Faptul ca exerciti credinta intr-o divinitate, presupune credinta in supranatural ce-l vezi cu ochii mintii. In prezent nu se fac minuni, cum se faceau in trecut, sa mai vina o data Isus pe pamant si sa invie mortii, si cum nu l-au crezut multi din acea perioada, banuiesc ca asa se va intampla si acum. Mai intai societatea ateilot, respingeau cu tarie existenta lui Isus, pana s-au descoperit de-a lungu timpului, sinagogi, basilee, documente, validate de istorie... Natura mintii umane, este una de-o factura foarte limitata, nu-ti poti imagina tu scena in care a creeat Dumnezeu lumea, pentru ca ti se pare absurd, te depaseste. Toate au o explicatie, acum n-am nici timpul necesar sa-ti explic. Insa cel putin eu nu observ nimic logic, de la Big-bang, o gaura neagra, ce continea toata energia universului, si pe care noi urma s-o folosim a explodat dintr-o data, si s-a format tot ce noi azi numim univers. Este o teorie stiintifica, nejustificata. Teoria lui Darwin, de asemenea, om de cultura care dorea sa lumineze lumea prin ratiune si stiinta, si daca acesta a propagat o teorie, care s-a bucurat de atentie si crezare de-a lungul timpului, nu inseamna ca e si adevarata. Din moment ce era adevarata toate creaturile universului ar fi fost intr-o continua evolutie, care ar fi dus nu numai la distrugerea rasei umane. Din moment ce maimutele evolueaza incontinuu, ne-am trezi in fata unui proces de supropopulare, si astfel ne autodistrugem. Sau teoria lui Darwin functioneaza doar intr-un anumit timp, exact cum apesi intrerupatorul. Nici in cazul acesta nu-s dovezi solide, ca sa poti percepe cu ochii fizici si sa-ti faci o parere, tu-mi spui ce-ai auzit si ce-ai invatat de la altii. Asta iti spun si eu, dar sub cu totul alta forma.
RAY întreabă: