Daca el e prost, atunci pentru cretinitatea ta nici nu exista un cuvant portirivit, nici nu are rost sa iti spun ca esti prost, caci asta ar fi o lauda pentru intelectul tau.
''Ti-am mai spus, pe Dumnezeu Il poti cunoaste prin credinta in El.''
Ai impresia ca daca accentuezi ''in EL'' se schimba cu ceva situatia?! Credinta ramane aceeasi, cand spuneai ca-l poti cunaste prin credinta, fara a accentua, ''in el'', ai impresia ca intelegeam ca-l pot intelege prin credinta in trabanturi sau tancuri?!
''Si credinta vine in urma auzirii Cuvantului.''
Ok, sa inteleg ca ti-a venit tie asa sa crezi dupa ce ai auzit niste ''cuvinte'', dar oricum, credinta in aceste cuvinte nu aduce si intelegerea ta a lui dumnezeu, nici a celor sfinte, si, ascultand cuvantul lui dumnezeu nu vad nici cum il puteai simti sau sa-l cunosti personal, este ilogic.
''Atunci cand parintii mei imi povesteau despre Dumnezeu minunat, atotputernic mi se parea ca imi spun povesti.Am inceput sa cercetez Cuvantul lui Dumnezeu, si ma rugam ca Dumnezeu sa mi se faca cunoscut daca El chiar exista.''
Ti s-au parut povesti si ai dorit sa intri in lumea lor?! Ti-a reusit!
Am inteles, tu esti credincioasa pentru ca ai impresia ca te-a ajutat dumnezeu. Dar sa-l pupi in dos pe dumnezeu ca a scapta sotul tau de moarte, mi se pare o cauza stupida. Dumnezeu ar fi intervenit in viata ta daca nu aveai acele necazuri, nu poti spune ca acelea sunt incercari de la dumnezeu, astfel de evenimente se intampla ''all around the world'', in viata exista hazard, viata e un joc la ruleta, uneori pariezi pe negru si ieste rosu, pierzi totul, nu si viata, pleci de la zero, si daca reusesti nu inseamna ca te-a ajutat dumnezeu, iar daca esti un pricopsit al vietii nu inseamna ca trebuie sa cauti maruntisurile cu care crezi tu ca te-a ajutat dumnezeu.
Faptul ca nu te-a parasit sotul tau nu e o minune, poate ca el a ajuns la aceleasi concluzi ca si tine si traiti o viata ok din punctul vostru de vedere, dar asta nu inseamna ca e o minune de la dumnezeu, si doi betivi daca se iau din dragoste te asigur ca duc o casnicie frumoasa din punctul lor de vedere.
Sa stii ca banalitatile, trecerea peste momente grele prin care majoritatea lumii de pretutindeni trec, nu se pot numi minuni. Mai ales cele care au si o explicatie, cand treci prin mana doctorului deja e o blasfemie sa spui ca ti s-a intamplat o minune.
Si iata ca nici de data aceasta nu mi-ai raspuns la intrebare:
Cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
Cum il simti si il cunosti personal pe dumnezeu?!
Credinta este in sufletul fiecaruia... daca este, daca nu, nu! Fiecare are dreptul sau de a crede sau nu si fiecare decide pentru el. Nu exista un adevar sau un neadevar care sa poata fi spus sau aratat cu degetul!
''Stiam eu ca nu merita efortul.''
Pai ai fost pe langa subiect, ceea ce ai spus tu, nu raspunde la intrebarile pe care ti le-am adresat.
Cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
Cum il simti si il cunosti personal pe dumnezeu?!
Prin credintele tale nu o sa cunosti niciodata alta persoana, faptul ca ai accentuat prin a adauga ''in el'' nu schimba situatia, degeaba crezi in sau despre gheorghe, vasile, monica, ioana, El sau oricare altcineva, nu inseamna ca astfel ii cunosti.
La fel, daca citesti o carte sau asculti la radio despre o persoana sau ce spune o persoana sau o entitate, nu inseana ca-l intelegi, il simti sau ca tu cunosti personal acea entitate.
Asa ca nu ai raspuns la vreo intrebare, iar fraza gen: ''Stiam eu ca nu merita efortul.'' nu-si au rostul cand tu ai fost pe langa subiect si atat timp cat nu ai raspuns la intrebare. Ce importanta ca-mi raspunzi cum merge un cal cand te intreb cum merge o masina?! Cum se poate numi asa ceva efort?! Stii astfel de ''eforturi'' sunt oarecum ofensatoare, sa-ti adresez o intrebare si sa-mi raspunzi pe langa subiect, iar la final sa-mi spui ca stiai ca nu merita efortul...
Pai sunt experiente traite de mine cu Dumnezeu.El este o realitate in viata mea, este prezent in inima mea.El imi da pacea si bucuria indiferent de evenimentele si imprejurarile in care ma aflu.Pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere.Cum iti explici faptul ca eu ma rugam pentru o cauza si pana ajungeam la spital, Dumnezeu rezolva aceea cauza?
Argumentatia din prima parte este total aberanta, nu mai are rost sa insir motivele, am facut-o de zeci de ori pana acum.
''Cum iti explici faptul ca eu ma rugam pentru o cauza si pana ajungeam la spital, Dumnezeu rezolva aceea cauza? ''
Ce ti s-a intamplat si s-a rezolvat inainte de a ajunge la spital?! Ai fost in coma si ti-ai revenit pana ai ajuns la spital?! Nu, pentru ca nu aveai cum sa te rogi...
Te-ai taiat la deget si ti s-a oprit sangerarea?! Banalitate, e ceea ce trebuia sa se intample.
Te-a injunghiat cineva, si pe drum ti s-a cicatrizat rana?!
Spune-mi ca te-ai rugat sa te vindeci de cataracta sau de glaucom in drum spre spital sau de epilepsie ori de diabet. Despre ce vorbim?!
In cazul arsurilor, nu se moare din cauza arsurii, ci de complicatiile care intervin.Se poate face blocaj renal,septicemie,cedeaza inima de la atat durere.A trecut prin multe situatii critice,nu mai urina,i se puneau perfuzii in continuu,bea multe lichide, si nu mai functionau rinichii. Dupa ce ma rugam, Dumnezeu rezolva problema.
Hipertensiunea de gradul doi este una moderata.
Cardiopatia ischemica poate fi cauzata de hipertensiune.
Poate doctorul a scris pe trimitere ca este posibil sa suferi de aceste boli in vederea unor analize mai amanuntite, sau tu minti ori nu stii ce recomandare ai avut pe trimitere.
Vezi tu, cardiopatia ischemica este suferinta muschiului cardiac (miocard) produsa de ingustarea (stenoza) sau blocarea (ocluzia) arterelor coronare.
Este imposibil ca doctorul de familie sau cel care ti-a dat trimiterea pentru internare la spital avea cum sa-ti puna acest diagnostic, el probabil a constatat ca esti susceptibila de aceste boli si ti-a dat trimitere in vederea efectuarii de analize amanuntite.
Acesta este procedeul prin care se pune un astfel de diagnostic de cardiopatie ischemica:
1. examinarea pacientului si istoricul bolii
2. electrocardiograma de repaus
3. electrocardiograma in timpul durerii - foarte importanta! testul ecg de efort
4. coronarografie - metoda de diagnostic laborioasa, care permite vizualizarea directa a arterelor coronare. Aceasta este recomandata numai cand celelalte teste indica riscul unei forme severe de cardiopatie ischemica, la care nu este suficient doar tratamentul cu medicamente.
Vezi tu medicul care ti-a dat trimiterea pentru internare nu avea cum sa-ti puna un astfel de diagnostic, pentru ca nu avea logistica necesara cu care sa efectueze acel set de analize.
''i se puneau perfuzii in continuu, bea multe lichide, si nu mai functionau rinichii.''
Stii, daca nu i se puneau perfuzii si daca era trimis acasa iar tu te rugai la dumnezeu, atunci puteai sustine ca ti-a rezolvat dumnezeu problema. Sau eventual te duceai la biserica unde facea popa cateva slujbe dupa care pleca acasa ca nou.
Nu uita ca el m-a consultat, si de aceea m-a programat pentru internare ca sa imi faca mai multe investigatii.Ma simteam foarte rau.Si la sfarsitul programului de la Biserica, cineva s-a rugat pentru bolnavi.Am simtit o caldura in dreptul inimii, si de atunci nu am mai avut probleme cu inima, am renuntat si la tratamentul pe care il luam in fiecare zi.La acest capitol,as avea multe de spus,dar oricum, tu nu crezi, nu are rost ca sa ma straduiesc.
''Nu uita ca el m-a consultat, si de aceea m-a programat pentru internare ca sa imi faca mai multe investigatii.''
Ok, nu-i nimic neobisnuit aici, doar ca un simplu consult nu certifica prezenta unei boli, asa ca nu poti spune ca ai suferit de cardiopatie ischemica, si apoi de ce vorbesti de vindecarea acestei boli, pe care nici nu ai avut-o?!
''am renuntat si la tratamentul pe care il luam in fiecare zi''
Daca urmai si tratament cu atat mai putin poti spune ca te-a vindecat dumnezeu, pot trage concluzia ca acel tratament si-a facut efectul, dar de cardiopatie ischemica tu nu ai suferit niciodata.
''Dumnezeu lucreaza prin mainile medicilor.El a dat intelepciune oamenilor de stiinta ca sa descopere medicamentele.Lucrurile descoperite sunt ale oamenilor, cele nedescoperite sunt a lui Dumnezeu. ''
Iar incepi cu tot felul de aberatii, m-am sturat sa-ti mai explic cum sta treaba cu aceste lucruri...
''Am toate hartiile de la medicul cardiolog, in fiecare luna imi facea EKG-ul ca sa vada daca tratamentul pe care il iau este eficient.Intodeauna le compara pe cel de luna trecuta cu cel pe care mi-l facea, si in functie de asta imi scria reteta.''
Ok, ai urmat un tratament timp de cateva luni, iar tratamentul si-a facut efectul, daca te vindecai fara sa treci pe la doctor te intelegeam, dar asa, dupa luni de tratament sa spui ca te-a vindecat dumnezeu, n-are acoperire, in functie de gravitatea bolii si de organism poti sa te vindeci de aceste boli intr-un interval de timp rezonabil.
Voi chiar nu v-ati plictisit de chestia asta?
Plus ca mi-a devenit imposibil sa decid cui sa-i dau funda, dintre voi doi, sunteti aproape absolut geniali/geniale.
''Eu ma simteam tot mai rau, pana in momentul acela cand am simtit vindecarea.De ce nu vrei sa crezi? Ce castig eu daca tu crezi sau nu? ''
Eu pot sa cred ca te-ai vindecat, dar nu pot sa cred ca te-ai vindecat fara ca tratamenul sa-si faca efectul. Iar faptul ca te-ai rugat la dumnezeu nu certifica faptul ca el te-a vindecat. Daca tie arterele de la inima ti-erau blocate, n-aveai cum sa te vindeci datorita faptului ca te-ai rugat la dumnezeu, in acelasi timp urmand si un tratament, cand ti se blocheaza arterele la inima nu iti apar niste dopuri care dispar dintr-odata, vindecarea si curatirea acelor artere implica un proces de durata.
''Unul din Numele lui Dumnezeu este Iehova Rafa-Dumnezeu care vindeca.Domnul Isus la cruce,a luat bolile si neputintele noastre asupra Lui. Avem promisiunea ca,orice vom cere,prin credinta,vom primi. ''
Cand nu mai ai nimic de spus, treci iar la balivernele tale.
''Avem promisiunea ca,orice vom cere, prin credinta, vom primi. ''
Asta este o prostie, ia cere prin credinta sa dai timpul inapoi sau ca toti cei ce sufera de glaucom sa se vindece. Vindecarea ta n-a venit pe fondul credintei pe care o ai, ci ca urmare a tratamentului pe care urmat.
anonim_4396 întreabă:
EmaS întreabă: