| RealLife a întrebat:

Bautul de apa in exces dauneaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, nu. Depinde si ce intelegi prin exces. In mod normal, organismul se opreste singur pe la 4-5 litri. Daca nu, e cazul sa te vada un medic endocrinolog.

96 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Nu pot spune ca bautul de apa dauneaza, dar in exces ti-ar putea imbolnavii rinichi, fiindca practic iti,, hidratezi,, prea des organele, iar corpul tau are nevoie de 73 % apa, rinichi fiindca practic ii fortezi.

| OanaVlad a răspuns:

Nu cred ca dauneaza deloc... slbesti putin daca bei multa apa big grin spar ca te-am ajutat happy

| Sophie90 a răspuns:

Nu dauneaza. Dar daca faci sport cam vreo o ora si apoi bei multa apa, s-ar putea sa iti fie rau.big grin

| alexandra_8142 a răspuns:

Da... faci broaste-n burta!rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stii cum sa bei apa iti face foarte bine la sanatate, si eu am patit asa ceva, cum mama naibii sa-ti faca rau sau nu stiu ce mai gauri in stomac atita timp cit bei apa sanatoasa, cit la suta din corpul nostru este apa? nu fratica, nu-ti face rau daca vrei sa aflii mai multe de cit de miraculoasa este apa da-mi un mesaj

| Totipentruunu a răspuns:

La mai mult de 5 litri dahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin exces. de exemplu 2l p zi nu e mult, e chiar indicat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu deloc chiar este recomandat de doctor minim 2 litri de apa zilnik

| Sconcsiş a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi sa nu ai diabet insipid

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ar dauna? Dimpotriva, face bine. Ce e in plus pentru. organism se elimina.

regis
| regis a răspuns:

Orice exces dauneaza, altfel nu ar fi numit exces. Pe langa faptul ca este un simptom al unei boli ciudate (diabet insipid), consumul excesiv de apa duce la eliminarea din organism nu numai a toxinelor, ci si a unor elemente esentiale, in special a sodiului.
Nu trebuie neglijat nici aspectul "mecanic", in sensul ca peste o anumita cantitate poate duce la dureri insuportabile, sau chiar la rupturi de organe, lucru binecunoscut inca din evul mediu, cand bautul fortat de apa in cantitati mari a fost folosit ca instrument de tortura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu dauneaza.este chiar indicata sa bei cel putin 2l de apa pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ba chiar e foarte bine sa bei apa mai ales vara, vara trebuie sa bei maxim 3 litri pe zi...

Elianna
| Elianna a răspuns:

Da, te ineci!

| mdla a răspuns:

Din cate stiu eu nu, ba chiar este bine sa bei apa, oricum o elimin (prin transpiratie, efort fizic etc):p

| Elenutza_8844 a răspuns:

Depinde daca bei prea multa da; dar normal este sa bei 3 litri maxim pe zi

| Anonimus4Ever a răspuns:

Tepinde eu zic ca nu e nici o problema daca bei max 4Litri de apa pe zi daca ajungi deja 6-7 litri e mai bine sa te vada un doctorwinkingthinking

Răspuns utilizator avertizat
| Terapeutul a răspuns:

Nu, nu dauneaza... big grin... oricum, mai mult de 2-3 litri nu o sa poti sa bei pe zi.

| stefania_8825 a răspuns:

Nuuuuuuuuuu

| gabrielgypps a răspuns:

Pfffff ce de raspunsuri... bautul de apa in exces poate produce intoxicatie cu apa. asa se numeste desi in realitate ceea ce se produce este o diluare a sangelui, iar aceeasta duce la deces.
anul trecut la un post local in USA, s-a organizat un concurs de baut apa. asa si-au zis si organizatorii, ca nu dauneaza deloc apa in exces, pana cand in timpul programului, dupa aproape 6 litri apa ingerate un concursant a lesinat si a murit. organizatorii concursului au fost acuzati de omor din culpa.
acesta a fost un caz extrem, insa in mod normal bautul de apa in exces este un semn clar ca exista probleme medicale. obezitatea, picioarele umflate, dureri ale membrelor sunt lucruri ce caracterizeaza persoanele care beau mai mult de 4 litri apa pè zii.
nici teoria cu 2 litrii apa ce trebuie ingerati neaparat nu este verificata, e o baliverna inventata de companiile producatoare de apa. motivele cred ca le banuiti.vanzarea evident.
intr-adevar necesarul de apa zilnic este undeva intre 1. 5- 3 litri apa, depinzand de marimea persoanei, activitatile efectuate si temperatura ambientala.
o mare parte din aceasta apa o luam din ciorbe, legume, fructe, sucuri, cafele, etc asa ca pe langa aceste nu trebuie sa ne indopam neaparat si cu 2 l apa la zi.
sper sa te fi lamurit cat de cat cum sta treaba si cei ce nu sunt de acord cu raspunsul meu, sa puna mana sa cerceteze si sa se documenteze.bafta

| angel_9200 a răspuns:

Ei dauneaza! Medicii spun sa bem cat mai multa dar... vreo 2 sau 3 litri ajunge asculta sfatul meu!

| yoyuly a răspuns:

Nu ma

| Jbantzi a răspuns:

Daca simti nevoia sa bei mai mult de 3 l de apa pe zi e cazul sa te adresezi unui medic pentru a face un set de analize. Poate fi vorba de lipsa hormonului antidiuretic ceea ce poate duce la instalarea diabetului insipid

| mon@29 a răspuns:

Da.laughing) faci broaste in stomaclaughing

| Kolp a răspuns:

Poi de exemplu mancatori competitivi beau 9 litri de apa inaintea concursului pentru a-si dilatat stomacul (Sunt atrenati sa bea atata) dar tie nu tias recomanda...depinde in ce context intrebi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu dauneaza daca nu sunt mai multe kilograme de apa sunt indicate doar 2 litri pe zi