Trebuie sa fie scos din dex acest sens. Barbatul e la fel ca femeia=om. Nu om si femeie. Asa trebuia sa fie si la femeie. Om=femeie.
What the fk? Nu e in dex ''femeie'' la definitia de om? Ce misoginie.
E o greseala de intelegere, atunci deoarece Dumnezeu crease doar un barbat spunea ca omul e dupa chipul si asemanarea sa(barbatul). Iar dupa ceva timp apare versetul:
Şi omul a zis: Iată în sfârşit aceea care este os* din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’2, pentru că a fost luată din** om.
Nu putea sa fie scris asta decat daca biblia face referire la faptul ca nu exista femeie, si femeia este ceva ce sa nasut din trupul barbatulu(ca un fel de aceeasi fiinta similara dar de sex opus, tot om dar putin diferit, se refera la faptul ca este facut special pentru barbat(carnea lui sunt o reprezentare a faptului ca Dumnezeu a vrut ca femeia sa fie din "acelasi sange cu omul".
Exprimare de mii de ani.
L-a facut pe om si acesta era un exemplar masculin dar nu se specifica pentru ca inca nu erau 2 sexe.
Apoi a creat alt om, exemplarul feminin, si o numeste femeie pentru ca deja exista o diferență față de primul om. Se subînțelege ca e tot om.
Si acum se folosește cuvantul "om" ca sinonim pentru barbat. Rar se folosește cu referire la femeie.
Cand intalnesti o femeie nu vei spune niciodata "Am intalnit un om". Vei specifica ca e femeie ca altfel se intelege ca ai intalnit un bărbat.
Numai nestiutorii folosesc ''om''. Am zis eu ca zici ''Am intalnit un om cand fac referire la femeie? Zic : ''Am intalnit o femeie sau un barbat''.
Nimeni nu e special. Amandoi suntem egali. In afara de forta bruta.
O intrebare: daca femeia nu exista, ce rol avea sa folosesti cuvantul barbat, definitiile se folosesc pentru a intelege ceva sau pentru ca noi sa putem deosebii ceva de altceva. De aceea nici biblia nu a folosit cuvantul barbat decat atunci cand este si femeia.
(Parte barbateasca si parte femeiasca).
Biblia incearca sa arate ca amandoi sunt egali si diferiti, asta s-a intamplat si cand se alegea imparatii, cu legea intaiului nascut, ceea ce ne arata ca oamenii sunt pusi sa treaca prin unele lucruri, au o diferentiere, toti se nasc oameni, dar nu toti se nasc bogati, nu toti se nasc destepti etc. Biblia spune ca fiecare are un dar ce trebuie folosit pentru ea (se refera si la timp, si la inteligenta etc.).
In alte ordine omul e om dar bogatul trebuie sa treaca prin ce trebuie sa treaca bogatul inteligentul prin ce trebuie sa treaca inteligentul, barbatul prin propriile probe.
biblia face aluzia ca saracul intra mai usor decat bogatul in imparatia cerurilor, dar asta nu inseamna ca saracia e o adevarata binecuvantare, ea este o adevarata provocare.
Si femeia e om. Cei bogati sunt tot oameni, ca, cei saraci. Ce mai exemple
Nu poti sa zici ''om'' la barbat. Simplu. Ca om e si femeia.
Nu ai inteles nimic, biblia incearca sa faca aluzia ca femeia nu exista, deci om si femeia nu exista inainte de a fi creata. Asta incearca sa arate
Toti sunt oameni, dar toti sunt diferiti, asta incercam sa arat, uitate putin la examene, nu incercam sa pun melci etc. Tu ai zis ca nimeni nu e special, amandoi nu sunt egali. Eu nu am incercat sa arat ca nu sunt oameni, eu am incercat sa arat ca oamenii sunt diferiti, dar asemanatori, toti au picioare, maini, toti avem vise etc. dar nu toti ne nastem la fel, toti suntm oameni, dar nu toti suntem identici, suntem diferiti chiar daca suntem oameni, nu o sa vezi 2 lei identici, unul o sa fie mai puternic, un lup o sa conduca o haita etc.
Astea reprezinta de fapt exemplele, nu i vina mea ca nu ai inteles exemplele.
Normal ca sunt diferiti. Si un barbat e diferit de alt barbat Plus ca e jignire daca ii zici la un barbat ''om'' si la femeie ''femeie''
Pai poate nici nu poarta Dumnezeu barba, fii mai respectuos chiar daca nu crezi.
Cuvantul barbat in evreieste este is, iar femeie este isa(isa vine de la cuvantul is), cum am spus barbat exista, dar definitia de barbat nu exista inainte de femeie, nu era nevoie.
melcii de pilda au ambele sexe, cum le spui barbati sau femele. Ai nevoie de sxul femeiesc ca sa definesti ce este barbatul si invers. Ce este barbatul cel care are organele sexuale barbatesti, ce sunt organele sexuale barbatesti? cele care impreuna cu cele femeiesti fac pot crea un fat, ce este femeia, cea care poarta copii in mare sau depuna oua, in functie de caz.
Uita-te la hiene in alt caz, femelele au penis(termen medical, va rog sa nu va bateti joc de ce scriu), ceea ce inseana ca nu poti definii masculii a orice specie ca avand penis.
Biblia nu a fost intotdeauna pe o singura axa a timpului, daca o citesti ca lumea, ai sa vezi ca sare din un timp in altul, in functie de ce vrea sa explice, si de multe ori la aceeasi perioada.
Nu ma refeream la neaparat la acel verset, ma refeream de fapt la faptul ca desii biblia biblia pare ca promoveaza egalitatea intre oameni, sa nu uitam ca spune cine vrea sa fie cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.(In schimb multa lume crede ca suntem egali in toate privintele deoarece scrie toti suntem egali in fata lui Dumnezeu) dar versetul nu se refera la viata, ci se refera la modul in care el ne vede, toti oamenii sunt judecati la fel, toti oameni iubiti la fel, nu se refera la toti oamenii primesc la fel, si ca sa fie corect, scrie daca am traduce:fiecare e judecat pentru cat are.
(saracul mai putin probabil, si bogatul mai mult care sa bucurat pe pamant), sunt si unele exeple, de genul:"Adevărat vă spun că şi-au primit răsplata!" in matei 6:2, face referire la oamenii care se lauda cu ce fac pentru Dumnezeu.
Deci vrei sa zici ca in Biblie e discriminare? Lasa egalitatea in societate. E vorba specia umana.
Nu am eviat de la subiect ar observ faptul ca oamenii nu inteleg ca primul capitol repreinta toate cele 7 zile, iar capitolul 2 repreinta de fapt reintrarea in poveste de la capitolul 6, deoarece de acolo incep oamenii conform bibliei.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: