Credinta e mai importanta.Stiinta te ajuta cunosti lumea materiala in timp ce cedinta te conecteaza cu Ceatorul lumii materiale si al integii existente, te ajuta so inti in destinul pentu care ai fost creat si anume compania eterna a Creatorului neceat,
Exact ce i-am spus si lui doctorandus. Ceea ce incerci tu este sa traiesti ca un robot. Nu va fi posibil pentru ca esti om. Omul e creat dupa chipul si asemnarea lui Dumnezeu si nu dupa chipul si asemanarea unui robot. De aceea tu nu intelegi motivul pentru care Dumnezeu inca permite suferinta. De aceea tu nu intelegi atotputernicia lui Dumnezeu si scopul lui Dumnezeu. De aceea tu nu intelegi corect conceptul de iubire si nu faci legatura corecta cu viata reala.
Scopul lui Dumnezeu? Lui Dumnezeu nu-i lipseste nimic, deci nu poate avea un scop.
Cand eram ai tanar eram foarte indoctrinat cu stiinta si tehnologia si nu prea dadeam importanta lui dumnezeu desi aveam cateva notuni despre Dumnezeu la care de fapt nu meditasem suficient de mult pentru ca eram absorbit de stiinta si tehnologie. Ajunsesem o persoana mandra, ajunsesem ca ma comport mecanic precum un robot, nu mai simteam nimic pentru lume, pentru oameni, devenisem ca o masina biologica. De fapt eram ca un ateu care se amagea ca crede in Dumnezeu si Dumnezeu era ceva ca o informatie memorata pe un hard disk si atat nimic mai mult. Asta face stiinta si tehnologia din oameni.
Scopuri pot avea doar fiintele care sunt supuse trecerii timpului.
Prostia le bate pe ambele.
Dovada e ca întrebi o chestie și dai fundă celui care a răspuns cum îți place ție.
Nu e logic, pentru ca povestea e absursa si fantezista. O data religia spune ca Iisus a murit, apoi spune ca nu a murit, deci e contradictie. Realitatea e ca a murit, ca nu-l mai vede nimeni si moartea lui e o moarte ca toate mortile, dar e bagata in poveste pentru impresionarea naivilor creduli si nestiutori. E o logica primitiva, aceea a jertfelor date zeilor din povesti pentru obtinerea de avantaje, e un fel de mita, ciubuc, pesches, plocon. Un zeu real, bun si atotputernic nu are nevoie de asa ceva. Iisus e fiul zeului si zeul trebuie induplecat si atunci ce face zeul? Isi da lui insusi plocon pe fiul lui pentru iertarea pacatelor supusilor lui. E un fel de noapte a mintii. Toata absurditatea asta e echivalenta cu un exemplu de genul: Eu sunt seful si trebuie sa ii iert pe supsii mei care au gresit si pentru asta trebuie sa fiu mituit, deci sa primesc un plocon si atunci eu fiind un personaj fara minte, scot bani din buzunarul meu, ii bag la loc si spun ca supusii mei mi-au dat ploconul si pentru asta eu ii iert )
Din orice punct de vedere ai observa povestea, lipsa de logica, absurditatea, falsitatea se vad perfect din toate pozitiile si atunci a lua de buna o asemenea fantezie absurda inseamna credulitate, naivitate, nestiinta, lipsa de ratiune, superficialitate si in mod evident nu constituie drumul spre mantuire.
Daca povestile ar avea o urma de adevar si de logica in ele, atunci as mai intelege ca poate cineva sa le sustina dezinteresat, dar fiind niste povesti puerile, primitive, fanteziste si absurde, unicul scop al sustinerii unor asemenea aberatii care nu se verifica in realitate ramane doar prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Omul nu e creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui din cauza ca zeul mai sus amintit e doar un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda. Doar zeul e creat dupa imaginatia puerila a unor oameni primitivi dornici sa se impuna cu povesti fanteziste si absurde in fata credulilor naivi si nestiutori.
Tu vorbesti? Credinta ta e varza! Te-ai incurcat deja in afirmatii absurde si contradictorii.
Rationamentul e simplu: Ion in momentul A duce lipsa de o halba de bere. Scopul lui Ion este ca in momentul B (ulterior momentului A) sa obtina o halba de bere.
Concluzia: scopul este determinat de o lipsa si este specific fiintelor care sunt supuse timpului.
"Ceea ce incerci tu este sa traiesti ca un robot."
De fapt oricine poate face pipi in chiuveta si fara credinta.
Dupa ce se aude, Modelul Standard va pica inaintea teoriei relativitatii.
Evident ca stiinta. Oricine a spus ca e credinta, e doar un fanatic religios, si nimic mai mult.
Dacă tu crezi că ăsta e scopul științei, du-te înapoi la școală!
Dacă nu ai fi un fanatic religios ți-ar fi clar că știința e cea mai importantă. Ia roagăte tu dumnezeului tău inexistent să facă plantele din grădină să crească pentru a avea ce mânca... Și anul viitor dă-i cu ierbicid. Care e metoda mai eficientă? Cu ce te ajută credința? Cu ce îți îmbunătățește viața? Că nu are nici un folos vizibil dar voi tot decideți să credeți în fantezii.
Exista suficiente motive logice pentru care Dumnezeu nu face minuni suplimentare in prezent. Deocamdata doar viata si bucuriile mici ale vietii sunt minuni dumnezeiesti pe care stiinta nu le poate patrunde.
Uite ce se intampla la scoala. Copii sunt impartiti in doua categorii: prosti si destepti. Prostii merg la sapa si lopata. Desteptii sunt examinati anual si cai care nu mai fac fata unii dintre ei ajung tot la sapa si lopata.
Te contrazici singur. Spui că există motive logice dar nu prezinți nici-unul, halal argument LOL
Am nevoie de viata vesnica in momentul A apoi momentul B si asa mai departe. Asa a aparut credinta in Dumnezeu. Omul simte ca ceva ii lipseste. Omul are ceva in interior care nu e satisfacut de stiinta si tehnologie. Omul are aceasta nazuinta de a nu muri niciodata, nu doar de a nu muri ca vine o stanca peste el. Instinctul de supravietuire e cand este evitat un pericol imediat. La om e ceva diferit de restul animalelor. Omul stie ca va muri in viitor in timp ce animalele nu stiu asta si de aceea animalele nu au evoluat ca sa ajunga sa stie sa vorbeasca si sa citeasca.
Propagandă creștină fără nici o logică. Natura nu dovedește nici de cum că dumnezeu există, chiar și autorul spune că intuința, credința ne face să credem acest lucru pentru că nu există nici-o dovadă verificabilă pentru existența acestui dumnezeu.
Și eu pot să cred ce vreau, că există unicorni, că gandalf e printre noi, că mașina timpului a lui H. G. Wells e ascunsă pe undeva prin Anglia, dar fără nici o dovadă e doar credință în ceva care nu există și implicit pierdere de vreme.
Dacă nu poți dovedi că dumnezeu există atunci toate lucrurile spuse despre el, că e duh, că e atotputernic, atotștiutor, etc sunt implicit false și nu au nici-un temei logic și rațional.
Uite aici: tinerete fara batranete si viata fara de moarte pe care stiinta si tehnologia nu le poate satisface ci doar credinta. De asta nu dispare credinta. Omul are aceasta nazuinta in interior. Animalele nu se framanta decat dupa hrana pentru ca ele sunt constiente doar ca li se face foame si sete. Omul nu cauta doar hrana si apa. Asta e marea diferenta intre om si animal. Omul stie ca va muri si nu doar ca i se face foame si sete.
Temeiul stiintific tocmai l-am scris adineaori. Omul are ceva ce animalele nu au. De aceea animalele nu au dezvoltat si nu au evoluat spre un creier mai evoluat. Daca evolutia ar fi adevarata undeva pe scala evolutiei s-a produs o ruptura sau a intervenit credinta sau Dumnezeu care a introdus necesitatea de a trai vesnic. Aceasta necesitate inseamna un creier mai mare mai dezvoltat. Este exact ce scrie in Biblie. Omul a fost creat dupa animale.
Ce se verifica in realitate e cutia craniana mare a omului in raport cu marimea corpului.
E un raport neegalat de niciun animal. Pentru ca omului i s-a bagat de catre creator de catre Dumnezeu functii cognitive pe care animalele nu le au.
Te inseli: barbatul a fost creat inainte de animale, femeia dupa animale. Vezi ca nu stii Biblie?
"O data religia spune ca Iisus a murit, apoi spune ca nu a murit, deci e contradictie." - Isus a fost inviat ca inger si a fost ridicat la cer. Drepatea universala a necesitat jertfa lui Isus. Viata pentru viata. Libertatea de alegere pusa in om. Dar pentru tine se vede ca e mai greu sa intelegi asta. Nu e chestiune de mita. E vorba de dreptate si iubire. Mita e o plata mai mica pentru ceva mai valoros decat mita. Viata pentru viata nu e mita ci rascumparare adica ceva echivalent dat pentru obtinerea unui lucru echivalent ca valoare.
Și animalul știe că va muri, că doar de-aia caută să-și asigure hrana și apa. Când este urmărit de un prădător, cerbul fuge din toate puterile pentru că, la fel ca omul, știe că va muri.
Și cum asigură credința tinerețe fără bătrânețe? Credincioșii oare nu mor la fel ca ateii?
Credinta nu dispare pentru ca intotdeauna vor exista oameni mincinosi dornici sa-i insele pe cei naivi, creduli si nestiutori.