| AvalohAlyn a întrebat:

Cum e în viata de apoi? Puteți sa va imaginați sau e explicat undeva?

Răspuns Câştigător
| Xena20 a răspuns:

Nu cred ca stie cineva exact cum e, s-ar putea sa fie complet diferita de ce ne imaginam noi. recomand o carte "Matei, vorbeste-mi despre Rai. O relatare directa despre viata de dincolo" scrisa de Suzanne Ward. Este scrisa de o mama care si-a pierdut baiatul de 17 ani intr-un accident si a reusit sa ia legatura cu el si i-a raspuns la multe intrebari. Daca e adevarata povestea asa ar arata lumea de dincolo, cum e descrisa in carte... eu tind sa cred ca e adevarata...

105 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru meko121233):

Ia citește versetul 22: "și a zis nevestei sale: "Vom muri, căci am văzut pe Dumnezeu." ". În versetele precedente scrie ce Îngerul Domnului li S a arătat, deci, comparând Biblia cu Biblia, Îngerul Domnului era Dumnezeu și normal ca nu ar fi putut arde. Nu mai scoateți versete din context ca să "argumentați" învățăturile voastre false.

Și, ca să vezi că îngerii sunt ființe materiale, citește Daniel 9:21. Acolo scrie ca îngerul Gavril l a atins pe Daniel. Cum poate ceva imaterial sa atingă un om?

| meko121233 a răspuns (pentru anonim_4396):

„Nu mai scoateți versete din context ca să "argumentați" învățăturile voastre false." Serios?!

Manoah și soția lui nu au murit imediat. „Ia citește versetul" 24: „Mai târziu, femeia a născut un fiu". Dacă îngerul Domnului ar fi Dumnezeu, atunci ce s-ar întâmpla cu Manoah și soția lui, având în vedere că niciun om ‘nu poate să-l vadă pe Dumnezeu și să trăiască’? (Ex. 33:20)

„Acolo scrie ca îngerul Gavril l a atins pe Daniel." Îmi pare rău, nu văd unde scrie asta.

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, nu sunt ființe materiale. Și Isus Cristos a avut corp carnal, astfel a putut să mănânce, să bea, sa i-a copilașii în brațe. Și pentru toate astea nu putem spune ca Isus are corp material.
În plus îngerii locuiesc în cer, în domeniul spiritual. 1Corinteni 15:50 spune clar că, carnea și sângele nu pot să existe în locul unde totul este spiritual. Nu? laughing
Sau zice beaupasant că se poate. Deci da. Îngerii sunt de carne. Și tot noi schimbăm Biblia?

| cartedecitit a răspuns (pentru fllu07):

Acel verset cu carnea nu se refera la trup https://www.abarim-publications.com/DictionaryG/s/s-a-r-x.html
12 Căci noi nu luptăm împotriva cărnii şi a sângelui, ci împotriva stăpânirilor, a autorităţilor şi a puterilor acestui veac întunecat, împotriva duhurilor rele din locurile cereşti.
https://www.abarim-publications.com/DictionaryG/a/a-i-m-a.html
Asta explica ca carnea si sufletul sunte entitati separate
26 Au vâslit mai departe, înspre ţinutul gherasenilor[a], care se află în dreptul Galileii. 27 Când a coborât pe ţărm, I-a ieşit înainte un anumit om din cetate, care era stăpânit de demoni. De multă vreme nu[b] purta haine şi nu locuia într-o casă, ci în morminte. 28 Când L-a văzut pe Isus, a strigat, I s-a închinat şi a zis cu glas puternic:
– Ce am eu de-a face cu Tine, Isuse, Fiu al Dumnezeului cel Preaînalt? Te rog să nu mă chinui!
29 Căci Isus îi poruncise duhului necurat să iasă din om. De multe ori acesta punea stăpânire pe el; fusese pus sub pază şi legat cu lanţuri şi cătuşe, dar rupea legăturile şi era dus de către demon în locuri pustii.
30 Isus l-a întrebat:
– Care-ţi este numele?
– „Legiune"[c], I-a răspuns el.
Căci în el intraseră mai mulţi demoni. 31 Aceştia îl rugau să nu le poruncească să se ducă în Adânc
Si nu conteaza ca a avut corp carnal, urmatoarele versuri sunt explicatia:
"La început era Cuvântul[a], şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. 2 El era la început cu Dumnezeu. 3 Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El. 4 În El era viaţa[b], şi viaţa era lumina oamenilor.[c] 5 Lumina luminează în întuneric şi întunericul n-a învins-o[d]."
Ioan 1:1-5 deci cuvantul era Dumnezeu
"14 Şi Cuvântul a devenit trup şi a locuit[i] printre noi, iar noi am privit slava Lui, o slavă ca a Singurului născut din Tatăl[j], plin de har şi de adevăr. "
Cuvantul s-a intrupat, Ioan 1:14, el nu a avut corp fizic, s-a intrupat in unul:(, (aici scrie The Word became flesh deci nu putem spune ca era inainte
https://www.abarim-publications.com/DictionaryG/s/s-a-r-x.html
acesta e cuvantul folosit:),
alt verset: Ioan 8:57-59:57 Atunci iudeii I-au zis:
"– N-ai nici cincizeci de ani şi l-ai văzut pe Avraam?!
58 Isus le-a răspuns:
– Adevărat, adevărat vă spun că, mai înainte să se fi născut Avraam, Eu sunt[o]!
59 Atunci au luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns şi a ieşit din Templu."
Este clar ca vorbeste despre Isus cand zice despre cuvant, el nu a avut trup, el s-a intrupat in trup pamantesc:(

| cartedecitit a răspuns (pentru meko121233):

Isus s-a aratat pe munte apostolilor,
28 Cam la opt zile după cuvintele acestea, Isus i-a luat cu Sine pe Petru, pe Iacov şi pe Ioan şi au urcat pe munte ca să se roage. 29 În timp ce se ruga, I s-a schimbat înfăţişarea feţei, iar hainele Lui au devenit strălucitor de albe. 30 Şi iată că doi bărbaţi stăteau de vorbă cu El – erau Moise şi Ilie, 31 care se arătaseră în slavă. Ei vorbeau despre exodul Lui, pe care urma să-l ducă la îndeplinire în Ierusalim. 32 Petru şi cei ce erau cu el erau îngreunaţi de somn, dar când s-au trezit bine au văzut slava Lui şi pe cei doi bărbaţi care stăteau împreună cu El. 33 Chiar când aceştia se despărţeau de El, Petru I-a zis lui Isus: „Stăpâne, este bine să fim aici! Să facem trei corturi: unul pentru Tine, unul pentru Moise şi unul pentru Ilie!" Nu ştia ce zice.

"34 În timp ce spunea el aceste lucruri, a venit un nor şi i-a acoperit. Când au intrat în nor, s-au înspăimântat. 35 Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu, pe Care L-am ales[h]! De El să ascultaţi!" 36 Când s-a auzit glasul, Isus se afla acolo singur. Ei au păstrat tăcerea şi n-au spus nimănui nimic, în zilele acelea, despre lucrurile pe care le văzuseră."

Matei 16:1-8 exact acelasi lucru care s-a intamplat pe munte, Dumnezeu s-a ascuns dupa munte, el a avut trupul pamantesc. de aceea ei erau protezati

Aceeasi poveste, fara nor: "2. Şi după şase zile a luat Iisus cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte, pe ei singuri, şi S-a schimbat la faţă înaintea lor.
3. Şi veşmintele Lui s-au făcut strălucitoare, albe foarte, ca zăpada, cum nu poate înălbi aşa pe pământ înălbitorul.
4. Şi li s-a arătat Ilie împreună cu Moise şi vorbeau cu Iisus.
5. Şi răspunzând Petru, a zis lui Iisus: Învăţătorule, bine este ca noi să fim aici; şi să facem trei colibe: Ţie una şi lui Moise una şi lui Ilie una.
6. Căci nu ştia ce să spună, fiindcă erau înspăimântaţi.
7. Şi s-a făcut un nor care îi umbrea, iar un glas din nor a venit zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit, pe Acesta să-L ascultaţi.
8. Dar, deodată, privind ei împrejur, n-au mai văzut pe nimeni decât pe Iisus, singur cu ei."
Si aici el era ascuns dupa nori, cu forma sa Dumnezeiascasad
deci na o explicatie merit si pentru acest vers?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Nu am nimic cu tine, si imi pari un om de treaba, dar explicatia voastra nu mi raspunde la aceste versetesad.

Spune-mi simplu și succint ce explicație aștepți, ca nu am înțeles ce trebuie sa îți explic. Mi-ai dat o grămada de versete pe care le pot citi și eu în Biblia mea, dar nu mi-ai zis clar ce nu înțelegi.

anonim_4396

Punele cap la cap, Isus a existat inainte de tip(scrie in ioan 1:1), asta inteleg eu, si ca el s-a intrupat(the world become flesh, deci eu inteleg ca nu a a avut trup inainte), deci nu cred ca ingerii sau demonii au nevoie de trup in acelasi caz, sau ca trupul si sufletul sunt acelasi lucrusad

anonim_4396

Am pus versetele doar ca sa citesti cu ce argumentez, deci argumenteaza pe baza la ceea ce am scris, de ce ar fi gresit ceea ce am scrissad, ca Isus nu a avut trup dintotdeauna, poate argumentezi ca a avut, de unde sa stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru meko121233):

"Manoah și soția lui nu au murit imediat. „Ia citește versetul" 24: „Mai târziu, femeia a născut un fiu". Dacă îngerul Domnului ar fi Dumnezeu, atunci ce s-ar întâmpla cu Manoah și soția lui, având în vedere că niciun om ‘nu poate să-l vadă pe Dumnezeu și să trăiască’? (Ex. 33:20)" - Exact, te prinzi repede. Deci ei L au văzut pe Dumnezeu și totuși nu au murit. Asta înseamnă că L au văzut pe Domnul Isus, care e tot Dumnezeu. Cine Îl vede pe Dumnezeu Tatăl în trup va muri, nu cine Îl vede pe Domnul Isus. Deci, evident ca n au murit dacă nu L au văzut pe Dumnezeu Tatăl.
"„Acolo scrie ca îngerul Gavril l a atins pe Daniel." Îmi pare rău, nu văd unde scrie asta. " - Of... Citez Daniel 9:21: "pe când vorbeam eu în rugăciunea mea, a venit repede în zbor, iute, omul Gavril, pe care-l văzusem mai înainte într-o vedenie și m-a atins în clipa când se aducea jertfa de seară."

anonim_4396

Cum adică nu putem spune ca Domnul Isus are corp material? Chiar și după înviere El a spus ucenicilor sa pună mâna pe locurile în care au fost bătute cuiele, le-a dat pâine și pește, ba chiar a și mâncat o bucata de peste fript și un fagure de miere în fata lor tocmai pentru a le arăta că are un trup real.
Cât despre îngeri, Gavril l a atins pe Daniel, iar în Geneza 3:24 scrie că Dumnezeu a pus la răsăritul grădinii Edenului niște heruvimi care sa învârtească o sabie invapaiata. Întreb din nou: cum poate ceva imaterial să atingă un om? Sau cum poate ceva fără trup real sa învârtă o sabie?

Pai e foarte simplu ce spui tu.
Isus Cristos după ce a fost înviat a avut uneori trup material, de carne, pentru a-i ajuta pe apostoli și oamenii sinceri, să aibă credință în înviere. (Arata-mi te rog versetul unde spune ca Isus a mâncat fagure de miere)
Dar Isus Cristos nu s-a dus la cer cu trup de carne. Sper ca nu trebuie sa îți explic asta. nu?
Îngerul Gabriel, posibil sa fi avut pentru moment corp carnal sa îl poată atinge pe profetul Daniel. Iar heruvimii care erau de pază la gradina Eden, nu e neapărat sa fi avut corp de carne. Sau poate da, au avut. Din nimic din toate aceste cazuri nu indică ca ei s-au întors la cer cu trupuri carnale. Pentru ca în domeniul spiritual, invizibil nu exista trupuri carnale vizibile, doar ca nu găsește Eubeaupasant explicația, cum a fost posibil. Știi ce însemnă numelui Dumnezeu, Iehova? Știi ce semnificație are?
Tradus în limba română însemnă El face să devină. Adică poate face orice, oricând, oricum, ca scopul său devină realitate. Poate face ca o sabie învăpăiată să se învârtă, poate face ca Daniel sa simtă o atingere a unui înger, sau poate face ca un singur înger să ucidă într-o noapte 185.000 de soldați asirieni. Poate sa îl învie pe Isus Cristos care era mort.
Poate sa facă orice. Chiar. tu realizezi ca prin faptul ca susții învățătura falsă conform căreia Isus este Dumnezeu, indirect afirmi ca Dumnezeu a fost omorât de oameni?
Doamne, cât de ilogic sa gândești sa poți accepta că:
1) Dumnezeu a fost omorât de oameni. Biblia spune ca "Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât la dat pe FIUL Său Să moară."
2) Dumnezeu era în cer, dar Dumnezeu era și pe pamant, astfel fost posibil ca Dumnezeu din ceruri sa ii vorbească lui Dumnezeu de pe pământ și sa îi spună: " Acesta este FIUL meu cel iubit, de el să ascultati"
3) Iehova Dumnezeu a condamnat din totdeauna idolatria. Națiunile păgâne din trecut se închinau la triade de zei falși. La trinități. Cum sa accepți ca Dumnezeu i-a distrus pe aia și pentru ca se închinau la triade de zei, dar el este o trinitate misterioasă pe care trebuie sa o acceptăm.
De fapt tu accepți multe lucruri ciudate, și ilogice: Dumnezeu va arde pământul, zici tu, și apoi susții ca asta este un lucru bun. Și repede vii cu 2 Petru 3:13, deși îți aduc alte 15-20 de versete care arata contrariul, tot asa susții, chiar și în ciuda faptului că Iehova ii va distruge pe cei care distrug pământul. Revelația 11:18. Cum vine asta? Oamenii rai și lacomi distrug pământul în prezent, pentru asta Dumnezeu ii va distruge, apoi vine el să îl ardă. laughing
E de noapte minții câta gândire ilogică și irațională acceptați.

anonim_4396

Luca 24:42, 43: "I-au dat o bucată de pește fript și un fagure de miere. El le-a luat și le-a mâncat înaintea lor."
În plus, eu nu am spus ca îngerii au mereu trup de carne, sau ca Domnul Isus are mereu trup de carne, asta nu știu eu.
"Chiar. tu realizezi ca prin faptul ca susții învățătura falsă conform căreia Isus este Dumnezeu, indirect afirmi ca Dumnezeu a fost omorât de oameni?" - De fapt, El Si a dat singur viața, nu I a luat o nimeni pentru ca are putere s o dea și s o ia înapoi, după cum scrie în Ioan 10:18.
Pentru 1) și 2) nu începe iar sa repeți la nesfârșit ca Domnul Isus e Fiul lui Dumnezeu. Ti am spus, știam asta deja, nu e nevoie sa îmi reamintești.
3) Ti se pare ceva păgân sa te închini lui Dumnezeu? Ciudat. De fapt, chiar Tatăl ne cere sa ne închinăm Domnului Isus, deci nu condamnă Sfânta Treime asa cum o faci tu. În plus, ti am explicat foarte, dar foarte clar ca Domnul Isus e Dumnezeu, tu sari peste ceea ce spun eu și începi sa repeți la nesfârșit ideile martorilor lui Iehova. Și tot eu am ochelarii de cal? rolling on the floor Tu vezi în fata ochilor numai ce vrei sa vezi și te învârți în ideile care ți au fost băgate în cap, spre ex dacă îți spune cineva ca Domnul Isus e Dumnezeu și îți dă multe versete care susțin afirmația asta, tu continui la nesfârșit cu ideea ta ca este doar Fiul lui Dumnezeu și că Trinitatea e ceva păgân. Serios? laughing

Pai hotărăște-te fetiță: ori e Dumnezeu, ori e Fiul lui Dumnezeu.

Uite, facem altfel: eu vreau sa accept ce spui tu, ca împărația lui Dumnezeu este în inima oamenilor. Sunt un cititor al Bibliei, și ajung cu citirea la Matei 4:17, citesc, și ma opresc sa ma gândesc la ce am citit. Nu înțeleg. Explica-mi tu te rog, ce anunța Isus?
Merg mai departe cu citirea. ajung la Matei 24:14, înțeleg ca înainte de sfârșit, trebuie să anunțăm ceva ca mărturie pentru toți oamenii. Dar nu înțeleg ce sa anunț. Vreau sa anunț. dar ce?
Eu sunt pregătit sa accept răspunsurile tale, dacă sunt logice, și rationale, și argumentate cu Biblia. Vreau sa accept ca Isus Cristos este Dumnezeu, dar am 15-20 de versete care arata altceva. Explica-mi te rog: Isus Cristos a fost ispitit, Matei 4. Poate Dumnezeu sa fie Ispitit? Iacov 1:13, 14. Când Isus a fost Ispitit sa se închine Diavolului, a răspuns asa: "Pleacă Satan, ca este scris numai lui Iehova Dumnsa te închini, și numai pentru EL să îndeplineşti un serviciu sacru"
Dacă Isus este Dumnezeu, de ce nu a spus, numai pentru noi, sa îndeplinești un serviciu sacru?
Sau: Dumnezeu nu face nimic nedrept. Da? Tot ce face el este perfect, drept, și adevărat.
Atunci de ce a distrus pe oamenii care si-au ars copiii în foc pentru Moloh, ca pentru ca au practicat idolatriecrasă, Dar este este drept și corect ca el sa ii ardă pe oameni în foc ca pedeapsă? Unde e dreptatea? Unde e echitatea?

De ce oamenii lacomi care distrug planeta pământ prin poluarea aerului a solului, cu tot felul de devresări, defrișări ilegale doar ca să vândă lemnul, sa facă mulți mulți bani, bombe chimice, și nucleare care distrug în masă. e pe toți ăștia Dumnezeu ii va distruge, pentru ca distrug pământul. Apocalipsa 11:18.
apoi vine el, și îl arde. Deci, tot distrugere, dosr ca printr-o singura metoda. Unde e dreptatea? Unde e echitatea?

Triade, și trinitate? Chiar da. Chiar este ceva păgân. Când israeliţii au primit legământul Legii, care face parte din Biblie, Dumnezeu le-a poruncit: „Să nu ai niciodată alţi dumnezei în afară de mine" (Deuteronomul 5:7). Câte persoane vorbeau aici? În Deuteronomul 6:4 se spune în mod clar: „Ascultă, o, Israele: Iehova, Dumnezeul nostru, este un singur Iehova". Deci nu sunt trei dumnezei în unul. Poporul Israel abia fusese eliberat din Egipt. Acolo, oamenii se închinau la triade de dumnezei, printre care Osiris, Isis şi Horus (imaginea din stânga). De aceea, israeliţilor li s-a poruncit să se închine doar unui singur Dumnezeu. Cât de important era ca poporul să înţeleagă această poruncă? Iată ce a spus rabinul Joseph Herman Hertz: „Această proclamare sublimă a monoteismului absolut era o declaraţie de război împotriva tuturor formelor de politeism... Şema exclude trinitatea crezului creştin ca pe o violare a Unităţii lui Dumnezeu". Dar arata-mi tu te rog, unde este trecut în Biblie termenul treime, sau trinitate, sau unde se spune ca l-ar fi folosit Isus Cristos.

Și încă ceva. pentru faza cu banii la biserică. dacă primiți s-au nu, ia uite un link, de pe ministerul cultelor. deci nu e mânărit de Martori. Accesează doar link-ul din 2021, sau din oricare an vrei tu. vezi ce spune la poziția 14. Dar și la 18.

| meko121233 a răspuns (pentru cartedecitit):

Cum ar putea Dumnezeu să vorbească dintr-un nor dacă ar avea un trup pământesc?

Întrebări similare