| chelstone a întrebat:

Inteleg ca ema este incapabila sa-mi raspunda la niste intrebari in mod logic si fara sa faca abuz de diversiuni si citate biblice, dar poate ceilalti initati crestini aveti niste raspunsuri care sa ma convinga printr-un rationament corect, logic.
Pentru a va face o parere despre cum nu trebuie sa-mi raspundeti urmariti raspunsurile acestei intrebari: http://www.TPU.ro/......ina-6.html

1. Cum poate sa arda "sufletul" in iad, acesta fiind o entitate si nu materie, arsurile putand fi simtite doar de corpul material?!
Iar daca iadul nu este asa cum a fost descris de ema, ca fiind un loc unde arzi, si este doar o stare inseamna ca multi se afla deja in iad, dar emei nu i-a fost de ajuns aceasta aberatie si a scos-o pe urmatoarea: "O sa arda trupul pe care o sa il primesti dupa inviere. "
Cum sa primesti corp intr-o lume a spiritelor, si cum sa arda ceva ce nu reprezinta materie?!

2. Ati mai auzit asa ceva: "Ti-am repetat de o suta de ori definitia credintei, ea intrece ratiunea omeneasca. "
Cat de inapt din punct de vedere intelectual poti fi incat sa sustii ca, credinta care are un caracter irelevant e mai presus de de ratiune care are un caracter relevant?!

3. Cum poate sustine cineva ca simte durere in suflet sau ca cu ajutorul inimi percepi senzatii cand toate acestea simturi sunt rezultatul unui proces psihic senzorial?! toate senzatiile pe care le traim vin de la creier.

Răspuns Câştigător
| Angel0 a răspuns:

Si iubirea este greu de explicat, pentru unul care nu a iubit niciodata.

100 răspunsuri:
| ahileintaiul a răspuns:

Ratiunea si religia nu fac casa buna. Nu te astepta sa primesti raspunsuri logice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dante - Infernul.

| chelstone explică (pentru Angel0):

Eu nu cred ca exista om care sa nu fi experimentat iubirea, indiferent de natura ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e chelstone.asa e. santem incapabili sa explicam ceia ce credem.si decat sa te bagam in ceata mai bine o lasam asa.nu de alta dar daca chiar te convingem si o sa devii credincios? sau poate...te ducem in ratacire si noi nu vrem asta.ratiune,relevant,duhovnicesc,ce bine se potrivesc.

| ramona30 a răspuns:

Bune intrebarile tale. Fac pariu ca vei primi raspunsuri gen "isuse calea, adevarul si viata" (ca asa mi-a zis mie preotul laughing) sau citate. Religia e pentru adulti care au mintea unui copil ce nu a depasit varsta de 10 ani. Altfel nu ar crede astfel de iluzii, absurditati.

| Paulla a răspuns:

Nu te chinui, căci la habotnici totul este 'peste raţiune'. Greşeală de logică, de altfel, ori e raţional ori nu e.
1. N-are rost să răspund până cineva nu defineşte şi dovedeşte existenţa 'sufletului'.
2. Dacă credinţa întrece raţiunea omenească(a se citi din nou începutul răspunsului) nu poate avea o definiţie. E ilogic.
3.Stai ca am auzit şi mai, o profa care ne-a înlocuit profa de religie pentru câteva ore spunea că ea gândeşte cu inima, că ce spune ştiinţa cum că noi gândim cu creierul e greşit. Cât de prost şi de îndoctrinat trebuie să fii să spui asta?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema e o ipocrita ieri mi-a zis ca suferinta e ceva placut de la dumnezeu nu are rost sa discuti cu un crestin am toti is niste flasi/prefacuti.ipocriti.mincinosi.rai

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Ipocrit esti tu.Iti dau un copy-paste la raspunsul meu.
Din pricina neascultarii,Dumnezeu a ingaduit suferinta.,, Femeii i-a zis :,, Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta.Cu durere vei naste copii si dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau,iar el va stapani peste tine,,. Omului i-a zis :,, Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul care iti poruncisem sa nu mananci deloc din el, blestemat este acum pamantul din pricina ta.Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale; spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.,,
Boala este tot o consecinta a neascultarii de Dumnezeu, si cel rau este acela care o aduce la oameni.Iov2:7,,Si satana a plecat dinaintea Domnului si apoi a lovit pe Iov cu o buba rea din talpa piciorului pana in crestetul capului.Luca 13:16,, Si femeia, care este o fiica a lui Avraam si pe care satana o tinea legata de 18 ani, nu trebuia oare sa fie dezlegata de legatura aceasta in ziua Sabatului?,, Cine asupreste oamenii prin boala? Gasim raspunsul in Fapte 10:38,, Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfant si cu putere pe Isus din Nazaret,care umbla din loc in loc, facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul, caci Dumnezeu era cu El.,,
Ce promite Dumnezeu ca va face poporului Sau daca va asculta? Exod15:26,,El a zis:,,Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului,dacavei face ce este bine inaintea Lui,daca vei asculta de poruncile Lui,si daca vei pazi toate legile Lui,nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care i-am lovit pe Egipteni, caci Eu sunt Domnul, care te vindeca.,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Dar si pocaiti au boli asa ca lasa vrajeala ce voi sunteti toti sanatosi? am vazut pocaiti murind de cancer aia nu ascultau doar tu asculti

Suferinta ne curateste de pacate.Aurul este curatit prin foc.

anonim_4396

Vezi ca ai mintit ca si cei mai sfinti oamenii au boli inca ceva ema isus a scris cu mana lui noul testament?

| EmaS a răspuns:

Iată mărturiile principale ale Sfintei Scripturi despre iad şi chinurile veşnice ale lui. Mai întîi trebuie să ştim că iadul este un loc de chin (Matei 18, 8; 23, 33). În iad se munceşte şi trupul şi sufletul (Daniel 12, 2; Matei 5, 29). Iadul are pedeapsă veşnică (Matei 25, 46; Marcu 3, 29: I Tesaloniceni 1, 10). Iadul are iezer de foc (Apocalipsa 19, 20; 20, 15). Iadul are rîu de foc (Matei 18, 8; 25, 41) Iadul are flacără veşnică (Isaia 33, 14). Iadul are foc mistuitor (Evrei 10, 27). Iadul are cuptor veşnic (Matei 13, 50). Iadul are gheena focului celui nestins (Matei 5, 22). Iadul are tartar, adică frig cumplit. Iadul are întuneric veşnic (Matei 22, 13). Iadul are plîngerea şi scrîşnirea dinţilor (Matei 22, 13). Iadul are deznădejde şi este veşnic cu toate muncile lui. Iadul are vierme neadormit, adică mustrarea conştiinţei, şi foc nestins (Marcu 9, 44).
Cat despre intelepciune,Biblia spune care este adevarata intelepciune,frica de Domnul.
Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.
Esti o exceptie,nu am mai auzit oameni care sa spuna ca nu simt bucurie, intristare, etc.
Numai inima noastră poate trăi îngăduinţa şi libertatea de a simţi frumosul, şi asta pentru că inima nu gândeşte în perimetrul îngust al realităţii exterioare. Ea se surprinde pe sine... într-o amplă şi fascinantă bucurie a comuniunii subtile dintre om şi Dumnezeu. Pentru ca omul să poată vedea lucrurile frumoase, are nevoie să le simtă cu inima. Şi dacă inima lui este "închisă", îşi pierde puterea de a simţi.

anonim_4396

Iar ma iei cu porcari de astea eu te-am intrebat ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In religie e interzis sa fi rational si logic

Sunt cat se poate de rationala.

anonim_4396

Da sunt sigur de asta ca un bebelas asa esti deci cine la creat pe dumnezeu?

Ratiunea se bazeaza pe lucrurile vazute,citite,analizate.Dar credinta se bazeaza pe lucrurile care nu se vad."Si credinta este o puternica incredintare o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad."Credinta nu tine numai de intelect.Trebuie sa o avem in inima.Credinta nu este ceva ce poate fi rationat cu detasare,ci ceva in care ne este implicata toata fiinta:inima,mintea si sufletul.Toma necredinciosul a spus:"Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui,nu voi crede."Dar este ferice de cei ce nu au vazut,si au crezut.Este bine sa fim credinciosi,sa ne bazam pe Cuvantul lui Dumnezeu in orice circumstanta.

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,

pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

| miradoniz a răspuns:

Eu pot să încerc să îți răspund-cât de rezonabil as putea-dar ar trebui să stabilim câteva "reguli de joc" înainte.Vezi tu, să fiu considerată" inaptă din punct de vedere intelectual-nu văd de ce m-ar deranja asta.În schimb-dacă vrei punctul de vedere al unei astfel de persoane despre ceva ce ei i se pare a avea un anumit sens-deci dacă vrei să explic răspunsurile care mi se par mie a fi corecte la întrebările tale-atunci propun să plecăm de la câteva idei clare:
1.sunt incapabilă de a renunța la ceva,la vreo idee-atât timp cât ea are sens pentru mine.Un sens irațional pentru tine, este posibil-problema ta, te privește.Tu ai pus întrebarea-dacă aveai deja un raspuns satisfăcător-nu ar mai fi fost nevoie.
2.Am remarcat deja (la mine) o tendință îngrijorătoare de a "merge până în pânzele albe"-dacă îmi vei pune o întrebare, vei primi și raspunsul(uneori jignesc-dar e fără intenție, nu reușesc mereu să mă abțin)
3.un răspuns de la mine nu e decât o interpretare-nu am nici o pretenție de a cunoaște vreun adevăr absolut.S-ar putea să fie o greșeală.
Ca să închei"toate senzațiile pe care le trăim vin de la creier"-știi mai multe ca mine-și am senzația chiar că depășești pe mulți oameni de știință-care cred de exemplu că multe emoții sunt"proiectate" automatic pe creier(în sensul de "proiecție",nu de "proiect")-dar nu au idee de unde vin-toți hormonii nu au fost descoperiți încă,s-ar părea că serotonina, h. fericirii se activează în mușchi, în stomacul plin etc

anonim_4396

Cu tine nu ajungi nici unde esti spalata pe creier

anonim_4396

Ema singurul dumnezeu care exista si cu toti credem in el indiferent de rasa si culoare si limba e ghici banul zi ce faci tu fara banii?

| Raniia a răspuns (pentru Paulla):

In mod sigur, dar imperceptibil, inima voastră se abate de la Dumnezeu. Poate că voi ati cistigat.respectabilitate.religioasă si intelectuală, dar prin aceasta ati renuntat la favoarea lui Dumnezeu.A inlocui harul divin cu aptitudinile umane inseamnă a inălta ceea ce este firesc mai presus de ceea ce este spiritual. Efectul se va manifesta in multe domenii diferite. De exemplu: --teologia va fi inăltată mai presus de revelatie---educatia intelectuală mai presus de formarea caracterului---psihologia mai presus de discernămint---rationamentul mai presus de umblarea prin credintă---legile mai presus de dragoste---.Toate aceste erori reprezintă diferite manifestări ale unei grave si fundamentale erori:asezarea omului pe un loc pe care Dumnezeu l-a rezervat numai pentru Domnul Isus Hristos.Declaratia voastră de necredintă este ea insăsi o implinire a Scripturilor pe care voi o respingeti!

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.

anonim_4396

Ma tu vezi ce scrii? eu nu slujesc pe nimeni

| Paulla a răspuns (pentru Raniia):

'In mod sigur, dar imperceptibil, inima voastră se abate de la Dumnezeu.' Inima mea(care e doar un organ ce pompează sânge, poate vroiai să spui creierul) nu se abate de la ceva inexistent. E imposibil.
'.A inlocui harul divin cu aptitudinile umane inseamnă' Nu înseamnă nimic căci apare o greşeală de logică din start. Harul divin nu există.
'rationamentul mai presus de umblarea prin credintă' credinţa şi raţiunea ar putea la fel de bine să fie antonime. Credinţa înseamnă îndoctrinare.
Tu nu realizezi că eşti pe lângă subiect? Eu spuneam una iar tu vii şi spui alta!

anonim_4396

Ce imi pasa de personajul negativ de poveste eu te-am intrebat de altceva

Banii si posesiunile nu sunt rele in sine, doar ca atitudinea inimii conteaza. Daca ele devin o prioritate pentru tine si nu este pe primul loc in inima ta Dumnezeu, ci banii atunci este un pacat.

anonim_4396

Lasa cu de astea ea nu manca o saptamana sa te vad atunci

anonim_4396

Bine sfanto da de ce pocaitele vor doar baieti bogati? imi explici daca vrei isi dau dovezi reale eu argumentez cu dovezi nu povesti vrei poze cu ce masini au pocaiti si le fac desara si le trimit daca vrei sa vezi