De ce sa nu aiba sens? Omul a fost creat sa traiasca pe pamant. Cei 144000 sunt o exceptie si spune motivul. Ei nu vor sta degeaba in cer ci vor lucra pentru cei de pe pamant in folosul celor de pe pamant.
Preotia e munca nu sedere. Regalitatea la fel.
Ca sa scape omenirea de deseurile tehnologiei si industrializarii si pamantul sa fie transformat in paradis precum gradina Edenului. Sa scape de papusile digitale, de roboti. Omul sa lucreze cu mana lui. Adam nu a fost creat sa puna roboti sa munceasca in locul lui.
Da, ai dreptate, are sens oarecum.
Dar, uau, unul foarte greșit.
Oamenii neprihăniți vor fi regi pentru că vor împărăți împreună cu Dumnezeu și sunt preoți pentru că vor sluji lui Dumnezeu[cântări, jocuri(sau ce se va mai face)].
Preotia era in folosul pacatosilor. Unde sunt pacatosii in schema ta?
Tu ai o învățătură foarte proastă, sau te prefaci...
Preoția a fost creată în folosul lui Dumnezeu.
Preotia a devenit necesara odata cu caderea omului in pacat. La tine oamenii vor fi mereu pacatosi ca sa fie necesara vesnic preotia? La tine oamenii vor dispare ca specie si vor fi doar ingeri?
Spune ca Iisus se va lasa de regalitate si implicit de preotie si Dumnezeu Tatal va prelua controlul intregii creatii.
Greu cu oamenii. Uita-te peste o întrebare de-a mea, e una legata de sarpele Evei si discutia pe care au purtat-o cei doi. Daca nu îți schimb parerea prin aia, e în regula, sunt obisnuit.
Ce legatura are o profetie asociata cu blestem atunci cand vorbim de o reptila? Gandesti macar?
Ce legatura are samanta lui(al sarpelui) cu samanta femeii? Dumnezeu face profetii ca sa se afle în treaba? Sământa sarpelui(reptilei) n-are nicio treaba cu oamenii în general, cum se împlineste profetia? Caci aici vorbim de serpi în trup nu duh!
Eva era absorbita de chestiunea cu pomul ca sa intre la banuieli ca ceva e neobisnuit si ca vorbea cu un sarpe folosit sau posedat. In plus Eva stia putine despre animale in comparatie cu Adam. Satan nu s-a materializat ca sa vorbeasca direct fata in fata cu Eva pentru ca Eva sa nu se sperie stiind doar de un singur om adica Adam.
Plecand de la lucruri materiale Dumnezeu a rostit o profetie. Samanta femeii - femeia fiind organizatia loiala a Lui Dumnezeu iar samanta sarpelui e organizatia rebelilor in frunte cu Satan. Dumnezeu nu a rostit profetia pentru Eva si Adam desi ei nu au inteles bine la ce s-a referit Dumnezeu mai exact. Prin femeie nu s-a referit la Eva.
Îți zic eu, fiindca nu era un sarpe real, ci simbolic! Blestemul sarpelui face gaura mare la raspunsurile tale lipsite de logica.
Sarpele e comparat cu restul vietuitoarelor si deci e clar ca nu era un sarpe simbolic ci unul real sau propriu zis.
Sarpele ca animal folosit a devenit identificat cu cel care s-a folosit de el adica Satan. Sarpele a fost folosit de Satan ca tot restul rebelilor care sunt influentati de Satan. Si oamenii rebelii samanta sarpelui tot simbolici sunt?
Da, sigur, era un sarpe real, cand nu poate sa treaca testul profetiei cu blestemul sarpelui specific. Esti lipsit de orice logica.
Mai repet o data!
Cum se împlineste profetia cu blestemul sarpelul si al puișorilor lui, conform celor scrise?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Geneza+3%3A15&version=RMNN
Si oamenii rebelii samanta sarpelui tot simbolici sunt?
Nu, fara simbol aici, sarpele e fizic, sământa lui fizica si punct. Pai ce facem aici? Mergem pe fizic dupa pe spiritual? Ori simbolic e sarpele si puisorii lui ori real.
Dupa se aplica ce am zis eu, adica faptul ca în cadrul povestii sunt atat elemente simbolice cat si reale. Ceea ce este adevarat dar nu ma crezi.
"Sarpele ca animal...s-a folosit de el adica Satan."
Unde scrie ca s-a folosit el(diavolul) de sarpe? Unde? Ce va mai place sa adaugati ce vreti, si cum vreti.
Te asigur eu că există, chiar dacă nimeni nu la văzut!
Și nu cred că ar avea de ce să fie Dumnezeu batjocorit pentru că cineva crede că există chinul veșnic!
Ba din contra!
https://www.caleacrestina.ro/......nul-vesnic
Macar acolo in cer sa f*uta ceva si aia defavorizati genetic NU, bagamiash poola in mortii ei de soarta
Ce-i ma asta n-am nici un chef sa citesc tot sa vad despre ce se vorbeste pe aici dar ati ajuns tare tare rau in sensul periculos in legatura cu toata povestea asta "religioasa".
E o forma de gandire, cunosti povestea si asa gandesti. Ce ai in cap asta esti, esti capabil sa interactionezi cu lucrurile dupa modul in care gandesti.
Apocalipsa 20:14:"Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc."
Adica si moartea si iadul vor fi chinuiti vesnic? Moartea cu coasa si iadul e o persoana ca sa fie chinuit vesnic?
Din simpla comparatie a versetelor din Facerea 3 si Apocalipsa 12:9 sarpele era cel mai siret printre vietuitoarele pamantului.
Facerea 3:1:"Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?" Facerea 3:14:"Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!" Satan nu se taraste pe burta si nu mananca tarana.
Apocalipsa 12:9:"Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el."
Facerea 3:15:"Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul". Aici e o profetie cu privire la cel care s-a folosit de sarpe adica Satan.
E o combinatie sarpe fizic si Satan care si-a ascuns identitatea dupa acel sarpe real sau propriu zis. Nu e vreo oscilare intre simbolic si real.
Tu vrei sa ajungi la ideea ca sarpele simbolic fiind si gradina Edenului nu era o gradina de fapt pe pamant ci in alta dimensiune si Eva nu era femeie ci inger materializat si Adam la fel. In felul acesta denaturezi mult planul de mantuire al Lui Dumnezeu. Daca era asa Iisus se jertfea ca inger si nu ca om nascut dintr-o femeie din fecioara Maria. Samanta femeii e Iisus care s-a nascut din femeie din Maria.
E o combinatie intre sarpe ca animal si Satan care s-a folosit de el. Cand cineva face o traznaie i se pune o porecla amintind de acea traznaie. Pilda semanatorului o stii?
"E o combinatie sarpe fizic si Satan care si-a ascuns identitatea dupa acel sarpe real sau propriu zis. Nu e vreo oscilare intre simbolic si real."
Nu, nu e o oscilare între simbolic si real, e o oscilare între fizic si spiritual, ceea ce e lamentabil imposibil.
Uite sa îți explic babaliceste:
Tu zici: "Satana s-a folosit de un sarpe fizic, el este blestemat fizic sa se târe pe PĂMÂNT dar si SĂMÂNȚĂ lui, el(Șarpele) împreuna cu Sămânță lui nascuta peste noapte parasesc lumea fizica si rupe blestemul prin faptul ca ei sunt blestemati sa se tare pe PAMANT fizic, si intra în lumes spirituala ca reptila care a primit "gazda" sa ramana singura.
De aici mi-ai dat headshot instant.
Sau si acum vezi serpii(reptilele) ca o gazda pentru demoni care înca vorbesc si au parte de o profetie "invizibila" prin blestem?
E o extensie. Partea cu combinarea e istorie. De aceea spune sarpele cel vechi amintind de combinatia din Eden. şarpele de demult
"Tu vrei sa ajungi la ideea ca sarpele simbolic fiind si gradina Edenului nu era o gradina de fapt pe pamant ci in alta dimensiune si Eva nu era femeie ci inger materializat si Adam la fel. "
De ce îmi pui cuvinte în spinare cand eu nu pot sa le duc?
1.Nu am zis ca gradina Edenului nu era o gradina pe pamant.
2.Nu am zis ca Eva si Adam nu erau din pamant, dar am zis ca ea erau îngeri materializati cu carne si oase din pamant (vezi Toma l-a pipait pe Isus).Mai punem ca Adam si Eva purtau haine de slava(haine spirituale pe ei) de aia nu le era rusine, si de aia traiau vesnic.
E foarte usor sa te acuz de ceva pe baza unor presupuse erezii.
Esti pe felie, sau? Spune-mi logic care cum sarpe a fost blestemat, care cum a primit blestemul, si unde e diavolul? În sarpele fizic sau unul spiritual, sau a parasit reptila, sau, sau. Altfel ce discuti tu pe margine este egal cu 0.