Pai nimeni. Iar la fel cum nu poti dovedi inexistenta, nu poti dovedi nici existenta. Ma rog daca e sa o iau teoretic scot eu niste aberatii. Dar daca e sa ne referim la Dumnezeul biblic este destul de usor sa ii neg existenta. Deci eu pot dovedi inexistenta lui.
Filosofic se pot dovedi atat existenta cat si inexistenta lui Dumnezeu. Problema e ca filosofia nu e cunoastere obiectiva (nu ofera certitudini).
Păi până acum nu am întâlnit pe nimeni care să-mi demonstreze că Dumnezeu nu există! să-mi dea dovezi clare şi credibile ci nişte frustraţi care se umflă în pene şi nu poţi discuta ceva cu ei că încep să facă ca trenul!
Sa se demonstreze existenta lui mai intai, iar dupa mai vorbim.
Si nu prin "Cartea de Basme" pentru ca mai tot ce tine de crestinism e datorita ei.
Ori nu ai gandit bine intrebarea, ori ai probleme psihice.
Cum dovedesti CONTRARIUL unei teorii/ afirmatii? Simplu, analizezi argumentele teoriei respective. Ce argumente (solide) sunt pentru existenta divinitatii? Nu sunt. Prin urmare, astfel dovedim inexistenta.
Argumente solide, zici. In cartea asta pe care voi o numiti "carte de basme", explica succedarea unor puteri mondiale, inca din cele mai vechi timpuri si pana-n prezent. Mi se pare foarte simplu sa negi un adevar, pe care inca nu l-ai analizat, si n-ai niciun habar de existenta lui.
Contrariul acestei "teorii", ti-l poate dovedi oricine, atata timp cat detine niste cunostinte in domeniu si a analizat unele lucruri. Crezi ca oamenii de stiinta sunt atotstiutori?
Sa-ti mai zic o smecherie, de-a marilor oameni de stiinta, acestia sunt foarte inteligenti si incearca sa lumineze lumea prin stiinta si ratiune, cand e vorba de o divinitate anume, presupune increderea in supranatural, prin urmare acesti oameni nu pot dovedi inexistenta unei anumite divinitati, si ocolesc intrebarea apeland la ratiune.
Acest Dumnezeu, este ca si curentul electric, stii ca exista, dar nu-l poti vedea, sau atinge. Sunt multe exemple ce atesta existenta lui Dumnezeu,
de pilda organismul tau. Crezi ca ceva asa complex, a evoluat pur si simplu din maimuta? Daca da, chiar imi pare rau, te bate foarte grav logica.
Dar, in fine, voi cate argumente primiti tot o sa negati absolut totul, deci n-are rost.
As aprecia foarte mult, daca limbajul tau se incadreaza in limita bunului-simt!
Multi, foarte multi. Chiar si tu ai putea sa faci acest lucru. Analizand niste detalii de natura vitala, si facand o paralela intre cele mai vechi timpuri, si zilele noastre, vei observa ceva tare interesant, si nu vei mai fi in negare.
Aceasta "carte de basme", este singura dovada ce atesta existenta lui Dumnezeu. Nu inteleg care ar fi problema? Si de ce o numiti voi carte de basme?
Pentru ca nu ati analizat unele lucruri in detaliu, si la modu cel mai serios, multi dau dovada de ignoranta, exprimandu-si opinia despre ceva, de care nu au niciun habar.
Biblia, este Cuvantul lui Dumnezeu, Acesta nu a lasat omenirii, inscriptii si scrieri, manuscrise, etc. A lasat o singura carte, si daca vrei sa afli mai multe despre el, analizezi cartea respectiva, nu doar o citesti.
DAca nu doresti sa faci acest lucru, nu-ti va da nimeni in cap, doar vei fi in negare tot restul vietii.
In cartea asta de basme, se vorbeste de multe evenimente, chiar si istorice, ce au existat candva. Vorbeste de prabusirea Ierusalimului, si cum vor fi oamenii din prezent. Biblia mai spune ca lumea din prezent nu este condusa de Dumnezeu ci de Satan, din cauza asta lumea reflecta personalitatea sa, adica a raului.
Daca nu crezi cele spuse, iti spun la modul cel mai sincer, ca nimeni nu-ti poate dovedi existenta lui Dumnezeu, daca nu se sprijina pe "Aceasta carte de basme".
Puteti aduce argumente clare si logice ca nu exista zane, strigoi si extraterestri humanoizi? Un individ care incearca sa demonstreze inexistenta lui Dumnezeu e la fel de limitat ca un individ care il provoaca sa demonstreze asta.
Da.Duhul Sfant este o realitate si nu o fictiune. El isi desfasoara activitatea in vremea noastra dupa cum facea si cu secole in urma. El se descopera nu numai bisericii ca organism spiritual, ci si credinciosilor individuali.
Vezi tu, atata timp cat traiesti, si nu-ti pui niste intrebari de natura vitala, cu privire la scopul vietii, al pamantului, banuiesc ca faci umbra pamantului degeaba. Ai venit pe aceasta lume, ca ai evoluat din maimute, si toate cele!
Sau poti fi in negare mereu, facand aluzii cu zane, extraterestrii si ce ai mai spus tu pe-acolo. O dezbatere civilizata, aduce argumente pro si contra. Cand subiectul e putin mai sensibil/dificil, lumea se fereste, ocoleste intrebarea.
Motiv ce arata, ca nu sunt informati in domeniu, caci zane si basme, poate spune si cel din clasa I.
Nu poti dovedi ca ceva nu exista pentru ca nu exista, poti combate argumentele unora, atat.
Pentru mine este o certitudine. El locuieste in inima mea, ma ajuta, ma calauzeste, imi raspunde la rugaciuni, si pacea si bucuria mantuirii locuiesc din belsug in inima mea.
Nu sunt ateu, si chiar imi pun probleme legate de scopul vietii, lucru vizibil din activitatea mea pe site. N-ai inteles, mister, n-am nimic impotriva credintei, ci impotriva lipsei de logica. Si pagina asta colcaie de lipsa de logica.
Chiar nu ma interesa daca esti ateu sau credincios, voiam doar alte pareri, sustinute cu argumente.
Lipsa de logica? Da ma, daca tu prin a discuta cu ceilalti un subiect atat de sensibil ti se pare lipsa de logica, banuiesc ca meriti vreun premiu.
Atunci ramai cu logica ta, si continua sa crezi ca tu ai iesit din maimute. Asa e perfect! Era exact cum am spus, cand intrebarea vizeaza un altfel de subiect, lumea ocoleste intrebarea, si apeleaza la fel de fel de aberatii, cum spui si tu "lipsa de logica".
E un argument de tip personal, nu obiectiv. Intrebarea pretinde a argumente obiective si logice impotriva existentei spirituale. Din acest punct de vedere, ateul care incearca sa demonstreze ca n u exista Dumnezeu e la fel de neputincios ca un crestin care incearca sa demonstreze ca nu exista zane.
Dragul meu, pentru mine este suficient. Nu as renunta la ceea ce am eu pentru NIMIC in lume. Voi sunteti cei care pierdeti nu eu. Eu, in dragostea pe care o am fata de oameni as dori ca toti sa guste din bunatatea lui Dumnezeu si sa simta ce simt si eu.
Vezi tu, ca cele zise de tine, cu zane si alte personaje nu se bazeaza pe nimic real. Dar Biblia explica succedarea puterilor mondiale inca din cele mai vechi timpuri si pana-n prezent. Vorbeste de evenimente istorice ce s-au intamplat, inainte ca aceasta carte sa fie scrisa.
E normal sa gandesti asa, atata timp cat nu ai analizat unele lucruri, si poate chiar lipsa de dovezi duce catre o astfel de mentalitate. Dar Biblia ramane singura dovada a existentei lui Dumnezeu!
Toate chestiile astea daca erau simple basme, s-ar fi pierdut cu timpul, si Iisus, nu ar fi marcat omenirea in asa fel. Ideea e ca, daca era ceva fals la mijloc, s-ar fi prins pana si un magar, de 2000 de ani, avea tot timpul la dispozitie, si multe fapte in urma.
Am afirmat ca eu consider ca ma trag din maimute? Generalizezi, pentru ca te asteptai ca toti cei care iti raspund provocarii sa fie din aceeasi categorie. Suntem amandou crestini, doar ca eu sunt critic si analitic, tu naiv si ilogic. De asta tu vezi subiectul ca fiind sensibil, eu il vad ca fiind penibil.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: