| DonaldTrump a întrebat:

Daca ziua de 25 decembrie este "sarbatoarea pagana" a Soarelui si unii teologi confirma ca aceasta nu este data de nastere a personalitatii Biblice numite "Isus Christos" atunci cand s-a nascut de fapt acesta? (daca s-a nascut)

177 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar din respect, as dori sa mai completez :
1. Era un filozof, citat de Kant (in logica lui ), un anume SOCRATE (stai linistit, nu a scris nimic, nu era pamfletar, nu era PSD -ist, nici macar PNLIST!
Un tampit!
Nu avea internet!
El vorbea intr-un amfiteatru ANTIC. Se nascuse inainte de CHristos, nu aflase IUBIREA in sensul Evanghelic!
Ginionist!
Cand colo: ce crezi ca misuna in mintea lui?
1. Lumea se imparte in doua categorii(logica binara-biblica)
2. Cele doua categorii sunt exotericii-ezotericii(i-a si definit - iti mai explic si asta!).
3. ezotericii au pregatirea sa inteleaga 'conceptele', au DREPTUL sa si intrebe si sa participe la discutii in acel amfiteatru pe care-l 'pastorea' ilustrul necunoscut Socrate!
4. exotericii, dupa o selectie se impart in doua categorii! C:cei care au dreptul sa participe (dar mucles-nu au voie sa comenteze).
Ailalti nu aveau Dreptul nici sa asculte!
Vin eu, smerit si intreb!:
Tu in ce categorie ai intra?
Sau ceilalti (o parte din cei 120, deocamdata de paritori)?
Deci m-am tinut de cuvant!
TI-AM OFERIT PRIMUL SAVANT!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Facepalm. E clar, tu ai o problema fiind clar incapabil sa oferi ce ti se cere. Nu mai insist ca nu are rost. Sper insa ca esti un troll.

Ti-am cerut dovezi si de fiecare data tu ai aberat. Acum vad ca faci la fel.

"TI-AM OFERIT PRIMUL SAVANT!"... unul din savantii care iti confirma punctul de vedere cum ca Isus s-a nascut in 25 decembrie est Socrate? Uau.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi? 'Ca la table am fost generos oferindu-ti ' un zar de fuga'>
Nu nadajdui!
Poate intr-o zi o sa ai si prilejul si pregatirea sa 'discuti'!
Calitati de evolutie ai, fara comentarii, dar mai trebuie studiu.
Totul in folosul utilizatorului! Asta sa ne fie deviza!(la ce ONG esti?).Nu conteaza!
Ti-am oferit 2 savanti, dar deja ai gresit! La numaratoare! Te iert de data asta!
(mai era si KANT).In fine! Te iert: dar e ultima data! Daca nu-ti faci lectiile, data viitoare te scot in careu si te reclam!

| DanielCotabita a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti pierzi timpul degeaba. Tipul pur si simplu nu poate sa inteleaga.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru milan9):

A spus Patriarhul, originea 'termenului ' de 'Craciun.Am uitat acum, ceva din limba greaca, care inseamna 'exact ce ai zis' "nasterea Domnului'.

| VelaJohnny a răspuns:

laughing prietene, daca Biblia nu mentioneaza ziua, nu avem de unde sti. Nu asculta de cei care zic ca sarbatoarea craciunului nu se trage din sarbatori pagane, isi are originea in sarbatoarea dedicata zeului Saturn, Saturnalia si intr-o sarbatoare dedicata zeului soarelui al romanilor sau bizantinilor sau al altei natiuni, nu mai stiu. Oricum, unii spun ca s-a nascut toamna, si asta pe baza descoperirilor arheologice, cand a dat decretul ala de inregistrare dupa origine, sau ceva de genu laughing astea is niste surse care nu is sigure 100%, nu ai de unde sa stii man. Iarna in nici un caz, relatarea Bibliei spune ca pastorii faceau noaptea de straja la oile lor si dormeau sub cerul liber cand li s-a aratat ingerul... iarna in nici un caz man, pe vremea aceea oile erau in staule la iernat, iar pastorii dormeau si ei in case, ar fi murit de frig la temperaturile acelea scazute si mai ales in zonele cu dealuri unde se pasc oile in general mai si ningea uneori. Deci...3 luni din an cad direct

anonim_4396

"Corect! Si? Este o informatie care se corobreaza cu 'steaua' (eveniment astronomic) si rezulta Adevarul."
Steaua nu eveniment astronomic, ci mai degraba unul eschatologic.
"Cine a descoperit ca a fost anul 4? Irozii au fost mai multi."
Istorici, cine oare? "Irozii", de fapt era o delegatie de preoti veniti din persia, daca e sa ne luam dupa Bibliei ei au vazut o stea care prevestea nasterea unui rege sau zeu ( poate ambele), ceea ce inseamna ca si in religia persiilor existau predicti la aparitia unui Mesiah evrei, cel mai probabil asta din cauza
unor influente evriesti asupra culturi persice din perioada Medo-Persana, si e normal cele doua religii se asemanau oarecum ambele tiinzand catre un monoteism...,
"de unde rezulta ca Irod cel Mare a fost contemporan evenimentului?"
Pare ca ai chiluit si de la orele de religie, fiindca in conformitate cu scrierea lui Matei, Irod Antipa aka Irod cel Mare ar fi poruncit uciderea tuturor copiilor pana la varsta de doi ani din Betleem si cetatiilor din imprejurimi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DonaldTrump):

De fapt e bine cu ambele deoarece in greaca se scria Iesus care vine din ebraica Jeshua, de fapt evanghelile ar fi fost scrise intr-o limba evreiasca numele sau ar fi fost tradus ca Iesua.

anonim_4396

"mai era si KANT"... nu chiar. Esti incapabil sa iti intelegi propriul text?

1 - Era un filozof, citat de Kant (in logica lui ), un anume SOCRATE
2 - TI-AM OFERIT PRIMUL SAVANT!

Deci cand vine vorba de Kant, ai de ales. Ori Kant, ori Socrate. Apoi te contrazici singur in ultima afirmatie. Vrei sa o repet? Citez "ti-am oferit PRIMUL savant". Nu ai zis PRIMII. Ai zis PRIMUL. Stii ce denota acel cuvant?

Apoi vine partea in care Socrate conform tie a fost CITAT de Kant. Asta inseamna ca ce ai dat tu mai jos, dupa ce ai zis "Cand colo: ce crezi ca misuna in mintea lui?" tine doar de Socrate nu si de Kant.

In plus de asta, ce legatura au cei 2 cu afirmatiile tale cum ca Isus s-a nascut in 25 decembrie? Tu esti clar incapabil sa porti o discutie. Ori ai niste probleme destul de grave, ori esti un troll.

E ok si cu tupeismul dar doar atunci cand ai cu ce. Tu nu ai cu ce. Stai jos, ai 4.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DanielCotabita):

Mda. Aparent tipul nu isi intelege propriul text si are impresia ca mai sus a oferit 2 "savanti" care ii confirma afirmatiile cum ca isus s-a nascut in 25 decembrie cand de fapt, la fel cum el zice la finalul comentariului "ti-am oferit PRIMUL savant". Si raspunsul lui nici macar nu are legatura cu ce i s-a cerut.

| sanboss a răspuns (pentru oprescudorin11):

Isus nu are ca dorinta sa ii sarbatorim ziua de nastere, pentru ca nu pentru aceasta a venit in lume.
Scopul Domnului Isus a fost acela de a salva lumea din pacat, si prin jertfa lui noi sa capatam iertare si trecere inaintea Lui Dumnezeu.
Ce folos sa fiu bun doar in timpul acestei sarbatori si in tot anul sa fiu un catel de om?
De ce atata acent pe intrebarea CAND SA NASCUT ISUS?
daca s-a nascut pe 25 sau pe 6 sau pe 15 are vreo importanta?
ca doar pentru multi El e tot acelasi si tot aceeasi viata spurcata o traiesc.

IMPORTANT este sa il primesti ca DOMN si MANTUITOR si insusi Isus spune.
ca daca vom pazi poruncile Lui. El va fi cu noi in toate zilele pana la sfasitul veacului...
Deci ca o mica concluzie El s-a nascut atunci cand tu l-ai primit in inima ta.

| AirănMeidăn a răspuns:

Cel mai probabil nu

| DonaldTrump explică (pentru AirănMeidăn):

As aprecia daca nu ai vorbi doar ca sa te afli in treaba.

| dragos38 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Pe vremea aceea nu exista decembrie happy cine ti-a mai spus asta sau de unde ai ajuns la concluzia asta laughing) hai sa-ti spun ceva, am intrebat un profesor de religie ce parere are despre chestia aceasta ca Isus nu s-a nascut in luna decembrie ci in alta luna, iunie, el mi-a spus ca parerile sunt impartite unii spun ca in iunie altii conform bibliei in decembrie, si cu asta basta, si inca ceva luminatule, exista si luna decembrie acum 5000 de ani, evreii si-au creat calendarul conform bibliei ''crearea lumii''anul 3760 i.e.n. adica inainte de nasterea lui I.H.atunci zeul yhweh a creat pamantul asta, deci 3760+2015=5765 deci evreii dupa calendarul lor se afla in anul 5765, numai ca lumea aceasta nu a fost creata cu 3760 inainte de a se naste I.H. ci cu miliarde de ani inainte de a se naste I.H. hai sa-ti explic cum sta treaba si cu luna decembrie care spuneai tu ca nu exita laughing decembrie =kislev pardon, noembrie-decembrie =kislev, sau tevet =decembrie -ianuarie, deci exista laughing cand vrei sa porti o discutie pe tema religioasa mai informeaza-te de la un preot sau profesor de religie, acum te inteleg de ce nu ai sange in instalatie sa apari la un post tv alaturi de purtatorul de cuvant al b.o.r-ului si tipul acela cu doctoratul in teologie sau pavel corut sau d.c. dulcan, radeau si curcile de tine cu dovezile tale, care o fi alea nu stiu, eu asta ti-am spus du-te la un post invita-i pe reprezentantul b.o.r-ului si tipul cu doctoratul da-le peste nas cu pasajul din biblie in care su de unde reiese ca I.H. s-a nascut pe 25 decembrie si ne-ai fi lasat pe toti cu gura cascata, si printre aia sa fi fost invitat si un ateu caci si aia sunt oameni mai radea si ala de tine laughing)
auzi acolo in acele vremuri nu exista luna decembrie, ai stat mult sa te gandesti laughing) da amice stiu ca unele popoare au calendare diferite de exemplu sa stii si tu civilizatia maya dupa calendarul lor sfarsitul lumii a fost in anul 2012 ceva de genul, caci asa cum ai spus tu nu ma intereseaza, corect basmele nu ma intereseaza, mai ales cele biblice mituri, legende rahat pe bat.

| AirănMeidăn a răspuns (pentru DonaldTrump):

Scuzeee

| iurii75 a răspuns:

S-a născut Isus pe 25 decembrie?
Ce spune tradiţia: Potrivit tradiţiei, Isus s-a născut pe 25 decembrie, iar această zi e sărbătorită ca atare. Dicţionarul de mitologie generală, de Victor Kernbach, precizează că termenul „Crăciun" provine din latinescul creatio, adică „naştere", şi se referă la „sărbătoarea naşterii lui Isus Christos".
Origini: „Stabilirea datei de 25 decembrie nu are la bază textul biblic, ci sărbătorile păgâne romane ce se ţineau la sfârşitul anului, în preajma solstiţiului de iarnă din emisfera nordică", afirmă The Christmas Encyclopedia. Între aceste sărbători se numărau Saturnaliile, organizate în onoarea lui Saturn, zeul agriculturii, „dar şi cele în cinstea a doi zei-soare, zeul roman Sol şi zeul persan Mithra", arată aceeaşi enciclopedie. Zilele de naştere ale ambilor zei erau celebrate pe 25 decembrie, data solstiţiului de iarnă după calendarul iulian.
Aceste sărbători păgâne au fost „creştinate" în anul 350, când papa Iuliu I a declarat data de 25 decembrie ziua naşterii lui Cristos. „Naşterea Domnului a absorbit treptat şi în cele din urmă a înlocuit toate celelalte rituri asociate solstiţiului", menţionează Encyclopedia of Religion. „Simbolul soarelui a început să fie tot mai des folosit pentru a-l înfăţişa pe înviatul Cristos (numit şi Sol Invictus), iar vechiul disc solar. . . a devenit nimbul sfinţilor creştini."
Ce spune Biblia: Biblia nu precizează data naşterii lui Isus. Putem însă trage concluzia că el nu s-a născut pe 25 decembrie. Ce ne dă această certitudine? Potrivit Bibliei, când s-a născut Isus, păstorii din apropierea Betleemului „trăiau sub cerul liber" şi se îngrijeau de turmele lor pe timpul nopţii (Luca 2:8). Anotimpul rece, ploios începea de obicei în octombrie, iar păstorii — mai ales cei din ţinuturile înalte, mai reci, precum cele din jurul Betleemului — îşi duceau oile noaptea în adăposturi închise. În decembrie se înregistrau cele mai scăzute temperaturi şi uneori chiar ningea.
Demn de remarcat este că primii creştini, dintre care mulţi îl însoţiseră pe Isus în lucrarea de predicare, nu au sărbătorit niciodată naşterea lui, în nicio zi a anului. În schimb, în armonie cu porunca sa, i-au comemorat moartea (Luca 22:17–20; 1 Corinteni 11:23–26). Totuşi, poate vă întrebaţi: „Chiar contează că Crăciunul are rădăcini păgâne?". Ei bine, pentru Dumnezeu contează, şi încă mult. „Închinătorii adevăraţi i se vor închina Tatălui cu spirit şi cu adevăr", a spus Isus Cristos (Ioan 4:23).

| dragos38 a răspuns (pentru iurii75):

Sory for you, dar numai niste dictatori sadici, bolnavi, cum a fost hitler, Pol Pot, e.t.c. iti cerea sa li te inchini(modul figurat) i-si impunea doctrina si cine nu era de acord cu ea era omorat, Pol Pot a omort un sfert din populatia Cambogiei, Amerindienii(indienii americani)au fost decimati pentru ca nu au vrut sa i se inchine Zeului Evreilor(I.H.)Prostia aceasta ca dumnezeu vrea sa i ne inchinam sa stam in genunchi in fiecare zi este o pacaleala,ce taicat-o care te-a facut iti cere sa-i stai in genunchi in fiecare zi sau in fiecare duminica si sa-i multumesti ca te-a adus pe lume,nu cred,te-a facut il respecti,si mai departe te descurci in viata caci asta e viata,Dumnezeu nu ne ceree sa stam in genunchi in fiecare zi, sa ne inchinam lui,ca niste animale, noi trebuie sa cunoastem legiile care guverneza aceasta lume fizica,sa le respectam, sa traim in armonie cu natura, sa cercetam si celelalte planete, ceea ce se si intampla, caci s-a descoperit peste o miie de planete in sistemul nostru solar.si cam asta basta,sa stam drepti asta ne cer divinitatea, si nu in genunchi ca in fata unui dictator,divinitatea inseamna iubire,armonie,persevernta,evolutie,curaj adica sa nu-ti fie frica de moarte, asa cum nu i-a fost frica nici lui Giordano Bruno,care stia ce consecinte il astepta si totusi a avut curaj sa spuna ca el nu crede intr-un dumnezeu personal, sa stai ba boul la poata noua sa te inchini la un mos cu barba numai niste animale fara judecata fac asas ceva, sau cum a spus un om de stiinta care a scris Inteligenta materiei ''Eu nu cred in dumnezeu pentru ca asa scrie in Biblie, ci datorita cercetarilor. Divinitatea nu-ti cere sa stai in genunchi pentru ca nu este un dictator. aveti o gandire primitiva nu stiu ce esti, fiu de preot sau faci parte din vreo secta? numai astia sunt cu inchinaciunile ca pe vremea mayasilor.

| iurii75 a răspuns (pentru dragos38):

Te-am îndemnt eu să faci ceva din cele enumerate de tine?
Ce îndemn este scris la romani12:2 Nu vă mai conformaţi acestui sistem, ci transformaţi-vă prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi constata voi înşivă care este voinţa cea bună, plăcută şi perfectă a lui Dumnezeu.
Dumnezeu stabilește legile și regulele

Iurii75 daca tu crezi ca facand parte din vreo secta sau cult religios sau citind biblia de 2 bani il vei cunoaste pe dumnezeu(divinitatea)te inseli, cei care au vrut sase apropie cat de cat de divinitate au trecut prin greutati mari in vata asta,unii chiar au suferit fizic, altii au murit pentru ca au contrazis unele texte din sfanta scriptura, Confucius,Socrate,Platon,Hypatia,Seneca(religia este privita de oameni obisnuiti ca adevarata,de intelepti ca falsa, iar de conducatori ca utila)Giordano Bruno, Galileo Galilei, Thales din Milet (si-a folosit cunostintele insusite de la babilonieni, prezicand cu exactitate o eclipsa de soare, cred ca ai au zit de teoria lui Thales)deci amice las-o mai usor cu ce zice biblia pentru ca ea este interpretata gresit.deci daca vrei sa te apropii de divinitate trebuie sa treci prin greutati, drumul spre divinitate nu se face zambind, si nu este poleit cu aur, si nici cu flori, ci cu spini, si greutati, asta este viata.Chiar si religia crestina la inceput era o secta iudaica,iar dupa ce a devenit religie datorita lui C-tin cel mare si sfant,hm, istoria s-a repetat datorita neintelegerilor intre crestini, au aparut grupuri, grupulete de descte crestine, fiecare pretinzand ca stie adevarul, si certanduse intre ei ca niste prosti, atat i duce capul.Singurul lucru pe care il stiu este ca nu stiu nimic(Socrate)toate sectele astea crestine si alte nu rmaresc sa se apropie de divinitate ci de banii asta este zeul oamenilor, banul.

Inchinatorii adevarati i se vor inchina tatalui cu spirit si adevar,
Carui tata sa se inchine adevaratii inchinatori, pentru ca in biblie nu este vorba de nici o divinitate ci despre Elohim=zei Savaot, Adonai, e.t.c. stii ce a spus un om de stiinta care a scris inteligenta materiei eu nu cred in dumnezeu pentru ca asa scrie in biblie, ci am ajuns la concluzia ca exista ceva divin in urma cercetarior, si asta a avut mult de tras, pentru ca cartea inteligenta materiei a fost scrisa in timpul comunismului, ce sa mai zic de Leo Taxil care a scris Biblia Hazlie, si a fost facut eretic, si de Giordano Brunno care era preot dar a ajuns la concluzia ca daca exista o divinitate el nu crede intr-un dumnezeu personal, oamenii astia au avut de tras datorita convingerilor contrare sfintelor scripturi.Asta e viata, cum zicea un om sarbatorile astea sunt niste minciuni gogonate si o sa mai apara si altele. daca chiar vrei sa te apropii de divinitate cat d cat trebuie sa privesti deasupra religilor, divinitatea nu poate fi cuprinsa in niste carti sfinte care il limiteza si il descrie ca avand insusiri antroppomorfe. asta e o prostie.

Matei11:25 Atunci Isus a mai zis: „Te laud în public, Tată, Domn al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de înţelepţi şi de învăţaţi şi le-ai dezvăluit copilaşilor. 26 Da, Tată, pentru că ai găsit de cuviinţă să faci aşa.

Ti-am zis iurii75 pentru a te apropia cat de cat de divinitate,trebuie sa lupti, sa treci prin greutati,nu sa interpretezi biblia dupa cum vrea muschii tai, sau al altora,esti departe taica de divinitate,divinitatea nu ne-a invitat sa facem parte din secte pentru ca sectele,au interese materiale se inchina la bani, ca si popii dealtfel nu toti dar majoritatea,pe cand divinitatea ne-a cerut sa respectam natura, si tot ce ne inconnjoara,iar pentru a respecta natura trebuie s-ai cunoastem legile,de aceea exista stiintele naturi, fixe, e.t.c. iar tot prin stiinte cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista divinitate, si nu prin biblie care este contradictorie, neinteleasa, eu ma indoiesc ca tu ai ajuns la concluzia ca exista divinitate datorita bibliei, sau facand parte dintr-o secta (vezi doamne te-ai luminat la cap) stiinta iti lumineaza mintea, iar biblia sa zicem ca iti lucreaza la moralitate, prin cele 10 porunci/Iar N.Paulescu a spus ''Omul de stiinta nu se poate mltumi sa zica ''Cred in dumnezeu'' el trebuie sa afirme ''Stiu ca divinitatea exista'' in urma experimentelor s-aajuns la concluzia ca nici o vietuitoare nu se naste din materie bruta in mod spontan.Reactia fizico-chimica este incapabila sa efectueze transformarea substantei neinsufletite(fara viata) in substanta vie.Deci iurii75 pentru a crede intr-un fenomen trebuie sa-l intelegi, de aceea oamenii de stiinta merg pe dovezi,cercetari,experimente pentru a intelege unele fenomene inexplicabile omului de rand,tu te bazezi pe credinta adica crezi, dar nu stii,daca ar fi venit un smecher(manipulator) la tine si ti-ar fi spus,ma crezi ca pamantul sta pe loc,ce simti cumva ca ne invartim,nu! n-o pai vezi,hai cu mine, si tot asa convingandui pe mai multi creduli infiintan o secta,si dai inainte cu prostiile,cum a spus Voltaire ''religia a luat nastere cand primul manipulator l-a intalnit pe primul credul,sa nu-i spun altfel,tataie omului de stiinta pentru a crede unele chesti i trebuie dovezi,trebuie sa inteleaga,sa cerceteze fenomenul trage concluzia si de abia atunci crede.
Si apropo sa nu-i confundam pe Elohim(zeii) adonai, savaot,el sahadai, eli, yehova, e.t.c. mii de zei, cu divinitatea asa cum au facut cei care au scris biblia inlocuind zeii triburilor evreice cu divinitatea, cata blasfemie.Lasama cu evengheliile dupa Matei,caci nici macar astea parese ca nu au fost scrise de acele persoane, care apar in biblie, dar este mai putin important asta, chestea este ca sectele, si noi oamenii sunt departe de divinitate, si ne autodistrugem singuri.esti prea intoxicat cu basme amice.

rolling on the floor

| dragos38 a răspuns (pentru dragos38):

Repet ce am spus mai sus, tu numa crezi, dar nu stii nimic despre divinitate,tu te bazezi pe existenta lui dumnezeu pentru ca asa au spus altii care au scris biblia descriindu-l pe dumnezeu cu barba si cu par alb,si alte tampenii dandu-i insusiri antropomorfe,si credulii dupa ce au citit biblia au inceput sa creada. Diferenta intre tine si un om de stiinta credincios este mare, tu citesti biblia unde exista contradictii
omul credincios (de stiinta) nu au citit doar biblia ci se ocupa si de cercetari, experimente,iar in urma experimentelor ajung la concluzia ca exista o inteligenta,care a creat materia. la tine este cam greu pentru ca esti un credul, te iei dupa ce spun altii(manipulatori)exact cum ti-am spus daca ai fi trait cu o miie de ani in urma si ar fi venit la tine un smecher si ti-ar fi zis ca pamantul sta pe loc si doar soarele se invarte in jurul lui,si pentru a te convinge,pentru ati intari credulitatea, ti-ar fi spus citeste biblia,si l-ai fi crezut pentru ca asa iti spune unul, altul, ca asa reise si din biblia, si gata incepi cu gura mare spunand iehova exista, daca va impotriviti si nu credeti o sa va ard pe rug necredinciosilor laughing sunt sigur ca ai fi fost de partea inchizitorilor daca ai fi trait in acele vremuri, l-ai ars pe brunno sau pe galilei sau pe hypatia? sunt sigur ca da, tu numai crezi ca asa ti-au spus altii, dar nu stii nimic habar n-ai cum sta treaba.

Dacă ești (sau vei fi ) un tată la fel ca divinitatea în închipuirea ta - mii jale de copiii tăi.

In nici un caz nu o sa-i indemn sa se duca spre secte,iar divinitatea in inchipuirea mea nu este un mos cu barba alba,este o energie divina, care ne depaseste din toate punctele de vedere, suntem departe de adevar, facem umbra degeaba pamantului, mai ales sectele, dar n-a mare-i gradina lui dumnezeu si multi prosti incap in ea, mai ales aia care isi imagineaza ca divinitatea este un mos cu barba alba si cand se enerveaza pe noi scoate fulgere pe degete. Astia sunteti voi.

O sa-i incurajez sa gandeasca liber (liber cugetatori)sa nu fie constransi de dogme religioase.Si sa studieze stiintele sau sa faca sport pentru ca stiinta a ajutat lumea sa persevereze si nu sectele,sectele din punctul meu de vedere reprezinta o manipulare si atat,majoritatea sunt analfabeti,semi-analfabeti,inculti, cel putin satul unde a trait bunica mea toti romii,nu tigani ca-i jignim, fac parte din diferite secte, si sunt analfabeti, semi-analfabeti, inculti, dar stiu ca si astia vor fi printre cei 140 de mii? de martori de-a lui iehova care vor urca la cer si vor conduce pamantul 1000 de ani, dar asta de unde mai stiti, tot de prin biblie probabil, ca asa scrie acolo laughing asta chiar este de ras laughing)

"este o energie divina"- Ceea ce ne înconjoară depune mărturie că este "Cineva", nu "ceva". Un tată iubitor nu-și va lăsa fiii fără îndrumare să bîjbîie prin întuneric și să treacă prin probleme fără să-i instruiască. Din contra, le va da o îndrumare plină de iubire, de altfel ceia ce a și făcut.

''este cineva'', nu ''ceva'' in nici un caz un mos cu barba alba si cu par alb, elohim =zeii, in ebraica veche. Omul si-a creat zeii dupa chipul si asemanarea lui, si nu invers. textele din biblie au fost falsificate, schimbate, e.t.c. in biblie este vorba de zeii, in nici un caz despre vreo entitate divina.Iar sectele nu reprezinta nimic=0; un mijloc de manipulare.la care credulii multi la numar au pus botul, din motive materiale, pentru ca omenirea nu a perseverat datorita sectelor ci datorita oamenilor de stiinta.

''o indrumare plina de iubire, de altfel ceia ce a si facut'' mda se vede ne iubim atat de mult incat suntem cu un picior in groapa si cu unul in aer.Suntem in apropierea unui razboi nuclear, ceea ce inseamna sfarsitul nostru. asta au inteles oame nii din iubirea cu care ne-a instruit zeul yehova, laughing baaa stii cum se zice, animalele pot trai si fara om, nu-i mare lucru, dar omul fara animale, este imposibil.suntem ceea mai ciudata specie, sadica, lacoma, e.t.c. si suntem si in varful lantului trofic.''Un tata iubitor'' daca te referi la zeul yehova te inseli amarnic, nu suntem fii nici unui zeu, sau vreunei divinitati, am fost creati sau am aparut in urma evolutiei, in fine, dar fii vreunei divinitati laughing) iarasi esti departe, bajbai prin intuneric, cu prostiile pe care ti le-a bagat in creier sectele.hai pa