| EmaS a întrebat:

Care este diferenta dintre Isus si religiile lumii?

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Isus nu e o religie, ci o convingere. Cine Il are in inima nu e religios, ci redincios. Iar intre religios si credincios este o diferenta enorma.

110 răspunsuri:
| Giuney a răspuns:

Isus nu e o religie

| ManStrong a răspuns (pentru sitărescu):

A durat peste o suta de ani pina ce paginismul a reusit sa introduca icoanele in biserica.Secolul 8 a fost secolul iconoclasmului.
Moatele aui intrat in functie de aviditatea bisericii dupa bani.
Deci biserica cea una dreapta si sfinta.

| ManStrong a răspuns (pentru sitărescu):

Nu l am cunoscut personal fata in fata, dar ne stiam, prin altcineva.Am spus doar ca parte din bioblioteca lui personala e la mine.
I primul rind eu sint evreu si ortodoxia nu are nici in clin nici in mineca cu Biblia. Daca studiezi sfintii parinti nu te faci ortodox cu nici un chip.Doar daca esti ortodox si citesti sf Parinti poti deveni si altceva.
.V tesatment are mai multe carti ca biserica a canonizat citeva carti evreiesti care aici sint socotite carti istorice sau de lectura.
Cind a ars templul din Ierusalim nu a ars si cartile legii.Acelea au fost mutate la Iavne cu putin timp inainte.
Dar pentru asta trebuie sa stii putina istorie adevarata.
Septuaginta este da din sec 2 IEN.
Dar originalul din care sa tradus septuaginta este si astazi intact.

| relian a răspuns (pentru EmaS):

Serios voi nu sarbatoriti pastele ci invierea, dar de ce taiati miei si mincati miel? Nu stiam ca isus cind a inviat a mincat miel.Eu stiam ca mielul vine de la sarbatoarea pastelui a acelei sarbatori ce tu spui ca nu o sarbatoresti, dar totusi o faci dar fara sa stii.Frumos.Si la craciun daca sarbatoresti nastrea de ce tai porcu si maninci porc? Ce legatura are nasterea lui isus cu porcu? Tare chestie nu?

| EmaS explică (pentru relian):

De unde stii tu ca eu tai mielul?

| danut a răspuns (pentru relian):

CONCLUZIA TA: "Anumite fraze le interpretati intr-un contex intr-un fel si aceleasi fraze in alt context le interpretati altfel."
Dragule, nimeni nu se supara DAR eu fac parte dintre aceia care inteleg si explic Biblia LITERAR, cu exceptia cazurilor in care se spune EXPLICIT ca nu este asa. Deci asa cum INTELEG "respectivul subiect" asa si il sustin in discutii, cumva ai "descoperit" altceva din si in spusele mele? Te rog sa exemplifici, altfel discutam sa "discutam".

| sitărescu a răspuns (pentru ManStrong):

"In primul rind eu sint evreu si ortodoxia nu are nici in clin nici in mineca cu Biblia. "

Ortodoxia nu se oprește la Biblie la fel cum și mozaicii au cărți canonizate în afara Tanakhului.

De ce când ne raportăm la ortodoxie nu e bine să fie o tradiție ci doar Biblia dar când ne raportăm la iudaism e ok, dacă există legi rabinice?

"In primul rind eu sint evreu si ortodoxia nu are nici in clin nici in mineca cu Biblia. "

Și atunci de ce există evrei convertiți la ortodoxie gen Nicolae Steinhardt, oare pentru el icoana nu reprezenta un obstacol?

Iconografia există dinaintea secolului 8, chiar într-o formă neamestecată cu zeitățile idolatre.

De exemplu simbolul peștelui și anumite picturi cu scene euharistice sunt unicat în creștinism nu se poate nici pe interpretare forțată scoate din alte culte.

Oare nu era mai ușor pentru Împărați să scoată icoanele, iar singura icoană să devină banul pe care e tipărit capul Cezarului?

"pentru asta trebuie sa stii putina istorie adevarata."

Și cam ce surse istorice obiective nepartizane unei părți ar fi pe piață într-o limbă de circulație europeană?

Ce garan'ție avem că istoria nu se fabrică în funcție de cum răsare soarele, pentru anumite interese dacă până și la descoperiri arheologice există obiecte plasate, și contracte care obligă la păstrarea secretului pe angajați?

Merci pentru osteneala de-a scrie dacă vă plictisesc să-mi spuneți și nu vă mai deranjez.

O zi bună!

| ManStrong a răspuns (pentru sitărescu):

Nu exista carti canonizate afara de Tanach.
Poate te referi la Talmud dara talmudul este punerea in practica a legilor din Tanach.
Este ca si cum a i lua o lege din constitutie si 4 sau 5 avocati i si dau poparetrea cum se pune legea respectiva i n aplicare.
Dar strict la lieterele Tanachului. Deci nu e o alta carte canonizata

| Robby17 a răspuns:

Dumnezeu reprezinta orice atotputernic venerat in orice religie.Doar ca fiecare religie a evoluat in felul ei, fiecare cu regurile ei.La noi e Isus, la altii e Allah, dar asta nu inseamna ca toate religiile sunt la fel.

| relian a răspuns (pentru EmaS):

Stiu sigur ca maninci cel putin.De taiat nu il tai tu, dar de mincat ori pregatit sigur pregatesti miel.

| relian a răspuns (pentru danut):

Asa am spus si eu ca sustii ceva ce nu este atit de clar cum tu spui, ori crezi.O fi clar poate pentru tine, insa daca dai spre analiza unora straini de crestinism o sa vezi ca vor intelege altceva.Din spusele tale acum nu am spus ca odata spui ceva altadata altceva, insa in general asa fac mai toti crestini.Adica schimba macazu sa cada asa cum vor ei.Dar clar la ce ai spus se intelege ca Isus nu era dzeu sau fiul acestuia, el asta a vrut sa transmita si nu ca ar fi dzeu.El voia sa spuna asa cum am aratat eu, iar tu sau eu acum pot spune ca de fapt nu eu sau tu vorbim, ci dzeu vorbeste prin noi.Asta nu inseamna ca noi sintem dzeu ori fii lui.

| Behindyou a răspuns:

Tu pui intrebari de plictiseala?

| EmaS explică (pentru Behindyou):

Dar tu, raspunzi doar ca sa te aflii in treaba?

| danut a răspuns (pentru relian):

"insa in general asa fac mai toti crestini"
Iti place "ciorba", mie nu.
Sti ce inseamna intelegere literara? Adica cuvant cu (,) cuvant si nimic alaturi. Isus in textul enuntat spune CA EL ESTE DUMNEZEU, greu de citit? Tu vrei sa susti ce vrei tu dar ceea ce spui tu nu are nici o legatura cu cele spuse de Dumnezeu si sustinute de toti crestinii. P.S. De unde sti tu ce ar fi vrut sa spuna isus Hristos dar NU A SPUS?

| sitărescu a răspuns (pentru ManStrong):

Şi hotărârile Sinodului au tot rol călăuzitor, în interpretarea manifestării de credinţă, pornind de la neînţelegeri bilblice iscate de-a lungul timpului şi sunt eminamente publice.

Talmudul, în ce priveşte raportarea la străini, are câteva specificaţii ce contrazic o parte din ospitalitatea evreiască, transmisă de Moise prin Tanakh.

Înţeleg că Talmudul a apărut pentru ca evreii să nu fie asimilaţi de babilonieni şi mai apoi de creştini.

Talmudul are două interpretări una publică pentru profani şi alta mistică pentru iniţiaţi, transmisă prin viu grai doar semiţilor în şcolile lor de catehizare.

Protestanţii au preluat o parte din interpretările publice evreieşti ale Tanakhului înţeles prin lumina Talmudului şi aşa s-a ajuns să apară secte anti-trinitare, anti-clericale şi la lovirea creştinismului cu alţi creştini.

De ce ar ajuta vreodată un evreu convins un creştin, date fiind disputele iscate de-a lungul vremurilor?

Dezbinarea catolici-protestanţi nu profită creştinismului ci, unui interes străin de el.

| Behindyou a răspuns (pentru EmaS):

Nu, raspund ca sa aflu daca tu pui intrebari din plictiseala. E logic, foloseste-ti capul.

| EmaS explică (pentru Behindyou):

Nu asta ai demonstrat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diferenta e ca Isus nu a avut scopul de-a crea o religie, ci o filosofie. Isus asemenea lui Budha a ajuns sa fie divinizat ca zeitate de adeptii sai.
Isus da era o persoana destul destul de importanta,dar partea religioasa a invataturilor sale vine din iudaism, crestinismul e cu totul alt crez, iar religia crestina nu-si mai originea si nimic original, sunt foarte multe invataturi plagiate si sarbatori pagane crestinate.Iar ca atare chiar YHAWE e de fapt o coruptie a sumerienilor antici fiind o versiune a lui Enki, deci pana si iudaismul isi are radacini intr-o religie cu mult mai veche.

| zurick a răspuns:

Iisus este cel care aduce mantuire, este cel ce ne iubeste pe toti indiferent cat de pacatosi suntem, este cel care ne calauzeste.Iar religiile care nu-l au pe Iisus sunt false.