Tatal meu nu m-a invatat sa urasc sau sa fiu rasist sau sa omor,amenint, pe cei care au ideii diferite fata de ale mele''(cine nu este cu mine este impotriva mea)ce au inteles majoritatea credinciosilor(catolici si ortodocsi), si prosti de popi din aceasta formula cine nu este de acord cu sfanta scriptura sa moara,un bun exemplu a fost filmul ''Agora''in care Hypatia,cea mai cunoscuta matematiciana a lumii antice a cazut prada iubiri asa cum a inteles-o sfantul Chiril,in sec iv Alexandria a ramas ultimul centru intelectual unde existau adeptii scoli grecesti unde se studia matematica,e.t.c. insa cum crestinismul(la inceput a fost o secta iudaica) a devenit tot mai puternica s-au marit si violentele intre crestini si pagani iar dupa ce Chiril a devenit patriarh a declarat paganismul adica cei care nu erau crestini ilegal''cine nu este cu mine este impotriva mea'' asa i-a instruit zeul crestinilor omoratii pe toti pentru ca sunt niste cani, ceea ce a si facut patriarhul Chiril cu hypatia, la comanda lui o glota de spalati pe creier au omorat-o pe Hypatia intr-un mod crestineste (au ciopartit-o)Apropo de tatal lui Hipatia oare acesta sa fie mai intelept ca zeul biblic Yehova/ a invatat-o sa aiba mintea deschisa spre stiinte si miscare a invat-o sa studieze chiar si religia, dar atat cat sa nu se supuna dogmelor /sistemelor religioase, sa nu se lase intoxicate de prostii venite din partea zeului cu barba alba asa cum si-l imagineaza sectele religioase
o replica excelenta din filmul Agora pe care i-a spus-o tacs-o si si-a insusit-o, care am retinut-o a fost ''rezervati dreptul de a gandi chiar daca ai gresit, e mai bine decat sa nu gandesti deloc. zeul biblic ce ne-a spus/amenintat'' cine nu este cu mine este impotriiva mea '' deci totul se reduce la educatia de acasa pe care ti-o da tact-o /ed.religioasa pe care tact-o si-a insusit-o din biblie inspirata cica de o entitate divina,ce prostie, dar in fine, si transmisa copilor, aceeasi educatie religioasa a primit si Chiril asta, si astazi Chiril este considerat un sfant si sarbatorit pe data de 18 ianuarie atat in biserica catolica si ortodoxa,eu sincer habar nu aveam de boul asta la care se duc si il cinstesc multi credinciosi (pana nu am vazut filmul),uitate in calendar amice si o sa-l gasesti acolo si pupal daca vrei sa nu ajungi in iad
Cei care i respecta memoria (si nu sunt atei)au declarat Fabulele sa fie predate copiilor ca fabule,miturile ca mituri,a preda copiilor superstitiile ca adevaruri este cel mai iingrozitor lucru,pentru ca mintea unui copil nematurizata le accepta si le crede,doar printr-o mare suferinta, ce dureza ani multi va scapa de aceasta credinta/superstitie falsa.
Deci oamenii deschisi la minte au stiut si stiu sa-si educe bine copii, pe cand intoxicatii cu dogme religioase isi educa copii cum inteleg ei dupa ce au citit biblia, da iubirea ne-o insusim e la tatal nostru si nu direct de la irehova, dar tacso de unde si-a insusit-o de la parintii lui care imposibil sa nu fi citit biblia in care zeul biblic(cel cu barba alba care sta in mijlocul focului)ne ameninta cu iadul, sa nu ne inchinam la alti dumnezei /zeii ci doar lui.Si ce au inteles majoritatea emisarilor care au ajuns pe teritorile amerindienilor, baaaa daca nu-l iubiti pe zeul crestin va exterminam ceea ce au si facut,.Asa au actionat majoritatea oamenilor cu iubirea pe care i-a instruit zeul iehova prin intermediul bibliei/de fapt repet in biblie nu este vorba de nici o entitate divina ci despre Elohim=zeii/eu pe copii mei nu o sa-i indrept spre nici o secta=0, ci spre sport si stiinte, si sa gandeasca liber si sa nu-si imagineze divinitatea ca fiind un mosneag(batran)cu barba alba care pe unii i arunca in iad si pe altii in rai, aia nu cumva sunt cei 144 de mii de sectanti care vor sta in ceruri si vor conduce pamatul 1000 de ani? ete o toxina cum ajunge in creier /si pe care nu mai poate fi scoasa de acolo decat prin multe eforturi si dureroase.Ti-am spus amice sectele au fost si sunt si vor fi un mijloc de manipulare la care majoritatea au pus botul(credulii)pentru ca si astazi in anul 2016 in Romania sunt multi care sunt convinsi ca soarele se invarte in jurul pamantului si nu au minimum de informatii elementare stintifice.
se face dar ii invata cea ortodoxa. Asta e motivul pentru care cred toate basmele astea. Bunicii la baptisti la intruniri au invatat ca in Biblie scrie de Craciun cum i-a taiat mainile nevestei sale ca i-a primit pe straini, si Maria i le-a pus la loc iti dai seama...
Mă, uite ce spune Luca: 2:8 „În ţinutul acela erau nişte păstori care trăiau sub cerul liber şi care făceau noaptea de strajă lângă turmele lor."
Betleemul era intr-o regiune inalta, in apropiere de Ierusalim. Iarna in nici un caz nu ar fi trait sub cerul liber si ar fi facut de straja langa turmele lor. Ar fi murit de frig si pastorii si oile. Unele surse biblice arata cu degetul spre sfarsitul lui august, inceputul lui octombrie. In fine...nu are importanta data nasterii. Cert e ca inainte, nasterea lui Isus era celebrata pe 7 ianuarie, cand era sarbatorit Dionisis, zeul vinului, despre care se spunea ca transforma apa in vin, cum a facut Isus acea minune. Dar apoi au schimbat data cu cea a lui Saturn. Inainte picturile aveau doar rol asa, vizual, nu pentru inchinare, iar Isus a inceput sa fie pictat dupa stabilirea acelei sarbatori cu acel soare in jurul capului, pentru ca...Saturnalie si pentru ca Saturn zeul soare. Dupa si ceilalti sfinti au primit un soare pe cap. Si tot dupa asta au inceput crestinii sa pupe picturile si sa le considere sfinte. Cauta si pe wikipedia la subiectul „Craciun" subtitlul „Istorie" (daca imi aduc aminte bine) ca spune acolo ce am zis si eu, nu 100%, sunt si alte surse oricum succes la documentare
Pai indiferent din ce secta(crestina) esti toti actionati dupa docmele(hotararile) religiei crestine,invataturile de temelie a religiei crestine revelate de dumnezeu(zeul iehova) ca acum un grup de spalati pe creier s-a despartit de biserica oficiala pentru ca nu au fost de acord cu niste doctrine ale biserici mama si ei considera acum ca sunt singurii care detin adevarul suprem asta e altceva,adica este o alta prostie,o indrumare plina de iubire plina de interese mai bine zis,la care majoritattea au pus botul, asta e,nu te intereseaza ce fac altii? suntem interconectati aiuritule,cand cineva i-a hotararea sa se desparta de biserica muma ca nu-i convine ceva, ca asa vrea muschiul lui, deja s-a creat dezarmonia, si cum pe planeta asta colcaie a secte fiecare cu interesul lor, traim intr-o lume super-armonioasa plina de iubire care vine de la zeul cu barba.Amice tu nu ai ochi si nici urechi, sau le ai dar sunt prea intoxicate, ale mele sunt mai curate nitel.Nu te intereseaza ce au facut crestinii,dar nu uita ca si voi sectantilor faceti parte din aceeasi religie crestina, ca doar nu ati fi secta budista sau hindusa sau mai stiu eu ce porcari, sunteti secta crestina(iehovisti,baptisti,adventisti, penticostali) sau din ce secta ei fi facand parte, faza cu hypatia a fost un exemplu asa cum oamenii indiferent de religie au inteles ei dragostea care le-a insuflat-o zeul iehova prin intermediul bibliei, pe cand matematiciana a predat stiinte la toti si iudei si crestini si atei, liber cugetatori e.t.c. toti la un loc, baaa, acolo este armonie, tembelule.Cine are creier sa si-l foloseasca, cine nu sa si-l instruiasca conform hotararilor(docmelor)religioase adica cum ai zis tu, o indrumare plina de manipulari, aaaa pardon, de iubire.Venita din partea unui mos cu barba alba adica zeul la care te inchini tu?
Viata nu provine din supa, e adevarat nu suntem din supa, suntem niste prafuri cosmice, studierea meteoritilor au relevat prezenta in cosmos a moleculelor organice a caror varsta este egala cu varsta sistemului nostru solar, substantele organice fundamentale necesare vietii sunt proteinele care la randul lor sunt alcatuiti din 20 de aminoacizi,iar elementul cababil sa adune acesti aminoacizi in structuri care se pot misca adica purtatoare de viata a fost a.d.n. acesta evoluand de la bacterii la plante animale om. Deci suntem interconectati depindem unul de altul. Nu este exclus ca materia sa fi fost creata de o entitate si omul i spune dumnezeu, in comparatie cu noi este ceva divin,dar de acolo pana la un mos cu barba asa cum si-l imaginau oamenii antici pe dumnezeu este o aiurala,dar n-a credulitatea e mare,si fiecare actioneza dupa proprile sale interese,cum ai dovedit-o si tu.,,Nu ma intereseaza ce fac catolicii si ortodocsii(sau ce au facut). Dai la naiba eu am interesele mele, corect fiecare cu interesele lui, nici pe mine nu ma intereseaza ce fac nord coreeni sau islamistii poate sa tai gatul la cat mai multi crestini, asa-i? daca pe almeu nu mi-l taie e in regula, vezi amice ca fundamentalistii aia peste ani si ani s-ar putea sa-ti bata si tie la usa blocului sau a casei sa te intrebe de sanatate si atunci sa vezi cum o sa te intereseze ce se intampla si cu restul planetei, caci toti traim pe aceaasi planeta, nu ai unde sa fugi deocamdata e liniste si pace.Roagate la zeul tau iehova sa ramana asa,sa nu vina islamisti cu zeul lor Allah, sa te converteasca la islamism, bine este unul si acelasi zeu,dar asta inteleg oamenii prin iubirea venita din partea zeului biblic,o indrumare plina de iubire,de altfel ceea ce si face se vede, zeii pagani au fost inlocuiti cu zeul crestin, dar nu se prea deosebeste cu nimic fata de zeii care au disparut, este la fel de gelos, nemilos, are aceeasi barba si par alb.
Pai si tu esti la fel amice alcatuit din norii de praf cosmic, germenii vietii care a facut posibila apritia vieti s-au gasit in norii de praf cosmic (adica materia dintre planete )caci spatiul dintre planete nu este vid ci este plin de materie.Sau tu te crezi mai special, of, am uitat.Baaa se vede ca esti rupt de realitate, exact cum am banuit esti mult prea intoxicat cu docmele religioase, indoctrinat, incat te crezi mai special de cat restul vietuitoarelor.Nu bree esti la fel un gunoi asa cum iti place tie sa zici, eu nu am spus ca suntem gunoaie ci praf cosmic, este o mica mare diferenta, pune mana si mai citeste si tu cartii de stiinta caci traiesti in sec 1. a de fapt exact cum am spus in satul de unde a stat bunica mea totii tiganii (romii)aproximativ toti, fac parte din secte crestine dar sunt toti niste inculti,analfabeti,semi-analfabeti,am crezut ca daca au intrat in secte poate se mai lumineza la creier si vor invata sa citeasca,sa gandeasca,dar din contra,sunt la fel de inculti si de analfabeti si au increier numai ingeri si demoni,saracii sau sclerozat mai mult decat erau inainte )) astia sunteti, habar nu aveti pe ce planeta traiti. du-te si te culca dar nu uita sa citesti si biblia inainte de a te culca.''Facerea'' da-o in colo de stiinta caci vine de la dracu asa-i? de aceea nu o cititi?)) hai pa
ba nu sunt filozof mai, dar citesc si eu carti de stiinta.
Da amice cercetatorii care au dscoperit chestea aceasta sunt credinciosi (Fred Hoyle )ai auzit de el sunt sigur ca nu, dar de Einstein care in urma cu un secol a prezis un amalgam de descoperiri stintifice care se gaseau doar in mintea lui, si vorbea si de undele gravitationale, aceste unde au fost descoperite, sesizate de catre detectoare LIGO-Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory-asadar teoria relativitatii generale a lui Einstein se confirma este adevarata.Asta am vazut chiar astazi la tv. Tu citeai biblia
Sa stii ca si Einstein asta a fost un credincios ''Dumnezeu este subtil dar nu rau intentionat'' sau ''Sper sa nu fim un vis a lui Dumnezeu, sau viitorul nostru va fi foarte relativ,'' o sa se aleaga praful de noi amice pentru ca din asta suntem facuti, am uitat zeul biblic iehova va promis ca va lua in rai cam 144 de mii de sectanti, restul in iad, dasi dracu (asta-i e iubirea cu care ati fost inzestrati de catre zeul biblic), voi sunteti diferiti nu sunteti alcatuiti din praf.Sunteti spirite avansate traiti intr-o alta lume in creierul sectantilor exista numai dracusori si ingeri buni. Baa ma intreb si eu oare cand vreun om care face parte dintr-o secta va descoperi si el ceva sau sa prevada in viitor ceva, nu sfarsitul lumii, asta e evident ca va veni peste miarde de ani. am uitat sectanti se ocupa de lucruri serioase ei studiaza biblia nu se ocupa de lucruri marunte de prostii, daca exista vreun om care face parte din vreo secta si care a emis vreo teorema cum a fost Thales din Milet sau Pitagora sau Hypatia sau vreo teorie care sa fie confirmata cum a fost ceea a lui A.E. sau teoria evolutiei in razboi cu ceea a creatiei, in curand se va confirma si asta, evolutia sau creatia, oricum evolutia castiga teren. deci daca exista vreun om care sa fi facut parte din vreo secta si sa fi emis vreo teorie sau teorema atunci bravos inseamna ca nu sunt toti niste inculti si analfabeti sau semi-analfabeti asa cum sunt cei din satul meu.
25 Atunci Isus a mai zis: „Te laud în public, Tată, Domn al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de înţelepţi şi de învăţaţi şi le-ai dezvăluit copilaşilor. 26 Da, Tată, pentru că ai găsit de cuviinţă să faci aşa.
. 19 Căci este scris: „Voi face să piară înţelepciunea înţelepţilor şi voi înlătura inteligenţa învăţaţilor". 20 Unde este înţeleptul? Unde este scribul? Unde este certăreţul acestui sistem? Nu a făcut Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii? 21 Căci, deşi lumea prin înţelepciunea ei nu l-a cunoscut pe Dumnezeu, Dumnezeu, în înţelepciunea lui, a considerat că este bine ca, prin nebunia a ceea ce se predică, să-i salveze pe cei ce cred.
Cuiva care se ține cu nasul pe sus nu poți săi explici ceva, nici n-are rost, e prea mîndru. Dar în marea lor "înțelepciune" nu văd lucruri simple și elementare, (pe care cei umili le însușesc ușor). Ce rost să-ți explic conținutul Bibliei dacă oricum ți-ai pus ochelari ca la cal și vezi doar ce vrei să vezi.
" studierea meteoritilor au relevat prezenta in cosmos a moleculelor organice" - dacă nu e posibil de explicat cum a apărut viața pe pămînt - expediem problema în cosmos (la condiții și mai ostile ) " eu nu am spus ca suntem gunoaie ci praf cosmic" - iar eu nu stieam că-ți este necunoscută ironia.
Din praf toate organizmele vii? Nici o problemă.
Din o pereche 4 rase? IMPOSIBIIIIIIL.
Biblia asa spune, amice, sau tu ai alta biblie/? zeul iehova a creat pe Adam si Eva, cica i-a rupt coasta, in fine, deci cele 4 rase de astazi''europeana-caucaziana; mongoloida,negrooida,pieile rosii,se trag dintr-o singura pereche ''Adam si Eva''poate exista o explicatie in biblie, si nu-mi dau eu seama? o fii. Daca zici ca este imposibil inseamna ca recunosti ca este o municiuna, bravos tie, incet, incet devii un Leo Taxil si atunci meriti apreciat.
Ai fii primul(care face parte dintr-o secta crestina ) care recunoste ca treaba cu adam si eva este falsa, in general majoritatea ar fi incercat sa ma abureasca cu tot felul de texte biblice, tu insa ete ca esti sincer si recunosti ca cei 8 miliarde de oamenii de pe planeta aceasta este imposibil sa se traga dintr-o singura pereche, sau poate nu ai inteles cuvantul ''cele 4 rase?'' atunci repet cele 4 rase umane de pe acest pamant sunt europeana(caucaziana)mongoloida, negroida si australoida, am spus pieile rosii? upsssss m-am incurcat, pana la urma amerindienii se trag din siberia dupa ultimele cercetari, tu vei spune ca nu sunt 4 rase ci 3 rase albi, negri si asiatici(mongoloizii)insa ai uitat de indigenii aborigieni din Australia, are trasaturi(unele)cu africanii(negrii)dar este considerata totusi o rasa aparte, adica a 4 rasa, si daca este sa-i luam in considerare si pe amerindieni chiar daca in epoca neolitica au emigrat din siberia, spre alte meleaguri(america de azi)chiar si in alaska, au existat 60 de milioane de amerindieni, si acesti au trasaturi diferite fata de celelalte 4 rase enumerate mai sus, chiar daca este considerata o sub-specie a rasei europene, pentru ca locul de formare a rasei europene este euroasia care cuprinde popoare indo-europene, deci teoretic ar fi 5 rase amice, se spune-a ca nu exista rase galbene si rosii caci nu au fost vazuti asiatici de culoare galbena sau amerindieni de culoare rosiie, insa cercetatorii si-au schimbat parerile cand au fost vazuti si asiatici cu piele galbejie si amerindieni cu piele spre culoare rosie, si atunci din 2 rase alb si negru au fost inclusi si mongoloida si amerindienii, deci amice 4 rase + subspecia amerindienilor 5. dar chiar daca i stergem pe cei 2 amerindianul si aborigianul si raman 3, cum dintr-o pereche amandoi facand parte din aceeasi rasa ce culoare o fi avut adam si eva, alba sau neagra sau maronie, nu conteaza sa zicem maronie, a rezultat 3 rase neluand in considreare celelalte 2, raspunsul tau imposibil, ba macar ai recunoscut ca nu stii, sau posibil sa nu stii cate rase exista pe pamant? si asta este posibil. repet exista 4 rase + pieile rosii considerata o subspecie a rasei albe ar fi 5, daca refuzi sa crezi ca nu exista oameni cu piele rosie du-te si tu in america si ai sa-i gasesti in rezervatiile de acolo, asa cum au facut-o si cercetatorii.
Vad ca te indoiresti si asupra tuturor organismelor vii,ca ar fi aparut din praf,da, bine inteles, toate organismele vii au aparut din praful cosmic ''bacterii-plante -animale -om'' depindem unul de altul, animalele de plante si omul de animale si in fine planeta de soare, Substantele care intra in structura organismelor vii este prezenta si in spatiu.
Cand am auzit cu catva ani in urma ca toate fiintele care misuna pe pamant sunt alcatuiti din praf, am spus ca este imposibil.dar citind carti de stiinta si ascultand documentare la posturi tv, am inteles ca ideea, si atunci imposibilul din mintea mea a devenit posibila si logica, cam aceeasi cheste trebuie sa faci si tu daca ai o gandire logica, sa explici din punct de vedere teologic cum dintr-o pereche de aceeasi rasa au rezultat 4 rase diferite/daca nu poti inseamna ca pasajuldin biblie este fals.
Daca ai gandi si ai fii un sectant luminat la minte, atunci imposibilul din mintea mea, ar putea devenii posibil daca ai o explicatie logica la intrebarea mea, pentru ca tu ai venit cu replica ''degeaba citesc daca nu inteleg'' bine luminatule explica-mi/raspunde-mi atunci la intrebarea care ti-am pus-o d-nule profesor,''
Pentru ca mai iurii(saptezeci si cinci)un copil mic luat de mana si dus la biserica el invata ca totii oamenii se trag dintr-o singura pereche (adam si eva) si cand creste mai mare in mintea lui apare e o contradictie ''tembelule'' el constata ca in lumea care traieste exista oameni de rase diferite, si atunci unde este adevarul in biblie unde ne invata ca toti humanoizi se trag dintr-un barbat si o femeie de aceeasi culoare, sau la oamenii de stiinta care cauta explicatii.Asadar d-nule prof. daca nu reusesti sa faci ca imposibilul sa devina posibil, atunci esti mai prost ca elevul, sustinand in continuare aceeasi mit imposibil din punctul meu de vedere, cu asta te-a intoxicat cei care te-au atras in secata martorii lui Iehova, daca in mintea ta este posibila ca dintr-o pereche de aceeasi culoare sa apara 4 perechi de culori diferite atunci astept sa ma luminezi si pe mine pentru ca din punctul meu de vedere Din o pereche, 4 rase? IMPOSIBIIIIL-Pai tu desti cel care afirma aceasta, chiar n-ai inteles? Asa greu de cap? da eu sunt cel care afirma, si astept un raspuns din partea ta, pentru ca tu fiind un sectant erudit, nu ca mine, care citeste degeaba si nu intelege. vei face ca imposibilul din punctul meu de vedere sa devina posibil. Eruditule, ai studii indelungate intrale bibliei deci...
Te lăsam să mai judeci singur.(mulți oameni sunt înzestrați cu logică, speram să fie și cazul tău. Ce să-i faci, mai greșesc uneori, recunosc) Pentru tine e ceva normal ca din materie nevie să se obțină (întîmplător) o celulă vie din care mai tîrziu a reeșit toată varietatea de organisme vii care există, inclusiv rasele umane (căt de stupidă n-ar fi ideea aceasta). Totuși pentru tine e imposibil ca din o pereche umană să reese cele 4 (5 sau 6... ) Diferenţele în structura ADN-ului a doi indivizi aleşi la întâmplare de pe glob nu depăşesc 0, 5%. Iar 86–90% din aceste diferenţe apar în cadrul principalelor grupuri rasiale. Prin urmare, doar restul de circa 14% se înregistrează între aceste grupuri rasiale. Diferenţele biologice dintre fiinţele umane se datorează diferenţelor de constituţie ereditară şi influenţei mediului înconjurător asupra acestui potenţial genetic. În majoritatea cazurilor, diferenţele se datorează interacţiunii dintre aceste două serii de factori.
O rasă este pur şi simplu una dintre grupările genetice parţial izolate în care s-a divizat specia umană în timpul răspândirii sale geografice primare şi după aceea. În linii mari, pe fiecare dintre cele cinci mari continente ale pământului s-a format câte o rasă. Faptul că oamenii de rase diferite se pot căsători unii cu alţii şi se pot reproduce arată că ei aparţin aceleiaşi „specii", adică sunt membri ai familiei umane. Astfel, rasele sunt varietăţi ale speciei umane.
''pentru tine e ceva normal ca din materia nevie sa se obtina(intamplator)o celula vie din care mai tarziu a reiesit toata varietatea de organisme vii,inclusiv organismul uman, nu nu este ceva normal, este extraordinar, un mister, numai o inteligenta putea face asa ceva, aceea celula vie continea un cod genetic(informatii)pe baza acelor informatii vietatiile au evoluat de la simplu spre complex datorita a.d.n. care se gaseste in celula. ''dar aceasta evolutie d-nul profesor de religie /sectant nu s-a facut in mii de ani ci a durat miliarde de ani.Pentru tine e imposibil ca dintr-o pereche umana sa reiasa cele 4 +subspecia amerindiana 5, deci 5 rase umane (diferite intre ele).da bine inteles ca ceva e putred, si sa-ti explic de ce nu cred ''In ziua a 6 elohim(zeii) a creat barbatul dupa chipul si asemanare s-a,dupa aceea din coasta lui(auuuuuu)l-o fii durut, asta e, a creat femeia. deci din acelasi a.d.n. fiind amandoi, pentru ca eva a fost creata din coasta lui(imaginandu-mi cum a coborat divinitatea din susul cerului sa-i rupa coasta lui adam pentru a o crea pe eva, l-o fii anesteziat pentru a nu simtii durerea? , sau carnea lui, ma rog.Si le-a poruncit sa se inmulteasca.
Adam si Eva au fost creati in anul 3760 i de a se naste I.H.( apropo Isus Hristos nu a fost nici odata crestin ci iudeu, nici macar nu exista vreo tara crestina in timpul vietii sale)pe pamant traiau deja milioane de oameni de rase diferite.Si asa cum ti-am spus mai sus perechea ''Adam si Eva''au fost facuti din acelasi aluat,materie, acelasi a.d.n., amandoi avand aceeasi grupa sanguina, pentru ca eva a fost facuta din carnea/coasta lui Adam, nu a venit din spatiu sa aiba a.d.n-ul diferit fata de a lui adam, au avut acelasi r.h. pozitiv sau negativ, si psihicul la fel, atunci descendentii lor trebuiau sa aiba aceeasi grupa sanguina si acelasi tip de r.h. si sa fie din aceeasi rasa,(semita)Dupa sapaturi arheologice in mesopotamia s-au descoperit orase construite mai vechi de 7000 mii de ani inainte de a se naste I.H. cine le-a construit daca biblia plaseaza aparitia omului in anul 3170 inainte de a se naste I.H. In Egipt sunt localitati descoperite care dateaza de 10000 de ani,cine i-a nascut pe stramosii raselor galbena si rosie descind din perechea Adam si Eva imposibil,genetica a demonstrat ca pruncii mostenesc insusiri fiziologice si psihice,rasele mentionate, la fel ca si negri si albii(rasa europida) nu seamana deloc cu semitii Adam si Eva,stii ce inseamna semiti nu? Deci trebuiau sa fie brunii, cu parul cret si ochii negri, cam asa aratau adam si eva, deci aceasta pereche nu puteau sa de-a nastere raselor alba, neagra, galbena, rosie.hobita si australopiteca.O pereche care au aceeasi a.d.n. identic nu puteau naste copii de 8 tipuri diferite(din 4 grupe sanguine fiecare cu r.h. negativ sau pozitiv) si culmea ca ei i-au nascut pe Cain, Abel si Set. Abel a murit, si a ramas Cain si Set, deci 8 miliarde de oamenii sau perpetuat din Cain si Set, nu-mi pot imagina d-nule profesor/sectant.Din punctul meu de vedere pentru aparitia celor 5 rase diferite ar trebuit sa treaca ceva milioane de ani, Chiar daca sa zicem ca Cain a mai avut copii, cu cine, habar n-am, si astia au migrat spre alte continente tot nu ar fi fost posibila aparitia a celor 5 rase pentru ca perioada de mii de ani este mult prea scurta, imposibila, doar daca nu au suferit vreo iradiere cosmica si in urma acestei iradieri s-au produs modificari genetice ce i-mi spui tu acolo sunt prostii.Adam si Eva d-nule profesor, sectant nu au fost alesi la intamplare, amandoi erau din aceeasi rasa.i-mi pare rau d-nule profesor dar batetii campii, sunteti cu pluta.Cei asta d-nule profesor ''rase''- ''specii'' bla, bla, bla. bati campii tataie
Adam si Eva faceau parte din ''specia'' umana, si nu erau de rase diferite. mister profesor /sectant, aveau a.d.n. identic numai ei erau pe planeta aceasta. ceea ce este imposibil sunteti cam greu de cap d-nule pofesor )
Stii acum un an o profesoara de matematica nu a reusit sa i-a examenul de titularizare nici macar 5, a luat 4, si intr-un interviu a spus ca exercitile au fost grele, un elev insa a intrat pe sait a vazut temele/subiectele si le-a rezolvat, iar profa aceea s-a facut de cacao ) cam asa sunteti si dvs d-nule sectant, ti-am pus o intrebare, cum dracu dintr-o pereche din aceeasi specie(semitica) amandoi cu acelasi a.d.n. sa rasara in cateva mii de ani 5 specii diferite, si tu incepi sa bati campii. explicatia dvs nu este logica deloc, este la fel de tembela. m-am saturat de dumneavoastra ca de grasimile alea saturate care maresc nivell de colesterol, sper sa nu ajungi vreodata profesor de religie, caci sarmanii copii cand ies de la ora de religie vor iesi mai ametiti decat au intrat.
Aveau a.d.n. identic, numai ei 2 erau pe aceasta planeta, ceea ce este imposibil, cu siguranta mai existau si alte civilizatii, in alta parte a globului, care a dat nastere la cele 5 rase diferite, nu este exclus sa se fii intalnit aceste rase intre ele si ce o fii facut nu stiu, si-au dat in cap la inceput, s-au violat intre ei, sau cucerit unii pe altii, ei stiu mai bine ce au facut, acesta este raspunsul mai logic, deci oamenii nu se trag din perechea primordiala Adam si Eva, ci se trag din mai multe perechi de rase diferite care erau asezati in diferite locuri ale planetei si la un moment dat s-au incrucisat si intre ei, de ce nu asta este raspunsul mai apropiat de adevar din punctul meu de vedere. Fiecare specie a fost influentata de mediul in care s-au dezvoltat, civilizatiile nordice nici odata nu o sa-i vezi de culoare neagra, la fel si africanii nici odata nu o sa-i vezi de culoare alba cu par blond asa cum sunt cei din tarile nordice, si neoliticul este mai vechi ca perechea adam si eva. Amerindienii se zice ca au plecat de prin europa siberia, deci erau albi, un scelet de amerindian a fost descoperit prin siberia care dateaza de prin neolitic adica acum 7000 -8000 mii de ani, e da ar fi avut timp ca in 8000 de ani poate si mai mult acei amerindieni sa-si fi schimbat culoarea pielii din alb in rosie intalninduse cu alta civilizatie care a dus la modificarea culorii pielii.Acum si in africa exista albii, dar exista si o explicatie logica, au migrat albii pe acolo sau czasatorit cu vreo negresasi uite sa au aparut albii prin africa, dar sa zici ca din 2 negrii cu acelasi a.d.n. pe parcurs au aparut 5 rase difreite, no logic. tema s-a rezolvat d-nule profesor sectant mai bine da-ti demisia. bine inteldes poti bate campii in continuare, nu-ti interzice nimeni.
Mai pe scurt, ca sa intelegi, cele 5 rase diferite umane ar fi putut aparea si dintr-o singura rasa ''Adam si EVA'' dar, doar printr-o minune a lui dumnezeu,adica ar fi peste /depasit logica umana, insa folosindu-ne logica, rationamentul, gandirea umana, caci doar omul de acea a fost dotat cu creier sa gandesca. O pereche(semita) cu acelasi adn identic, nu poate da nastere la 5 rase diferite, cele 5 rase diferite au aparut din cauza ca existau mai multe rase(diferite ) de oameni aflate in locuri diferite ale planetei.Aceasta este explicatia logica/ si prefer sa merg pe rationamentul cu care a fost dotat fiinta umana, decat sa cred in povesti.fiecare civilizatie au povestile lor, nordici au alte povesti,amerindienii alte povesti,evreii alte povesti(biblia) privind aparitia omului si perpetuarea ei/insa acestea sunt povesti, sa nu confundam povestile cu stiinta, asa cum faci tu, amestecand stiinta cu povestile si iesind o varza/ Cum a zis un om ''biblia trebuie citita/studiata din punct de vedere stiintific si nu docmatic''caci altfel ajungi sa crezi ca si calul care a mancat jaratic, s-a inzdravenit si a inceput sa zboare.Dar sectantii asa cum ti-am mai spus prefera sa creada in minuni inexplicabile venite din partea zeului iehova, decat sa gandeasca.Toate raspunsurile sunt in biblie, omul nu mai trebuie sa gandeasca el trebuiesa creada.Pe varianta asta merg sectantii, nici nu ma mira de ce in satul meu exista analfabeti, semi-analfabeti, inculti, toti facand parte din secte diferite, le este lene sa gandeasca, sunt rupti de realitate, asteptand sfarsitul lumii
Stai mai cum sa gandeasca, ca mintea au dobandit-o de la Lucifer si pomul cunoasterii
Mda,la un moment dat am crezut ca va fi un nou Leo Taxil, cand a spus ''din o pereche 4 rase imposibil''dar de fapt a folosit expresia mea, intorcandu-mi-o ca o replica, da intr-adevar m-am inselat, sectantii nu prea gandesc limpede pentru ca au mintea plina de dracusori
" este extraordinar, un mister, numai o inteligenta putea face asa ceva, aceea celula vie continea un cod genetic(informatii)pe baza acelor informatii vietatiile au evoluat de la simplu spre complex datorita a.d.n. care se gaseste in celula" - și care ar fi inteligența și de unde informațiile.
Toată vorba ta cea lungă s-ar rezuma la - de la prima celulă minune toate celelalte (grupe sangvine, rase...) e posibil căci a avut mult timp la dispoziție. De la Adam și Eva nuuuuu, prea puțin timp.
" In Egipt sunt localitati descoperite care dateaza de 10000 de ani" - te bați cu pumnu-n piept că metodele de datare sunt exacte?
Ba minte ingusta, du-te mai intai si detoxifiazati creirasul de zeii biblici, si dupa aceea mai discutam, daca vrei i-ti mai spun un exemplu chiar din tara noastra, ai auzit de cultura cucutieni, cele mai vechi civilizatii din europa, majoritatea popoarelor europene s-au format datorita acetei civilizatii(5500-2750 i.e.n)si in tara noastra s-au descoperit vase de ceramica construite de civilizatia cucutieni, aceasta civilizatie este mai veche decat rasa semita ''Adam si Eva''retardatule, mai mult in judetul Sibiu, pe langa jud.Sibiu stau si eu, exista o spada care dateaza din perioda tarzie a epocii bronzului, iar urmele de pe taisul atesta ca a fost folosita in lupta, epoca bronzului tarziu se intinde din anul 1600/1500 pana in 1100 i.e.n. sa nu mai zic de epoca bronzului timpuriu care s-a intins din anul 3500-2200.
te bati cu pumnu-l in ca metodele de datare sunt exacte, da amice tinand cont ca civiliztia umana a avansta cat si tehnologia, da sunt sigur ca datele sunt exacte, bine inteles ca tu te gandesti (minte ingusta) ca va exista si o marja de eroare, dar datarile se fac cu radiocarbon, datarile cu radiocarbon determina(ne arata)varsta aproximativa a unor obiecte vechi prin masurarea continutului de 14C. va fi si marja de eroare dar nu de ordinul zecilor de mii de ani, asa cum ti-ai dori tu. mite ingusta
Sunt proximativ exacte, d-nul profesor, si sa-ti mai raspund si la ''care ar fi inteligenta si de unde informatiile'' in nici un caz un mos cu barba si par alb'' exista ceva, o entitate divina, dar nu iehova ala la care va inchinati. da, n-a exista liberatatea de credinta, asa ca fiecare se poate inchina si crede in orice, chiar si in Elohim(zeii)