Inghetata polar! Cat de buna! Ciocolatelele acelea mici, rotunde cu imagini din desene animate pe ele>scufita rosie, lupul...nu mai stiu exact...erau delicioase... Gumitele Turbo (mare colectie de abtibilde! ) Boamboanele Topi-Top pe bat..., dropsurile cu diferite arome...( care mi-au cam distrus dantura ), eclerele si fondantele (care imi plac si acum)..., piscoturile cu serbet de zmeura... si daca nu am uitat ceva. cam astea mi-au indulcit papilele in copilarie...
CELE MAI FRUMOASE CLIPE ERAU ATUNCI CAND MA APROPIAM DE CASA(LA BLOC), CAND MIROSEA PE HOL A VANILIE, STIAM CA MAMA MEA FACU-SE CEVA DULCE. ERA O PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE. PARCA SIMT SI ACUM MIROSUL DE ATUNCI.MAMA MEA FACEA IN FIECARE SAMBATA, PRAJITURA.ACUM SI EU FAC LA FEL, AM MOSTENIT-O! SI- MI PLACE FOARTE MULT LA BUCATARIE! FAC ACUM CE-MI PLACEA, ATUNCI, IN COPILARIE: ADICA: OREZ CU LAPTE SI CU SIROP DE FRUCTE PE DEASUPRA, SAU GRIS CU LAPTE SI CU FRUCRE DE PADURE DIN DULCEATA TOT DE MINE FACUTE, SAU CREMES(EXACT CA-N COPILARIE) SAU DOBOS(CU FOI FACUTE TOT DE MINE) TOT ASA STIUTE DIN COPILARIE. IMI PLACEA FOARTE MULT SI LAPTELE DE PASARE, NU MAI VORBESC DE CREMA DE ZAZAR ARS SI LISTA AR PUTEA CONTINUA LA NESFARSIT. ADEVARUL E, CA DACA -TI PLACE SA MANANCI TREBUIE MUSAI SA-TI PLACA SI SA FACI.ACUM, RESPECT SI EU TRADITIA DIN FAMILIA MEA SI-N FIECARE SAPTAMANA FAC CEVA DULCE DIN RETETELE STIUTE DE LA MAMA SI NU NUMAI. CAND VREAU CEVA NOU INTRU CU INCREDERE PE "GUSTOS" SI GASESC MEREU CEVA BUN, SI IMEDIAT PUN IN APLICARE.
Pe vremea mea, ciocolata cu rom era fruntea, precum si ciocolatelele alea rotunde, cu scufita rosie nu mai stiu cum se numeau... apoi in top erau ciocolatelele acelea chinezesti, mici patratele aurii... mici bijuterii ...ca dulciuri de casa, imi aduc aminte ca domnul chech domnea in fiecare sambata dupa-masa... poate par desueta, dar pareau cele mai cel...
Ciocolata Carpati si Bucegi (umplutura semana cu rumegusul... dar era buna, probabil), mai era o ciocolata cu lapte si alune, cu un trandafir desenat pe ambalaj, costa 7, 50 lei (voarte vechi, prin 1965), napolitanele CARMEN, in pachet "gigant", nelipsitele Eugenia (65 de bani pachetul, dar se vindeau si la bucata, adica 35 bani jumatate...).
Si "painea cu zahar": eu aduceam cozonac si faceam schimb cu acesta paine udata cu apa inmuiata in zahar (un deliciu).
Lolllipop întreabă: