Nu cred ca stie cineva exact cum e, s-ar putea sa fie complet diferita de ce ne imaginam noi. recomand o carte "Matei, vorbeste-mi despre Rai. O relatare directa despre viata de dincolo" scrisa de Suzanne Ward. Este scrisa de o mama care si-a pierdut baiatul de 17 ani intr-un accident si a reusit sa ia legatura cu el si i-a raspuns la multe intrebari. Daca e adevarata povestea asa ar arata lumea de dincolo, cum e descrisa in carte... eu tind sa cred ca e adevarata...
Inteleg ca argumentele tale sunt ca cerul nu exista, si de asta el nu putea sa se fi intalnit cu Isus, dar daca nu luam acel punct de vedere, nu putem sa spunem ca se contrazice, si nu o face, daca o luam ca a zis : „„Adevărat îți spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis!"" merge daca cerul nu e real
sau „„Adevărat îți spun: astăzi, Vei fi cu mine în Paradis!"" se potriveste daca cerul e real, deci cu cerul real nu am gasit nici o contrazicere, deci daca putem spune ca raiul e fals din cauza ca nu l am putut contrazice, tot la fel de bine putem spune ca raiul e real ca nu am putut inca sa l contrazicem, pana ce se ajunge la un argument care sa schimbe asta.
Daca vrei poti continua discutia cu Eusuntbeapasant, eu sunt slab cand vine vorba despre argumente, si am scris si acolo ca nu ma pricep
"The Son of Man will go just as it is written about him. But woe to that man who betrays the Son of Man! It would be better for him if he had not been born." mai e un argument care nu inteleg cum merge, daca nu exista cer, de ce ar fi mi rau, daca el e mort, daca nu e nimic dupa moarte, numai pentru cei care vor fi inviati, de ce era mai bine daca nu s ar fi nascut? Se refera la ultimele momente in care regreta, sau ce anume, ca doar nu face aia cat toata viata trita, sau? care e motivul pentru ca mi se pare ca mort si nenascut ajung cam tot acolo, in acest context, imi poti explica?
Dupa aceste argumente te las.
Urmatorele sunt ultimele:
"și voi zice sufletului meu: «Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea și veselește-te!»’ Dar Dumnezeu i-a zis: ‘Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ți se va cere înapoi sufletul, și lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?’"
Luca 12:19-20, de ce l ar numi nebun daca paradisul ar fi pe pamant? nu ar renaste mai tarziu sa se bucure de ce a strans? E pentru ca nu s-a rugat sau de ce?
Daca paradisul e pe pamant ce facem pe pamant, ramane aici, deci el cand se intoarce se poate bucura de tot ceea ce a facut, deci nu ar trebui sa fie facut nebun ca lucreaza bine nu? sau ce a gresit?
explica si acest verset:
25 "Truly, truly, I say to you, van hour is coming, and is now here, when wthe dead will hear xthe voice of the Son of God, and those who hear wwill live. 26 yFor as the Father has life in himself, zso he has granted the Son also to have life in himself. 27 And he ahas given him authority to execute judgment, because he is the Son of Man. 28 Do not marvel at this, for van hour is coming when ball who are in the tombs will hear his voice 29 and come out, cthose who have done good to the resurrection of life, and those who have done evil to the resurrection of judgment"
Ioan 5:25-29 explica ce s refera prin resurection of judgment ca nu spune doar ca merg la judgement, spune si resurection, si ar avea sens daca iei ca toti vor fi inviati, si unii vor fi judecati.
Am mai adaugat unul separat mare.
De fapt ia stai putin conform la ceea ce ai spus Isus a fost inviat dar nu e printre noi, de ce? a murit din nou, ce se intampla e un ciclu nesfarsit de moarte si viata?
Uite un verset care spune despre inaltarea lui Isus
Fapte 1:1 11
"Teofile, în cea dintâi carte a mea, am vorbit despre tot ce a început Isus să facă şi să înveţe pe oameni, 2 de la început până în ziua în care S-a înălţat la cer, după ce, prin Duhul Sfânt, dăduse poruncile Sale apostolilor pe care-i alesese. 3 După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori, timp de patruzeci de zile, şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu. 4 Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care", le-a zis El, „aţi auzit-o de la Mine. 5 Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt." 6 Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?" 7 El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. 8 Civoi veţi primi o putere, când Se va pogorîDuhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului." 9 După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor. 10 Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb 11 şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer."
Ce poate sa insemne acest verset atunci? Romani 8:34
" Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!"
si asta: crezi ca nu exista duhuri rele? sau ce explicatie este pentru acest verset?
"12 Căci noi nu luptăm împotriva cărnii şi a sângelui, ci împotriva stăpânirilor, a autorităţilor şi a puterilor acestui veac întunecat, împotriva duhurilor rele din locurile cereşti. 13 De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi rezista în ziua cea rea şi, după ce aţi făcut totul, să rămâneţi în picioare. 14 Aşadar, ţineţi-vă tari, având mijlocul încins cu adevărul, fiind îmbrăcaţi cu platoşa dreptăţii"
„el poate sa fi mers in rai si sa se fi intors pentru inviere" Nu spune nicăieri în Biblie asta.
„Inteleg ca argumentele tale sunt ca cerul nu exista". Nu. Înaintea morţii lui Isus ca om, singura speranţă oferită celor care aveau aprobarea divină era viaţa într-un paradis pământesc (Luca 23:43). Însă după Penticosta din 33 e.n., Dumnezeu a dat o speranţă cerească unei «turme mici» (Luca 12:32). De fapt, Pavel a vorbit despre „cei ce sunt „părtași la chemarea cerească" (Ev 3:1)". În viziunea din Revelația, apostolul Ioan vede două grupuri care susțin suveranitatea lui Dumnezeu și sunt răsplătite cu viață veșnică. Membrii primului grup sunt în număr de 144 000. (Rev. 7:4) Ei sunt luați de pe pământ în cer pentru a forma un guvern, sau un Regat, alături de Isus. Aceștia vor domni peste pământ împreună cu el. (Rev. 5:9, 10; 14:3, 4) În viziune, Ioan îi vede stând cu Isus pe muntele ceresc Sion. (Rev. 14:1)
Nu ești slab, ai adus argumente bune, chiar la unele nici nu am apucat să-ți răspund pentru că nu am avut timp și am vrut să-ți răspund la comentariile făcute recent de tine.
Versetul se referă la Iuda, care îl trădează pe Fiul Omului, nu la Fiul Omului, adică Isus. În acest verset, Isus a exprimat gravitatea păcatului pe care l-a făcut Iuda, prin cuvintele „Ar fi fost mai bine pentru omul acela să nu se fi născut".
Gândește-te: „bunătățile strânse" de acel om nu s-ar duce/pierde în timp? Mâncarea se strică, iar casele se distrug. Până la înviere mai este mult timp.
Conform spuselor lui Isus, planul omului bogat nu oferea decât o impresie de siguranţă. Deşi părea practic, planul era făcut fără să se ţină seama de un element esenţial: voinţa lui Dumnezeu. Bogatul nu se gândea decât la el însuşi: să se odihnească, să mănânce, să bea şi să se distreze. Credea că ‘multele lui bunuri’ aveau să-i aducă „mulţi ani" de viaţă. Dar, din păcate, lucrurile nu stăteau aşa! Anterior Isus spusese: „Chiar dacă cineva are din belşug, viaţa lui nu depinde de lucrurile pe care le are" (Luca 12:15). Chiar în acea noapte, bogatul avea să piardă totul, căci Dumnezeu i-a spus: „Om fără minte, în noaptea aceasta ţi se va cere sufletul. Ale cui vor fi lucrurile pe care le-ai strâns?" — Luca 12:20.
„ar avea sens daca iei ca toti vor fi inviati, si unii vor fi judecati." Așa este, unii dintre ei vor fi judecați. Isus Cristos a promis că toţi cei ce se află în memoria lui Dumnezeu vor fi înviaţi. Evident, potrivit Bibliei, sufletul moare, iar antidotul pentru moarte este învierea. Dar miliarde de oameni au trăit şi au murit. Cine dintre ei se află în memoria lui Dumnezeu, aşteptând învierea? Cei ce au urmat o cale dreaptă ca slujitori ai lui Iehova vor fi înviaţi. Cu toate acestea, milioane de alţi oameni au murit fără să demonstreze că ar fi fost dispuşi să se supună normelor drepte ale lui Dumnezeu. Aceştia fie nu au cunoscut cerinţele lui Iehova, fie nu au avut suficient timp pentru a face schimbările necesare. Şi ei se află în memoria lui Dumnezeu şi, prin urmare, vor fi înviaţi, pentru că Biblia promite: „Va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi". — Faptele 24:15.
„El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!" Corect. Stă la dreapta lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că are o autoritate foarte mare (Matei 28:18)
Ba da, există spirite rele. Ele sunt demonii. Forțele spirituale rele, sau duhurile rele, sunt Satan și demonii săi. Satan și forțele sale spirituale " rele din locurile cerești " acționează ca o formă invizibilă " a conducătorilor mondiali [cuvântul grecesc ko · smo · kraʹtor] ai acestui întuneric. " —Efeseni 6:11, 12.
Am spus ca te las dupa aceste argumente(acesta nu e un argument ci de fapt ce am vrut sa spun la acel comentariu), M am referit ca s-ar putea ca versul astazi, o sa vii cu mine in paradis, sa insemne de fapt ca azi o sa vii cu mine in rai, mai ales din moment ce nu putem spune asa de usor unde e paradisul, pe pamant sau in cer, e si asta o posibilitate, nu am spus ca acela e adevarul, dar ca e o posibilitate, daca tot putem spune usor ca e o chestie de interpretare.happy
Pai mai vorbim ceauhappy
Si tu ai argumente bune.
Asta daca am lua versiunea: Adevărat îți spun că astăzi, vei fi cu Mine în paradis."paradisul ca fiind in cer, ceea ce inca e o posibilitate
Răufăcătorul i-a spus: „Isus, adu-ți aminte de mine când vei ajunge în Regatul tău!". (Luca 23:42) Fiul lui Dumnezeu i-a răspuns: „Adevărat îți spun astăzi: Vei fi cu mine [nu în Regat, ci] în Paradis!". Deci Isus i-a spus că nu va fi în Regat, adică în cer, ci în Paradis, adică aici, pe pământ.
Sunt multe cuvinte care inseamna acelasi lucru, si noi folosim sinonime, autorii crezi ca nu vorbeau cu cuvinte cu acelasi sens, deci nu inseamna ca daca un cuvant e spus in 10 moduri inseamna altceva, nu dovedeste asta nimic
Acel bărbat nu fusese ‘născut din nou’ din apă şi din spirit, care era o cerinţă pentru a intra în Regatul cerurilor (Ioan 3:3-6). Dimpotrivă, Isus îi promitea răufăcătorului că va trăi din nou „în Paradis". Întrucât era iudeu, acesta auzise, probabil, de Paradisul pământesc, sau de grădina Edenului, descrisă în prima carte a Bibliei (Geneza 2:8). Promisiunea lui Isus i-a oferit răufăcătorului speranţa că va învia pe pământ când acesta va fi transformat în Paradis.
Acel tâlhar aflat în pragul morții nu știa că Isus făcuse cu apostolii săi fideli un legământ potrivit căruia aceștia vor domni alături de el în Regatul ceresc. (Luca 22:29) În plus, tâlharul nici nu fusese botezat. (Ioan 3:3-6, 12) Înțelegem deci că promisiunea lui Isus se referea la un paradis pământesc. După mai mulți ani, apostolul Pavel a vorbit despre viziunea pe care a avut-o un om care „a fost dus în paradis". (2 Cor. 12:1-4) Spre deosebire de tâlharul muribund, Pavel și ceilalți apostoli fideli au fost aleși să meargă în cer pentru a domni alături de Isus în Regat. Totuși, Pavel se referea la un „paradis" viitor.
„Împărăția Mea nu este din lumea aceasta", a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăția Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăția Mea nu este de aici." „Atunci, un Împărat tot ești!", I-a zis Pilat. „Da", a răspuns Isus. „Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu."
Iudei l au considerat un imparat pe pamant, nu a contat, el a spus ca e imparatia sa nu e din lumea aceasta,
Daca o luam asa, si el credea ca Isus are imparatia pe pamant, nu ne putem lua pe ce credeau oamenii
Pai or crezut oamenii era vina lor, ca asa au crezut de atunci, ca Isus era imparat pe pamant? Cam acelasi lucru este, si ucenicii credeau la fel, de asta nu vroiau sa l lase sa moara, asta nu spune nimic, dar dupa ce au vazut cine este au inteles.
Botezul nu este o traditie, e un legamant, el la avut pe isus langa el, nu a avut nevoie de botez, daca nu ai vin si paine nu inseamna ca nu poti sa intrii in cer, astea le respectam ca legamant, dar sunt cazuri in care oamenii si au imaginat ca au luat cina in puscarie, ca sa l primeasca pe Dumnezeu, stii vorba uite apa ce ma impiedica sa fiu botezat
Uita-te cate legi mai trebuie respectate, si cum sunt respectate fata de vechiul testament, nu se mai arunca cu pietre, nu mai e obligatia ca nu ai voie porc si altele, Dumnezeu nu se uita la ce faci, ci de ce faci
Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. 6 I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ şi S-a mâhnit în inima Lui. 7 Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului, căci Îmi pare rău că i-am făcut."
Dumnezeu se ia dupa inima nu dupa fapte
Dacă răufăcătorul era lângă Isus pe stâlp, iar Isus mai înainte a fost judecat, oare răufăcătorul auzise că Împărăția lui Isus nu era de aici?
Mi a placut sa vorbesc cu tine, poate data viitoare intram pe alt subiect
Acum nu pun un comentariu sa incerc sa spun ca iadul exista sau nu, dar ca sa nu par putin prost la acel coment cu gandeste te putin, de fapt cam ma gandeam si la chestia cu se stricau lucrurile, dar ma gandeam si la copii unui om, si la slugile sale, dar nu e neaparat un argument suficient ceea ce aveam in cap lucrurile tot se strica pe parcurs Am scris doar ca sa nu se uite cineva la comentarii si sa nu rada de mine ca nu m-am gandit.
O să fie perfect. Nimeni nu o să simtă tristețe, ne vom recunoaște unul pe altul, și nu vor fii păcate.
Nu se stie daca exista o viata de apoi.
Se spune ca in creier dupa moarte mai exista activitate cerebrala, cateva minute, zeci de minute sau mai mult, in care ti se deruleaza diverse amintiri, momente din viata iar asta in capul tau pare ca dureaza mult mai mult.
"Spectaculos: Ce se întâmplă în CREIER după moarte, timp de 15 MINUTE. Studiul care explică TUNELUL luminos"
https://www.dcnews.ro/......59246.html
"A replay of life: What happens in our brain when we die?"
https://blog.frontiersin.org/......en-we-die/
Despre Diavol și îngerii lui știm ca sunt creaturi spirituale, invizibile si extrem de puternice. De acord? Deci ei nu au un corp material, vizibil, ca noi oamenii. De acord? Atunci apare o întrebare: cum un foc fizic din Gheena sa ardă niște corpuri spirituale? Cam ciudat nu? Sau luam doar ideea ca este Gheena și ca arde, gata, avem dovada ca exista Iad? Bată-l căluț să-l bată.
De diavol și îngerii lui știm ca sunt exact ca îngerii (ptc au fost îngeri în trecut). Îngerii de atâtea ori s au arătat oamenilor, au transmis mesajul lui Dumnezeu și asa mai departe. Deci, au o formă vizibila, o forma palpabila. Deci, la fel sunt și satana și demonii, deci, cu siguranță că pot să meargă în iad, în focul veșnic.
În Judecătorii 13:20, îngerului lui Dumnezeu nu i se face un rău fizic printr-un foc literal. Fiind o creatură spirituală, la fel este și în cazul Diavolului