anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine poate dovedi inexistenta lui Dumnezeu?

91 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns (pentru fuzzer):

Aia e minciuna, trebuia cumva sa-l scuze pe dumnezeu. Daca lumea e condusa de diavol, cum a permis sa se nasca Iisus si sa "rascumpere" lumea? Diavolul e inteligent, puternic, un adevarat conducator, doar isi face treaba bine, nu? deci, cum i-a scapat treaba cu Iisus? sau cum ii scapa sfintii? "minunile" lui dumnezeu?

| Criterion a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu bate campii! Cum altfel se pastreaza informatiile din vremurile de demult? Pe cale orala? Da, si pe cale orala, insa daca n-ar fi fost niste oameni care sa pretuiasca astfel de informatii si sa le pastreze in scris, crezi ca ai mai avea acum ce sa contesti? Probabil ca te-ai fi apucat sa te lupti cu Vedele. Auzi - "basme", "modificata pentru a supravietui", "confort psihic" confundat cu pustnicia.Te auzi cand vorbesti?
Biblia nu e doar o carte istorica.Ea cuprinde si evenimente istorice si adevaruri de credinta si norme de comportare. Explicatia faptului ca religia asta rezista este faptul ca se traieste concret si nu e fabulatie. Si oamenii despre care vorbesti se retrag in munti nu pentru a avea confort psihic, nici pentru ca sunt egoisti, ci pentru ca vor sa gaseasca ceea ce le lipseste inca de cand s-au nascut. Unii dintre ei sunt chiar medici, fizicieni, filosofi.Te-ai intrebat de ce ar iesi din lume o tanara absoventa de la stomatologie, careia parintii ii puneau la dispozitie un cabinet modern dotat, case si masini? Ce-i lipsea? Am zice ca mai nimic, insa am gresi. Avand totul, ii lipsea ce e cel mai important.Ghici ce! Nu ma astept sa poti raspunde, insa orgoliul nu-ti da pace. Vorbesti de pe o pozitie prea detasata ca sa poti intelege subiectul pe care ai indraznit sa-l abordezi.Am spus detasata, nu obiectiva.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Criterion):

Asta cu "iti lipseste ceva" e doar sugestie, si autosugestia te face sa simti ca chiar iti lipseste ceva, si tot autosugestia iti da confortul psihic care te face sa renunti la orice altceva de natura fizica. Bibilia, ma repet, ca iti place sau nu, a fost si e mereu modificata, la traducere, la scriere, cu intentie sau nu si supravietuieste pentru ca oamenii au nevoie de ea, de invataturile ei, cand n-o sa mai aiba nevoie, o sa fie data uitarii.

De fapt daca raspunzi nu e orgoliu, ci lipsa raspunsului e lipsa de bun simt, in unele cazuri, iar ce ai zis tu e doar ca sa nu raspund, asa ca am raspuns, desi ideea e aceeasi, doar ca daca nu intelegi termeni ca "sugestie", "autosugestie", "confort psihic", e imposibil ca macar sa vrei sa incerci sa inteleg ce zic, nu uita ca majoritatea ateilor au fost crestini.

| Criterion a răspuns (pentru Mădă0611):

Oamenii se impart in doua categorii: credinciosi si necredinciosi. Asta desi dupa moarte toti vad realitatea si toti se confrunta cu ea.
De ce sa nu invat ce trebuie din experienta altora si sa traiesc cu plenitudine ceea ce merita intr-adevar trait? Ce am de pierdut?
Crede-ma ca Biblia nu va fi data uitarii! Chiar tu iti vei aminti de ea o data.

| Criterion a răspuns (pentru DiamondEyes):

"Un obsedat legat doar de un popor"?
Spune-mi cati dintre prietenii tai sunt cu adevarat trup si suflet langa tine la nevoie! Sau daca descoperi pe cineva care-ti place, te asculta si iti e fidel, il parasesti pentru cineva neinteresant, indiferent, infidel? Despre asta vorbim. Vezi si tu ca e vorba despre un om - Avraam, din care s-a nascut un popor.Un popor cu un scop.Acela de a aduce lumina in bezna.
Aprinde si tu becul!
Inca ceva. Cum se face ca te-ai plictisit atat de tare citind Biblia? Voiai sa-ti sara-n brate Dumnezeu? Sa-ti spuna:"Iata-Ma! De ce te indoiesti, putin credinciosule?".Cum vrei sa se arate unuia care n-are nici cea mai mica urma de respect, nu mai zic de credinta. Acum sincer, ai face cunostinta cu cineva care nu da doi bani pe tine si tu stii asta? Pai vezi? Chestie de bun simt.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa cum ti-am zis in trecut, dovedeste-mi tu inexistenta zeilor Baxu, Bagon, Meba si Zambazulu. Hai sa te vad. Folosesc si eu logica ta penibila.

Apropo, ai zis ceva gen "dumnezeu e CA CUrentul electric"? Ai vazut o furtuna pana acum? Luminitele alea din nori nu sunt globuri disco. Atunci cand vezi acele luminite, dumnezeu nu da o petrecere.

Daca vrei ceva mai aproape de pamantu, mergi la magazine si cumpara o bricheta. Mai nou brichetele au o chestier mica in ele. Acea chestie mica, daca apesi pe buton face o luminita.

Zeul tau e la fel ca acea luminita? Poate fi vazut fizic si testat? Sigur ca nu. Data viitoare cand vrei sa mai faci comparatii, asigura-te ca stii despre ce vorbesti.

Uite, o comparative mai potrivita : dumnezeu este la fel (de real) ca Zambazulu.

Deci... folosind logica ta de balta, iti cer sa demonstrezi ca zeii mentionati mai sus NU exista. Succesuri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Criterion):

"Oamenii se impart in doua categorii: credinciosi si necredinciosi"... din cauza celor ca tine, din cauza celor care au o mentalitate atat de primitive oamenii nu se inteleg intre ei. Ba mai mult, unul din motivele pentru care oamenii nu sunt uniti este religia. Din cauza ei tu ai acum o mentalitate atat de jalnica si insultatoare la adresa umanitatii.

Cata nesimtire, tupeism si ignoranta in cuvintele tale.

"Oamenii se impart in doua categorii: credinciosi si necredinciosi."... BRAVO.

| Criterion a răspuns (pentru Dandanache):

Glumesti cu adnotarea ta ca " si "revelatia" s-a nascut din ratiune"?
Presupunand ca s-a nascut din ratiune, atunci din care ratiune? Din ratiunea divina sau din cea omeneasca? Daca s-a nascut din ratiunea divina, atunci iarta-ma, nu putea sa se nasca din ratiunea omeneasca neputincioasa si limitata.
Daca tot ne ancoram in termeni si-i luam ca etalon in comunicarea noastra, atunci de ce sa-i desconsideram? Revelatia e firesc sa fie mai presus de ratiune.Din moment ce omul nu cunostea ce trebuie sa faca pentru a iesi din namolul pacatului, trebuia sa-i arate cineva. Acest cineva este Dumnezeul Înomenit - Iisus Hristos, Dumnezeu si om.
Daca minimizam valoarea expresiei "revelatie divina", nu putem continua prezenta dezbatere.
Pentru ca tot ai facut precizarea legata de moralitatea colectiva. In Scriptura se arata ca si paganii fac ale legii(adica cele nomale, firesti) la II Romani 14 "Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege". Asadar, ca sa ne intelegem, spre deosebire de legea morala naturala, care este innascuta in om, in sensul de predispoziţie ca, în mod spontan (de la sine, din fire), să-şi poată forma, cu ajutorul experienţei, noţiunile de bine şi rău şi totodată să înţeleagă în mod practic că binele trebuie făcut, iar răul evitat, legea morala provine în mod direct de la Dumnezeu, fiind numita lege pozitivă dumnezeiască(vezi Legea Noului Testament).Ea este o completare necesară a legii morale fireşti.
Moralitatea colectiva, spui ca "poate fi sustinuta pe fenomenologie". Asadar notiunea de moralitate trebuie inteleasa ca moralitate a ceva. Daca o legam de fiinta umana, si trebuie s-o legam, atunci o numim moralitate a fiintei umane.
Am spus mai devreme ca este innascuta in om, dar ca are nevoie de legea pozitiva care sa-i valorifice potentialul si sa-i ofere un scop.In cazul acesta, scopul este mai presus de fiinta umana, pentru ca prin implinirea legii morale pozitive omul il cunoaste pe Dumnezeu ca pe Creatorul sau. Cunoasterea conduce la comuniune, pentru ca tot asa cum lumina imbraca torta, tot asa si iubirea impartasita omului il pastreaza in legatura nemijlocita cu Dumnezeu, care se impartaseste si se daruieste acestuia(omului, creaturii) atat cat ii este cu putinta sa suporte.
Tu spui ca "moralitatea colectiva, atat cat o putem defini, nu are neaparat explicatii teologice". Nu poate fi adevarat decat in cazul in care pleci de la premiza ca nu Dumnezeu l-a creat pe om. Pentru ca in momentul crearii lui a si pus in el legea morala naturala.
Binele si raul sunt concepte greu definibile numai daca nu le pui in legatura cu morala. Faptul ca descoperim noi ca in lumea animala intalnim anumite manifestari comportamentale pe care le consideram, cu ajutorul ratiunii, drept bune sau rele, e cu totul altceva(astfel de manifestari sunt urmarea legii sadite in natura lor, in situatia asta fiind vorba de instinct, nu de ratiune). Asta nu reduce fiinta umana la statutul de animal(creatura fara ratiune), ci dimpotriva, il ridica la acela de stapan, dupa Dumnezeu, al creatiei.
Totemismul nu are ce cauta in dezbaterea noastra.

Daca nu se poate dovedi inexistenta, inseamna ca El exista.
http://www.evz.ro/......st-10.html
Asadar exista.
Nu se poate dovedi inexistenta, ci existenta Lui.
Minunat!

| Dandanache a răspuns (pentru Criterion):

"Glumesti cu adnotarea ta ca " si "revelatia" s-a nascut din ratiune"?
Am scris pentru CRITICA ATEISTA. Citeste cu atentie.

Am spus sa imi aduci argumente logice, nu religioase. Nu ti-am contestat credinta, ci constructiile logice. Moralitatea este strict legata de om, asadar completarile ulterioare sunt nenecesare. Totemismul era un exemplu pentru a-ti demonstra ca logica enuntului nu functioneaza.

"Am spus mai devreme ca este innascuta in om, dar ca are nevoie de legea pozitiva care sa-i valorifice potentialul si sa-i ofere un scop.In cazul acesta, scopul este mai presus de fiinta umana, pentru ca prin implinirea legii morale pozitive omul il cunoaste pe Dumnezeu ca pe Creatorul sau."

Acesta este tot un argument de tip religios, caruia ii pot contrapune argumentul fenomenologic. Cu siguranta nu este un argument logic.

Repet, nu ti-am punctat disfunctii religioase, ci doar disfunctii logice. Si am spus ca astept contraziceri, dar tot in domeniul logicii, nu cel religios.

| Criterion a răspuns (pentru anonim_4396):

Il faci pe Dumnezeu prost inspirat ca te-a creat, daca spui ca traind in paganism am fi fost uniti cu totii. Uiti de unde vii? Din Neanderthal. Inca ceva.Mi se pare ca iti place sa ramai acolo, dupa cum cugeti.Imi pare rau, dar inca nu poti reprezenta umanitatea.
Mai mult, se pare ca Dumnezeu isi pierde vremea cu tine. Insa nu e asa, iar tu stii.Vine momentul sa Îi faci fata. Curand. Si ce te faci? Cum zicea un prieten, adopti pozitia ghiocelului? Iti recomand sa fii si atunci curajos ca acum.
Grea manusa, de neridicat, Gaia.

Daca tot esti bun pe logica, macar ajuta-ne sa demonstram una din cele doua variante: existenta sau inexistenta lui Dumnezeu! As prefera existenta, daca se poate.
La modul serios, ce mai astepti?
http://www.evz.ro/......st-10.html
Poate gasesti aici niste argumente din domeniul logicii.

| BogdanVasc a răspuns:

Sa zicem ca sunt 2 numere:
x; y
si operatioa x-y. Inainte de a afla daca unul din numere NU exista, aflii daca AMBELE numere exista. A zis cineva inaintea mea: "Cum sa aflii contrariul unei afirmatii?".

PS: Cine poate dovedii inexistenta lui Greuceanu?

| fuzzer a răspuns (pentru Mădă0611):

Impotriva ratiunii lui Dumnezeu nu poate sta nimeni. Vezi tu, la inceput satan era "elevul" lui Dumnezeu, iar acum aceasta divinitate face pe profesorul, si se pare ca nu invata omenirea intr-un mod tocmai bun, si cand va veni din nou vremea "adevaratului profesor", atunci, ratiunea necredinciosilor, va fi strivita, atunci nu vor mai exista scuze.

Nimeni nu poate schimba scopurile lui Dumnezeu!

Cat cu privire la sfinti, refuz sa cred in asa ceva, pentru ca Biblia nu mentioneaza niciun "sfant", e vorba doar de o interpretare personala.

Probabil ca ai auzit si tu de acea manastire, care era facuta chiar langa un copac, si cand acel copac a fost taiat, in mod miraculos a iesit sange din el.

Cel putin eu, nu-mi pot explica asta, cat de rational as fi. Si nu e un basm, multa lume chiar a vazut aceasta realitate.

Multi se contrazic pe niste chestii nesemnificative, care-i mai inteligent, care-i cel mai cel, si uitam lucrurile esentiale.

Sa nu-mi las afirmatia de mai sus incompleta, si sa ai nedumeriri, Dumnezeu i-a permis lui Satan, sa conduca lumea, iar asta explica suferinta din zilele noastre si toate neplacerile. Daca salvarea noastra era in mana oamenilor de stiinta, banuiesc ca o sa descopere ei ceva substante care sa aduca pacea pe Pamant. Le doresc mult succes!

| Criterion a răspuns (pentru BogdanVasc):

"Mergi înapoia Mea, satano!"(satana = إبليس; tradus de "fratele"Google)Mt 16, 23
Vei fi umilit in iad de "fratii" tai diavoli, vei vedea.Sau crezi ca ei il iubesc pe om? Ei nu iubesc, ei urasc.Sa nu crezi ca ura te face din om diavol.Ar fi impotriva legilor creatiei.Asadar, daca nu esti din neamul lor, nu te astepta sa dai de bine dincolo! Sa vezi acolo logica si argumentare!
Acum e vremea intoarcerii la Dumnezeul cel Viu!

| BogdanVasc a răspuns (pentru Criterion):

"M-ai umilit aici in public"...
Tu acuzi argumentarea mea ca fiind stupida, dar nu dai un raspuns legat de ea, raspunzandu-mi de ce este stupida.

"Acum e vremea intoarcerii la Dumnezeul cel Viu!"
Adica sa mergem la spovedanie? Pe mai tarziu!

| Mădă0611 a răspuns (pentru fuzzer):

Habar n-ai cum functioneaza mintea. Ma uitam la o imagine cu 3 femei, dar era intoarsa invers, "cu capul la vale", si scria "ti se par dragute? uita-te corect/cum trebuie" (right era cuvantul), mi-a fost lene sa downloadez imaginea si s-o intorc, ma tot necajeam sa vad ce mare scofala, si m-am uitat peste comentarii, cineva a zis "demoni!", am dat iar pe imagine, si da, am vazut demoni, privirile erau de "demoni", adica ceva infricosator. Asta referitor la acel sange curs din copac, in rest nu ma mai lungesc, ne invartim in cerc si daca nu ma insel, m-ai mai intrebat odata de ce nu fac oamenii de stiinta pace pe Pamant si ti-am raspuns.

In primul rand, teorema lui Goedel nu certifica ca Dumnezeu exista, ci ca Dumnezeu e admis din punct de vedere logic. De altfel, Goedel a facut doar un exercitiu de logica si nu o pledoarie pentru Dumnezeu, dupa cum a declarat celor apropiati. In al doilea rand, exista criticism chiar si din partea cercurilor religioase, vis-a-vis de unele limitari insolvabile. Daca ai fi fost cu adevarat interesat, internetul ti-ar fi furnizat nu doar ce ai vrut sa afli, ci si inadvertentele. Articolul dat de tine si-ar fi pierdut aura de senzational daca ar fi fost complet din punct de vedere al argumentarii.
E foarte frumos ca militezi pentru dumnezeire in fata altora. Ar trebui sa o faci insa cu ce poti si ce stii. Daca te bazezi pe argumentele altora, risti sa cazi in capcana de a nu le putea sustine. Numai bine.

| RisenLight a răspuns (pentru Tinna_Cristina_1989):

Tot oameni de stinta fac studi de genu : Pozitia corecta in timpul cacari si de genul daca bei cacao dintr-o cana portocalie cacaoa va fi mai gustoasa...deci oameni credibili domnule :)) Exemplu : https://www.youtube.com/......tps?/watch

| RisenLight a răspuns:

Sti ce ai facut acum?
Ai hranit ursi infometati...

| Dandanache a răspuns (pentru RisenLight):

Ei na, alegi si tu extremele. Asa poti sa iei la cernut si credinciosii. Mai vine cate un autoproclamat Mesia care convinge 10 femei ca daca trag o orgie sexuala se mantuiesc cu totii.

In posibila demonstratie a existentei lui Dumnezeu tu ce ai face, o "pledoarie pentru dumnezeire" sau un exercitiu logic?
Un raspuns la intrebarea asta m-ar lamuri cu privire la intentiile tale si la viabilitatea demersului meu.

Sunt crestin, nu matematician. Goedel era matematician, nu crestin. As face o pledoarie pentru dumnezeire, doar ca n-am resursele nici sa ma conving singur ca demonstratia mea e corecta.

Atat voiam sa stiu.Multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pana acum ai fost cocos. Acum ca ti-am pus eu aceeasi intrebare dar am bagat alti zei in ecuatie taci? hai ca mai incerc o ultima data : poti sau nu poti sa dovedesti ca zeul Zambazulu NU exista? Daca poti, dovedeste. Daca nu poti, atunci ramai in tacere.

Folosesc si eu mentalitatea ta. Ma cobor la nivelul postarii tale pentru cateva minute.

| fuzzer a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbind la modul cel mai serios, n-am auzit de niciun zeu mentionat de catre tine. Habar n-am, probabil apartin culturii hinduse, e doar ipotetic, nu detin informatii cu privire la acest subiect. Si daca mi-as exprima parerea despre ceva de care n-am niciun habar as da dovada de ignoranta. Despre Dumnezeu iti pot scrie chiar si un eseu, caci sunt documentat, dar despre zeii mentionati de tine chiar nu am auzit.

O sa incerc sa ma documentez, si sa-ti vin cu argumente. Dar acesti zei, cu siguranta in lumea asta au si adepti, cum sunt budistii prin China, islamistii cu Mahomed, etc..Aceste divinitati se presupune ca aduc pacea, sau cu siguranta la modul figurat, fac un bine societatii, de aceea multa lume exercita credinta in aceste "statui". Ramane de vazut, ce si cum, problema cu divinitatea, e o chestiune de viitor, si nu cred ca va mai exista viitor, tinand seama de evenimentele ce se petrec in jurul nostru, aici ma refer la razboaie, foamete, ba chiar si sclavie. Aceste probleme au au atins apogeul in acest sens, in zilele noastre.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru fuzzer):

"n-am auzit de niciun zeu mentionat de catre "... ai auzit acum. Vrei ceva mai cunoscut? Krishna, Ganesha. Dar eu prefer Zambazulu.

"caci sunt documentat"... hai sa nu exageram. Mai ai mult pana sa ajungi la statutul de "documentat". Daca vrei te putem "testa".

Sa te scutesc de cautari in ce il priveste pe Zambazulu, el este un zeu practice inventat de mine. Cu toate astea, probabilitatea ca un zeu pe care sa-l cheme asa este la fel probabilitatea ca zeul caruia voi ii ziceti "dumnezeu"sa existe.

Dovedeste-mi ca toate celelalte religii gresesc si ca TOTI zeii acelor religii sunt inexistenti. Ba mai mult, dovedeste-mi ca deismul, polideismul sau panteismul sunt gresite. Mai vrei? Pot mai mult.

Acum sa ne luam putin si de idiotenia cu au atins apogeul in acest sens, in zilele noastre. ". Esti sigur? Esti sigur ca "in zilele noastre" sunt mai multe razboaie decat in trecut? Esti sigur ca acum "ie mai naspa" decat in trecut? Ia mai gandeste-te. Inainte sa imi raspunzi la partea asta, pune mana pe o carte de istorie.

Chiar daca zeul meu este unul inventat (acum un an), intrebarea mea ramane valabila. Daca chiar vrei sa treci peste Zambazulu, mai ai cateva milioane de zei care chiar apar in religii inca practicate. pe langa acele milioane, mai ai si deismul, polideismul, panteismul, etc.

Apropo de zeul crestin. Prezinta-mi cele mai bune argumente si dovezi pe care le ai pentru acel zeu. Top 3 sau Top 10.

* apropo, daca argumentele / dovezile tale se pot aplica si altor zei (fie ei si imaginari), argumentele NU sunt valide.

Sa iti dau niste exemple :

1 - religia mea a supravietuit atata timp, inca este practicata.
2 - universul are un creator, acel creator este zeul meu.

Sper ca intelegi de ce nu sunt valide aceste "argumente".

Apropo... prima data vreau sa imi raspunzi la o intrebare simpla :

Daca eu affirm ca zeul Zambazulu exista, cine trebuie sa demonstreze ce :

A - eu ca exista
B - tu ca nu exista

Succesuri.

| fuzzer a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum am mai spus, nu sunt documentat cu privire la zeii aceia, fie ca ei "exista", sau nu!

Iti pot demonstra existenta lui Dumnezeu bazandu-ma pe Biblie, ea este singura dovada a existentei lui Dumnezeu, daca dooresti altfel de dovezi mai "logice, rationale", nu exista!

Biblia, "se presupune", ca a fost scrisa cu cateva mii de ani, nu conteaza de cine, si cu ajutorul cui. Eu am citit aceasta carte, si contine o serie de evenimente istorice, ba chiar un anumit profet spune, care vor fi puterile din viitor. Adica, el explica succedarea puterilor mondiale, inca din cele mai vechi timpuri, si pana-n prezent.

Esti ateu, pentru mine nu conteaza inclinatia religioasa, este o parere pur subiectiva, ce o ia fiecare in parte.

Cand vrei sa dovedesti existenta unuei anumite divinitati trebuie sa-ti sprijini afirmatiile pe ceva real, credibil.In acest sens, nimeni nu-ti poate dovedi existenta lui Dumnezeu daca nu se sprijina pe Biblie( Carte lasata de la Dumnezeu).

Daca ar mai avea rost sa continui, spune-mi!

| Voidwithin a răspuns:

Oamenii care au simtit pe Domnul pot dovedi dar vor fi considerati nebuni astfel nimeni nu poate dovedi ca exista dar nici ca nu exista la fel ca teoria cu big bangul stiinta nu explica tot.

| DaDuSH a răspuns (pentru fuzzer):

In primul rand, ca sa dovedesti inexistenta a ceva, trebuie sa-i dovedesti mai intai existenta. Cum a spus si DarkSulphur, nu exista argumente SOLIDE pentru existenta lui. Daca tu ai unul/ele care il/le sustii, as fi foarte fericit sa il aud.

Ceea ce mi-a atras atentia este asta: "Acest Dumnezeu, este ca si curentul electric, stii ca exista, dar nu-l poti vedea, sau atinge. Sunt multe exemple ce atesta existenta lui Dumnezeu,
de pilda organismul tau. Crezi ca ceva asa complex, a evoluat pur si simplu din maimuta? Daca da, chiar imi pare rau, te bate foarte grav logica."

Pot sa te contrazic, curentul electric il poti atinge, uneri e mortal, alteori nu. Poti sa il vezi (intr-un fel sau altul, nu e chiar invizibil). Probabil o sa-mi dai exemplul cu aerul, nu il vezi, nu il atunci dar stii ca exista. Gresit, faptul ca e transparent e o chestie, dar il atingi (cand respiri). Nu stau sa iti explic cum intra oxigenul in organism, traseul lui din momentul in care inspiram si pana expiram pentru ca ma gandesc ca il sti. As vrea si eu sa imi spui despre exeplele care atesta exista lui Dumnezeu, sunt curios.

Acum trecem la evolutie, din moment ce ai mentionat maimuta, ma gandesc ca te referi la teoria lui Darwin despre evolutie. Cea care implica selectia naturala, ereditatea, unicitatea, mutatia si altele.
Daca tu crezi, ca un zeu a creat din pamant un om, un barbat si din coasta lui o femeie, atunci imi pare rau dar pe tine te bate logica.
Tu crezi ca evolutia e ceva simplu care se intampla de azi pe maine? Pentru ca nu e. Si asta inseamna ca nu stii nimic despre evolutie. E un proces care dureaza mii sau miliane de ani (asta daca nu vorbim de microevolutie care dureaza mai putin).

Daca vrei ca cineva sa iti dovedeasca ca Dumnezeu nu exista, prima oara adu niste argumente pe care tu le crezi si care pentru tine arata ca el exista.

Întrebări similare