Isus nu e o religie, ci o convingere. Cine Il are in inima nu e religios, ci redincios. Iar intre religios si credincios este o diferenta enorma.
Stii tu, adevaratii crestini nu fac asa ceva. Din contra, trebuie sa binecuvantam pe cei ce ne blesteama, sa facem bine celor ce ne urasc.
Care este diferenta dintre Isus si religiile lumii?
Isus / sau Iisus == personaj din religia creștină!
religiile lumii=sunt religiile din lumea asta!
Oamenii inteligenți compară obiecte similare.
Pai numai crestinismul a reusit sa fie atat de abiguu incat sa creeze peste 40 000 de denominatiuni. Eu zic ca inainte sa va mai predicati mizeria, sa va intelegeti intre voi in legatura cu ceea ce va zice biblia.
HRISTOS S-A IDENTIFICAT CU BISERICA:
APOSTOLII VOR REPREZENTA BISERICA, iar Biserica va continua EXACT aceeaşi lucrare a lui Hristos în lume, în timp ce
Coloseni 1, 18 „Şi El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate."
Matei 28, 20 "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."
- Pentru că De la începutul până la sfârşitul Noului Testament, Hristos leagă Biserica de mântuirea omului şi confirmă ierarhia bisericească. Tot Hristos este Cel care leagă această Biserică de transmiterea harului preoţiei şi de ierarhia bisericească (distincţia dintre episcopi, diaconi şi preoţi).
Când cineva vrea să lovească BISERICA, nu face altceva decât să arate că vrea să,, lovească" pe Dumnezeu. El a întemeiat Biserica, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".
Efeseni 5, 25-27,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."
Sau:,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
sau:,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- Efeseni 5, 25-27
El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".
Fara suparare, dar intrebarea asta e ceva de genul: "care-i diferenta intre o gaina?" sau "care-i diferenta intre verbul 'a fi' si apa din pahar? " Nu prea sunt lucruri comparabile. Iisus e un personaj ce corespunde unei religii. Religiile lumii pot fi definite ca organizatii, ca persoanele ce considera o idee (despre originea lumii ) ca fiind adevarata, sau ideea in sine. Poate intrebarea e " care-i diferenta dintre Iisus si personajele din alte religii ale lumii". Legat de asta pot doar sa spun ca din ce stiu, exista atat de multe asemanari intre Iisus si Horus (exceptand descrierea fizica), incat ma fac sa-mi pun un mare semn de intrebare in legatura cu veridicitatea primului. Aceste asemanari foarte mari pot arata faptul ca Iisus nu a fost mai mult decat o poveste inspirata dintr-o poveste a zeitatii egiptene Horus. Si asta-i doar un exemplu...
Ok.Imi cer scuze pentru greseala.Totusi nu se compara neoprotestantismul cu ortodoxia si catolicismul.Nu exista putere de comparare. Cele din urma, ortodoxia si catolicismul (catolicii insa au facut cateva erori, greseli, erezii dar tot fratii nostri sunt)sunt dupa parerea mea umila, adevaratele religii dar cea mai corecta si cea mai adevarata si mai ales cea care a pastrat Adevarul este ortodoxia.Parerea mea.
Desigur ca si cei din cultele protestante sunt oameni credinciosi, buni care iubesc pe Iisus Hristos.Dar totusi sunt unele mari diferente.Sa recunoastem.Insa nu vreau sa aud de ideea cu:numai ortodocsii sau numai catolicii se vor mantui.In fine. Oricum eu sunt un nimeni sa judec unde se va dulce unul si altul.Iertati-ma.
Asta e parerea ta, dar ai incercat vreodata s o verifici?
Sau doar ai auzit pe preot la biserica ca tuna si fulgera impotriva pocaitilor ca i se micsoreaza turma?
Eu nu sint crestin si nu iau apararea nici unuia.
Dar sa sustii ortodoxismul ca religia cea maia evarata, fara sa ai habar mi se pare foarte deplasat.
Diferenta este ca ei respecta Cuvantul lui Dumnezeu fara sa adauge traditii si obiceiuri.
Am auzit la atat de multi oameni facand aceasta "corectura". Suntem romani draga Geanina. In limba romana se numeste Isus (cu un singur i) Peter (din engleza se numeste Petru. Daca tot ne dai numele lui Isus, da-ne numele tuturor apostolilor. Ca banuiesc ca pe Pavel nu-l cema pur si simplu Pavel. Sau pe Isus il chema Jousa? Sau pe Maria o chema Maria. pff cata confuzie. Sincer corecturile nu-si au rostul aici. Acuma nah, trebuie sa corectam toate carile noastre romanesti in care scrie Isus cu un singur I.
Ce diferenta vezi tu intre Dumnezeu,considerat un zeu pentru crestini, si Zeus,considerat tot un zeu pentru grecii antici?
Zeus (în greacă: Ζεύς) este, în mitologia greacă, cel mai puternic dintre zeii olimpieni, socotit drept stăpânul suprem al oamenilor și al zeilor.
In Zeus pun pariu ca nu crezi. Il consideri un personaj fictiv al mintilor grecilor antici, nu? o legenda, o minciuna.
Dumnezeu nu e la fel? fictiv?
Grecii relatau ca Zeus adesea cobora pe Pamant, facea copii cu muritoarele, arunca fulgere peste cei neascultatori cum face si dumnezeu.
Care e faza pana la urma?
Hristos S-a identificat cu O SINGURĂ BISERICĂ:
Apostolii vor reprezenta O SINGURĂ BISERICĂ, iar Biserica va continua EXACT aceeaşi lucrare a lui Hristos în lume: „Şi El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate."- Coloseni 1, 18
Matei 28, 20 "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."
- Pentru că De la începutul până la sfârşitul Noului Testament, Hristos leagă Biserica de mântuirea omului şi confirmă ierarhia bisericească. Tot Hristos este Cel care leagă această Biserică de transmiterea harului preoţiei şi de ierarhia bisericească (distincţia dintre episcopi, diaconi şi preoţi).
Efeseni 5, 25-27,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."
Sau:,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
sau:,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- Efeseni 5, 25-27
El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".
Biserica a fost întemeiată pentru a rămâne una singură! De ce nu se întâmplă astăzi acest lucru, confruntându-ne în schimb cu 40000 de contracandidate întoarse împotriva Bisericii? S-a putut oare înşela chiar Fiul lui Dumnezeu? Nicidecum! Departe de creştinism astfel de gânduri eretice!
- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27
"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi BISERICA MEA şi porţile iadului nu o vor birui."( Matei 16, 18. )
"Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos."( I Corinteni 3, 11);
"Să păstraţi BISERICA LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
"Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."( Matei 28, 20.)
Numele Mantuitorului de fapt este Iisus Hristos, Jesus Christ sau Iisus Christos.Astea sunt cele 3 variante corecte..Altele nu mai sunt.Isus inseamna magar in limba ebraica si nu putem asocia numele Mantuitorului asemenea unui animal, Doamne fereste! Si nu de aceea, ti-am dat explicatia data de un preot ortodox in care se spune de ce se scrie cu doi de i..Trebuie sa nu mai interpreteze omul lucrurile cum vrea el.
Dumnezeu Insusi Il adevereste pe Isus ca pe Fiul Sau (Matei 3:17) pe muntele schimbarii la fata: (Mc.9:7 ) si ingerul Ii vesteste nasterea ca Fiul Celui Preainalt (Luca 1:32).Domnul Isus Se declara pe Sine la interogatoriul lui Pilat (Matei 26:63-64 ) si inaintea lui Caiafa ( Luca 22:70 ) ca Fiul lui Dumnezeu si la fel adeveresc femei si barbati din Biblie.Ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, aceasta a fost odinioara pentru farisei si marii preoti (Mc.14:53-65), ca si pentru poporul atatat (Io.19:7) o pricina de poticnire, si pana azi le este evreilor si musulmanilor ca un spin in ochi. Dar El nu poate fi salvatorul si Mantuitorul nostru, daca nu a fost decat frate (Salom Ben Chorin) ''fiu intre fii'', un om bun sau un reformator social, ci ne e Mantuitor numai prin aceea ca El este cu adevarat Fiul Dumnezeului Celui viu (Matei 16:16)
Intrebare de prost gust...
E ca si cum ai intreba :
Care este digerentza dintre un crocodil?
Raspunsul este ca e mai mult lung decat verde, fiindca pe burta e alb, iar lung este si pe burta si pe spate...
Scuza-ma ca intervin dar vreau si eu sa stiu o chestie. Spui ca esti evreu dar faci niste afirmatii nu stiu scuze ca spun total pe linga.Cum adica litera i =iud din ebraica? Pai dupa cunostintele mele evreii folosesc alfabetul arabic nicidecum latin.Atunci cum poti spune ca i din latina este nu stiu ce in araba? Cred ca nu stii ce spui.Eu ma gindeam, deci ma gindeam la urmatorul fapt.Este vorba de pronuntie si nicidecum de scriere aceaste 2 tari folosind cu totul alt alfabet deci nici nu se pune problema sa discutam pe tema scrierii, decit daca ne referim tot la romani nu la evrei.Tu evreu fiind cum poti sa asociezi cele 2 scrieri.E vorba zic eu de pronuntie.iti dau un ex.scriu in romna unui englez cuvintul FAC. Englezu se uita si intelege ce? nimic.Dar pronunt si atunci englezul intelege ceva totusi care in limba mea inseamna ceva dar pentru el are alta seminificatie.Acum poate asa o fi si cu isus asta m-am gandit eu. Poate gresesc ca nu-s lingvist si nici macar nu am citit despre subiect.Dar zic ca daca scrii isus roman fiind pronunti asa cum se scrie adica isus.Aceasta pronuntie poate auzita de evrei ar inseamna cu totul altceva.ZIC si eu banui.Acum daca isus asa simplu ar insemna magar, poate de aia au spus romanii, biserica sa se scrie cu 2 de i pentru ca pronuntat asa cu i mai lung asta suna mai aproape de adevar.Deci sint pe aproape sau bat cimpii? Dar si tu bati cimpii ca daca arati unui evreu litera i din romana ala se uita ca la magari vorba aia.Deci eu cred ca este vorba aici de pronuntie.Tu ce parere ai? Si daca te superi ca te luai asa asta e tu ca un bun crestin ce esti trebuie sa ma lamuresti.
Ce faci pe aici va dati funde unii la altii? Vad ca dai raspuns castigator o alta aberatie.Pui o intrebare aberanta si ti se ras[punde cu o alta aberatie si gata ce mai tari sinteti nu? Ori esti in lipsa de inspiratie sau te plictisesti, nu mai ai cu cine conversa si ce ai zis ia sa mai arunci pe aici o perla ceva.Naspa dar nu subiecte din astea trebuiesc dezbatute pe aici.
Eu nu sint nici crestin bun nici rau, ca nu sint crestin.
Mi se paare ca esti pe linga subiect, ca noi evreii nu aven litere arabe.
Alfabetul nostru este mult mai vechi.N-o sa ti dau acum amanunte.
Eu am spus altceva dar poate nu ai fost atent.
Litera Iud care inseamna I din Ebraica in taoate cazurile se scrie in romaneste cu ion singur I.Ma refr la nume si nu la traduceri.
Si sa stii ca in ebraica Isus nu inseramna magar, asta e o speritoare popeasaca ca ortodocsii sa se inscrie pe linia care o cere biserica.
MAGAR IN EBRAICA ESTE hamor si aton la magarita.
In rest mai cerceteaza.Si daca ai nelamuriri, eu nu m-am suparat si nu ma supar de nimic.
Stau aici doar ca sa dau lamuriri celor ce vreau s stie adevarul.