Credinta e mai importanta.Stiinta te ajuta cunosti lumea materiala in timp ce cedinta te conecteaza cu Ceatorul lumii materiale si al integii existente, te ajuta so inti in destinul pentu care ai fost creat si anume compania eterna a Creatorului neceat,
Orice isi imagineaza omul e real si nu are nevoie de demonstratie. Chiar si o minciuna e adevarata sau e reala sau exista.
Cum adică memorie de un an în viitor? Ce aberații mai spui acolo? LOL! Cum să ai memorie despre viitor? Memoria se referă la trecut, este totalitatea informației stocate în creier. Cum poți să stochezi o informație pe care nu ai primit-o încă?
Orice e posibil in lumea asta. N-ai mai auzit de oameni care sa umble cu escrocherii abandonandu-si opera? Aia care cioplesc copaci si pun un trofeu, o cioara impuscata langa cioplire nu-si abandoneaza opera?
Ideea nemuririi vine din evolutie si e rezultatul selectiei naturale. Un individ care nu are dorinta de viata, moare mai repede si cresc sansele sa nu mai aiba urmasi care sa pastreze in codul genetic dorinta de a trai cat mai mult. Din cauza asta majoritatea indivizilor au aceasta dorinta de a trai cat mai mult. Credinta in povesti primitive, puerile, fanteziste si absurde care nu se verifica in realitate si care au fost scrise doar pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori nu ii ajuta cu nimic pe cei care cred in ele si vor muri chiar mai repede daca renunta la realism si la ratiune in favoarea superstitiilor si dogmatismului religios.
Ăia care umblă cu escrocherii au ceva de ascuns și nu crează nici de cum opere. Și care ar fi probabilitatea ca toate descoperirile istorice cu oameni ai peșterilor să fie de fapt maimuțe aduse de oameni și omorâte acolo doar pentru a prosti lumea de astăzi? Nu îmi dau seama. Ori logica ta e serios deficitară ori faci pe prostul...
E o diferenta intre instinctul de supravietuire si dorinta de nemurire. Supravietuirea e ceva mult inferior. Daca traim doar ca sa supravietuim inseamna ca nu traim si doar supravietuim. Nemurirea e mana in mana cu placerea de a trai. Un depresiv supravietuieste si nu traieste sau nu se bucura de viata la maxim.
"cei care cred in ele si vor muri chiar mai repede" - tehnologia a fost impulsionata de cei care nu ignora ideea de nemurire.
Satan e o persoana reala. Cioplitori sunt multi. Sunt cateva pesteri cu desene si cu maimute puse langa desene.
Omul stie ca intr-un an vine iarna. Si ursul polar stie asta desi acolo e mereu iarna. Insa omul stie ca peste 70 de ani va muri.
Serios? De unde e satan ăsta atunci? Unde locuiește? Are buletin, permis, etc? Cine sunt rudele lui? Dacă e o persoană reală atunci trebuie să locuiască undeva, să se fi născut undeva...
Stau și mă întreb de unde scoți asemenea aberații?
Cuvântul pe care îl cauți e presupune că de știut nu știe nimeni ce se va întâmpla în viitor. Eu presupun că mai am 50 de ani de trăit dar dacă mâine cad pe scări? Pot să spun că știu ceva ce nu s-a întâmplat? Nu am cum pentru că a ști înseamnă a fi sigur de un lucru nu doar a presupune. Eu știu sigur că ieri am mâncat o banană dar nu știu câte o să mănânc mîine.
Fiecare specie abordeaza relatia cu mediul inconjurator dupa capacitatea pe care o are de a face acest lucru. Daca un om alege povestile primitive si fanteziste scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori si ignora cunoasterea reala, ratiunea, stiinta, atunci acel om e mai aproape de speciile inferioare care nu au puterea de a intelege realitatea si va lucra in favoarea acelora care il inseala.
Conspiratia e ceva real si nu doar o teorie. Eu m-am vaccinat. Vorbesc despre o conspiratie care depaseste sfera umana. Ori asta nu se poate atribui doar omului.
Cum ar fi putut crestinismul sa eclipseze atatea religii ale atat de multe popoare? De ce nu s-a revenit la Zamolxis? Ca doar e democratie. Nu mai e nici o sabie, nici un cruciat in viata.
Religii sunt acum mai multe decât erau oricând, aproximativ 5000. Cum poți să zici că le eclipsează? Conspirația e reală, chipurile sunt reale, satan e printre noi și are buletin, pe ce lume trăiești? Pari cam desprins de realitate.
Nazuinta spre nemurire nu e o inselatorie ci o necesitate a omului pe care animalele nu o au.
"Religii sunt acum mai multe decât erau oricând, aproximativ 5000" - asta e o dovada mai buna ca Satan exista. El vine cu neghina.
" înseamnă a fi sigur de un lucru nu doar a presupune" - vorbeam de moartea in termen de 50 de ani care e sigura.
Asta e o dovadă că microbul acesta nu a dispărut, e o dovadă că mințile oamenilor încă mai pot fi manipulate și influențate în foarte multe moduri.
Ca și dumnezeu, satan e doar un personaj al unei povești scrise de demult, un caracter de ficțiune care a reușit să se insinueze în mințile oamenilor prin faptul că li s-a reamintit toată viața că acesta ar exista fără a se aduce nici-o dovadă însă. Oamenii simpli preferă să vadă totul în alb și negru, tot ce e rău vine de la satan și tot ce e bun de la dumnezeu, în loc să cerceteze cum e lumea de fapt și să deschidă ochii și la celelalte culori.
Nazuinta spre nemurire nu e o necesitate, e o consecinta a selectiei naturale ce are loc in timpul evolutiei. Inselatoria e Biblia si cu Dumnezeu personajul inexistent bun doar pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Un individ nemuritor nu exista pentru ca viata vesnica ar anula evolutia in timp, codul genetic ar ramane acelasi si nu ar mai putea fi "imbunatatit" prin mutatii genetice intamplatoare si selectie naturala.
Nu exista organism care sa ai ce sa imbunatatesti la el la nivel de specie. Toate speciile au tot ce au nevoie ca sa traiasca.
Omul e cel mai mare pradator. Celelalte vietuitoare neavand inteligenta suficienta, omul le poate elimina cu usurinta pe toate pana la ultimul exemplar. Oricum, evolutia si selectia naturala nu are nici un obiectiv. Totul merge asa cum curge apa la vale. Daca castiga omul sau pierde nu are nici o importanta. Apoi conditiile de mediu se mai schimba si e nevoie de evolutie, de adaptare. Conditiile de mediu pot deveni ostile vietii de orice fel si dispar toate vietuitoarele si la fel nu se supara nimeni si totul merge inainte ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.
O minciună există în mod real (faptul ca s-a mințit în mod real), dar... nu e adevărată. Confuzi existența reală cu valoarea aletică (epistemologică). Rick Roderick preda curs TTC despre Jacques Derrida și a afirmat că Derrida a fost acuzat că ar crede că toate opiniile sunt egale între ele. Roderick a afirmat că Derrida nu crede că toate opiniile sunt la fel de valoroase, nici nimeni altcineva, cu excepția celor internați permanent la balamuc.
MariusNede a recunoscut singur că a lui credință este întemeiată pe o minciună.
Depinde pentru ce și pentru cine. Viața noastră este compusă din atitudini legate de lucruri pe care le știm, știința și lucruri în care credem, de exemplu că mâine soarele va răsări din nou, credința. Avem nevoie de ambele, așa că nici una nu este mai importantă ca alta.