Prin asta doar ai demonstrat ceea ce am afirmat despre tine...
Cum sa nu simta mai? Simte, ca programeaza reactiile chimice care te face sa simti, nu compara un robot de cacao facut de noi, cu robotul biologic care suntem noi.
E ca un tabel ca la programare asa ca o comparatie:
Daca se intampla cutare, atunci simti cutare.
De ex:
Daca vezi partenerul care corespunde cu idealul din creier, bum atunci se declanseaza atractia, indragosteala.
Evident ca si acolo dar nu ma mai repet, suntem programati sa ne atraga parteneri emit de la figura calitati evolutioniste.
Asa ca aia e, intelegeti ca si omul e un robot ultraavansat care are ce robotii de acum n-au si nu vor avea mult timp.
Noi am trait in preistorie cam 2 milioane de ani, noi nu am evoluat roboti 2 milioane de ani.
Exista o dimensiune metafizica numita "rai" in care unii dintre noi o sa ajungem. Daca vrei poti sa o numesti si "cer" desi nu e acelasi lucru cu cerul pe care il stim noi. Si da, raiul nu o sa fie intotdeauna asa cum e acum. Dupa a doua venire a lui Iisus va fi un pamant nou si un cer nou dar asta nu inseamna ca o sa existe in continuare "relatii intime".
Se pare ca vorbim pe doua flancuri diferite.Asta ca sa nu mai spun ca nu ne interectam cu subiectul.
Eu vorbesc de un robot creat de noi oamenii pana la stadiul de robot (ex.Sophia, cauta pe net) care nu simte ca mine si ca tine.
Tu vorbesti de oameni ca noi care simtim si îi compari cu un robot? Nu înteleg.
O sa existe relatii intime o generatie de copii binecuvantata.
Eu ma gandeam ca te referi la roboti care ne vor lua locul cu timpul ex. Terminatorul.
Ma gandeam ca un robot ca Terminatorul va simtii ce simtim si noi acesta depinzand în mod voluntar de sentimente si nu de informatii, memorie, procesor.
Ce stii tu despre materie? mai nimic pentru ca sa spui ca nu exista libertate de alegere.
Pentru ca nu sarpele vorbea ci Satan. Sarpele doar scoatea limba. Satan vorbea in prezenta acelui sarpe. E greu pentru tine sa intelegi.
Si pentru tine e greu sa intelegi ca reptila nu are nicio vina ca a fost "posedata" de diavolul, si mai mult, sa fie blestemata carnea ei si nu duhul celei posedate.
Si pentru tine e greu sa întelegi ca profetia nu s-a împlinit cu nicio reptila din ziua de azi.
Si pentru tine e greu sa întelegi ca vorbim de simbolism si "sarpele" acesta înseamna ce scrie aici:https://www.tpu.ro/......e-iata-si/
Sarpele propriu zis a fost pedepsit sa se tarasca pe pamant si sa manance tarana iar Satan poreclit sarpele vechi i s-a dat o profetie in care capul ii va fi zdrobit. Tu scoti din Biblie Geneza 3:14:"Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale, să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână". Dumnezeu are capacitatea sa vorbeasca cu animalele inducandu-le in creieras gandul Sau.
Citeste asta de mai jos si nu mai manca rahat:
https://www.tpu.ro/......e-iata-si/
Aaa, de robot de acum ai dreptate, nu simt nimic. Eu vorbeam de robotii biologici adica oamenii, ca atunci cand vom face oameni de la zero, adica proiectezi tu genetic tot, sa iasa cum vrei tu, atunci abia suntem evoluati, o sa fie un robot biologic, dar acum sigur, sunt de cacao.
Era vorba de dumnezeu aici care a facut omul sa greseasca in loc sa-l proiecteze sa nu greseasca, deci nu era vb de roboti facuti de om.
Gandul tau rau, ala e Sarpele, ala e Diavolul!
Sarpele era gandul rau al Evei, cu ea vorbea. DAR daca tu esti învatat de biserica ta sa zici ca sarpele era reptila si nu simbol, e problema ta.
Ai inceput sa te enervezi si vorbesti urat. Habar nu ai de biblie.
Si de unde ideea de sarpe daca nu a fost niciun sarpe? Tu gandesti ce scrii?
Darrr, te-ai gandit ca poate Dumnezeu nu e nici El perfect, adica nu în sensul ca greseste, fiindca nu am mai vb de un Dumnezeu drept atunci, dar sa aiba înclinație spre rau, sa tinda spre a face un rau desi nu îl face.
Astfel El sa nu poata sa proiecteze decat o natura aidoma cu a Lui si niciuna perfecta cum vrei tu.
Exista si motive în plus, cum ar fi naturile diametral opuse ca Lumina(perfect)întuneric(imperfect), Yin(bine) Yang(rau), frig(rece) cald(fierbinte), + - etc.
Adica toate în conflict si prin cauza-efect
Mai pe scurt, Ne referim la un Dumnezeu care nu e asa de atotputernic sa faca o lume perfecta, fiind si El imperfect din lipsa puterii de a crea ceva perfect. Întelegi tu.
Pai ma enervezi ca ma faci prost cand se stie clar cine e.
"Si de unde ideea de sarpe daca nu a fost niciun sarpe? Tu gandesti ce scrii?"
Asta e o întrebare cu subiect si predicat?
Du-te si joaca-te în alta parte, mi-am facut timp pentru tine destul si nu ai înteles nici o boaba.
Edit: Si ca sa nu fiu rau dupa ce am stat ceva timp sa descifrat aceasta întrebare fara subiect si predicat, o sa îți dau si raspunsul ca sa îți vezi de jucarii.
De unde ideea de sarpe daca nu era sarpe?
Pai ideea e ca sarpele era un simbol, si asta nu e o idee, e un mega adevar!
Semn ca cedezi. Dumezeu e perfect si atotputernic si iubitor. Prin modul in care intelegi Biblia ajungi sa nu-L mai recunosti pe Dumnezeu. Ai zis ca "Dumnezeu a planificat planuit pacatul lui Adam si implicit suferinta noastra". Pustan de la Beius zicea gresit ca "relatia dintre Adam si Eva nu era perfecta inainte sa pacatuiasca". Demnezeu i-a creat perfecti pe Adam si Eva. Eva a fost facuta din coasta lui Adam si nicidecum nu era un inger materializat.
Nu cedez deloc.Iar ma deranjezi cu jucarioare?
Tu nu stii nimic, tot ce stii este ce scrie pe internet si ce îți spun preotii, pastorii tai.Nimic studiu pe cont propriu.
Atotputernic e, fiindca nu poate gresi, dar El prin natura Lui are si aceasta caracteristica a greseli, a raului, a întelege raul "„Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul."
Daca Dumnezeu cunoaste raul, nu înseamna ca si îl face, dar face parte din El.
La fel si sarpele(gandul rau) Evei
Dumnezeu neatotputernic=ma refeream ca nu e perfect încat sa aiba doar caracteristica binelui, El o are si pe a raului, dar nu îl înfaptuieste, prin urmare nu putea sa faca oamenii roboti perfecti cum vrea Mosotti sa fie.
Deci nu e atat de Atotputernic sa distruga raul, fiindca face parte si din El!
Dar daca tu citesti scobindu-te în nas, ce sa îți fac?
Asa sunt unii babalaci ca tine care dau vina pe diavolul cand pacatuiesc, si, de unde, ca ei sunt diavolul.
Atunci, Isus* a fost dus de Duhul** în pustie, ca să fie ispitit de diavolul."
"Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși și momit."
Daca nu scapi de fobia(necredinta) asta, nicio sansa.
„Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul."
Raul poate exista în interiorul sufletului fara a se manifesta decat prin bine.
Binele poate exista în interiorul sufletului fara a se manifesta decat prin rau.
Binele si Raul pot coexista în interiorul sufletului si întotdeauna sa fie în conflict.
Care dintre acestea îl caracterizeaza pe un Dumnezeu Sfant?
Vezi ca esti mic si nu întelegi?
"Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile"(inclusiv raul fiindca si acesta a fost creat din El)
Ma refeream la ceva mult mai sus ca Terminatorul, adica la om! La cand vom putea face oameni, programare genetica de la zero, si din o picatura de ceva sa se formeze un om cu toate caracteristicile care le vrei tu, de la fizic pana la ce simte si in ce ocazii simte, ideal partener sex opus, caracter, tot.
Stiu f bine ce zic, verifica ce zic!
Adica vrei sa zici ca alegi tu ce partenera sa-ti placa?! Alegi din cele ce-ti plac deja, exista f putina libertate de alegere, ti-am enumerat, analizeaza ce am zis la tine.
A in sfarsit ai zis okey, da, poate gresi, atunci e in ordine, bine, zicand in poveste, ca real nu e. Ca si el cum a aparut?! Cine l-a facut? hm...
Uite aici baiat destept, îți da lectii Mosotti, un prieten de-al meu ateu:
"A in sfarsit ai zis okey, da, poate gresi(Dumnezeu), atunci e in ordine, bine, zicand in poveste,"
"Ca si el cum a aparut?! Cine l-a facut? hm..."
Nu stiu sa îți dau un raspuns, sunt om de aici
Pai vezi? Daca o iei pe amanunte nu da. Nimic nu apare din senin asa. O fi evoluat si el din bacterii, cine stie, desi bacteriile alea aveau mediu bun, nu aveau de ce sa evolueze pana la urma.
frato întreabă: