Neintelegerea si traumele au legatura cu psihicul, adica "sufletul", care e creierul, si fiind creat de dumnezeu, nu e de judecat pentru ca nu functioneaza bine, la asta ma refeream. In realitate, unde ne referim la trup, durere provocata de cineva si pedeapsa fizica pe care trebuie s-o primeasca, da, poti judeca neintelegerea si trauma psihica, si tu esti om, si eu sunt, nu suntem perfecti, pedeapsa pe care o dai nu e vesnica si atat... dureroasa cum cica ar fi iadul.
Daca vei face mai multe cercetari in Biblie, vei vedea ca Biblia transmite clar textul, important e ca sa intelegi cum se armonizeaza si sa accepti ce iti spune ea. Apocalipsa arata clar ce inseamna chin vesnic in Biblie, acum important e sa inelegem cand textul e propriu si cand e figurat.Repet,Biblia nu se contrazice, doar noi.
Iadul nu exista este doar parte negativa a raiului in care ajung cei pacatosi. Probabil ca intrebarea corecte era: Daca nu ar fi frica de Dumnezeu, cati dintre noi am mai incerca sa fim buni?
"Iadul nu exista este doar parte negativa a raiului in care ajung cei pacatosi.", te contrazici.
Intrebarea e simpla, mai ales ca majoritatea romanilor sunt crestini, crestini-ortodocsi pentru care iadul exista, e vesnic, nu ca frica de dumnezeu, pedeapsa in lumea asta, pe care oamenii o percep ca ceva de scurta durata. Cred ca trebuia sa dau mai multe detalii despre idee, ca vad ca doar vreo 3-4 persoane au raspuns la subiect, si am zis sa fie simpla intrebarea, daca nici asa n-o inteleg...
Tu ai incerca sa fii buna?
"Daca nu as sti, as face tot ce mi-ar trece prin cap, ceea ce am si facut pina la 20 de ani, si te asigur ca nu e vorba de cea bun in cazul asta." - Te inseli amarnic! Atunci aveai maxim 20 de ani, erai mai cu energie, mai cu pofte si curiozitati, erai mai inconstient, etc, etc, acum esti cu totul alta persoana. In nici-un caz nu iti vei bate joc de propriile sentimente, moralitate, principii, nici nu vei deveni impotriva propriei vieti. Actiunile si faptele omului se rasfrang asupra lui.
Iadul nu exista, iar raiul... depinde ce intelegi prin asta. Cand murim, pur si simplu murim. Nu mergem la cer, nici la ala cu cornite de sub pamant. E adevarat, mergem sub pamant, dar nu mai jos de 3 metri.
Raiul nu inseamna ca dupa ce murim sufletul nostru merge la cer. Va fi raiul pe pamant, cand vom fi inviati. Un altfel de rai nu exista momentan.
N-am intrebat daca exista rai sau iad, pentru crestini exista, ca sunt atatea raiuri/iaduri cati crestini, adica tot atatia dumnezei, e alta problema, la fiecare trebuie sa va reamintesc intrebarea, sa o si reformulez, cred ca lumea evita sa raspunda intentionat, e usor de ghicit de ce.
Daca nu ai primi vreo pedeapsa pentru faptele rele, ai incerca sa nu mai nimic rau? Te-ar schimba cumva lipsa unei consecinte?
Scuze ca intervin, sper sa nju te superi ca ma bag si eu.
Gandeste-te putin cum e viata in sistemul acesta. Cata suferinta si violenta exista ( noi stim ca acestea nu provin de la d-zeu). Oare nu se merita sa murim acum,(chiar daca simtim ca viata este nedreapta si ca moartea vine prea devreme) daca stim ca vom fi inviati si vom trai vesnic pe un pamant paradisiac? Pe un pamant unde nu va fi rautate, violenta, durere, si cel mai important: nu va mai fi moartea?! Oare nu se merita?
Unele religii îşi învaţă enoriaşii că oamenii care comit fapte rele merg după moarte într-un loc al chinului veşnic. Această învăţătură îl dezonorează pe Dumnezeu. Iehova este un Dumnezeu al iubirii; el nu i-ar face niciodată pe oameni să sufere în acest mod (1 Ioan 4:8). Ce-ai crede despre cineva care şi-ar pedepsi copilul neascultător băgându-i mâna în foc? Ai putea să respecţi un astfel de om? Dimpotrivă, nici măcar n-ai vrea să-l cunoşti! Ai spune, mai degrabă, că este lipsit de inimă. Şi totuşi, Satan vrea să credem că Iehova îi chinuieşte pe oameni într-un foc veşnic.
Bineinteles ca asa e. Dar versetele nu sugereaza ca exista rai, ci ca oamenii vor fi inviati, ceea ce este cu totul altceva. Mai intai murim ( de-a binelea), apoi vom fi inviati. Asa da!
Exact asa si ziceam. Adevaratii crestini nu cred in existenta iadului si cu toate acestea incearca sa nu mai faca rau.Cand iubesti pe cineva il iubesti si punct. Nu il iubesti de teama, de frica unei pedepse. Exact asa il iubim noi pe d-zeu si acesta este motivul pentru care incercam sa fim mai buni: din iubire, nu de teama.
Asa cum tu sustii cu tarie ca nu exista un alt zeu pe langa al nostru Dumnezeu,asa si toti oamenii care vietuiesc pe pamant si cred in alti zei decat al nostru, sustin si ei la fel, si anume ca nu exista nicidecum alti zei pe Pamant decat ai lor.
De aici rezulta ca nici o religie de-a omului nu e cea corecta, pentru ca nu exista cuvantul "corect" in ceea ce priveste religiile.
Suntem egoisti daca afirmam ca numai Dumnezeu e cel real, nu crezi? Atunci toti oamenii de religii diferite de pe pamant sunt niste ratati pe langa noi si ei habar nu au de viata lor.
Nu ma supar, dimpotriva.
Adica cum sa murim mai devreme? Voit sau obligati? Nu inteleg...
Si cred ca D-zeu nu a creat doar binele, ci a creat si opusul lui, raul, pentru ca fara rau nu am descoperi si nu am fi capabili sa simtim binele.Gandeste-te la ceva.
Tot timpul esti sanatos dpdv fizic si psihic,nu ai avut vreodata probleme de sanatate,ai o stare totala de bine. Te imunizezi la bine prin acest fapt si ajungi sa nu-l mai deosebesti, nu-l mai simti ca apartinandu-ti pentru ca nu stii cum e sa-ti fie rau. Din moment ce apare o boala, si traiesti sentimentul de rau, vrei sa te intorci iar la bine pentru ca ai vazut cum e sa fii fara el. Cand boala trece si starea de bine se reinstaureaza in tine, abia atunci simti cu adevarat cum e sa fii bine.
Tocmai asta e secretul dualitatii-- sa ne ajute sa ne descoperim mai bine si sa experimentam sentimente.
Fericirea sau nefericirea VEŞNICĂ este puternic argumentată de Scriptură, fără nici un dubiu, pe multiple planuri!
O veste bună (şi de ce n-ar fi aşa) este aceea noi suntem arhitecţii propriului nostru destin, ai propriei noastre fericiri!
Dacă Dumnezeu este văzut ca "Sursă" a existenţei noastre, "Dăruitorul" vieţii, iar viaţa noastră ca "dar" ar fi văzută doar ca o temporară "lumânare" aprinsă, există tentaţia pentru unii dintre noi să ne lăudam că avem "Lumina" (că suntem tineri rebeli cu lumea la picioare).
Când "lumânarea" e aprinsă, când "viaţa" îţi inspiră că tu eşti "buricul pământului", există riscul de a te simţi "dator" să sfidezi pe "Dăruitor" şi să "verifici" până la ce "îndepărtare" de Sursă se ţine aprinsă lumânarea, te ţine fitilul. Finalul vieţii (momentul în care s-a stins lumânarea, aproape sau departe de "Sursă") este şi finalul perioadei în care iei decizii şi te hotărăşti ce alegi (liber şi fără constrângeri). Fără să-şi dea seama, omul a făcut singur "judecata".
Dacă Dumnezeu nu este acceptat a fi prea "impunător" şi "justiţiar" astfel încât să nu pedepsească libertatea folosirii darului de către om, de ce ar crede cineva că El ar trebui să fie în schimb obligat să "aducă înapoi" în zona de siguranţă şi de fericire (apropierea de "Sursă") pe cel care singur a optat, arogant şi sigur pe el, pentru "debranşare", pentru îndepărtare, şi pentru ignoranţă faţă de un Părinte Ceresc?
Libertatea trebuie asumată până la capăt, în încântătoarea cunoştinţă de cauză a veşniciei noastre...
Sa murim mai devreme obligati, obligati de imprejurari, de sistemul acesta. Noi murim acum, chiar daca, cum ai zis tu, nu meritam. Dar d-zeu ne-a oferit speranta unei vieti vesnice, plina de pace si bucurii. De aceea intreb: nu se merita sa murim acum, daca avem aceasta speranta?
Dar nu dumnezeu a creat raul. La inceput satan era un inger, un inger creat cu iubire. el a ales sa devina opusul lui d-zeu.
E frumos exemplul tau! Dar d-zeu nu vrea sa deosebim binele de rau prin ajutorul suferintelor, a mortii si a durerii. el ne-a zis ceea ce este bine si ceea ce este rau. Nu este demn de incredere? Trebuie sa experimentam raul ca sa vedem ca d-zeu avea dreptate?
Dumnezeu nu este absolut? Daca da, insemna ca el a creat si raul, absolut tot este inventat si creat de el(presupunand ca exista). Majoritatea crestinilor habar nu au ce inseamna absolut. Absolut nu insemna doar calitati, absolut insemna absolut tot, complet, iar aici intra si raul. Nu exista alta cunoastere decat cea inventata si creata de el, nu exista alte limite decat cele stabilite de el.
Fara sa experimentezi raul nu ti-ai putea da seama de bine, fara sa stii ce-i tristetea nu ai sti ce-i bucuria. Este chiar asa de greu?
Eu stiu ca adevaratii crestini cred in existenta iadului, cred in pedeapsa lui dumnezeu, in viata asta, sau cea vesnica: http://www.crestinortodox.ro/......79928.html
Sursa: http://www.jw.org/......r%C5%A3ii/
1. Nu satan a scris biblia, sau da? :-? "Şi totuşi, Satan vrea să credem că Iehova îi chinuieşte pe oameni într-un foc veşnic."
2. Fiecare crestin stie ca exista rai si iad.
3. N-ai raspuns la intrebare.
Eu as continua! Nu fac bine pentru rasplata, o fac pentru ca vreau pentru am ochi si vad cata suferinta e in lume si cata nedreptate, pentru ca la mijlloc sunt sufletele a multor oameni si nu am de gand sa fiu egoista! as continua pentru ca BINELE e visul meu de o viata iar pentru bine accept si cea mai crunta pedeapsa!