Imi place intrebarea asta la nebunie! I love it!
Si stii de ce imi place? Pentru ca in substratul ei se afla intreaga esenta a crestinsimului: sa ceri sa ti se faca o caracterizare a lui Dumnezeu presupune ca El exista, ca este o persoana, si ca poate fi cunoscut. Ori, acesta e mesajul central al Bibliei - cunoasterea lui Dumnezeu. Nimic, conform ei, nu conteaza mai mult in lumea asta. Ei, dar cunoasterea presupune relatie, deci e vorba de o relatie aici, si sunt sigur ca cei mai multi oameni vad credinta lor ca pe o religie, insa crestinsmul e mai mult decit atit, e o relatie, in care Dumnezeu se implica in viata omului, si asa poate fi cunoscut, si omul se implica in relatie cu Dumnezeu.
Dar hai sa iti raspund la intrebare, sa incerc ca sa fac o caracterizare a Lui.
1) Biblia nu minte cind spune ca Dumnezeu e dragoste. De cind sunt cu El, doar de doua in 20 de ani m-am simtit singur. Unii vor ride cind voi spune ca m-am simtit iubit, apreciat, sustinut, protejat, insa toate aceste sentimente au aparut ca urmare a cunoasterii Sale: de exemplu, in 20 de ani de mers pe bicicleta, nu am avut nici un accident serios care sa atenteze la integritatea corpului meu, desi am avut multe patanii in acest sens. Vazind ca sunt protejat de o mina nevazuta (si nu numai in acest sens, ci in toata viata mea am putut vedea protectia Lui), desigur ca am ajus sa am acel sentiment de incredere, care ma face sa ma simt protejat. Au fost imprejurari cind Dumnezeu mi-a aratat ca ma iubeste, si de aceea ma simt iubit, asta pe linga faptul ca atunci cind ma intilnesc cu El, apare acest sentiment "din senin", pentru ca El e acolo, si uneori ma copleseste cu dragostea Sa, asa cum un prieten ii spune prietenei vorbe dragastoase si ea se simte iubita.
2) E extrem de corect! Adesea credeam ca greseste uneori cind era vorba de dreptatea Sa, insa, mai tirziu aveam sa descopar ca tot asa cum stiam de la El este cel mai bine, cel mai corect.
3) E sensibil. Extrem de sensibil. Cunoaste orice este in inima ta, poate vedea mai adinc acolo decit oricine. Adesea aveam o dorinta, care era in adincul inimii mele, uneori fara ca eu sa stiu, si El imi indeplinea acea dorinta, ca mai apoi eu sa recunosc ca eu chiar doream lucrul primit!
4) E saritor. Cind ai nevoie de ajutor, este acolo sa te ajute. Mai greu e cu descoperirea nevoii de ajutor la noi, caci adesea credem ca ne descurcam si singuri. Iar cind o dam in bara, tot El e cel ce ne ajuta sa reparam greselile.
5) E fenomenal! In momentele cind reusesti efectiv sa te intilnesti cu El, sa Il simti linga tine, ramii adesea mut de uimire intelegind cum este El, si chestia asta nu o poate inlocui nimeni si nimic din lume, e ceva mai extaziant decit drogul, sexul, sau orice alta experienta umana care poate sa dea extazul si fericirea.
Ca atit. Deocamdata. Daca mai vrei, putem continua. Mie imi face placere. Si as putea vorbi despre asta pina miine.
Am observat că dai unele răspunsuri doar ca să te afli în treaba!
Şi ai dreptate nu știu ce sunt undele radio am scris asa la mișto!
Îmi poți explica tu, te rog frumos, ca data viitoare să pot răspunde! Dacă tot le știi pe toate! Si nu văd rostul discuţiei din moment ce tu pui la îndoială Biblia! O zi bună!
Păi, dacă eu am dat un răspuns total pe lângă ai putea, te rog, să dai tu răspunsul cel corect!
Dar să nu te aud de nu știu ce cărți, sa fie pe baza Biblie!
Şi dacă nu crezi în ea atunci nu mai zi te rog nimic!
o zi buna!
Ce urât.
Eu nu știu ce rost mai are să răspunzi dacă nu e din capul tău și e copiat. Doar să impresionezi, dar o faci printr-o imagine falsă...
Şi apropo ai spus că nu am nici un argument l-a ceea ce am zis!
Bine, așa să fie!
Doar de curiozitate, după părerea ta: Cum crezi că au venit în existentă toate lucrurile?
Si stai liniştit/ă nu am copiat de nicăieri, nu dau copy/paste ca majoritatea.
Si ce argumente ai nevoie pentru a se ridica la standardele tale?=D
Si totuşi de curiozitate ai citit articolul? Dacă totuşi ai copiat link-ul!
Eu am argumete logice şi clare care vin în susţinerea afirmaţiei ca Dumenzeu exista si a creat tot pe când tu ce ai : nişte simple teorii.
Şi vrei un exemplu de profeţie.
De exemplu profeţia referitoare la cucerirea Babilonului, care este consemnată în Isaia capitolele 44 si 45: cine/când/cum avea să fie cucerit, până în cele mai mici detalii. S-a spus că peste 200 de ani Cirus avea sa cucerească Babilonul prin devierea Eufratului, şi v-a intra în oraș deoarece porțiile vor fii deschise.
Şi dacă cercetezi vei vedea că aşa s-a întâmplat!
Şi mă bucur că ai învăţaţ să spui te rog.
Bineinteles, asa am putut constata ca ai copiat raspunsul de acolo.
Si intrebarea mea a fost scrisa marunt: "Daca oamenii au fost creati de o fiinta perfecta si in univers totul functioneaza cu precizia unui ceasornic, totul e atat de complex si perfect, de ce creierul nu poate sau nu stie face fata informatiilor pe care le primeste, de aici atatea tulburari psihice, depresii, traume (psihice) etc, vieti nevinovate distruse?"
Hai sa iti raspund: pentru ca nu stie sa gestioneze informatiile, fiind produsul evolutiei a crescut singur, neindrumat de nimeni.
Ia sa aud si explicatia ta, banuiesc ca e una din astea: pacatul stramosesc, cunoasterea e limitata de dumnezeu.
Deodată ce profețiile sunt adevărate reiese că ceea ce este scris în Biblie este adevărat şi prin urmare tot Biblia arată că Dumnezeu a creat pământul şi are un scop cu privire la el!
Bine bine! eu ți-am dat argumente din Biblie că Dumnezeu există dar tu ce argumente îmi poți da cu privire la niște povesti inventate?
Știi, nu te supăra, dar tot Biblia arată,-"cartea" care nu dai nici doi bani pe ea-, că a existat o lume înainte de Potop care asemenea ție nu credeau, mai mult când l-i se spunea că Dumnezeu v-a distruge lumea prin Potop, ziceau de unde a mai scos Noe basmul acesta că doar Dumnezeu nu există şi îl făceau nebun. Ştii până când?
Până când s-a închis ușa corabie şi a început să plouă. Atunci toții credeau şi mai mult se rugau la Dumnezeu să îi ajute însă strigătul lor a fost în zadar deoarece ei avut șansa de-a intra în corabie dar a "măturat" pe jos cu ea.
Despre articol sau despre faptul ca ai copiat? Despre primul, nu are importanta ce parere am (am raspuns la aceasta intrebare, manat de corectitudine, nu de motivatii religioase, incercand sa repar falsa impresie ca raspunsul tau a fost scris de tine). Despre a doua, m-am pronuntat deja. Tu ce parere ai despre furtul intelectual si cum se impaca el cu porunca din Decalog "Sa nu furi"?
Nici odată nu am afirmat că Dumnezeu limitează cunoașterea. În rest - da, sînt rezultatul imperfecțiunii ca urmare a păcatukui lui Adam. Spune-mi și tu te rog, dacă omul a evaluat și s-a dezvoltat (fizic, intelectual) puțin cîte puțin, de ce creierul uman are o capacitate ce depășește cu mult, foarte mult măsura în care îl folosim? Conform teoriei evoluției ar trebui ca noi să-l folosim 100%, deoarece numai așa sar dezvolta, ar evolua!
Evolutia inseamna doar adaptare, nu imbunatatire, adaptare, atat. Creierul s-a adaptat singur, cum a stiut, noi inca nu stim sa-l folosim. De exemplu, la inceput ochiul distingea doar lumina de intuneric (am mai zis asta, dar multi n-o stiu, asa ca o mai zic), acum vede tot, si ce tu nu observi, si scrie in subconstient ce a vazut, partea asta n-o putem accesa, inca, nici nu stiu daca ar fi bine sa putem
Andrei tu ce vrei de fapt să te contrazici cu mine.
Biblia este o modalitate prin care noi putem să-L cunoaştem pe Dumnezeu pentru că El a inspirat-o.
Dar există multe alte dovezi.
De exemplul cât de complexe sunt funcţiile organismului nostru sau cât de bine își fac ele "meseria".
Doar nu crezi că am apărut prin intermediul evoluţiei, nu?
Păi nu am putut să o iau cu dovezi biblice deoarece mulți nu cred în Dumnezeu(dar ce să mai zici de Biblie) deci nu avea rost şi am folosit un exemplu din viața de zi cu zi pentru a se înțelege ceea ce doream să spun.
Şi spre curiozitatea ta dacă te uiți bine la site-ul de unde am luat ideea vei observa că este site-ul oficial al Martorilor lui Iehova! Şi deci m-am folosit de hrana spirituală pe care mi-a dat-o Iehova prin intermediul "sclavului fidel şi prevăzător".(Matei 24:45)
Iartă-mă dacă te doare adevărul, știu că adevărul de cele mai multe ori doare!
O zi plăcută!
GeorgeCrow întreabă:
MadaTeIntreaba întreabă: