| Maciuca_Denis_2000 a întrebat:

Mama mea pe cand eu nu existam a avut un copil în burta care a murit din cauza ca organismul ei nu a putut suporta, a fost nevoită să îl scoată de acolo pentru ca altfel i-ar fi pus sănătatea în pericol! Este pacat ce a făcut? Adica e ceva rau prin asta! Inca o data! Ii murise în burta!

Răspuns Câştigător
| ibaal a răspuns:

Nu este pacat. Era deja mort. Altfel murea si ea! Nu a fost nici vina, nici alegerea ei!

118 răspunsuri:
| temporarPE5minute a răspuns (pentru Mircea08):

" Parerea mea este ca daca bunurile materiale sunt in comun, oamenii care fac parte din acea comunitate sunt mult mai apropiati unul de altul decat atunci cand sunt impartiti pe familii." dar dacă analizezi puțin îți dai seam că nu e așa ușor și poate crea mai degrabă dezbinare decît unire. una este familia alcătuită din cîțiva membri și care locuiesc împreună și alta 80 - 100 de frați care locuiesc la distanță unul de altul, în cazul nostru în sate diferite, de la 10 la 30 km distanță. În plus fiecare are necsități diferite, unel familii sunt parțial alcătuite din martori, partenerul nu este martor... Dar principalul - nu este o cerință Biblică, Dumnezeu n-a spus că este neapărat nevoie să fie așa (deși dacă era mai bine cu siguranță o făcea)
"La voi in biserica sunt oameni saraci pe care nu reusiti sa-i tineti pe linia de plutire din punct de vedere economic?" -nu, nu sînt, nimeni nu se culcă flămînd.
"am avut in scara un martor care venea des la mine sa-i dau bani, care nici nu mai putea sa-i mai dea inapoi si care a murit sarac lipit." - nu pot să zic ceva deoarece nu cunosc faptul, era martor, fost martor, unul care asistă pur și simplu la întruniri sau studiază...
În general e logic ca cineva să împrumute de la un frate, și dacă frații știu că situația lui e mai grea nici nu pretind ca el să înapoieze. În plus Iehova e îngrijește de slujitorii săi și nici unul nu moare de foame. happy

Și ca să nu scriu mult despe cum e organizată congregația mai bine îți dau trimiterea și discutăm doar la ce ai întrebări, obiecții.
https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102014934

| Mircea08 a răspuns (pentru temporarPE5minute):

Tipul ala spunea ca e martor, iar faptul ca la voi unii au un statut iar altii altul nu am stiut.
Intr-adevar Dumnezeu si Iisus nu ne obliga sa facem o biserica anume. Iisus a lasat la aprecierea noastra cum sa o facem dar a dat si niste idei printre care si ideea de a avea averea in comun. E greu? nu facem asa! Pentru unii e greu si ce ati facut voi asa ca ei nu au facut nimic pentru ca e mai usor. In principiu e buna orice fel de organizare, fiecare face ce poate

"faptul ca la voi unii au un statut iar altii altul nu am stiut." - nu e nici un statut. Nu pot să știu care era treaba la bărbatul respectiv, era martor au nu. Dar o dată am întâlnit o doamnă care ne-a spus că în trecut a fost martoră, s-a dovedit că cîndva asistase la câteva întruniri. Poate fi și cineva care e de acord cu convingerile noastre și deși nu e martor se socoate pe el ca atare și poate ar vrea să devină.
Dar treaba cu averea este doar o latură a organizării. Sunt și altele, mult mai importante.

Asa e. Voiam sa scot in evidenta ca chiar daca cineva face greseli pe care un crestin nu le face sub nici o forma, nu este dat afara, si asa este in orice alta religie. Acest lucru chiar ma deranjeaza deoarece din cauza comportamentului gresit al unora care apartin unei biserici crestine, este criticat crestinismul

" si asa este in orice alta religie. " nu răspund pentru celelalte, dar la martori sunt excluși.

Asa spune fiecare indiferent de religia de care apartine. Eu am avut un prieten care a plecat in strainatate si a stat acolo mai multi ani. Acuma este in tara si nu mai pleaca deoarece este in varsta si are ceva probleme medicale. Dupa ce a venit am trecut pe la el si am jucat carti ("66"). Am ramas mirat ca imi facea semne (la jocul de "66" majoritatea fac semne ca sa stie coechipierul cam ce carti are in mana). I-am spus ca eu nu joc cu semne si nici nu le cunosc, dar dupa aceea a inceput sa dea informatii eronate cu privire la cartile pe care le avea pentru a duce in eroare adversarul. Cele doua atitudini eu le numesc "furt" si "minciuna", si am spus ca am ramas mirat deoarece inainte de a juca carti tocmai imi spunea despre Biblie si despre Yehova, ca un bun cunoscator, in calitatea pe care o avea de "Batran" in biserica lui. Sunt sigur ca fratii lui nu stiu asta, pentru ca daca ar sti ar fi pe lista de exclusi nu e asa?
Poate ca pentru mine e usor sa vad defectele altora, si asta din cauza ca nu apartin nici unei religii, dar cineva care minte sau fura chiar nu are ce cauta intr-o biserica crestina. Inteleg ca fratii sa fie mai toleranti cu lipsa milei, a indelungei rabdari, a obiceiului de a judeca cateodata pe altii, virtuti care pot fi insusite in timp (daca are de la cine lua exemplu)
Nu am treaba cu persoanele care fac parte dintr-o religie sau alta, nici cu dogma pe care o propovaduiesc. Ei pot spune orice, dar la fel si eu! Prin urmare, de cate ori vad ca cineva spune ca e crestin si da o invatatura care nu este crestina ma vad nevoit (din punct de vedere moral) sa corectez greseala, si asta imi doresc sa faca si altii cu mine, numai ca unora le este mai usor sa ma critice pe mine decat sa critice ceea ce spun.

rolling on the floor
Nimeni n-a afirmat că martorii sunt perfecți, nimeni nu-i perfect. Toți avem defecte. Dar vorbim despre păcate, păcate grave, nu despre lucruri minore care sunt la conștiința fiecăruia. poate el consideră că e un fel de strategie de joc, nu știu, nu cunosc nici jocul, și nici persoana.
Și apropo, nu spun așa toate religiile, majoritatea nu exclud pe nimeni.

Eu am spus - "Asa e. Voiam sa scot in evidenta ca chiar daca cineva face greseli pe care un crestin nu le face sub nici o forma, nu este dat afara, si asa este in orice alta religie."
Tu ai raspuns - "" si asa este in orice alta religie. " nu răspund pentru celelalte, DAR LA MARTORI SUNT EXCLUSI "
Iar acum razi si spui - "Nimeni n-a afirmat că martorii sunt perfecți, nimeni nu-i perfect. "
Stiu ca o sa gasesti o explicatie pentru neintelegerea de mai sus, si nici nu conteaza ca te-ai contrazis, conteaza ca te-ai tavalit de ras, si nu aveai sa razi de tine prin urmare ai ras de mine si eu nu vad sa fi scris nimic comic.

M-am rîs de istoria cu cărțile.
Am zis că pentru anumite păcate, menționate de astfel în scripturi, sunt excluși. Dar nu cere Biblia să fie exclus cineva pentru ceva minor.

Evanghelia spune foarte precis - daca cel caruia i-ai facut observatie recunoaste ca a gresit si spune ca se va stradui sa nu mai faca "ai castigat pe fratele tau", adica ramane ca si cum nimic nu s-a intamplat, dar daca el nu asculta si repeta greseala trebuie dat afara.
Noi spunem ca unele greseli sunt minore, dar sa nu uitam ca fiecare dintre noi este subiectiv si nu prea poate aprecia care greseala e mai mare sau care e mai mica. Pentru mine, de ex., minciuna este mai grava decat crima, si asta deoarece nu poti ucide un om de mai multe ori, dar minciuni poti sa-i spui toata viata, si poti sa-l duci in pragul nebuniei sau chiar sa-l faci sa se sinucida. Evident ca asta este doar parerea mea si majoritatea nu vor fi de acord cu mine.

Nici n-am zis că minciuna e ceva minor.
Mai este ceva, din cîte știu doar în România. Sunt două grupări care deși n-au nici o atribuție cu noi s-au numit asemănător - martorii lui Iehova credința adevărată și Asociația martorii lui Iehova. Satan depune eforturi mari pentru ai induce în eroare pe oameni, chiar și prin martori falși.

Referitor la o postere de a ta, ca să nu discutăm prin tot TPU. Din cîte am înțeles crezi că toi creștinii după moarte urcă la cer.
Ce crezi despre cuvintele lui Isus - : „Ferice de cei blînzi, căci ei vor moşteni pămîntul" (Matei 5:5) - nu cerul ci pămîntul?
Matei 11:11 Adevărat vă spun că printre cei născuţi din femei nu s-a ridicat niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul, dar cel mai mic în regatul cerurilor este mai mare decât el.

Despre treaba cu mostenirea pamantului nu am informatii complete si nu pot comenta
Ceea ce se spunea despre Ioan Botezatorul era valabil ATUNCI (Ioan era sub Lege). Crestinii au aparut dupa moartea lui Iisus.
Luca 16:16 "Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală."

Stiam eu ceva despre acele doua grupari dar nu stiu nimic despre ele

Și ce crezi despre Ioan, ce va fi cu el? Dar cu ceilalți care au trăit pînă la Isus, David de ex?

Aceia au avut o lege de respectat si vor fi judecati dupa lege

Și ce perspective au?

Dumnezeu stie. Nu consider necesar ca EU sa duc grija omenirii. Oamenii nu sunt ai mei ca sa am eu grija de ei, ei sunt ai lui Dumnezeu si va avea El grija de fiecare, si va face acest lucru mult mai bine decat mine

Îmi pare cam stranie poziția. Pe de o parte ești convins că toți creștinii merg la cer iar pe de altă parte recunoști că " Despre treaba cu mostenirea pamantului nu am informatii complete ".Și nu e vorba doar despre "Ferice de cei blînzi, căci ei vor moşteni pămîntul" (Matei 5:5)
Revelația 21: 4 El va șterge orice lacrimă din ochii lor și moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut".
În cer moarte nu există, e clar că e vorba de pământ, aici nu va mai fi moartea.
La 1000 de ani după armaghedon - revelația 19:7 Când se vor sfârși cei o mie de ani, Satan va fi dezlegat din închisoarea lui 8 și va ieși ca să inducă în eroare națiunile din cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să le adune pentru război
Deci vor locui oameni pe pămînt. Cît privește cei ce merg la cer Biblia arată că sunt relativ puțini, cum i-a numit și Isus - turmă mică. Rev. 20:6..., ci ei vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Cristos și vor domni ca regi cu el în cei o mie de ani. Paralelă - (2 Timotei 2:12) dacă vom persevera, vom şi domni cu el;
rev. 14:14 M-am uitat și iată că Mielul stătea pe muntele Sion și cu el erau o sută patruzeci și patru de mii care aveau scrise pe frunte numele său și numele Tatălui său
144000 vor fi regi ți preoți cu Isus, ceilalți vor trăi sub domnia lor pe pământ, așa cum și a fost scopul inițial al lui Dumnezeu.
.

Nu ma intereseaza ce studii au facut unele religii cu privire la cum o sa fie in viitor. Pe mine ma intereseaza NUMAI CRESTINISMUL, iar crestinismul nu are legatura cu Vechiul Testament si nici cu Apocalipsa. Eu vreau sa stiu cum sa ma mantuiesc nu pe unde vor ajunge unii si alti dupa moarte. Am spus ca vor ajunge in imparatia lui Dumnezeu CRESTINII deoarece CRESTINII ma intereseaza pe mine pentru ca sunt crestin. Are Dumnezeu grija de cei dinafara bisericii crestine, nu trebuie sa-mi fac eu probleme

Creștinismul n-are legătură cu apocalipsa?
1 O revelație a lui Isus Cristos, pe care i-a dat-o Dumnezeu ca să le arate sclavilor săi lucrurile care trebuie să se întâmple în curând. El l-a trimis pe îngerul său și, prin el, i-a prezentat-o în simboluri sclavului său Ioan, 2 care a depus mărturie despre cuvântul dat de Dumnezeu și despre mărturia lui Isus Cristos, da, despre toate lucrurile pe care le-a văzut. 3 Fericit este cel care citește cu voce tare și cei care aud cuvintele acestei profeții și respectă lucrurile scrise în ea, căci timpul fixat este aproape.
Adică ce este dat prin Isus n-are treabă cu creștinii?

Apocalipsa nu este scrisa de Iisus, iar crestinii au o singura invatatura - cea a lui Iisus. Faptul ca Iisus a spus crestinilor niste semne legate de venirea lui este cu totul altceva. Iisus spune :
"Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cugetati la cele inalte, ci lasati-va dusi de spre cele smerite. Nu va socotiti voi insiva intelepti." (Rom.12:16)
Apocalipsa face parte dintre informatiile greu de descifrat adica "cele inalte" la care nu degeaba ne spune sa nu cugetam. De unde stim noi ca vom intelege ceea ce scrie acolo? iar daca nu intelegem EXACT si propovaduim gresit informatiile a cui este vina? si daca stim ce avantaj avem? decat sa ne batem capul cu ceva ce nu stim daca am inteles corect sau nu, nu e mai bine sa ne vedem de viata noastra, de mantuire?

" De unde stim noi ca vom intelege ceea ce scrie acolo?" -Adică Dumnezeu a inspirat scrierea deși știa că nuvom înțelege? La ce bun dar?
Rom.12:6 ne spune să nu ne umflăm de mândrie, nu să nu creștem pe plan spiritual cunoscând mai mult. În altă parte spune să nu gîndim despre noi prea multe ci să fim umili.
evrei 15:13 Pentru că oricine se hrăneşte cu lapte nu cunoaşte cuvântul dreptăţii, fiindcă este copil mic. 14 Însă hrana tare este pentru oamenii maturi, pentru cei care, prin folosire, şi-au exersat capacitatea de înţelegere ca să deosebească binele şi răul.
Deci nu să rămânem la învățăturile de bază ci să creștem.

Dumnezeu nu se adreseaza doar unei elite, ci tuturor oamenilor indiferent de cata scoala au facut. Nu cei pe care noi ii consideram destepti vor intelege Evanghelia, ci cei care fac voia lui Dumnezeu. Cei care slujesc diavolului vor citi dar nu vor intelege :
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 4/2, 3)
Treaba cu "hrana tare " se refera la Evanghelie - comparativ cu Vechiul Testament, Evanghelia este muuuult mai stricta, adica nu mai este suficient sa pazesti legea si poruncile date in testamentul vechi, ci trebuie sa faci mult mai multe. Vechiul Testament este pentru cei care au "dintii de lapte" pe cand Noul Testament este pentru cei care cu adevarat traiesc potrivit invataturii lui Iisus. Cine nu traieste asa nu va intelege Evanghelia deoarece aceasta are o latura practica. Este ca si cum ai vrea sa inveti sa mergi pe bicicleta fara sa te urci pe ea, ci numai din explicatii.

„Dumnezeu nu se adreseaza doar unei elite, ci tuturor oamenilor indiferent de cata scoala au facut. Nu cei pe care noi ii consideram destepti vor intelege Evanghelia, ci cei care fac voia lui Dumnezeu. " și atunci de ce crezi că nu putem înțelege revelația (apocalipsa)?
" Vechiul Testament este pentru cei care au "dintii de lapte" pe cand Noul Testament este pentru cei care cu adevarat traiesc potrivit invataturii lui Iisus" -hai să vedem dacă așa este.
Despre ce vorbește pavel când a spus aceasta. Evrei 5:12 Pentru că, într-adevăr, deşi, având în vedere timpul, ar trebui să fiţi învăţători, aveţi din nou nevoie de cineva ca să vă înveţe de la început lucrurile elementare ale cuvintelor sacre ale lui Dumnezeu. Şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. 13 Pentru că oricine se hrăneşte cu lapte nu cunoaşte cuvântul dreptăţii, fiindcă este copil mic. 14 Însă hrana tare este pentru oamenii maturi, pentru cei care, prin folosire, şi-au exersat capacitatea de înţelegere ca să deosebească binele şi răul.
6 De aceea, acum, că am lăsat învăţăturile de bază despre Cristos, să înaintăm spre maturitate, fără să punem din nou o temelie, şi anume căinţa de faptele moarte şi credinţa în Dumnezeu, 2 învăţătura despre botezuri şi punerea mâinilor, învierea morţilor şi judecata veşnică.
Deja trecuse mult timp de cînd respectivii deveniseră creștini, totuși aveau nevoie din nou cineva să-i reînvețe învățăturile de bază. Și că nu este vorba despre vechiul testament arată clar cuvintele - acum, că am lăsat învăţăturile de bază despre Cristos, să înaintăm spre maturitate, fără să punem din nou o temelie, şi anume căinţa de faptele moarte şi credinţa în Dumnezeu, 2 învăţătura despre botezuri şi punerea mâinilor, învierea morţilor şi judecata veşnică
Acestea nu țin de scripturile ebraice ci de Isus Cristos.

1) Apocalipsa nu face parte din invatatura lui Iisus
2) Daca eu nu inteleg ceva nu inseamna ca altul nu va intelege - Dumnezeu a deschis mintea spre invatatura alesilor Lui. Eu nu stiu daca fac parte dintre acestia, daca as sti ceva SIGUR nu as mai crede, deci as pierde credinta
3) Nu esti de acord cu parerea mea despre CE ESTE HRANA TARE, dar nici nu spui tu ce este asa ca ceea ce ai scris in continuare nu are noima. Ai dat citate si ai pus intrebari la care raspunsul il aveai dinainte

"1) Apocalipsa nu face parte din invatatura lui Iisus " - mă uimești tot mai tare!
Strict vorbind nimic nu e învățătura lui Isus - ioan 8:28...și că nu fac nimic de la mine, ci spun lucrurile acestea așa cum m-a învățat Tatăl.
Deci este de fapt Învățătura Tatălui pe care a transmis-o prin Isus.
Revelația 1:1 O revelație a lui Isus Cristos, pe care i-a dat-o Dumnezeu ca să le arate sclavilor săi lucrurile care trebuie să se întâmple în curând.
Din a cui învățătură face parte deci revelația (apocalipsa)?
3) "Ai dat citate si ai pus intrebari la care raspunsul il aveai dinainte" - răspunsuri biblice, nu ale mele, și-am dat citate.
""dar nici nu spui tu ce este asa ca ceea ce ai scris in continuare nu are noima" - deja am observat că n-are rost de abordat prea multe de o dată. Luăm căte puțin, este cum spuneai tu " Vechiul Testament este pentru cei care au "dintii de lapte" sau nu.