| RealLife a întrebat:

Bautul de apa in exces dauneaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, nu. Depinde si ce intelegi prin exces. In mod normal, organismul se opreste singur pe la 4-5 litri. Daca nu, e cazul sa te vada un medic endocrinolog.

96 răspunsuri:
| BryanDades a răspuns:

Daca bei o cantitate de 2 litri de apa pe zi. e sanatate curata. totusi. daca exagerezi cu apa...(3-4 litri) aceasta nu e "procesata" in totalitate de organism se depune. si formeaza celulita big grin sper ca te'am ajutat big grin Funda? tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca bei deodata 4 litri chiar daca ai fii un adult, inseamna ca stomacul o sa fie plin cu lichid si o sa intre si in intestin (mate), daca apa intra in cantitati mari, atunci matele se pot incrucisa care poate cauza deces. Din apa carbogazoasa sau bauturi gen cola, si la cantitati mai mici, de 2 litri deodata se poate intimpla aceasta nenorocire. Daca regulat bei 4-5 litri zilnic, atunci se poate intimpla ca unele vitamine sa se spale din organism. Exista chiar o zicala care spune nu conteaza ce consumi ci cat.

| Zenithf a răspuns:

Daca bei multa apa faci pipi des, si daca faci pipi des atunci, pe langa toxinele pe care le elimini (si asta este bine) elimini si minerale de care corpul tau are nevoie (si asta este rau). Orice facem in viata are efecte pozitive si negative, noi trebuie sa mentinem balanta astfel incat sa profitam cat mai mult de cele bune si sa le reducem pe cele rele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In nici un caz

| JustinBieberFanNo1 a răspuns:

Nu dauneaza de loc. chiar este foarte bun pentru organism... dar acum depinde si cat de multa apa... sper ca te-am ajutat

P. S.:recomandat 2 litri pe zi nu mi mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ie poti muri de la pre multa apa