Apropo nici unde in biblie nu scrie sa sărbătorești paștele creștin care apropo contine tradiți păgâne la fie și crăciunul
Ba da, Dumnezeu a știut asta dinainte ptc e atotștiutor. Și din întâmplarea cu Iov nu reiese absolut deloc ca satana a făcut voia lui Dumnezeu. El nu ar fi vrut sa îl încerce pe Iov, dar dacă satana tot venea la Dumnezeu sa Ii zică ca sigur Iov s ar lepăda de El la necaz, Dumnezeu l a lăsat pe satana ca să ii demonstreze ca Iov e credincios.
))))) iar minti, se vede clar ca dumnezeu vrea sa afle și el cat de credincios e iov, ceea ce afirma eu afirma și teologii, tu esti vreun teolog mai expert
Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
8. Şi Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?"
9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
12. Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.
13. Şi într-o zi, când feciorii şi fetele lui Iov mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
14. A sosit un vestitor la Iov şi i-a spus: "Boii erau la arătură şi asinele păşteau pe lângă ei;
15. Atunci Sabeenii au năvălit asupra lor, au pus mâna pe vite, şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
Asta cu Stalin că a vrut să fie preot ne-ai dat pe spate în biblie e scris tot aberați ce a vrut poporul evreu spurcat.HITLER nu a fost catolic el intrase în paranoia că Germania era condusă de evrei. In Germania erau 4 milioane de evrei care erau în funcții mari și germani erau slavi la ei in țară
Tu citești mult da nu de folos ai capul făcut zob ești unul are zboară cu rachete pe alte planete și descoperă noi civilizații
Hitler era catolic de asta aveau și crucea cu ei mereu, de ce minti iar
Iar când a împlinit 14 ani a primit o bursă la Seminarul teologic din Tiflis, o instituție a bisericii ortodoxe ruse, unde a început să învețe din 1894. El era plătit și pentru cântatul în cor, bani care se adăugau la mica sa bursă. Deși mama sa a vrut ca el să devină preot (chiar și după ce devenise conducătorul Uniunii Sovietice), Stalin a intrat la seminar datorită faptului că era una dintre puținele opțiuni educaționale disponibile, atâta vreme cât guvernul țarist nu dorea să permită existența unei universități în Georgia.
Cum zici tu și Ceaușescu se ducea la biserica se știe și sarma și bisericii.
Tot îl plâng uni, ceasca sărbătorea crăciunul, asta se stie
Nu mint. Ai citit tu Biblia de la cap la coada măcar o dată? Deduci anumite lucruri și din context sau din cărțile anterioare, ceva. Nu poți lua ce versete vrei tu și sa le interpretezi cum vrei și după cei care nu au aceeași părere ca tine sunt mincinoși. Nu ma interesează ce spun acei teologi, nu sunt ei Dumnezeu. Dar o sa studiez mai mult cartea Iov ca să înțeleg mai bine ce s-a întâmplat acolo
Eu nu am treaba cu ce au făcut acei "creștini". E ușor ca te numești creștin și sa nu fii. Dacă erau creștini, nu omorau. Dacă erau creștini, nu furau. Și ti am dat eronat ptc nu toată averea creștinismului s-a obținut așa, sau poate deloc (nu m-am interesat până acum)
Protestanți au fost foarte mulți omorâți. În schimb, ei nu au omorat, nu știu de unde ai aflat tu aceste informații false.
Tocmai de aceea sunt mulți protestanți care nu sărbătoresc nici pastele și nici craciunul
Ca sa răspundă satana, ca doar nu se apuca el sa zică ce a făcut de aiurea. Dumnezeu e atotștiutor, iar acei teologi se cam bat cap în cap cu Biblia. Dacă citești Biblia măcar o data îți dai seama de la o posta ca Dumnezeu e atotputernic, atotștiutor, omniprezent... Nu îți trebuie facultate sa știi asta.
Nu scrie, într adevăr, dar dacă iadul a fost pregătit satanei și îngerilor lui... Cine crezi ca l a creat? Tot satana? Satana și a făcut singur un iad în care sa sufere? Asta deja e penibil. Sa nu mai zic ca Dumnezeu a creat tot universul, oare ar fi lăsat sa creeze altcineva iadul? Mai ales ca Dumnezeu ii trimite pe oameni în iad, nu se duc de buna voie. Adică Dumnezeu decide cine merge în rai sau iad, dar totuși sa nu fi fost creat de El? Și, din nou, satana sa și fi creat singur un loc de chin pentru el și demoni? Sa fim serioși.
A. păi dacă o luam așa atunci și satana e creat de Dumnezeu
De asta a regretat că a facut lumea, ca știa că va regreta )))))
Pai da. Ca el la început a fost un înger dar a vrut sa fie ca Dumnezeu și atunci a căzut. E scris în Ezechiel, parcă.
Iar minti, scrie clar ca dumnezeu a regretat, ce rost are sa minti omul e
Geneza 6:5-13
Nouă Traducere În Limba Română
5 Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că fiecare înclinaţie a gândurilor din mintea lui era tot timpul numai înspre rău. 6 Domnului I-a părut rău că l-a făcut pe om pe pământ şi s-a întristat în inima Lui. 7 El a zis: „Îl voi şterge de pe faţa pământului pe omul pe care l-am creat, atât pe el, cât şi vitele, animalele mici[a] şi păsările cerului, pentru că Îmi pare rău că le-am făcut." 8 Dar Noe a găsit har înaintea Domnului.
Tu ai spus ca a regretat ca a facut lumea, și eu am zis ca nu. Se vede ca nu cunoști nici Biblia și nici pe Dumnezeu. Intruna imi zici ca mint, dar ai citit tu toată Biblia? L ai cunoscut tu pe Dumnezeu? Când ai sa o faci, sa mi zici, pana atunci n avem ce vb
anonim_4396 întreabă: