La 10 ani i-am fiert bunicii mele ou sa ii duc la cimp pentru ca era plecata la cimp de dimineata, am facut si focul cu citeva bete sa fiarba., am pus mamaliga, brinza, rosii si o sticla cu apa rece...si am pormit 2 km pe jos! intrebam de oameni unde se aduna cartofii?! si acum ma pomeneste, a plins cind am ajuns acolo dar nu m-a lasat sa observ acest lucru, asta a fost acum 23 de ani, la 14 faceam ciorba singura, aveam 2 fratiori mici si mama era lauza, acum sint experta!
Am inceput sa gatesc pe la 10 -12 ani alaturi de parinti dar efectiv sa gatesc abia la 25 ani cand m-am maritat.La inceput mai stangaci dar apoi mai bine decat parintii mei- asta o spun ei.
Stiu sa fac de toate si nu ma dau in laturi sa experimentez ceva nou. Acum de ceva vreme nu mai gatesc in cantitati mari ci numai pentru o zi doua, desi nu am timp liber dar consider ca trebuie sa schimbam ceva in legatura cu mentalitatea gospodinelor.
Nu traiesti ca sa gatesti!
Am inceput sa gatesc pe la 10 -12 ani alaturi de parinti dar efectiv sa gatesc abia la 25 ani cand m-am maritat.La inceput mai stangaci dar apoi mai bine decat parintii mei- asta o spun ei.
Stiu sa fac de toate si nu ma dau in laturi sa experimentez ceva nou. Acum de ceva vreme nu mai gatesc in cantitati mari ci numai pentru o zi doua, desi nu am timp liber dar consider ca trebuie sa schimbam ceva in legatura cu mentalitatea gospodinelor.
Nu traiesti ca sa gatesti!
La 11 ani am invaat sa fac cartofi prajiti la 12 pireu si pana in prezent nu mai stiu altceva aa ba nu stiu si oua in tigaie siomleta
Macar nu mor de foame!
Eu cred ca am inceput sa gatesc pe la 11-12anisori atunci cand ma punea mama sa gatesc in timp ce ea era la munca.La inceput am facut ceva simplu ce ma ducea mintea dupa care am ajuns sa fac mancare parintilor, iar multumirea lor era...nu imi place, trebuia so mai lasi la foc sau nu e buna. Iar la 7 onisori am facut prima mamaliguta
Pai eu am invatat sa gatesc la 10 -9 sau chiar 8 ani. Nu stiu sigur. Dar stiu ca am facut un sandwith minunat.
Pe undeva pe la 13 ani...recunosc ca la momentul respectiv mentorul meu a fost sora mea de 18 ani...si prima experienta culinara a fost de neuitat...ne-am gandit sa facem ceva bun... bun si dulce... ea a plecat la magazin iar eu intre timp m-am strecurat in bucataria bunicii unde am gasit o cratita cu untura...de unde era si pentru ce nu ma intrebati ca nici acum nu stiu...doar ca m-am gandit ca ar trebui sa-i fac sorei mele o surpriza si ca as face desrtul pana vine ea...am pus cratita pe foc si cand s-a incins atat de tare pana iesea fum am turnat zahar in ea...))restul e poveste... a luat foc perdeaua caci aragazul era langa geam...si a trebuit sa zugravim din nou, pentru ca din bleu peretii erau acum gri-petrol...bineinteles ca parintii mei m-au rasplatiyt pentru experienta mea... o luna nu am iesit din casa...)dar dupa 8 ani deja altfel sta trba fara modestie si chiar adevarat acum am devenit o gospodina desavarsita)
La 10 ani ştiam deja să gătesc spaghete, macaroane, (cu sos etc), cremwursti, ouă, şi diferite mâncăruri simple. S-ar putea spune că am avut ambiţie şi mult timp liber
La 6 ani.
cand veneam de la gradinita, trebuia sa fac mancare pentru cand venea mama de la lucru.
Am invatat sa gatesc la varsta de 16 ani, intrucat am fost nevoita.Acum am 19 si ma descurc mult mai bine la capitolul acesta, gastronomie.Consider ca e bine sa stii sa gatesti de mica, caci pe viitor iti este de mare folos.
Sara2 întreabă: