| dany1988122 a întrebat:

De ce in Biblie scrie ca femeia nu e om? Adica se deduce. Scrie clar ca Barbosul l-a creat pe om, apoi pe femeie. Si ca omul e creat dupa chipul Barbosului, femeia nu.

136 răspunsuri:
| bookofknowledge a răspuns (pentru dany1988122):

Nu, cine primeste mult pe pamant va fi intrebat de ce a facut cu ele, exista acel verset:putini bogati vor intra in imparatia cerulu, dar nu deoarece e imposibil, ci in functie de ce unde ai avut bucuria adevarata, un om poate avea tone de bogatii si totusi, sa renunte la toate sa nu i pese de bani, sai pese mai mult de oameni, de Dumnezeu, sa i pese mai mult de donat, sa traiasca mai degraba ca un sarac chiar si cu milioanele, despre asta e vorba(unde e inima omului), Avem 2 oameni cu talent la cantat si 2 fara, cei fara vor fi intrebati ce au facut cu timpul lipsa, cel cu talentul la cantat va fi intrebat ce a facut cu talentat dat, pe ce la irosit, unul probabil il va folosii in propriile foloase si faima, partea ce area nu este sa faca rost de paine ci de partea in care isi doreste faima si avere. Celelalt sa zicem va canta pentru paine si restul banilor ii va dona, al doilea exemplu este cel care biblia il da ca exemplu.(Cel caruia nu i va pasa niciodata de el, mai mult decat de altii, de biserica si de Dumnezeu).

| bookofknowledge a răspuns:

Nu vreau sa spun ca nu ti inteleg modul de a vedea, vad perfect modul in care vezi lumea, si pe Dumnezeu, dar o intrebare ai pus, eu am incercat sa raspun cat se poate e simplu

| Lioana a răspuns (pentru dany1988122):

Se foloseste cuvantul om si nu de nestiutori. E un cuvant din dictionar si e foarte corect.

| dany1988122 explică (pentru Lioana):

Serios? E corect cuvantul, dar nu e corect folosit. Ca si cum eu i-as zise unuia ''Esti patetic''. ''Patetic'' nu inseamna ce cred unii.

| dany1988122 explică (pentru mentholinks):

Pe cine am jignit?

| mentholinks a răspuns (pentru dany1988122):

Pe "barbosul".

| Lioana a răspuns (pentru dany1988122):

Dacă ești atât de isteț și crezi că le știi pe toate, de ce ne mai ceri noua părerea? Doar ca să te contrazici cu noi?

| dany1988122 explică (pentru Lioana):

Nu e contrazicere.

| VoidEternal a răspuns (pentru dany1988122):

Acum e misoginism. Atunci era doar cuvântul folosit pentru bărbat. Nici atunci nu credea nimeni că femeia nu ar fi "om". Asta era termenul. Chill.

| darrio2007 a răspuns (pentru dany1988122):

Multi de pe aici o gandesc dar nu ti-o spun.
Numai cand scrii Barbos in loc de Dumnezeu, e clar ca nu ai putin respect. Indiferent daca esti credincios sau necredincios.

| dany1988122 explică (pentru darrio2007):

Respect fata de ceva fictiv?

| darrio2007 a răspuns (pentru dany1988122):

Macar atat. Nu ai sa schimbi tu gandirea oamenilor prin modul cum scrii si cum gandesti. Bineanteles ca fiecare are dreptul sa gandeasca cum vrea si ce vrea.

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Si femeia e creata din coasta lui Adam, care la randul lui e dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

| Sisiwieuc9 a răspuns (pentru dany1988122):

Bine, hai sa eliminam toate cuvintele din limba romana care sunt misogine, homofobe sau rasiste. Vezi ca limba romana e veche de 1500 de ani, iar conceptele astea progresiste de 150 de ani. Chiar daca scoti cuvintele alea din dex, crezi ca romanul nu o sa le mai foloseasca?

| dany1988122 explică (pentru Sisiwieuc9):

Nu merge. Eva nu e creata dupa chipul lui. Si ce chip avea Acest zeu?

| dany1988122 explică (pentru Sisiwieuc9):

Tot ce e rasist, homofob, etc, trebuie eliminat.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt curios unde scrie in Biblie ca femeia nu e om. Ceva imi spune ca o sa astept mult si bine dupa un raspuns pentru ca nu scrie nicaieri asa ceva

| dany1988122 explică (pentru CostinAlamariu):

Capitolul 1 din Geneza si in capitolul 2, unde zice ca l-a creat pe om prima data, si apoi pe femeie.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru dany1988122):

Poti sa-mi dai exact versetul in cauza? Am citit capitolele 1 și 2 din Facere și absolut niciunde nu a zis că femeia n-ar fi om. Pur și simplu minți cu nerușinare pentru ca duci lipsa de atenție. Oricine a citit Biblia știe că minți

Omule, esti greu de cap? Zice clar ca l-a facut pe om si pe femeie. Deci femeia nu ar fi om rolling on the floor

| dany1988122 explică (pentru dany1988122):

I-a

Nu zice asta. Am citit Biblia si efectiv nu zice asta. Efectiv minți. Dacă zici că nu minți dă copy-paste la versete sa stabilim odata pentru totdeauna care e adevarul. Ia hai sa vedem, dă versetele daca crezi ca zice ce crezi tu ca zice

Zice clar ca acest zeu a omul si femeia. Ce reiese de aici? Ca femeia nu e om.

A creat*

Din nou întreb. Poti te rog să copiezi si să inserezi aici exact versetul în care se zice asta? Sau măcar sa zici "facerea 1:27" sau ceva de genul. Pentru ca din nou; eu am citit Biblia si nu am gasit niciunde sa zica ca femeia nu e om. Da-mi versetul sa vad si eu. Nu-mi foloseste la nimic daca imi povestesti tu ce ai inteles. Eu vreau sa vad negru pe alb exact versetul la care te referi

Tu nu intelegi? Scrie clar ca Barbosul a creat omul si femeia.

Dă-mi versetul omule. Nu ți se pare suspect că refuzi să-mi dai versetul? De ce refuzi? De ce iti e greu? Ti-e frica că dacă dai versetul se dovedeste ca n-ai dreptate?

Acum iti da tata. Geneza 1:26. ''Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!". si Geneza 2:22 ''Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.''. Greu, nu?

Pe Eva a facut-o dupa ce a terminat lucrarea de 7 zile rolling on the floor

Scuze. ''Am rupt din context rolling on the floor ''Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.
21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne.
22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.'' rolling on the floor