| DonaldTrump a întrebat:

Daca ziua de 25 decembrie este "sarbatoarea pagana" a Soarelui si unii teologi confirma ca aceasta nu este data de nastere a personalitatii Biblice numite "Isus Christos" atunci cand s-a nascut de fapt acesta? (daca s-a nascut)

177 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns (pentru Gheorghe_Marlena_1970):

Macar CREZI! E cel mai important! Daca vrei sa urmaresti insa discutia 'pagana' care va dovedi ca nu Credem in aberatii! E alegerea ta!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru milan9):

Doamne Dumnezeule! Nu cunoateti cultura Europeana! Nu stiti sa vorbiti1 Cu cine! Dumnezeule! Si vreti sa va bage in seama cineva?
Sfinte Iisuse Christoase! Si vreti sa cuceriti Lumea!?
Ce caraghioslac!
Bach - Christmas Oratorio [1-3] Harnoncourt
Nici macar nu va cunoasteti valorile!
Dumnezeu sa va aive in paza!

Doamne Dumnezeule! Cat de cretin sunt! Abia acum am inteles ca vreti in Europa care nu mai exista, doar ca vreti malluri, autostrazi si fere mai ieftin!
Cat de tampiT sa fiu! Sa-mi pierd vremea in asemenea penibilitati!
Eu credeam ca stiti!
Ca Europa e BACH, Michielangeo, Titian, Bocherini, Bocacio, Tintoretto, Leonardo da Vinci, Correlli, Beethoven, Mozart, Kant si alti tampiti! Poate Eminescu!
Cand colo?
Voi vreti mizeria morala!
Libertatea la voi estes a puteti fura, nu sa creati! Ca oricum va este straina aceasta! Doamne Dumnezeule! Cat m-am inselat!

Ce profesorI Si universitari? Glumesti! Cate KG are si ce spaga ia ca sa-ti dea o diploma pe care nu o meriti?

| Dandanache a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu exista anul 0. Calendarul incepe de la anul 1. Si nu doar ca data si luna nu sunt cunoscute, dar nici macar anul. Anul 1, ca data nasterii lui Hristos, a fost fixat la niste secole bune, de un calugar. S-ar parea ca Iisus s-a nascut candva prin anul 4 i.e.n.

| dragos38 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Prealuminatule,inteleptu,intelptilor ai tu vreo dovada clara ziua in care s-a nascut I.H. (in cazul in care a existat)caci nu exista nici macar dovezi ca ar fi existat in afara de povestile biblice.din pacate in afara de a da din gura esti in urma cu informatiile si cercetarile pe care le-a facut si le fac cercetatori, de ce nu te duci prea inteleptule la o emisiune sa te confrunti cu privire la nasterea lui I.H. si in care sa fie invitat persoana aceea care are doctoratul in teologie un reprezentant al bisericii, hai sa-l punem si pe D.C.D. si pe Al. Mironov sau P.Corut (amandoi liberi cugetatori)si de ce nu si un ateu, si ala este un om, si tu printre ei laughing))

| dragos38 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Ai dreptate ca nu ma intereseaza mituri biblice, mai bine citesc legendele olimpului.ca dara si alea reprezentau adevarul absolut pentru greci, pana cand si-au dat seama ca este rahat pe bat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Dupa cum am zis, tie iti place sa aberezi. "Vorbesti" mult dar nu zici nimic de valoare.

"Mai am in spate o gramada de savanti"... ok, prezinta-i. Prezinta sursa informatiilor tale. Tot o arzi tupeist cu " Isus s-a nascut in 25 decembrie ca planetele, calculele, stelele, bla bla bla". Bun, prezinta dovezile.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am avut doi mentori(din cati imi amintesc) :Mama mea! Si Grigore Moisil.
Ca atare am sa ma explic:
Daca puneam o intrebare incomoda(mamei mele), evident sau nestiut raspunsul de genul: 'de ce respir pe la cap si nu prin unghii"?, atunci mama mea! imi raspundea invariabil:'Ca sa-ntrebuie prostii!".
Cu Moisil era alta miscarea:daca il intrebam 'de ce pamantul este in general rotund?"
Imi raspundea invariabil :"intrebarea este gresit pusa!"
Si-mi reformula el, cum voia! Spre exemplu:'Intrebarea dumneavoastra trebuia (daca sunteti inteligenti)desigur, sa sune cam asa:"a trimis NASA cosmonauti si pe laika pe luna?"
Raspunsul fiind evident:NU!
Acum revenind din betie si vis (dyonisos sau apollo), eu am tras concluzia shizofrenica(desigur), si anume ca' viata e atat de scurta incat nu avem timp de intrebari, daramite si de raspunsuri'. Aminteste-ti de asta cand vei deveni un copil neantarcat al planetei si -ti va suna ceasul, si macar nu esti intarcat! Subscriu! Nu e copy -paste, orice asemanare o contest la Curtea de Casatie si Justitie, ca oricum raspunsul se va da peste data mea de deces, asa ca oricim nu mai conteaza.
Dar e bine sa ne intrebam, macar ca Leu' de la Cotroceni, : macar peste milenii se vor da sentintele la intrebarile noastre! Am parafrazat! Mi-am permis!
Din respect pentru toti copiii care ma inconjoara!

Adica vrei sa-mi rapesti o clipa placuta din viata mea de muritor sa-ti dau tie vesnicia? Dar cine te crezi?(porunca x, paragraful y, alineatul 'z;, litera, 'omega'.Sa-mi cumpar tigari ca nu mai am, apoi iti raspund la intrebare!(desi sunt sigur ca nu ai inteles nici raspunsurile anterioare si o sa ma apuce pe mine durerea de cap, ca=-l am).

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Dandanache):

Cum naiba? Inainte de '1' ce a fost? Gaia? Sau 'o'Cine te-a informat ca in anul4? da-i numele, iti trimit un formular sa-l completezi, in termen legal de 15 zile, raspunsul este optional! Iti place asa?
Transformam in CIRC, o credinta de milenii?!
Dar ma voi stradui!
Cine ti-a dat, deci aceste informatii?
Dar tu? Tu ce crezi?

anonim_4396

Iar aberezi. Tu ai afirmat ca Isus s-a nascut in 25 decembrie iar eu ti-am cerut dovezi. Tu esti in gura cu planete, calcule si alte chestii de genul acesta.

Acum cand ti se cer dovezile o dai in penibil si eviti sa raspunzi. Jalnic.

Dar bravo pentru aberatii. Vorbesti mult dar nu zici nimic de valoare.

Discutiile cu tine sunt cam asa :

X - Isus s-a nascut in 25 decembrie deoarece planete, calcule, savanti, etc
Y - Ok, prezinta-ne sursa
X - Pai nu ca sa vezi ca conform lui Moisil, teoria foicilinei de pixilina marcata cu rosu pe coasta de azur si pictata de un balaur verde invizibil bla la bla.
Y - Ok, prezinta sursa.
X - Ma duc sa-mi cumpar tigari.
Y - Ok, sursa.
X - Pai eu am o gramada de savanti in spate.
Y - Bine, da-i jos din spate si prezinta-i.
X - Ete na, vrei sa-mi rapesti o clipa placuta din viata mea de muritor?

Observi penibilitatea din spatele raspunsurilor tale? Mai mult ca sigur nu.

anonim_4396

Lasa ma, stai jos ca nu intelegi ce a zis Dandanache. Tu esti prea ocupat sa o arzi filozof wannabe gen :

Cu Moisil era alta miscarea:daca il intrebam 'de ce pamantul este in general rotund?"
Imi raspundea invariabil :"intrebarea este gresit pusa!"
Si-mi reformula el, cum voia! Spre exemplu:'Intrebarea dumneavoastra trebuia (daca sunteti inteligenti)desigur, sa sune cam asa:"a trimis NASA cosmonauti si pe laika pe luna?"
Raspunsul fiind evident:NU!
Acum revenind din betie si vis (dyonisos sau apollo), eu am tras concluzia shizofrenica(desigur), si anume ca' viata e atat de scurta incat nu avem timp de intrebari, daramite si de raspunsuri'.

Totusi, iti cer si in acest comentariu sa prezinti dovezile cum ca Isus s-a nascut in 25 decembrie.

Sincer ma bucur ca monitorizezi!@ ai ceva sanse sa capeti si raspunsurile. La mine e doar o chestiune de redactare pe intelesul omului intrebator (apartinator). deocamdata pot raspunde satisfacator doar la intrebarea cu 'tigarile': Le iau din colt de la un butik.
Ca sa incepem cu inceputu'!
Simtul tau de 'ridicul' ma impresioneaza, inseamna ca ai o mica doza de interes, caci aia se incadreaza la intrebarea si discutia, in curs sau desfasurare, altfel ne-am muta la Trivia/Amuzamente.

Nu Adevarul este problema mea, argumentele!
Doar formularea pe intelesul tutulor.Asta ma umple de transpiratie si -mi face nopti albe!

anonim_4396

Nici acum nu ai prezentat sursa informatiilor tale si dovezile care sa confirme ca isus s-a nascut in 25 decembrie. Sa inteleg ca nu ai asemenea dovezi? Pai atunci de ce te mai bagi in seama? Doar asa ca sa o arzi filozof wannabe?

SARI CU DOVEZILE.

Deja le spusesem. Uimirea mea este ca nu sunt luate in seama! Recapitulam?
Iisus se scrie cu duble"I'.
Si cu majuscula pana la proba contrarie, a dovezii necesitatii 'lipsei de Credinta'.
OK.Trec peste Blasfemia asta, o consider o copilarie!
Sa -ti reformulez, inclusiv sursele.
Ca sa pastram in zona academica si nu a divagatiei prolixe in zona propagandistice, asa cum crezi ca poti sa-ti dovedesti muschii!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru dragos38):

E un inceput! Concluzia ta e pripita! Mai completeaza cu 'istoria religiilor" a lui Mircea Elide, coroborata cu Biblia, pentru inceput. Miturile nu sunt 'rahat pe bat'! Ca si Gaia, vreti sa va fac 'istoria Lumii' in 2 versuri.

| DonaldTrump explică (pentru oprescudorin11):

Usor amice Isus se scrie si cu un singur i. Mai usor cu regurile ortodoxe ca stim ce confesine crestina a fost prima pana la schisma.

Ti-am cerut ca 'moneda de schimb' niste raspunsuri! Spre reamintire!
26 Decembrie 2015 04:11
oprescudorin11 a răspuns (pentru Gaia):
Ai ocolit! Vrei sa stii totul, sa furi totul pe gratis(tautologic vorbind).
Experienta secundiara (cat e viata -un BLITZ!), m-a invatat ca trebuie sa raspund celui care ma intreaba!
Daca ma latra un caine, ii dau o bucata de carnes au paine(ma uit si la pedigree), daca ma miauna o pisica, o mangai, daca vorbesc cu un ZEU, imi scot palaria, dar imi dau seama din prima vorba rostita de acest zeu (presupus) ca e sau nu un sarlatan!
In privinta oamenilor simpli" daca e copil il mangai pe crestet, daca e filosof, ma mir si trec mai incolo. Daca chiar nu stiu in 'ce ape se scalda', trec iarasi mai departe, negasind un limbaj comun.
De aceea, pentru a te evalua, ti-am transmis niste intrebari.Altfel cum crezi ca te pot deosebi de un caine, o pisica, un copil si continuand pe scara evolutiei?
Tu ma bagi in seama! Nici nu observ ce se intampla in jur: daca un caine latra, DA!
Spune ceva! Dar tu?
Macar bifweaza intrebarile:! nu stiu
2nu ma pricep
3 incepe-mi totul de la GENEZA!
nu ma supar!
E chestia de economie, si asa am uzat tastele astea cam mult cu tine in spiritul : Dreptate -Adevar:Rabdare -Intelepciune!

Si mai ai o alternativa!: sa declari CLAR: 'Sunt insasi ENTROPIA"(dupa Clopotu' lui Gauss'.OK
Atunci ma duc la nani, nani!
Macar stim o socoteala!

Din punct de vedere LOGIC, ai putea crede ca ai DREPTATE!
Ma pui sa desfasor Afrika Korps in Pustiu si ma prnzi nadusit, in timp ce-mi prajesc un ou pe Tank si-mi ei gatul cu un cutit!
Eu te astept la cotitura si-ti var in buzuanar o eprubeta cu EBOLA!
Castiga cineva?
Asta VREI?

Da! Am! Cu cine vorbesc? Conform versetlui 'xxx', nu am voie sa atarn de ratul pocilor bratari de aur'.
Deci dovedeste ca meriti INCREDEREA!
Lasa mistoul, si eu ma pricep la astea, dar nu uzez din motive morale, ecleziastice si altele pe care inca nu sunt covins ca le intelegICONVINGE-MA! Sau nu! Alegerea este a ta! LIBERTY OF GOD! Care poate insemna bratara de otel! Ca alternativa!

anonim_4396

"Iisus se scrie cu duble"I'."... Isus se poate scrie in urmatoarele moduri, TOATE fiind corecte : Isus Cristos, Isus Christos, Isus Hristos, Iisus Cristos, Iisus Christos, Iisus Hristos. Intelegi sau e prea complicat?

anonim_4396

Avand in vedere ca tot eviti sa raspunzi cu toate ca in FIECARE comentariu ti-am cerut sa prezinti dovezi si sa prezinti sursa informatiilor tale, o sa concluzionez ca habar n-ai despre ce vorbesti si ca tu de fapt nu ai dovezi pentru afirmatiile tale gen Isus s-a nascut in 25 decembrie.

Le ai? Nu. Daca le aveai, le prezentai deja. Tot ce poti tu e sa te crezi filozof si sa aberezi. Tu doar o arzi cu "conform planetelor, calculelor" si "am savanti in spate care confirma" dar cand ti se cer acele calcule si acei savanti, incepi sa dai cu stangul in dreptul.

anonim_4396

"Conform versetlui 'xxx'"... din ce carte, Brazzerz?

"Lasa mistoul, si eu ma pricep la astea". pai tu numa la misto si la aberatii te pricepi.

Voi radeti si altii se veselesc!
De acord cu propunerile tele! Imi plac personajele! Dar mai adaog pe : Solomon Marcus(chiar daca evreu), pe neptul meu Emil Marcus (colgul meu de banca in liceu-m-a suportat -restul se fereau de mine-pe care l-am dezamagit cvazandu-mi in biblioteca mea poza ostentativa a lui ADOLF HITLER! si adulatul meu la acea vreme St...nici nu mai stiu cum ilcheama ...ala cu raderea LIDICE! si care murise, dar prietenul meu l-am pierdut ca era CREtin(fara 's)).
OK?
Facem un simpozion cu cei in viata!? M
Ma bucur ca mai poti sa razi pe o gramada de CADAVRE! De care suntem TOTI vinovati! Cu sau fara 'buna credinta!"

Incerc varianta 'comunistilor". Biblia pe intelesu' tutulor"!
Vrei sa redevii serios?
Eu ti-am raspus la intrebari, mai mult sau mai putin satisfacator!
Fa si tu un gest de noblete! Raspunde-mi si tu la fel! Sau nu! Te astept, ca la sah sau POKER, pe sapte culori! Dar nu te intimida! S-ar putea ca tocmai tu sa gasesti, din instict, raspunsurile la intrebari!
'Fericiti Cei Saraci Cu Duhul, caci aLor este Imparatia Lui Dumnezeu!"
AMIN!(adica sa sa fie! Dar cine sunt eu? Sa -mi permit?
Asta e alta discutie! Gaia, inca nu stie unde-i sunt mainile, cate are si unde salastuieste neuronul lui!
Dar e un pas Inainte! Cum zicea cretinul de Louis Armstrong!
Un pas pe luna, un KM pentru umanitate!
CARE!?

| Dandanache a răspuns (pentru oprescudorin11):

La facultatea de istorie se predau,, in primul an stiintele auxiliare ale istoriei, in cadrul carora se studiaza cronologia. Pentru afirmatii de genul "anul zero" se repeta anul.

Cronologia functioneaza cu numere reale. Anul 0 e aberatie istorica. Nu poate exista o unitate de timp de 365 de zile care sa aiba valoarea zero. Exista un moment 0, momentul in care s-a stabilit conventional ca s-a nascut Iisus. Insa acel moment a fost plasat conventional in primul an al cronologiei crestine, care corespunde cu primul an de viata al lui Iisus.

Provocarea ta imi provoaca rasul. Sunt nenumarati istorici, inclusiv ecleziastici, care au recalculat, cu aproximatie, data nasterii lui Iisus. Iti las o singura sursa, iti mai aduc zece daca trebuie:

https://books.google.ro/......tps?/books

Biserica stie ca anul 1 este ales conventional. Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica si chiar sectele admit asta. Vrei surse si aici? Iti aduc.

Singurul care face circ aici esti tu. Si pretinzi surse altora in conditiile in care tu nu aduci nici una. Am si eu o intrebare, ce dovada ai ca in anul 1 (ca in anul zero nu ai nicio sansa) a fost vizibila o cometa de pe Pamant? Si ce dovada ai ca Iisus Hristos s-a nascut pe 25 decembrie anul 1 (am vrut sa scriu anul zero, dar am zis sa iti accord totusi o sansa)?

De ce-mi iei vorbele in deradere sau desert?
Daca esti fata si vrei sa o faci cu mine sunt pacatos?
Daca eu ma spovedesc la 'Parintele Cleopa" (scriitor de carti-si indrumari), si ma intreaba la Spovedanie daca am incalecat sau nu o CAPRA!?, eu ce sa zic? Pana atunci, mintea mea inca nu gandise macar! Dar nu-ti spun de alte!
Unde e mistoul?
Ca ma consideri mai involuat ca tine?