Bineinteles ca exista sauflet, Si biblia sustine asta. Dar biblia arata clar ca odata cu moartea corpului, moare si sufletul. Exact asta este ideea: sufletul nu ramane undeva incatusat, ci el moare odata cu sufletul. Altfel ce sa mai invie, daca sufletul nu moare?
biblia a fost scrisa de oameni, dar inspirata de d-zeu. Asta o recunoaste pana si cercetatorii, datorita profetiilor din ea care s-au implinit. Este imposibil ca ea sa fi fost scrisa de niste oameni obisnuiti, fara sa aiba o interventie divina.
biblia este destul de clara si ne zice si de ce trebuie omorati oamenii in felul acesta ( desi acum nu se mai practica acest lucru, poate la musulmani doar). Daca ei ar continua sa traiasca printre noi, cum ar putea fi restabilita pacea pe pamant?
Cum altfel decat indepartand raul de la radacina?
Pare prea brutal, si nimeni nu merita moarte si judecata, mai ales din partea altor semeni.
Mersi pentru raspuns, nu te mai retin.
Omul nu e doar suflet!
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!
Cuvântul "SUFLET" are în Scriptură mai multe înţelesuri.
Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane, alteori la PERSOANA însăşi şi în unele cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI.
Unii, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?
În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10). Dacă sufletul ar muri şi el, ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul?
Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei".
Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!
Odata spui ca tarana esti si in tarana te vei intoarce, odata spui sa omul e sufletul, odata spui ca omul cand moare merge in pamant, nu in alta parte, odata spui ca Iisus a venit pentru a da oamenilor viata vesnica. Ok, ca exista rai, "pamantul paradisiac", ne-am lamurit, eu ziceam de iad, tu zici ca nu exista, dar ti-am aratat cu versete ca exista, pun iar:
"Spune Biblia că sufletul supravieţuieşte morţii corpului?"
Da - Daniel 12:2 "Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică."
Matei 25:46 "Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică."
Marcu 9:43 "Şi de te sminteşte mâna ta, tai-o că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.
44. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge." (vesnicie, nimeni nu moare)"
Nu stiu in ce lume traiti cei care ati raspuns la intrebare, dar sigur nu in asta, si nu e jignire.
Ok, oamenii cred in viata vesnica, dar daca au avut multe pacate, unde crezi ca spune crestinismul ca o sa ajunga dupa moarte?
Nu cred ca acei oameni erau ortodocsi. Eu sunt atee, am citit biblia cand eram mica. Iti pun si tie ce am pus mai sus de cateva ori:
""Spune Biblia că sufletul supravieţuieşte morţii corpului?"
Da - Daniel 12:2 "Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică."
Matei 25:46 "Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică."
Marcu 9:43 "Şi de te sminteşte mâna ta, tai-o că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.
44. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge." (vesnicie, nimeni nu moare)"
Crestini adevarati nu cunosc, nu cred ca exista, de aceea am pus intrebarea asta, sa vad cati au curajul sa recunoasca ori ca sunt buni din teama de pedeapsa, ori pentru ca au empatie, produs al evolutiei, evolutie care desi crestinismul incearca s-o integreze in dogma lui, e dovada ca zeii din cartile sfinte nu exista, sunt doar inventii ale oamenilor.
Biblia sustine si una si alta, iar daca oamenii merg pe pariul lui Pascal, de ce sa nu ia in considerare doar versetele in care se vorbeste despre iad, adica sa admita ca exista?
4BB4, aici gresesti cred putin (semn cu ochiul) fiindca uite aici
"O LOGICA ZDROBITOARE":
La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universitatii Maynouth
(Irlanda), studentilor li s-a pus o intrebare suplimentara.
Un student a dat un raspuns atat de neasteptat, incat profesorul l-a popularizat pe internet, notandu-l cu calificativul maxim!
Intrebarea a fost urmatoarea:
"Oare Iadul este exoterm (adica degaja caldura) sau este endoterm (adica absoarbe caldura)?"
Cum era de asteptat, cei mai multi si-au fundamentat raspunsul pe Legea lui Boyle, conform careia gazele se racesc la dilatatie si se incalzesc la compresie.
Singurul raspuns notat cu "exceptional" a fostinsa cel de mai jos:
" Mai intai trebuie sa examinam daca masa Iadului se schimba sau nu in
timp. Pentru aceasta trebuie sa stim numarul sufletelor care se muta
in Iad si al celor care pleaca din Iad. ( Eu consider cert faptul ca cine ajunge in Iad, nu mai poate pleca de acolo niciodata. )
Pentru a stabili numarul celor care ajung in Iad, trebuie avut in vedere ca exista mai multe religii, fiecare sustinand ca cei care nu sunt adeptii ei, acestia ajung in Iad. De-aici rezulta in mod cert, ca toti oamenii ajung in Iad, iar cresterea continua a populatiei lumii ne duce la concluzia ca numarul sufletelor care ajung in Iad, creste in mod exponential!
In consecinta, trebuie sa examinam atunci volumul Iadului:
Conform Legii lui Boyle, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana constante, volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul celor ajunsi aici:
Exista doar doua posibilitati:
1. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai redus decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea cresc pana la un nivel, care provoaca explozia Iadului!
2. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai mare decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea scad, pana la un nivel, in care Iadul ingheata complet.
Deci, solutia corecta, luand in consideratie prognoza colegei mele de an Sandra, conform careia, citez: "mai degraba ingheata Iadul decat sa ma culc cu tine", … nu poate fi valabila, decat a doua posibilitate - de vreme ce nu mai departe decat aseara, Sandra totusi s-a culcat totusi cu mine!
In consecinta, convingerea mea este ca Iadul este endoterm si, mai mult decat atat, deja a si inghetat, deci nu mai poate primi alte suflete, deoarece focul a disparut de-acolo intru totul.
De-aici rezulta mai departe faptul ca nu se mai poate ajunge in Iad, decat in Rai! (*Ceea ce, pe de o parte dovedeste existenta lui Dumnezeu, iar pe de alta parte, explica si de ce aseara, Sandra striga incontinuu:
"Dumnezeule! Dumnezeule!".
ALEXSIATAT( RAZAND)
buna din nou...scuze, da nu pot sa nu rad; interesanta povestirea ta.
Amu sa-ti spun eu cum sta treaba: Am ajuns la concluzia ca lumea nu prea intelege cu ce se manca ''iadul''; iti repet, nu exista, ci la sfarsit de cale, atat cei buni cat si cei rai isi vor primi rasplata: viata vesnica sau moartea, aceasta fiind plata pacatului, dupa cum prea bine stii
Mno amu gata cu vorba, numa bine...
Asa "suna" ieri un raspuns de-al meu pentru unul din raspunsurile ce le-ai primit, dar cum deduc ca tu Mada0611 nu l-ai vazut, incerc sa-ti aduc si tie azi. zambetul pe buze:
"O LOGICA ZDROBITOARE":
La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universitatii Maynouth
(Irlanda), studentilor li s-a pus o intrebare suplimentara.
Un student a dat un raspuns atat de neasteptat, incat profesorul l-a popularizat pe internet, notandu-l cu calificativul maxim!
Intrebarea a fost urmatoarea:
"Oare Iadul este exoterm (adica degaja caldura) sau este endoterm (adica absoarbe caldura)?"
Cum era de asteptat, cei mai multi si-au fundamentat raspunsul pe Legea lui Boyle, conform careia gazele se racesc la dilatatie si se incalzesc la compresie.
Singurul raspuns notat cu "exceptional" a fostinsa cel de mai jos:
" Mai intai trebuie sa examinam daca masa Iadului se schimba sau nu in
timp. Pentru aceasta trebuie sa stim numarul sufletelor care se muta
in Iad si al celor care pleaca din Iad. ( Eu consider cert faptul ca cine ajunge in Iad, nu mai poate pleca de acolo niciodata. )
Pentru a stabili numarul celor care ajung in Iad, trebuie avut in vedere ca exista mai multe religii, fiecare sustinand ca cei care nu sunt adeptii ei, acestia ajung in Iad. De-aici rezulta in mod cert, ca toti oamenii ajung in Iad, iar cresterea continua a populatiei lumii ne duce la concluzia ca numarul sufletelor care ajung in Iad, creste in mod exponential!
In consecinta, trebuie sa examinam atunci volumul Iadului:
Conform Legii lui Boyle, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana constante, volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul celor ajunsi aici:
Exista doar doua posibilitati:
1. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai redus decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea cresc pana la un nivel, care provoaca explozia Iadului!
2. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai mare decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea scad, pana la un nivel, in care Iadul ingheata complet.
Deci, solutia corecta, luand in consideratie prognoza colegei mele de an Sandra, conform careia, citez: "mai degraba ingheata Iadul decat sa ma culc cu tine", … nu poate fi valabila, decat a doua posibilitate - de vreme ce nu mai departe decat aseara, Sandra totusi s-a culcat totusi cu mine!
In consecinta, convingerea mea este ca Iadul este endoterm si, mai mult decat atat, deja a si inghetat, deci nu mai poate primi alte suflete, deoarece focul a disparut de-acolo intru totul.
De-aici rezulta mai departe faptul ca nu se mai poate ajunge in Iad, decat in Rai! (*Ceea ce, pe de o parte dovedeste existenta lui Dumnezeu, iar pe de alta parte, explica si de ce aseara, Sandra striga incontinuu:
"Dumnezeule! Dumnezeule!".
Ce este de fapt pacatul, Abi? CE ESTE BUN SI CE ESTE RAU?! Totul depinde din ce parte a "prismei" privesti, sau poate doar din ce "unghi". Care-ar fi "etalonul" la care sa ne raportam? Haide sa spunem ca alegem unul, un oarecare, dar uite ca si-aici ar aparea "ceva": RELATIVITATEA! Cum totu-i relativ, ceea ce pentru o jumatate inseamna "bun", pentru cealalta jumatate poate insemna "rau", sau invers. Cam asta-i si problema societatii in care traim...nu ne raportam decat la niste "sabloane" la niste "tipare" sociale: la masti sociale ce ni le adaptam cu ipocrizie functie de necesitate, scop ori beneficiu... uitand cu desavarsire sa traim si "CLIPA PREZENTA"!
Alexsi(nudoar)atat
Am citit ieri. Eh, tu nu stii ca dumnezeu nu stie fizica, sau e pentru ca e atotputernic si atotputernicia bate atotcunostiinta anyway, iadul exista, am demonstrat cu versete, ca asa se face la religie.
Si crezi ca a "face" religie inseamna doar "versete" care sa nu-ti "permita" sa-ti mai si "descretesti" cate-odata fruntea cu un zambet? Dumnezeu este totul Mada! Este TU, EU, NOI, CHIAR SI FIZICA...ESTE INSASI INFINITUL CE SALAJUIESTE INAUNTRUL MICROCOSMOSULUI NOSTRU, IN TIMP CE NE "SCALDA" SI DINAFARA, DIN INTREGUL MACROCOSMOS CE INSASI EL ESTE!
Alexsiatat
Daca tu crezi in dumnezeul biblic, da, ar trebui sa te ghidezi dupa versete, doar sunt cuvintele lui.