| barbattttt a întrebat:

Exista sau nu exista Dumnezeu? Argumentati! Daca credeti ca Dumnezeu exista faceti o caracterizare!

120 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DraghiciStefania a răspuns:

Da exista Dumnezeu pentru ca daca te uiti noaptea pe cer vezi un nor mai ciudat si acela se spune ca e Dumnezeu

| Dandanache a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Fatuta, esti neobrazata. Ai copiat cu nesimtire, ai comis un plagiat, ai furat, si acum vii ca un fariseu si ne distragi atentia? Ce adevar sa ma doara? Am vorbit despre religie? am spus ceva despre Dumnezeu? Stii ce religie am? Despre ce vorbesti, te-ai lovit la cap? Ce ma doare esti ca esti o nesimtita care vorbeste despre cele sfinte. Felicitari tie si celorlalti, care propavaduiti adevaruri sfinte prin furt si nesimtire. O zi placuta!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru andreidu):

Bine Andrei să fie cum zici tu!
Să spunem că ceea ce gândesc eu e absolut pe lângă, bine! şi tu gândești corect! ești perfect şi nu ştiu eu!?laughing
DAR DACĂ TOT ȘTII AȘA DE BINE TOTUL Î-MI POȚI EXPLICA CUM AU APĂRUT ÎN EXISTENȚĂ TOATE LUCRURILE PRECUM ŞI NOI OAMENI?
Şi te rog chiar frumos să-mi dai unele exemple de funcții ale organismului care nu își fac treaba... însă te rog să nu-mi dai exemple de funcții care pe ele "apasă" anumite boli că nu are rost.
Când m-am referit la faptul cât de complex este organismul nostru vroiam să arat că cineva la proiectat să fie aşa! Cine altcineva? Decât Dumnezeu!
Acum e rândul meu să te rog să-mi răspunzi...laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru iurii75):

Ce dezbinare vezi tu in "tabara evolutionistilor"? Ca nu intelegi evolutia e problema ta, nu a mea big grin

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| HDeNiSaR a răspuns (pentru andreidu):

*** rs pag. 48-pag. 49 Biblia ***
Conţine afirmaţii ştiinţifice exacte despre lucruri pe care cercetătorii le-au descoperit doar relativ recent
Originea universului: Gen. 1:1: „La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul". În 1978, astronomul Robert Jastrow a scris: „Vedem acum că astronomia ne conduce spre adoptarea punctului de vedere biblic despre originea lumii. Amănuntele diferă, dar descrierea făcută atât de astronomie, cât şi de relatarea biblică din Geneza este în esenţă aceeaşi: lanţul evenimentelor care au dus la apariţia omului a început pe neaşteptate şi brusc, la un moment precis, într-o străfulgerare de lumină şi de energie". — God and the Astronomers (New York, 1978), p. 14.
Forma Pământului: Is. 40:22: „El este Cel care locuieşte deasupra cercului pământului". În vechime se credea, în general, că pământul este plat. Doar după mai bine de 200 de ani de la scrierea acestui text biblic, o şcoală filozofică grecească a ajuns la concluzia că pământul este, probabil, sferic şi, după alţi 300 de ani, un astronom grec a calculat cu aproximaţie raza pământului. Dar nici atunci ideea că pământul este sferic nu era general recunoscută. Abia în secolul al XX-lea a fost posibil ca oamenii să călătorească cu avionul, iar mai târziu în spaţiul cosmic şi chiar pe Lună, şi să vadă astfel clar ‘cercul’ orizontului pământului.
Viaţa animală: Lev. 11:6: „Iepurele-de-câmp... este rumegător". Multă vreme această afirmaţie a fost contestată, dar, în cele din urmă, în secolul al XVIII-lea, englezul William Cowper a ajuns la concluzia că aşa stau lucrurile. Modul neobişnuit în care rumegă iepurele a fost descris în 1940 în Proceedings of the Zoological Society of London, vol. CX, seria A, p. 159–163.
Armonia sa internă este semnificativă
Lucrul acesta este important, îndeosebi dacă ne gândim că la scrierea cărţilor Bibliei au luat parte aproximativ 40 de bărbaţi foarte diferiţi, printre care regi, profeţi, un păstor, un încasator de impozite, un medic. Ei au scris în decursul unei perioade de 1.610 ani, ceea ce exclude orice posibilitate de a se fi înţeles între ei cu privire la ce vor scrie. Cu toate acestea, scrierile lor concordă chiar şi în cele mai mici amănunte. Pentru a înţelege cât de armonios sunt legate între ele diferitele părţi ale Bibliei, trebuie s-o citim şi s-o studiem personal.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru andreidu):

Andrei din moment ce eu îmi bazez argumentele pe Biblie şi tu pe studii științifice nu văd rostul acestei discuții.
Doar ne contrazicem.
Şi exact cum ai spus! eu consider Biblia Cuvântul lui Dumnezeu nu o consider o carte de metodologie.
Dar vezi că te bazezi prea mult pe ele ţinând cont că sunt ale unor oameni imperfecţii.
O zi plăcută!

| Lizzu a răspuns (pentru DraghiciStefania):

laughing rolling on the floor

| Lizzu a răspuns (pentru DraghiciStefania):

" Da exista Dumnezeu pentru ca daca te uiti noaptea pe cer vezi un nor mai ciudat si acela se spune ca e Dumnezeu "

Tu chiar CREZI asta? laughing laughing

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Anteros):

Pe bune gândești tu ceea ce este scris în video sau ai dat așa ca să demonstrezi teoriile celorlalți?

Răspuns utilizator avertizat
| HDeNiSaR a răspuns (pentru andreidu):

Avem motive întemeiate să credem în Dumnezeu?
Ps. 19:1: „Cerurile anunţă gloria lui Dumnezeu, întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor sale".
Ps. 104:24: „Cât de multe sunt lucrările tale, o, Iehova! Pe toate le-ai făcut cu înţelepciune. Pământul este plin de operele tale".
Rom. 1:20: „Calităţile sale nevăzute... se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute, aşa că ei sunt fără scuză".
O revistă ştiinţifică a spus: „Printre profani persistă ideea că savanţii au demonstrat falsitatea religiei. Se crede adesea că savanţii sunt necredincioşi, că Darwin l-a înmormântat pe Dumnezeu şi că, de atunci, o serie de descoperiri ştiinţifice şi tehnologice au înlăturat orice posibilă înviere a sa. Aceasta este o idee total greşită". — New Scientist, 26 mai 1977, p. 478.
Un membru al Academiei Franceze de Ştiinţe a spus: „Ordinea naturală nu a fost inventată de mintea umană, nici instituită de anumite puteri perceptive... Existenţa ordinii presupune existenţa unei inteligenţe organizatorice. Această inteligenţă nu poate fi decât a lui Dumnezeu". — Dieu existe? Oui, de Christian Chabanis, care îl citează pe Pierre-Paul Grassé (Paris, 1979), p. 94.
Oamenii de ştiinţă au identificat peste 100 de elemente chimice. Structura lor atomică dezvăluie că între ele există relaţii matematice complexe. Tabelul periodic al elementelor constituie dovada evidentă a existenţei unui proiect. Un astfel de proiect uluitor nu poate fi un simplu accident, un produs al întâmplării.
Ilustrare: Când privim un aparat de fotografiat, un radio sau un computer, recunoaştem imediat că este opera unui proiectant inteligent. Ar fi raţional atunci să afirmăm că lucruri mult mai complexe, cum ar fi ochiul, urechea şi creierul uman, nu au avut un Proiectant inteligent?

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Dandanache):

Mulţumesc că te preocupi de binele meu şi al aproapelui
Dar nu crezi ca ţi-ai luat un rol care nu-ţi aparţine : acela de judecator (Romani 14.10, 12:"Dar tu, de ce îl judeci pe fratele tău? Sau de ce îl dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi vom sta înaintea scaunului de judecată al lui Dumnezeu Astfel, fiecare dintre noi îi va da socoteală despre sine lui Dumnezeu.")

| Dandanache a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Mai farisica mosului, nu te-am judecat, le-am atras atentia celorlalti ca ai copiat. Ce vroiai, sa iti ascund mizeria ca in lada pisicii, ti se parea mai moral? Societatea oricum judeca si condamna de una singura. Pana la judecata divina, infractorii trebuie totusi semnalati si pedespsiti. Eu unul nu imi asum niciun rol. Nu e vorba despre mine aici, ci despre tine si ce ai facut tu. Avem un prim ministru care a facut acelasi lucru, si acum recurge la tertipuri pentru a distrage atentia de la plagiat. Vad ca si tu recurgi la retorica si demagogie, poate mai bine te lasi de Martorii lui Iehova si te apuci de SNSPA.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Dandanache):

Mi-ai dat o idee la ce as putea face pe viitor(snspa).laughing
Dacă te uiți bine la site este la îndemâna oricui şi poate oricine cerceta acest site.
Şi pentru ce mai făcut "farisica mosului" că pentru mine Dumnezeu este o persoană reală în viața mea. Fariseii erau cei care nu credeau în Dumnezeu.
O ZI PLĂCUTĂ!laughing

| Dandanache a răspuns (pentru HDeNiSaR):

FARISÉU, farisei, s. m. 1. Membru al unei grupări politico-religioase la vechii evrei, care reprezenta interesele populației orășenești înstărite și care se caracteriza prin formalism exagerat în respectarea ritualului religios. 2. Fig. Om ipocrit, fățarnic, prefăcut. – Din sl. fariseĩ.
Sursa: DEX '98 (1998) |

Numai bine!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Dandanache):

Dar tu de ce ai copiat din dicționar ce înseamnă cuvântul fariseu?
ŞI CINE VORBEA CĂ EU "COPIEZ"?
Vezi că te încadrezi tu în SNSPA că doar politicieni văd greşelile celorlalți.laughing

| iynnasorina21 a răspuns:

Eu cred ca exista...altfel cine ar fi creat universul? poate ca si natura singura dar nu se putea sa fim atat perfecti fara o putere anume

| Dandanache a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Draga mea, uita-te sub raspunsul meu. Scrie sursa, Dexul nostru de toate zilele. Asta e diferenta dintre CITAT si COPIAT: sursa, care la mine exista, si la tine nu.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Dandanache):

Bine Dan!
Îmi pare sincer foarte rău că nu am scris sursa de unde am luat răspunsul-sper că te-a încălzit cu ceva!
Știi vorba că trebuie să te gândești de 10 ori apoi să spui ce ai de zis!
Aşa şi eu, trebuia să mă gândesc de 20 de ori înainte de a da răspunsul că unele persoane dat fiind că nu le place mesajul, se leagă de altceva.
Şi apropo la definiția de la fariseu eu nu simt că mă găsesc în ea.
Sunt eu imperfectă dar nici tu nu ești perfect!
Numai bine!

| Dandanache a răspuns (pentru HDeNiSaR):

Nu aveam nimic cu mesajul, sunt crestin. Dar imi place corectitutudinea, un obicei crestinesc, de altfel.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru Dandanache):

Bine că îți place să fii corect!
Şi am să rezolv problema dacă tot a ajuns un subiect de discuţie.
Să nu se înțeleagă greșit!


| iurii75 a răspuns (pentru Mădă0611):

De ce are girafa gîtul lung? Cum spun evoluționiștii, deoarece se întindea tot timpul după frunze și astfel gîtul i-a crescut pentru a avea acces la hrană. Creierul uman s-a dezvoltat în urna folosirii intense (Dacă folosim termeni simpli). Întrebarea era : de ce creierul are un potențial de "100 giga octeți" dacă noi folosim doar 1 GO? E ca -și cum cirafei i-a crescut un gît de 15 metri cu toate că îi trebuesc doar 3 metri. (Apropo, nu s-a găsit nici o fpsilă de girafă cu gîtul în jumătate față de cel actual.
P.S. Evoluționiștii au păreri diferite despre multe detalii legate de teoria evoluției.

| HDeNiSaR a răspuns (pentru HDeNiSaR):

De menţionat aceasta este sursa ideilor de mai sus: http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482

| Mădă0611 a răspuns (pentru iurii75):

Creierul nostru e 3 metri pentru 3 metri, adica atat cat ne trebuie. E un mit ca folosim doar 10%, folosim 100%, dar nu tot timpul, de aceea spunem ca nu folosim, asta pentru ca nu stim cum, si nici creierul nu stie sa gestioneze informatiile. Girafa daca are gatul de 15 m nu poate sa manance de pe sol sau de la o inaltime mai mica? Ti-am zis, creierul strange tot ce vede, sunt informatii pe care nu le constientizezi, dar pe care le-a scris in subconstient, acele informatii exista, sunt sustinute, o sa iti apara in vis, sau daca ai halucinatii. Daca nu e asta raspunsul corect, nu inseamna ca al tau e, pacatul stramosesc.
Creierul e ca un pc, ai hard disk-ul plin, dar ai deschise doar 2-3 programe si zici ca e stricat pc-ul pentru ca nu stii tu sa-l folosesti cum trebuie, sau pentru ca nu te lasa el sa-l folosesti la capacitatea maxima, de la prea multe aplicatii il poti arde. devil

Probabil, asta pentru ca oamenii de stiinta admit ca se poate sa se insele, stiinta e perfectibila, asa ca o idee noua, cu dovezi, bineinteles, e bine venita, pe cand in tabara cealalta totul e "perfect", "cine esti tu sa pui la indoiala cuvintele domnului?"

| Mădă0611 a răspuns:

@player88
Oooo, dar vai, m-ai scos de la ignore, ca sa zici ceva inteligent si apoi sa apesi butonul, apasa-l, apasa-l, apasa-l. Plina lumea de specimene de nimic oh go on
Ramai in lumea ta, si vezi sa nu cumva sa te informezi cat la suta din creier folosim, "inteligento".

| iurii75 a răspuns (pentru Mădă0611):

Mș bucur că aduci argumente. Voi proceda la fel (desigur, nu pentru a te convinge să crezi, ci pentru a motiva alegerea pe care am făcut-o) Dacă fac exercișii fizice, masa musculară va crește și în timp voi putea ridica fie 100 kg, fie 5 kg după necesitate. Dacă nu fac exerciții - nu voi putea ridica nici odată 100 kg, doar 5 kg, și nu e logic să presupunem că mușchii oricum au crescut doar că eu nu știu cum să-i folosesc.Probabil nici o programă pe care o folosești nu ar putea fi instalată pe primele calculatoare apărute, și nu din cauza că nu știam să ne folosim de ele ci pentru că aveau capacități limitate. Au crescut necesitățile - au "evoluat "și ele fiind în prezent mai performante. În cazul creierului - are performanțe ce depășesc necesitățile noastre. Nu că o parte din el nu este folosit, nu. Folosim toate. Dar poate acumula, de exemplu, cu mult mai multă informație decît putem învăța noi într-o viață. De ce oare? "Ramzess al 22" (ramusic) a scris că crede în evoluție, că totul a evoluat de la simplu la compus. Și nu crede în zei care fac totul din nimic. Îl lăsăm pe Dumnezeu la o parte, și totuși apare întrebarea : cum au apărut toate, DIN CE? Și acel "ce" iarăși - din ce? Deci totul se rezumă la CEVA etern, sau CINEVA etern. Observînd ordinea din univers eu am decis să cred a doua variantă. Dar recunosc și dreptul tău de a alege ce variantă preferi.

Întrebări similare
Întrebări recente