| WhiteWolf7 a întrebat:

Tota chestia asta cu religia si credinta care ne este bagata pe gat, si cu mantuirea si cu promisiunea raiului daca facem fapte bune...nu va seamana putin cu povestile despre Mos Craciun?
Adica, nimeni nu l-a vazut vreodata, cand eram mici ni se spunea ca daca nu suntem cuminti nu ne aduce cadouri... observati asemanarea? Iar acum problema se pune in felul urmatorbig grinaca noua cand eram mici ne-au spus parintii ca Mos Craciun nu exista, atunci despre Dumnezeu cine ne va spune adevarul, sa terminam odata cu toata nebunia asta?
Nu neg ca ar exista, dar nici prea convins nu sunt...

Răspuns Câştigător
| GodBlessYou a răspuns:

Daca el e prost, atunci pentru cretinitatea ta nici nu exista un cuvant portirivit, nici nu are rost sa iti spun ca esti prost, caci asta ar fi o lauda pentru intelectul tau.

108 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Dar nu zice nimeni sa crezi, tu decizi daca crezi sau nu.Da e o asemanare intre D-zeu si povestile cu mos craciun! Totus incearca sa nu te stresezi prea mult cu gandu asta...

| Suspect03 a răspuns:

Am doar un raspuns pentru tine : esti un prost si nu mai pune intrebari tampite... sunt atatea dovezi ca Dumnezeu exista.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns:

Am avut multe experiente in viata mea.Sa stii ca am observat ca pe cei cu inima buna, Dumnezeu ii ajuta chiar si aici pe pamant, iar cei rai inca de pe aici isi cam primesc rasplata. Dumnezeu exista.

| WhiteWolf7 explică (pentru Suspect03):

Nu vreau sa par ateu sau ceva dar, in cazul asta trebuie sa pun o intrebarea din aia; arata-mi tu dovezile, unde sunt?
Bine, o parte din raspuns o cunosc, dar m-ai intaratat, asa ca, hai, sari cu dovezile.
Plus ca nu am zis ca as fi ateu sau ca nu nu cred in Dumnezeu, poate sunt agnostic, nici eu nu mai stiu ce dracu sunt, doar ca mi se pare prea suspecta toata chestia, adica si in scoli/licee li se baga elevilor pe gat cu forta credinta in Dumnezeu fara ca macar ei sa-si dea seama, eu mi-am dat seama si am facut o comparatie.Nu prea inteligenta totusi, dar e o comparatie buna, si inca nu mi-ai raspuns la intrebari.

| WhiteWolf7 explică (pentru EmaS):

NU am zis ca nu ar exista, doar ca...nu mai scriu inca o data, daca vrei, citeste ce i-am raspuns lui @Suspect03.

| EmaS a răspuns (pentru WhiteWolf7):

Este foarte bine ca elevii sa primeasca o educatie moral-crestina in scoli, si nu numai.Nu este nimic rau sa fie promovate valorile si principiile pe care fiecare ar trebui sa le primesca inca din cei sapte ani de acasa.De ce cred eu ca exista Dumnezeu? Priveste acest sistem deosebit de frumos care functioneaza cu precizia unui ceasornic, pastreza un echilibru perfect.Priveste omul.O fiinta atat de complexa, de minunata.Fiecare celula este o minune chiar si pentru oamenii de stiinta. Daca exista creatia exista si un Creator.Singurul care afirma ca este Creatorul este Dumnezeu in care eu ma incred! Mai cred ca El ne vorbeste prin Cuvantul Sau.El nu este lipsit de putere.Eu l-am pus la incercare, si mi-a raspuns.De-a lungul istoriei multi oameni au luptat impotriva Cuvantului lui Dumnezeu,au ars Bibliile,dar nu stiau impotriva cui lupta.El a ramas in picioare,si are putere de mantuire,de vindecare, de eliberare, de transformare.Am avut multe experiente frumoase cu Dumnezeu.,,Gustati si vedeti ce bun este Domnul!,,Apoi,toate profetiile scrise in Sfanta Carte,s-au implinit, unele se implinesc sub ochii nostri, iar altele se vor implini!
Profetiile Mesianice: Ce sunt ele? Profetiile mesianice sunt o colectie de peste 100 de predictii (o estimare medie) din Vechiul Testament despre venirea lui Mesia din poporul evreu. Aceste predictii au fost scrise de numerosi autori in diferite carti, timp de aproximativ 1000 de ani. Profetiile mesianice sunt atat de spectaculoase astazi, deoarece odata cu descoperirea Manuscriselor de la Marea Moarta si veridicitatea versiunii Septuaginta a Vechiului Testament (ambele fiind dovedite ca au fost scrise inainte de vremea in care Isus a umblat pe pamant), putem fi siguri ca ele nu sunt o "conspiratie" post factum. Profetiile Mesianice: Implinite de Isus Hristos. Profetiile mesianice au fost implinite de Mesia, Isus Hristos. Desi multi evrei nu L-au acceptat pe Isus ca Mesia al lor, multi au facut-o, devenind astfel secta iudaica cunoscuta mai tarziu cu numele de crestini. Crestinismul, bazat in parte pe spectaculoasa implinire a profetiei istorice, s-a raspandit rapid in intregul imperiu roman din secolul I. Analizeaza singur profetiile si calculeaza probabilitatea ca un om sa implineasca doar cateva dintre cele mai specifice si vei ramane uimit. "Iata ce va spuneam cand eram inca cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Prooroci si in Psalmi" (Luca 24:44) Versetele din Vechiul Testament sunt profetia, iar versetele din Noul Testament descriu implinirea lor. Verificati-le singuri pe toate! Nascut din fecioara (Isaia 7:14; Matei 1:21-23) Urmasul lui Avraam (Geneza 12:1-3; 22:18; Matei 1:1; Galateni 3:16) Din semintia lui Iuda (Geneza 49:10; Luca 3 :23, 33, Evrei 7 :14) Din casa lui David (2 Samuel 7:12-16; Matei 1:1) Nascut in Betleem (Mica 5:2; Matei 2:1; Luca 2:4-7) Chemat din Egipt (Osea 11:1; Matei 2:14-15 Omorarea pruncilor de catre Irod (Ieremia 31:15; Matei 2:16-18) Uns de Duhul Sfant (Isaia 11:2, Matei 3:16-17) Vestit de mesagerul Domnului (Ioan Botezatorul) (Isaia 40:3-5; Maleahi 3:1; Matei 3:1-3) Va face minuni (Isaia 35:5-6; Matei 9:35) Va propovadui Evanghelia (Isaia 61:1; Luca 4:14-21) Va sluji in Galilea (Isaia 9:1; Matei 4:12-16) Va curati templul (Maleahi 3:1; Matei 21:12-13) Se va prezenta mai intai ca Rege la 173.880 de zile de la decretul pentru recunostruirea Ierusalimului (Daniel 9:25; Matei 21:4-11) Va intra in Ierusalim ca un rege calare pe un magar (Zaharia 9:9; Matei 21:4-9)

| Nolkyz a răspuns (pentru Suspect03):

Prost? de ce? pentru ca are indoieli ca tot omul? zi-mi ca nu te-ai indoit vreodata de ceva...

ignoranta asta rolling eyes

| Nolkyz a răspuns (pentru EmaS):

Eu una nu sunt de acord cu studiul acestor treburi in scoala. obiectul se numeste religie si nu crestinism... teoretic. pentru ca noi de fapt invatam despre crestinism in loc sa invatam despre religie in general. bine, nu e un lucru rau, insa majoritatea profilor pe care i-am avut, aruncau cu noroi in alte religii si ridicau in slavi crestinismul. dupa cum ziceam, obiectul e numit religie si nu educatie crestina sau mai stiu eu cum. de ce nu studiem mai bine istoria religiilor? sunt atatea lucruri care merg studiate in locul lectiilor gen "cinstirea icoanelor" pe care le fac inca din clasa I si se repeta an de an.

| WhiteWolf7 explică (pentru Nolkyz):

Doar majoritatea? La mine toti pe care i-am avut faceau chestia asta.

| chelstone a răspuns (pentru Suspect03):

''sunt atatea dovezi ca Dumnezeu exista. ''
Poate ne arati si noua macar una, sper ca stii ce este o dovada...

| WhiteWolf7 explică (pentru EmaS):

Mda...ma abtin de a mai spune orice altceva, pentru ca nu are rost.
Te inteleg, stiu ce spui, am inteles ce vrei sa imi transmiti, dar nu stii ce vreau eu sa spun de fapt.

| EmaS a răspuns (pentru Nolkyz):

Pentru cultura mea generala,eu am studiat istoria religiilor.Dar,de asemenea am ajuns la concluzia,ca crestinismul este adevarata religie. Dumnezeu este Creatorul,Isus este Fiul Sau,care chiar daca a fost omorat pentru pacatele noastre,El spune ca va invia a treia zi, si a inviat! El este viu! Restul intemeietorilor de alte religii zac intr-un mormant rece, dar Isus este viu!

| Omulrational a răspuns (pentru Suspect03):

Prost esti doar tu si cei care gandesc ca tine.Cand o sa aduci dovezi reale, nu citate din Biblie sau povesti de adormit copii atunci sa vorbesti.Voi crestinii va dati mai superiori ca toti cand nu sunteti in stare sa aduceti o dovada si stiti doar sa atacati.

| EmaS a răspuns (pentru WhiteWolf7):

Nu trebuie sa te abtii, fiecare avem dreptul la opinie.

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Este foarte bine ca elevii sa primeasca o educatie moral-crestina in scoli, si nu numai.''
laughing Cu alte cuvinte e bine ca elevii sa fie indoctrinati. Dar, poate e bine sa primeasca si o educatie moral-musulmana, asta asa, ca sa nu facem discriminari.

''De ce cred eu ca exista Dumnezeu?''
Mda, stim, urmeaza aceeasi poveste expirata cu sistemul minunat si cat de perfect e... PENIBIL
De fapt nici nu conteaza de ce crezi tu in dumnezeu, credinta, nu certifica niciodata un adevar!

| EmaS a răspuns (pentru chelstone):

Credinta mea se bazeaza pe Dumnezeu atotputernic!

| Nolkyz a răspuns (pentru WhiteWolf7):

Eh, am vrut sa nu generalizez laughing proful actual de religie spunea despre buddhism si hinduism ca sunt rele. de ce a incercat sa arate ca crestinismul e mai bun aruncand cu c***t in alte religii? nu era mai bine sa evidentieze partile bune ale crestinismului? sau stai... care sunt alea?

''Pentru cultura mea generala,eu am studiat istoria religiilor.''
Cum definesti tu verbul ''a studia''?! A citi o carte, nu inseamna a studia.

''Dar, de asemenea am ajuns la concluzia, ca crestinismul este adevarata religie.''
Istoria religiilor, nu implica citirea bibliei, dupa care tragi tu o concluzie. Vezi tu, istoria religiilor nu se refera la care religie este cea adevarata, nu acesta este scopul ''istoriei religiilor''. Eu cred ca tu ai probleme in a constientiza ce inseamna ''studiu''.
''Școala de istorie religioasă numită Religionsgeschichtliche Schule a fost o școală de gândire germană din secolul al 19-lea care a fost prima ce a studiat sistematic religia ca pe un fenomen socio-cultural. Descria religia ca o evoluție împreună cu dezvoltarea culturii umane, de la primitivul politeism la eticul monoteism.''

Ce poti sa ne spui despre religiile precrestine din africa, asia, america de sud, america de nord, australia?! Dar despre cele din zilele noastre, din orientul mijlociu, tarile nordice, SUA si Japonia?!

Pot sa spun ca zeii lor sunt morti. Dumnezeul meu este viu si atotputernic.El este Creatorul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urmeaza-ti setea.bea sprite.nu garantez ca iti va trece setea fiindca indulcitorul aspartam, asta rol il are.sa-ti faca setea mai mare.dar incearca.tu ai inceput bine; nici nu negi, dar nici convins nu esti.va castiga cel ce e hranit mai bine.

| FucktheSystem a răspuns:

De fapt eu l-am văzut pe Moș Crăciun când eram mică, era meșterul școlii de fapt în costum de Moș Crăciun și un sac ( sac din ăla, în acre cari nuci) plin cu cadouri pentru toată clasa, a fost așa de furmos.
Oricum, revenind la subiect, poveștile nu prea se aseamănă, Moș Crăcin chiar era bun pe când Dumnezeu imi are apucături când mai lasă un popor să moară de foame, mai ucide niște bebeluși, you know, până și Satan pare mai de trabă.

''Credinta mea se bazeaza pe Dumnezeu atotputernic!''
Credinta ta in dumnezeu, nu se poate baza pe lucrul in care crezi, asta e o aberatie, ceea ce crezi tu nu se poate numi baza a credintei tale.

''Pot sa spun ca zeii lor sunt morti. Dumnezeul meu este viu si atotputernic.El este Creatorul. ''
laughing Asta e tot ce poti sa spui din ceea ce ai studiat?! De fapt asta este o dovata a faptului ca minti, de fapt tu nu ai studiat nimic, stii ce, zeii egiptenilor nu sunt morti, allah nu e mort.

Http://www.youtube.com/watch?v=9-CP9I_z3hA

Eu il slujesc pe Dumnezeu,nu pentru ca am auzit despre El de la parintii mei.Da,ei mi L-au prezentat ca pe un Dumnezeu care a creat cerurile si pamantul, care este bun si milostiv, care poarta de grija.Insa,eu il slujesc pe acest Dumnezeu pentru ca l-am cunoscut personal.Ii cunosc inima, caracterul, maretia si m-am indragostit de acest Dumnezeu.In sensul bun.Parintele Policarp este o pilda vie pentru multi crestini.A preferat sa moara decat sa il paraseasca pe acest Dumnezeu bun. Policarp a acceptat cu plăcere, dar când apoi i-a cerut să renege credinţa creştină şi să sacrifice împăratului, el i-a opus un refuz categoric. La o a doua invitaţie din partea guvernatorului de a se gândi la bătrâneţea sa şi de a se hotărî să-l renege pe Cristos, el a răspuns: "L-am slujit 86 de ani şi nu mi-a făcut nici un rău. De ce ar trebui să-l trădez acum pe Regele şi Mântuitorul meu?"

1. Cum ramane cu studiul istoriei religiilor?!

2. ''Insa, eu il slujesc pe acest Dumnezeu pentru ca l-am cunoscut personal.''
Asta e o aberatie, fiecare credincios declara acest lucru despre zeul sau.

3. ''Ii cunosc inima, caracterul, maretia si m-am indragostit de acest Dumnezeu.''
Esti contradictorie, cu ceva timp in urma spuneai ca mintea umana nu intelege maretia si caracterul abstract a lui dumnezeu, iar acum sustii ca-i stii si inima, si caracterul si maretia care pana nu de mult pentru noi oamenii era de neinteles?!

Cum l-ai cunoscut pe dumnezeu?! Prin credinta este imposibil, credinta nu denota cunoastere, pentru a ajunge la cunoastere ai nevoie de dovezi solide sustinute de o constructie logica si de realitate. Este absolut stupid daca ai afirma ca l-ai cunoscut pe dumnezeu prin credinta, niciodata nu o sa poti cunoaste nimic prin credinta, propriile tale credinte nu spun nimic despre caracterul persoanei, entitatii sau faptului despre care tu crezi anumite lucruri, caracterul oricarei informatii nu o sa-l aflii/ cunosti prin credinte.

Recunosc ca am citit cu atentie ceea ce m-a interesat pe mine, din istoria religiilor. Pe Dumnezeu l-am cunoscut pe genunchi si prin studiera Cuvantului lui Dumnezeu.Cat despre tine, ma indoiesc ca ai citit Biblia sau istoria religiilor.

''Recunosc ca am citit cu atentie ceea ce m-a interesat pe mine, din istoria religiilor.''
laughing Pai, atunci nu mai sustine ca ai studiat istoria religiilor...

''Pe Dumnezeu l-am cunoscut pe genunchi si prin studiera Cuvantului lui Dumnezeu.''
Prin studierea cuvantului lui dumnezeu?! laughing Parca avusesei relatii directe cu el, ii simteai prezenta, caracterul, inima, maretia, e stupid sa spui ca simti prezenta lui dumnezeu, ca ai trairi personale cu el si ca-i cunosti inima si maretia citind o carte.
Si despre stefan cel mare sau allah se scrie de caracterul lor in carti si despre ce au facut, dar e penibil sa spui ca ai trairi personale cu ei si ca-i cunosti, pe acest sistem o pot afirma ca alba ca zapada e prietena mea si ca ne iubim atat de mult incat dupa ce mor ne vom casatori...

''Cat despre tine, ma indoiesc ca ai citit Biblia sau istoria religiilor. ''
Din biblie am citit unele capitole (facerea, leviticul, etc), cat despre istoria religiilor, nu-i nevoie sa citesti istoria religiilor pentru a contura o parere pe aceasta tema, dar m-am documentat intens si in special despre poporul egiptean, civilizatia maya si despre cultura, religia, statutele sociale, viata oamenilor din perioada in care au trait oamenii ce au facut parte din acele medii, iar pe baza cunostintelor pe care le-am acumulat pot face niste afirmatii relevante, uneori caut mai in amanunt anumite aspecte despre toate subiectele care ma intereseaza, fie ele din istorie sau din stiinta cum ar fi cele din fizica, chimie sau medicina.

Continuarea concluziei primei parti pe care am omis sa o inchei:
Deci, daca citesti o carte autobiografica sau despre trairile marturisite ale unei anumite persoane nu poti sa sustii ca o cunosti pe acea persoana sau ca ai avut trairi personale cu dansa.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu nu a inceput sa existe.Nimeni nu L-a facut pe Dumnezeu.El este necreat.Ca fiinta eterna Dumnezeu nu a avut un inceput.El este din vesnicie in vesnicie.El este creatorul tuturor lucrurilor .Acest sistem deosebit de frumos format din soare ,planete si comete a putut aparea doar prin sfatul si stapanirea unei fiinte inteligente si puternice.Omul ,o fiinta atat de minunata si de complexa,creata dupa chipul si asemanarea Lui.

Întrebări similare