ManStrong):

Isus Hristos ESTE si om ESTE si Dumnezeu. Daca Isus Hristos nu ar fi spus ce este Dumnezeu sinodul NU l-ar fi Rastignit. Isus Hristos ESTE si om deoarece a acceptat sa devina om deoarece NUMAI ASA putea sa SALVEZE OMENIREA (cei care-L accepta ca Mantuitor si Dumnezeu)
Ioan14, 8. "Doamne", i-a zis Filip, "aratã-ne pe Tatãl, si ne este de ajuns." 9. Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl. Cum zici tu dar: "Aratã-ne pe Tatãl?" 10. Nu crezi cã Eu sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatãl, care locuieste în Mine, El face aceste lucrãri ale Lui.
Versete foarte clare spuse de Dumnezeu Fiul, Isus Hristos.

| EmaS explică (pentru ManStrong):

2 Petru 1:17 Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste şi slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea."
Luca 22:70 Toţi au zis: „Eşti Tu, dar, Fiul lui Dumnezeu?" Şi El le-a răspuns: „Aşa cum o spuneţi; da, sunt."

| BlackSulphur a răspuns (pentru anonim_4396):

Hehe, bine punctat in partea cu relevanta si corectitudinea intrebarii.

| EmaS explică (pentru BlackSulphur):

He! He! Cine ti-a cerut tie parerea?

| BlackSulphur a răspuns (pentru EmaS):

He he! Exprimare libera draguto, nu mai suntem in perioada voastra de glorie cand taiati capul la oricine deschidea gura! Te pup :3

| EmaS explică (pentru BlackSulphur):

Haide ma, cui am taiat noi capul? Te pup si eu!

| BlackSulphur a răspuns (pentru EmaS):

Hmmmm, sa vedem...
http://www.tpu.ro/......d-religie/
A postat un prietenas de al nostru aici ceva foarte interesant :3 Crestinismul, religia pacii, ce dlaguuuuuuuuuut :3