| DonaldTrump a întrebat:

Daca ziua de 25 decembrie este "sarbatoarea pagana" a Soarelui si unii teologi confirma ca aceasta nu este data de nastere a personalitatii Biblice numite "Isus Christos" atunci cand s-a nascut de fapt acesta? (daca s-a nascut)

177 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns:

Sincer, as fi vrut sa iti explic metodologia in modul cel mai simplu in care se explica numerele naturale : cu ajutorul degetelor. Dar ultimul tau raspuns ma lamureste ca nu are rost. Nu mie clar inca (sincer, nici nu am rabdare sa aflu) daca in spatele userului oprescudorin11 se ascunde un troll sau un semidoct cu o potentiala psihopatie. Cert e ca individul e cel putin impertinent. Trebuie sa fii nesimtit sa pretinzi in continuu surse altora si cand ti se cere sa iti fundamentezi afirmatiile sa spui : sursele ti le cauti singur. La fel de cert e ca elucubratiile lui oprescudorin11 pot fi (si recomand celorlalti utilizatori sa faca asta) raportate ca fiind neinteligibile sau irelevante. Baieti, haideti sa facem putina curatenie si sa scapam de raspunsurile astea mizerabile, nesimtite si fara noima.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da cu siguranta s-a nascut. Este personajul cu cea mai mare influienta asupra omenirii. Cine crede ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si doreste sa o studieze gaseste foarte multe informatii despre,, Cel mai mare om care a trait vreodata pe pamant". De la-nceputul scrierii ei personajul este marcant. Da, a avut o viata preumana in cer (Proverbele 8:22winking dar Dumnezeu a facut un act de sacrificiu pentru omenirea penitenta, trimitandu-l pe Fiul Sau unic nascut, pe pamant. A facut posibil acest lucru, transferand viata spirituala a lui Isus din cer, in viata umana, prin intermediul unei femei deosebite, Maria. Acest marcant eveniment a avut loc ~ in anul 2i.e.n. ~ in luna octombrie la-nceput. (Ioan 3:16; Luca 1:27-35!)

| oprescudorin11 a răspuns (pentru DonaldTrump):

Doar Isus, Fiul lui Sirah, Dupa vechea Scriptura! Confuzie schismastica!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Recunosc aici GRESALA! OK?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Dandanache):

Meriti toate Diplomele! Mergi mai departe!

Imi acorzi mie 'o SANASA'?
Dragut! ALiluia!
Cata smerienie!

| Ben00 a răspuns:

Importanta este dispozitia sufleteasca si nu matematica.
Atunci in lumea romana functiona calendarul lui Sosigene, iar 25 decembrie era solstitiu de iarna, noaptea cea mai lunga. Eu asa cred ca s-a nascut pe 25 dec, iar daca vrei sa faci cercetari nu te opreste nimeni. Imi comunici si mie rezultatele, insa cercetarile nu se fac pe TPU sau wiki.

Ai ochit in Cioara si ai Nemerit in Vaca!
Ce va impiedica sa ma, nu, ascultati?
Ce va impiedica sa nu ma DESFIINTATI?
Este asa des siplu! Invatati de la fundamentalisti! Doar apasati pe un BUTON!
Si ma 'dispareti ' for ever and ever again!'
Vreti si asta sa va invat?
Este foarte demna de remarcat, asertiunea ta, implicit formulata, ca gloantele slobozite asupra mea, ricoseaza tot in voi!
Relevanta este in discutie, voi puteti sa-i puneti PUNCT!
Sau Nu!
Daca Eu sunt acela care va stau in CALE!? Va luptati doar cu 'morile de vant!"
Eu am formulat, foarte CLAR: care este pregatirea voastra stiintifica sau de orice fel ca sa nu consum multe metode de discutie si demonstratii!
Iar voi, tabarati, ridicol, fara argumente, si vreti sa ma DESFIINTATI!
Imi faceti o onoare prea mare, nu ma confund cu...
Este OK?
Afirmati-va Libertatea, Convingerile si asumati-va Deciziile!
Discernamantul!
Ce folos aveti sa ma desfiintati, asa cum ma amenintati, daca nu o faceti prin Ratiune, nu Jigniri si Amenintari de 2 bani?

| Dandanache a răspuns (pentru oprescudorin11):

Oprescule, de jignit, tu jignesti, chiar daca nu iti dai seama. Si lipsa argumentelor tot tie ti-e caracteristica. Raspunsurile tale sunt doar elucubratii schizofazice, fara sens si fara rationament. Nu e nicio o onoare, onoare ar fi daca as polemiza cu tine pe problemele ridicate, e pur si simplu curatenie, pe baza regulamentului. Iar daca nu te potolesti, nu iti vor disparea doar raspunsurile, ci si contul. Am incercat "prin Ratiune" sa iti explic, dar m-am convins ca nu functioneaza. Tu crezi ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie anul 0, ca atunci a fost o cometa, etc etc etc. Oprescule, asta numai ratiune nu e, fara suparare. Craciun fericit.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Ben00):

Parca vine Cineva ACASA!

Ma ambitionezi!
OK! FA MINUNEA SA_MI DISPARA CONTUL! ACUM!
(fara suparare!)

Pana cauti in dictionare, prefer in prima faza sa suspend personaje care sunt influentate, nu din cauza vointei, de LUNA PLINA! Care, desigur nu intra in discutie ACUM.Dar ma intreb, asa ca shizo., cu naiba, pe mine nimeni Nu Ma jigneste!
Nici nu observ?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

MINUNE! Ai realizat ca ai gresit. O_O

Hai acum cat te tine acest miracol sa mai incerc o data ca cine stie, poate acum reusesc : prezinta dovezi care sa-ti sustina afirmatia, sa sustina ca Isus s-a nascut in 25 decembrie. Prezinta dovezile si numele savantilor cu care te-ai laudat in fiecare comentariu.

| Dandanache a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu eu fac minunile astea, Oprescule, si nu cand vrei tu. Eu sunt un biet utilizator. Dar exista cineva, deasupra noastra, care ne vede si are puteri nebanuite: Adminul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Proroci biblici nu au prezis data nasteri, au prezis doar nasterea, cat despre anul nasteri se credea pana acum ca e anul 0, dar recent, destul de recent s-a descoperit ca anul nasteri a fost 4 i.e.n, si asta pe baza faptul ca in acea perioada descrie biblia nasterea, in perioada recensamantului si in preajma mortii lui Irod cel Mare.

Stai nitel: sa desavarsesc minunile! Sa elimin gunoaiele! Apoi nu o sa te las 'cu ochii in soare!'.
Nu-mi recunosc nici o greseala fara argumente! Solide! Dar execut fara somatie pe cine ma banuieste de fariseism.
Fara dovezi! Si acuzatii fara sens! OK!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Ti-am promis un raspuns in schimbul altora!
Sa nu crezi ca daca Alexandru Cel Mare si-a ucis cel mai bun prieten, in fata intregii asistente, eu sunt mai indurator si nu voi aduna garbegiul din fata mea cu tot cu neamuri!
Nu e cazul tau pana acum oricum! Dar pana nu ma lamuresti cu raspunsurile, te suspend teoretic doar, deocamdata!

Corect! Si? Este o informatie care se corobreaza cu 'steaua' (eveniment astronomic) si rezulta Adevarul.
Cine a descoperit ca a fost anul 4? Irozii au fost mai multi.Cine stie, de unde rezulta ca Irod cel Mare a fost contemporan evenimentului?
Cum au fost asa cretini, atatea sinoade sa nu observe amanuntul asta? Glumesti?

| DanielCotabita a răspuns (pentru oprescudorin11):

"Steaua" se pare ca ar fi aparut in anul 5 B.C.

| dragos38 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Am si istoria religiilor a lui mircea eliade, am si istoria ilustrata a lumii, cu inceputurile omului si culturile timpului, nu trebuie sa-mi faci tu istoria lumii 2 verseturi, prea te lauzi pe un sait unde informatiile tale sunt =0.ti-am spus prea luminatule, daca esti asa de istet precum te crezi si ai dovezi clare ca I.H. s-a nascut pe 25 dec.Iesi la lumina asa cum a facut-o altii nu te ascude dupa un calculator, si prezinta in fata tutror pasajul din biblie in care scrie ca I.H. s-a nascut pe 25 dec.alaturi de cei care i-am enumerat inca sunt in viata slava domnului P.Corut poate nu-ti place ca a fost securist si ateu, dar a devenit liber cugetator, in fine sa-l taiem de pe lista caci poate te deranjeaza laughing) i lasam doar pe reprezentantul B.O.R-ului care a recunoscut si el ca 25 decembrie nu semnifica nasterea lui I.H.cel care are doctoratul in teologie nu mai stiu cum il cheama in fine, si omul de stiinta D.C. Dulcan, Al Mironov ziarist de stiinta, si de ce nu si un ateu caci si astia sunt oameni, si bine inteles tu, tu vii cu convingerile tale si sa prezinti acele pasaje in care scrie ca I.H. s-a nascut pe 25 dec.si sa le sustii pentru ai convinge asa cum fac oamenii de stiinta cu dovezi, si atunci o sa le inchizi gura la toti cei de acolo si oamanilor de stiinta care dupa tine bat campii cand spun ca I.H. nu s-a nascut pe 25 dec.si noua cei care nu pricepem, nimic, vino cu toata armata ta de savantii, intr-o emisiune, si lasa saitul asta de 2 bani,daca vrei sa te ia lumea in serios daca nu, bla, bla, bla bati gura degeaba. Stii mai bine recunoaste ca te faci de caca, asta stii si tu.Deci pana nu i convoci la o discutie pe cei care i-am enumerat si scrii doar aici ete egal cu 0, si asta stii si tu, iesi pe post cum a facut si Pavel Corut sau cum o face Banciu care da de pamant cu biserica din motive corecte, si i dau dreptate, iesi tata daca ai sange in happy si atunci plaria jos.

| dragos38 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Bine legendele olimpului si biblia nu sunt rahat pe bat ci niste fabulatii, niste legende care cuprind povesti de adormit copii cu zeii(Elohim), Zeus in legendele olimpului si eroi legendari hercule fiul lui zeus, sf.Ilie care mere cu caruta pe nori, si dumnezeu care scoate fulgere din degete sau sta in mijlocul focului, serpi vorbitori, um mos care desparte marea in 2 cu un toiag un adevarat sf. da frumoase legende exact ca fat -frumos din lacrima.Niste mituri cu pretentia ca detin adevarul absolut despre originea cosmosului.Pot sa zic rahat pe bat happy nu stiu ca miturile astea tin de credintele fiecarui popor.totusi sunt false.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Nici nu stie macar sa poarte o discutie!"... din cate vad acum cu tine, stie sa poarte o discutie. Ti-a zis ca gresesti, ti-a aratat cum e cu anul 1, cu Isus si ti-a oferit niste link-uri pe care sa dai click.

"cum scap de Dandanache"... sa accepti ca ai gresit, sa stai linistit in banca ta si ca bonus, sa citesti informatiile pe care le-a lasat.

"argumente enervante dar reale"... pai problema cu tine e ca nu vrei sa le accepti chiar daca aparent stii ca sunt corecte.

"Nu-mi recunosc nici o greseala fara argumente! Solide"... pai ia sa vedem daca ai gresit sau nu in discutia noastra de la aceasta postare :

1 - Ai afirmat ca Isus s-a nascut in 25 decembrie corect? Corect.
2 - Ai afirmat ca ai dovezi corect? Corect.
3 - Ai adus drept "argument" pentru afirmatiile tale alte afirmatii gen "planetele, calcule" si alte chestii de genul acesta corect? Corect.
4 - Ai zis ca ai in spate savanti care confirma ce ai afirmat corect? Corect

Acum sa trecem la ce am cerut eu :

1 - Am cerut sa prezinti dovezi pe bune nu doar sa zici "Isus s-a nascut in 25 si eu am dovezi" corect? Corect.
2 - Am cerut sa prezinti numele acelor savanti cu care te lauzi corect? Corect.

Acum sa vedem ce ai facut tu :

1 - Nu ai prezentat dovezi pentru afirmatiile tale. Tu doar ai afirmat si ai pretins ca ai dreptate.
2 - Ai evitat tot timpul sa oferi dovezi.
3 - Ai aberat de exagerat de multe ori.
4 - Nu ai prezentat numele acelor savanti cu care te-ai laudat.

Concluzia :

- Inca mai pretinzi ca nu ai gresit cu nimic? Ai tupeul sa pretinzi ca tu de fapt ai prezentat dovezile pentru afirmatiile tale si ai prezentat numele savantilor cu care te laudai?

| sanboss a răspuns:

Pentru mine ISUS s-a nascut in 12/10/2012
sti de ce?
Pentru ca de abia atunci l-am primit sa locuiasca in viata mea.Si l-am acceptat ca Domn si Mantuitor.

Ce folos ca pe 25 dec sau alta data s-ar fi nascut daca pentru mine el este un necunoscut si nu locuieste in inima mea?

As vrea din tot sufletu sa intelegi ca nu are importanta CAND?
ci DACA nasterea Lui s-a produs in TINE.

bineinteles ca ar fi mult de discutat pe tema aceasta, dar cu o mare placere putem discuta daca tu voiesti.

O SEARA PLACUTA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru dragos38):

"Am si istoria religiilor a lui mircea eliade, am si istoria ilustrata a lumii"... tot degeaba. Daca nu ai vazut

- History of the World: Part I (1981)

nu poti sa zici ca stii istorie cu adevarat. laughing

| Inferno a răspuns:

Consulta un psiholog. Nu e rusine sa ai probleme psihice.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Inferno):

Multumesc de grija pe care mi-o porti. Presupun ca nu ai incredere sa-mi recomanzi psihiatrul tau, de vreme ce nu te-a ajutat cu nimic.

| milan9 a răspuns:

Dupa cum spuneam si mai devreme, "data" nu are nimic păgân în ea însăşi. Doar nu păgânii au creat solstiţiul şi zilele anului, ci Dumnezeu...

Fiecare popor şi-a elaborat în mod liber denumiri pentru evenimente 100% creştine.
În fond evenimentul sărbătorit este scopul principal al dedicării zilei respective, nu studiul etimologic comparat al limbilor europene... happy

Şi fiindcă veni vorba de denumiri, ce spui de faptul că denumirile în engleză pentru zilele săptămânii sunt nume ale ZEITĂŢILOR SCANDINAVE, iar în latină şi română sunt nume ale zeităţilor din PANTEONUL ROMAN?
Şi lunile anului la fel...

| oprescudorin11 a răspuns (pentru sanboss):

Avand in vedere Ca Mantuitorul Reuseste sa Invieze clipa de clipa, ca se mentine viu, ca ne mentine vii, spiritual (automat si material), ai dreptate!
Considerand ca orice Botez (automat si orice Impartasanie ) este o Inviere a noastra prin Christos, ce ai spus tu este valabil.
Ma mir ca la capitolul 'religie ' sunt acceptate argumente discutii fals stiintifice.
Pe de alta parte trebuie sa vorbesti si pe limba 'orbilor' caci sunt si ei oameni.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru dragos38):

Ma bucur ca ai facut o sinteza destul de buna a 'confuziei valorilor'.
Ce am remarcat valoros la tine: ai spus ca in Biblie nu scrie (acum 5000 de ani) ca Iisus s-ar fi nascut pe 25 Decembrie!
Dar uiti ca pe vremea aia nici nu exista 'decembrie ' erau altfel denumite lunile, in functie de popor.
Uiti ca in atatia ani au aparut o gramada de neaveniti, ca si acum care-si dau cu parerea(pamfletari- in cel mai fericit caz ), neofiti.
Sunt chiar avertizat ca agricultorul face stiinta, preotul face economie, pamfletarul face filozofie! Ziaristul face justititie! Neofitul face Religie! Etc.
Cate limbi crezi ca cunosc si (un biet om ), sa vorbesc cu peste 100 de persoane, fiecare cu limba lui, cu stiinta lui, cu credinta lui?
ETC>
Voi aveti 1000 de voci, mii de limbaje, lacune, intentii.
Concluzia ESTE VALABILA:sa ma ascund!
Trebuia sa spui din start! Eram si eu curios, orice discutii care interfereaza temele, nu are nici o sansa! Nu asa.
Savantii si-au facut treaba lor. Fiecare om poate fi contestat in ingramadeala MULTIMII!
OK.
Ti-am inteles mesajul.
Spunem in ce categore