anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sexul este considerat pacat? Pana la urma este un mod de a ne manifesta iubirea si o nevoie naturala a corpului nostru. Nu inteleg de ce este atat de condamnat.

Răspuns Câştigător
| DarkAndDreary a răspuns:

Sexul exista cu mult inaine sa se inventeze Dumnezeu.
Si-mi place cum ai scris 'normala' cu litere mari.

148 răspunsuri:
| Holiday a răspuns (pentru danut):

"..., este mai presus de mine care sunt un nimeni."

Exact asta e si scopul religiei, sa te faca sa te consideri un nimeni, un element al unei turme aliniate pentru a servi pe cei care iti servesc povestile.
Crezand ca servesti un zeu imaginar de fapt slugaresti niste profitori si manipulanti.
Bineinteles, tu nu-ti dai seama, dar asta e adevarul...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Trolli):

Immm uite un pacifist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Dulce ca intodeauna. Sa nu iti musti limba happy iepuras

| Trolli a răspuns (pentru anonim_4396):

Rectific: Parerea mea despre el nu este importanta pentru tine. Te plictisesti si ai chef sa stai la o barfa? Dar daca vreau sa-mi spun o parere despre el, prefer sa i-o spun eu printr-o replica.

Te crezi mare smecher daca ma iei la misto? Ai grija sa nu te ratacesti pe drum...

anonim_4396

Dupa cum spuneam danute, citeste si te uimeste. Ii pui o intrebare se framanta si in final constat ca vrei sa il iei la misto!
Asta incerc sa-ti spun. Marea majoritate iau personal ce se intampla pe aici si rezultatul este acesta. Nu trolli, nu asta a fost intentia mea. Scze daca te-ai simtit ranit, jignit etc. Toate cele bune.

| Trolli a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu de ce ai crede ca sunt pe drumul gresit... faptul ca nu cred in ceva, nu inseamna ca sunt o persoana lipsita de moralitate si intregritate.
Eu nu incerc sa ii conving pe altii sa devina atei, as aprecia daca nici ei nu m-ar convinge pe mine sa fiu credincioasa.
O seara buna.

anonim_4396

Felicitari! Asta spuneam si eu daca ai fi citit discutiile dintre mine si danut, dar nu cred ca pe tema asta. Atei ca tine sunt exceptia care intreste regula(avem crestini cu numele si atei autointitulati care sunt cresti de crestini happy ).

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Liberul albitru in cazul de fata se rezuma la a-mi expune parerea fara a obliga pe cineva sa-mi impartaseasca opinile. Eu pot doar sa spun ce cred si sigur nu incalc in vreun fel dreptul altcuiva sa aiba alte opinii. Nimic nu suna a "obligativitate" atata timp cat nu te obliga cineva d.p.d.v. fizic a urma parerile altcuiva.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Cred ca sunt multe lucruri confuze pe aici, cred ca inainte de a cita cateva cuvinte stereotipe de larga uzanta in cultura comunisto-atee practicata inainte de 89 ar trebui sa citesti cateva cuvinte despre Isus Hristos, viata lui pe pamant, cum se considera fata de ceilalti, rolul Sau pe pamant si care este adevarata intelepciune. Imi dau foarte bine sema si de ceea ce spui tu si ceea ce spun eu, diferenta dintre noi este ca tu nu ai decat varianta ta, eu le am pe amandoua si stiu sa fac diferenta.

| danut a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Nimic.

"...ar trebui sa citesti cateva cuvinte despre Isus Hristos, viata lui pe pamant, cum se considera fata de ceilalti, rolul Sau pe pamant si care este adevarata intelepciune."
In primul rand ca nu exista dovezi clare ca Isus chiar a existat, dar presupunand ca a existat, evident era o persoana care generic vorbind "auzea voci", nu e nici primul, nici ultimul, ceea ce l-ar defini azi in termeni populari ca "nebun". Nici macar nu conteaza ce ii spuneau vocile, daca sa faca bine sau rau, pana la urma asta l-a dus si la moarte, conform povestii.
Povestea lui, partial reala(adica a existat un "auzitor de voci"), sau nascocita a fost folosita de altii in interes propriu.

Cultura comunista cum o numesti tu n-are nici o legatura cu asta, uita-te prin Europa si vezi ca in tari care n-au avut niciodata treaba serioasa cu comunismul numarul de atei e mai mare decat in fostele tari comuniste.

"Cultura comunista cum o numesti tu n-are nici o legatura cu asta, uita-te prin Europa si vezi ca in tari care n-au avut niciodata treaba serioasa cu comunismul numarul de atei e mai mare decat in fostele tari comuniste"
Are, sigur are dar probabil tu nu erai pe vremea aia ca sa stii.
In Europa ce crezi tu ca se numesc atei se numesc crestini seculari sau tari seculare sau secularism, nu ateism.
Faza cu vocile apare la anumite tipuri de boli psihice si nu are legatura cu ceva crestinism, in extremis poate spiritism dar nu crestinism. In privinta lui Isus sunt nenumarate (istoric vorbind sunt 26000 de relatari directe despre El) asa ca... tu crezi de exemplu ca a existat Arhimede, ei afla ca nu sunt dovezi directe ca ar fi existat ci doar 10 relatari indirecte asa ca..mai cerceteaza.

"In Europa ce crezi tu ca se numesc atei se numesc crestini seculari "

Pe bune? Ia arata si de unde ai scos asta. Auzi sintagma la el "crestin secular", ti-a luat mult pana s-o inventezi?

Secular=laic=din afara religiei.

Deci crestini din afara religiei...nu te doare mintea?

"Are, sigur are dar probabil tu nu erai pe vremea aia ca sa stii."

Faci supozitii eronate.

"Istoric vorbind sunt 26000 de relatari directe despre El"

Ia arata 5 relatari autentificate stiintific. Ca tot felul de scrieri exista si despre sirene, dar asta nu inseamna ca au vreo valoare istorica sau ca sunt reale.

"Ia arata 5 relatari autentificate stiintific"
Oau, tu ai auzit de "relatari autentificate stintific " descpre Burebista sau Decebal? Zi-mi si mie "cateva" si-ti spun si eu despre Isus Hristos.

Am inteles, nu ai niciuna, nimic nou sub soare, doar povesti.

Si nu m-ai lamurit cu e cu "crestinii seculari" laughing

Pai inca n-am aflat ce e cu: "relatari autentificate stintific ", poate ne zici si noua sa stim ce spunem.

Nu intelegi sensul, sau ce vrei?

Cum ai putea tu sa intelegi o asemenea notiune cand nu intelegi ce ai scris chiar tu?
Totusi poate, poate; uite neamul nostru (ortodox) zice ca e crestin dar in esenta e un popor secular, de ce, fiindca nu se duce saptamanal la biserica ci doar la trei evenimente din viata, nastere, casatorie, deces. Asta o fac toate popoarele din Europa de sorginte crestina, o fac din TRADITIE (obisnuinta) si nu credinta. Aceste persoane (90% din populatia ortodoxa, catolica) sustin ca sunt CRESTINI la recensamant dar sunt SECULARI prin existenta si comportament. Asta inseamna un asazis crestin dar in esenta un secularizat. Vezi si tu, de pasti cand te duci sa "dai" ocolu la biserica (daca o faci) si sa DECLARI ca Isus Hristos a INVIAT, cati dintre cei de acolo stiu despre ce eveniment este vorba si daca nu sti (sigur) am sa-ti spun eu, nu este vorba de "inviere" ci de IESIREA poporului Evreu din robia Egipteana. Astia sunt "crestini" seculari.

NOname
| NOname a răspuns (pentru danut):

Îţi răspund la aberaţiile de aici http://www.tpu.ro/......-preferau/ aici, pentru că "Endoryus" mi-a dat "ignor".

Dacă dumnezeul tău ar exista şi ar fi drept, "danut", te-ar elimina demult din rândul oamenilor, să nu mai răneşti şi să nu mai debitezi tâmpenii.

Auzi, "nu a murit cineva care nu trebuia sa moara"...
?!
Eşti mai rău decât musulmanii-fanatici care au săvârşit acele masacre.

...văd că şi aici eşti "la înălţime".

| danut a răspuns (pentru NOname):

Banuiesc ca nu ai luat in considerare faptul ca nu eu hotaresc cine si cand si de ce "PLEACA" LA ODIHNA", adica moare. Daca cineva moare poate fi pentru el sau pentru cei din jurul lui un beneficiu, te-ai gandit la asta? Dar poate chiar ii sosise "timpul hotarat". de unde sti tu ce stie Dumnezeu despre unul si altul?
Si inca ceva, ceea ce consideri tu "ranire" poate fi o redesteptare pentru altul, o "trezire" din somul ratiunii, cine poate sti? P.S. Nu-ti face griji, eu nu "judec" pe nimeni ci doar trag semnale de alarma chiar daca pe unii ii deranjaza, asta e rolul meu.

NOname

Rolul tău? Rolul tău văd că e să debitezi prostii, să agresezi gratuit şi să nu îţi asumi niciun fel de responsabilitate.

Despre ce fel de responsabilitate faci vorbire? Eu cred ca ma pot declara responsabil pentru opinile mele avand in vedere credinta mea ca sunt responsabil in fata lui Dumnezeu pentru ce declar in comparatie cu voi ale caror cuvinte sunt fara vreo raspundere fizica sau morala deoarece nu credeti in nimic. Tu ce fel de "raspundere" iti atribui atata timp cat nu raspunzi in fata nimanui? Nu ti se pare ca ipocrizia este o caracteristica "morala" care te invaluie atata timp cat (dupa opinia ta) nu este nimeni sa te traga la raspundere? Si tu vorbesti de aceasta ca si cum ar sta ca reazim la parerile si opinile pe care le expui. Mai cauta.

NOname

Eu sunt responsabilă în faţa mea, în faţa conştiinţei mele (nu am nevoie de jandarmi imaginari) şi, când greşesc, îmi recunosc greşeala şi încerc să o repar şi să nu o repet.

Tu, ca şi mulţi alţi religioşi, te "speli de păcate" cu o rugăciune (şi o iei de la capăt "proaspăt curăţat") sau, în majoritatea cazurilor, ca şi cum, nici măcar nu recunoşti că ai greşit şi îţi găseşti scuze penibile, ca să dai vina pe ceilalţi, să pretinzi că eşti nevinovat şi să loveşti în continuare.

"Eu sunt responsabilă în faţa mea, în faţa conştiinţei mele (nu am nevoie de jandarmi imaginari) şi, când greşesc, îmi recunosc greşeala şi încerc să o repar. "
Hai ca ma faci sa "cad" pe spate. Sa sti ca esti unicat pe Terra dar mai cauta, poate gasesti "cate ceva" la care nu vrei sa renunti si o ti mortis pe "a ta". Si "constiinta ta" ce "model" a luat din lumea asta plina de "miresme imbietoare". P.S. Apropos de greseli, mai "rascoleste" poate, poate. Si inca ceva, cine inchide ochii la un pacat (facut chiar de altul) se face vinovat de acesta prin acceptare tacita. Atunci cand inchizi ochii facandu-te ca nu vezi un pacat esti vinovat ca si pacatosul. A face constient un pacatos de pacatul lui nu se numeste lovire ci mila.

NOname

Bine că vezi păcate imaginare la alţii şi îi hărţuieşti gratuit, dar nu vezi greşelile cât se poate de reale la tine.

"îi hărţuieşti gratuit"
OK, adevarul se numeste mai nou hartuire.
"nu vezi greşelile cât se poate de reale la tine"
Lista te rog.

NOname

Dap, cum spuneam.