Daca el e prost, atunci pentru cretinitatea ta nici nu exista un cuvant portirivit, nici nu are rost sa iti spun ca esti prost, caci asta ar fi o lauda pentru intelectul tau.
Sunt si printre ei oameni care se intorc la crestinism.Si eu ma intorceam cu siguranta.
Te rog, nu-l compara pe Dumnezeu cu Mos Craciun, vrei sa spui ca Mos Craciun este un personaj fictiv la fel ca Dumnezeu? Te inseli amarnic, spre deosebire de Dumnezeu, Mos Craciun exista! Credeti in el, caci veti primi daruri multe!
Ceea ce nu intelegi tu este ca nimeni nu iti poate dovedi ca Dumnezeu exista. Ca sa primesti un altfel de raspuns trebuie sa cauti de unul singur. Cum? Priveste in interior! Problema cu Religia in scoli este o problema care a aparut numai si numai din vina parintilor, care nu si-au facut datoria de parinti adevarati de a le explica copiilor despre Dumnezeu. In plus de asta, elevii din ziua de azi privesc Religia ca pe o materie la fel de stresanta ca si celelalte, pe care daca nu o invata li se micsoreaza media generala. Fiti corecti si recunoasteti ca nu invatati de puturosi ce sunteti, si ca protestati asupra Religiei pentru ca sunteti de parere ca nu va foloseste la nimic in viata. Mare e gradina lui Dumnezeu, si plina de puturosi razvratiti. Pune-ti mana si documentati-va ce e cu Religia asta; ce scop are ea? Experimentati si apoi spuneti ca nu e buna, ca de dat din gura vad ca multi dau. Cum poti sa spui ca un lucru nu e real cand nu l-ai experimentat? Daca astia la scoala va baga religia pe gat, de ce nu va intrebati de ce anume fac asta? De ce nu cautati pe internet ce inseamna religia; de ce este necesara religia; cum se manifesta ea etc. Cati dintre palavragiii de pe site-ul asta se documenteaza inainte sa vorbeasca? Credeti ca un gram de intelect in plus fata de semenii vostrii va da dreptul sa contraziceti tot, ajungand la a-l contrazice chiar pe Dumnezeu? Mi-ar placea, asa ca un joc de imaginatie, ca fiecaruia din noi sa ii apara noaptea in somn divinitatea in care el crede. Tare m-as amuza sa-i vad pe multi cum fug de mama focului la vederea unui monstru incornorat. De credem sau nu in Dumnezeu, la un moment dat tot vom plati pentru raul pe care il facem si pentru lipsa de credinta. Asa ca, pana la urma, credeti si in Dracu daca vreti! Pace!
Nu sunt impotriva religiei in scoli, doar ca sunt unii profesori care pur si simplu nu stiu sa-si faca ora placuta si iti baga religia pe gat cu forta, profesori ca cea pe care o am eu.
Dovezi stiu ca nu vom vedea, sunt destule dovezi in jurul nostru dar nu ne dam seama.
Am pus intrebarea ca sa vad cine, ce, si cum raspunde, si sincer nu-s prea satisfacut ca ati inceput sa va certati si daca am fi fost fata in fata cred ca va si dadeati in cap unul altuia(da, stiu am folosit obsesiv"si"-ul).
''Nu poti tu sa intelegi lucrurile sfinte.''
Tinand cont ca acum ceva timp sustineai ca mintea umana nu-l poate intelege pe dumnezeu, iar acum sustii ca eu nu inteleg lucrurile sfinte, nu stiu cum... am impresia ca iti bati joc de mine...
Tu ai facut tot felul de supozitii false, si ca de fiecare data la final te rezumi la un singur rand si acela irelevant.
Oricum, intrebarea persista, cum il intelegi pe dumnezeu sau lucrurile sfinte?! Vezi tu, capacitatea intelegerii orcaror lucruri tine de ratiunea fiecaruia, insa, tu iti argumentezi sustinerile in mod aberant de ceva timp, de fapt nu reusesti niciodata sa sustii ceea ce spui. Vezi tu nu poti sustine ca il intelegi pe dumnezeu prin credinta si ti-am explicat de ce, dar nu poti sustine nici ca-l intelegi pe dumnezeu, el fiind in afara ratiunii umane, tocmai pentru ca, capacitatea de a intelege revine ratiunii si contiintei umane, iar daca tu sustii ca intelegi orice in afara ratiunii, inseamna ca bravezi, iar daca cu adevarat le intelegi inseamna ca dumnezeu nu este in afara ratiunii umane, ar trebui sa poti sa te justifici de fiecare data, doar ca tu, niciodata nu reusesti sa argumentezi ceea ce spui.
:)) Nu ma intereseaza misticismul, sunt multe exemple de intalniri de grad zero cu entitati din lumea nevazuta in toate religiile, de la vechii greci, egipteni, pana la crestini si musulmani.
Exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=AJKK9M75RX8&feature=related
Ce sa creada un musulman despre asta?! Waw, ce minune, isi asterne covorasul si mai baga o rugaciune.
Eu nu vad de ce trebuie sa bag eu in seama tot ce viseaza unii, si care, mai apoi sustin cu inversunare ca au avut revelatii, ti-am spus revelatii se intalnesc in orice religie, de la zeii antici pana la religiile monoteiste de astazi.
''Sunt si printre ei oameni care se intorc la crestinism.Si eu ma intorceam cu siguranta. ''
Uite ce spune o romanca convertita la islam:
http://www.youtube.com/watch?v=KUKOm-z12Ek&feature=related
Alta relatare a unei romance:
http://www.youtube.com/watch?v=pho8tJaSk6U&feature=related
Insa, in general regula se pastreaza, astfel de convertiri apar pe fondul unor povesti de dragoste finalizate cu un mariaj oficial.
Intrebarea era cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
Prin marturiile despre ceea ce au visat unii nu poti sa intelegi pe nimeni.
Prin credinta nu poti sa intelegi pe nimeni.
Pana la urma il poti intelege pe dumnezeu sau ratiunea umana nu-l intelege?!
Iar daca il poti intelege, inseamna ca ratiunea umana il poate intelege, si atunci te intreb de ce ai mintit cand ai afirmat ca ratiunea umana nu-l intelege pe dumnezeu?!
Deci, cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
Asa spun si ei despre Dumnezeu, si uite asa ajungem sa ne omoram intre noi din motive care chiar nu...merita atat atentie.Mai inteligent ar fi sa le zicem, bin me, cum spui tu, si sa ne vedem de ale noastre, omorandu-i sau aruncand cu noroi in acele religii nu inseamna ca iti faci tie un bine sau Dumnezeu te va iubi mai mult, sau va considera asta o fapta buna.
Iar voi asta faceti, va certati degeaba pe un motiv absolut stupid(de fapt, a devenit stupid, ca nu era).Tu incerci sa o convingi pe ea/el de existenta lui Dumnezeu justificand credinta ta, dar fara sa iti dai seama, intr-o anumita masura o si fortezi cu aceste"dovezi" si experiente de viata sa creada.
Si vad ca niciunul nu e destul de inteligent incat sa termine odata toata tarasenia asta.O sa creada, n-o sa creada in Dumnezeu e problema ei/lui, acest tip de educatie este treaba parintilor nu a ta.Iar daca nu a primit acest tip de educatie, atunci o va educa viata care fiind foarte dura, la un moment dat, poate, va intoarce fata lui DUmnezeu, cautand alinare.Dar acum nu are niciun rost sa incerci sa o/il convingi.Amandoi aveti dovezi si ...probe ca sa le zic asa "foarte tari" care sa va sustina punctul de vedere, motiv pentru care s-a ajuns unde s-a ajuns, si daca ati continua asa vreun an, doi tot nu veti ajunge la un acord comun.
Am ZIS!
Apreciez modul tau de a gandi. Ai perfecta dreptate. Intotdeauna, sau aproape intotdeauna el incepe punandu-mi intrebari la care ma vad obligata sa raspund. Stiu, i-am spus de multe ori ca nu vom ajunge la un consens. Dar, cine stie?
Vom ajunge la un consens atunci cand raspunsurile pe care le primesc vor fi concludente, atunci cand nu o sa mai incerci sa argumentezi ceva prin credinte, prin visele unora, atunci cand nu o sa te mai contrazici si o sa-mi explici cum intelegi un dumnezeu despre care spui ca mintea umana nu-l poate intelege. Cand o sa recunosti unde ai mintit, atunci cand spuneai ca mintea umana nu-l intelege pe dumnezeu sau atunci cand spuneai ca-l intelegi si ca-l cunosti pe dumnezeu fara a putea sustine cu argumente aceste afirmatii.
Sa nu uiti niciodata:
Credinta nu certifica niciodata adevarul!
Visele si inchipuirile unora nu certifica niciodata adevarul!
Nu poti cunoaste personal sau simti pe cineva citind despre el.
Nu poti face aceste lucruri si apoi sustii ca acestea sunt dovezi care-i certifica existenta.
Poate imi explici cum l-ai cunoscut personal si cum il intelegi tu pe dumnezeu. Pentru ca toate afirmatiile pe care le-ai facut pentru a sustine aceaste actiuni nu pot certifica ceea ce ai afirmat ca fiind adevarat, ele sunt irelevante.
''Si daca voi incerca sa iti explic, sunt sigura ca nu vei intelege. ''
Pai ai incercat deja, si am inteles ce ai spus, doar ca argumentatia pe care ai folosit-o nu ti-a sustinut cauza.
Te rog de atat de mult timp sa-mi explici si tu imi spui ca nu-mi explici pentru ca nu o sa inteleg?! Explica-mi si vedem dupa cum ramane cu intelesul.
''Pentru ca am mai incercat, dar fara succes.''
Stiu ca ai mai incercat, dar daca incerci sa-ti bazezi demonstratiile pe credinte, visele unora, cunoasterea personala cu dumnezeu la care ajungi citind carti, sau spunandu-mi ca traiesti in partasie (parca, nu mai retin termenul exact) cu dumnezeu, nu o sa ai succes niciodata, stii de ce pentru ca astea nu-s argumente, iar cand vii cu asemenea fraze demonstrezi ca ai mintit sustind ca-l intelegi pe dumnezeu sau ca-l cunosti fara a putea raspunde la urmatoarea intrebare: cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
''Cei firesti nu pot sa inteleaga lucrarile duhovnicesti.''
Hai nu ma innebuni, si pana sa te intorci la dumnezeu n-ai facut parte din cei firesti?! Tu te-ai intors la lucrurile duhovnicesti, deci mintea ti s-a deschis si l-ai inteles pe dumnezeu, inseamna ca trebuie sa fii capabila sa raspunzi la urmatoarea intrebare: cum il intelegi pe dumnezeu si lucrurile sfinte?!
Eu ii voi spune copilului meu, daca va exista, ca Mos Craciun nu exista. Ca sa nu creada in baliverne.
Ti-am mai spus, pe Dumnezeu Il poti cunoaste prin credinta in El.Si credinta vine in urma auzirii Cuvantului.Atunci cand parintii mei imi povesteau despre Dumnezeu minunat, atotputernic mi se parea ca imi spun povesti.Am inceput sa cercetez Cuvantul lui Dumnezeu, si ma rugam ca Dumnezeu sa mi se faca cunoscut daca El chiar exista.Hai sa iti spun exact cum a lucrat Dumnezeu.Sotul meu era impotriva acestei cai.Imi spunea ca daca ma pocaiesc,el o sa se apuce din nou de fotbal,o sa iasa cu prietenii la o bere,iar eu ma rugam Domnului si i-am spus asa:,,Doamne,daca tu il schimbi pe sotul meu,eu vreau sa te urmez, dar impreuna cu el. Daca tu ma asculti, fa aceasta minune.Si El a facut-o.El care era impotriva acestei cai, Dumnezeu l-a transformat intr-un copil de Dumnezeu.Si in ziua de azi,el este mai credincios decat mine, pentru ca Dumnezeu are putere sa transforme inimi de piatra in inimi sensibile de carne.El are putere sa schimbe destine. Duhul Sfant este acela care te convinge ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea lui Dumnezeu.El te lumineaza ca sa intelegi Cuvantul lui Dumnezeu.El te ajuta sa faci voia Lui. Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.Esti un om nou.S-a schimbat ordinea prioritatilor,Duhul Sfant rodeste in mine bunatate,dragoste, blandete, rabdare.Eu prin puterea mea,nu as fi reusit niciodata pentru ca eram din fire foarte mandra,orgolioasa,imi placea sa ma imbrac numai la moda, dadeam foarte multi bani pe vestimentatie, pe machiaje pe parfumuri.Acum imi place sa caut vaduva, orfanul, sa vizitez pe batranii de la Azil. Dumnezeu face minuni.Ti-am mai povestit despre accidentul sotului meu. Dumnezeu ne-a instiintat printr-un vis ca va avea un accident la locul de munca.Cand a cazut in balta cu otel,a luat foc,si cand si-a pierdut cunostinta,a simtit cum doua maini puternice l-au ridicat de acolo, a primit putere sa se ridice, si sa fuga.Colegii nu reuseau sa stinga focul de pe el.Il stingeau pe o parte, si izbugnea in alta parte.Cand l-au ridicat sa il duca la salvare, le-au intrat mainile in carnea arsa si prajita. Dumnezeu mi-a vorbit ca va fi bine, si eu m-am increzut in El.Nu este usor sa mergi prin credinta, dar este minunat.Cand se afla la Casa Austria la Timisoara,am intampinat multe probleme si greutati, dar iti spun ca strigam la Dumnezeu in rugaciune, si El mi-a rezolvat toate problemele.Aceste incercari m-au invatat sa ma incred mai mult in Dumnezeu,mi-au zidit credinta, m-au transformat, mi-au cizelat caracterul.Incercarea credintei noastre este mai scumpa decat mult aur curat.
anonim_4396 întreabă:
EmaS întreabă: