anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care credeți că e nevoia umană primordială?
Adică acel lucru fără de care omul nu poate fi cu adevărat fericit.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Everlasting love...love struck

97 răspunsuri:
| LorrexD a răspuns:

Sex. laughing))

| Seby90 a răspuns:

Sex.

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Iubirea.Fie ca e iubire pentru Dumnezeu,pentru sotul tau,iubitul,fratii tai, pentru haine, pentru orice...
Oamenii isi fac pasiuni pentru orice.
Ne facem mici bucurii si pentru ca ne-am cumparat o bluza noua.
Este un fel de iubire.
Eu cred, chiar daca am devenit destul de solitara in ultimul timp, ca nu as fi rezistat fara persoane dragi si apropiate care m-au sprijinit.Si asta pentru ca le iubesc si am incredere in ele.Pentru ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu ele.
Omul poate fi fericit si cu mancare...dar nu stiu pentru cat timp.

NOname
| NOname a răspuns:

Iubire, la nivel aproape inconștient.

| CristiSeeker a răspuns:

Nevoile primordiale ale omului sunt considerate doar functiile de baza - respiratie, hranire, excretie si eventual reproducere(desi nu este esentiala pentru supravietuire).
Ceea ce ne poate aduce fericirea sau nu, dar ne poate deschide calea spre ceva maret este gandirea, in opinia mea.
Daca vrei doar sa fii fericit, indiferent de consecinte sau trairi, prostia este raspunsul sau chiar indiferenta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Viata(sanatatea).Mult noroc.

| Arthur a răspuns:

Iubirea. Pentru cei cu sexul cu tristeţe le spun că : legat de instinctele animalice foamea este înaintea sexului.

| rutanklan a răspuns:

It's food you idiots!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Arthur):

D'accord.

| dddddadada a răspuns:

Apa, aer, mancare, iubire, ura, durere, frica. de ce? de aia

| Uraniu a răspuns:

Dragostea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru rutanklan):

Hai serios.
Intrebarea mea nu făcea referire la nevoile fiziologice de bază ale omului, dacă nu ți-ai dat seama.
Nu te prea văd exaltând de fericire cu tone de alimente in jurul tău, cu toate aromele și miresmele delicioase preferate de tine, in timp ce tu ești...singur.
De pildă.
Mai bine un colț de pâine impărțit cu un prieten. Asta m-ar satisface infinit mai mult, cu siguranță. But then again...maybe it's just me.

Și vezi, desparte vocativul de restul propoziției prin virgulă. Dacă tot ții să ne insulți, măcar fă-o ca la carte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Cine știe, cunoaște.

...
Aș mai adăuga că la nivel subliminal, omul are nevoie de fapt de Dumnezeu, care e Iubire.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Uraniu):

Scurt și la subiect.
Și iți dau dreptate.

| trolololo a răspuns:

Aerul, apa, mâncarea, un adăpost, restul vin de la sine.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă dragoste nu e, nimic nu e! Stii vorba!

| gigite a răspuns:

OXIGENUL - Sa respire! Si apoi le face pe toate!

| harciog a răspuns:

Timpenii.Omul trebuie sa aive exact ce simte si gindeste in fiecare moment.Multi spun ca iubire dar asta este perceputa in multe moduri si deci in nici o directie.Nevoia primordiala era ca omul sa nu stie nimic despre fericire dar sa-si traiasca sincer dominarea asupra tuturor speciilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

He he.
Da, da. Se știe.

| WhatheWow a răspuns (pentru anonim_4396):

Aici gresesti!, Dumnezeu poate fi Iubire, insa doar pentru cei ce cred in El!?

| foxsilver a răspuns:

De iubire.Mama ei de iubire! Oamenii au nevoie de ea, ca de aer, chiar daca unii se dau zmei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru WhatheWow):

Dumnezeu E Iubire. Credința sau necredința oamenilor nu ii afectează caracterul și natura.
Cred că ființa umană a fost creată pentru a-L iubi și pentru a fi iubită de Dumnezeu. Insă datorită insăși naturii iubirii, aceasta nu poate fi impusă și există, deci, liberul arbitru. Așadar, omul are libertatea de a alege dacă vrea să intre in relația divină pentru care e menit de fapt.

| Mădă0611 a răspuns:

Iubirea pentru o persoana happy

| WhatheWow a răspuns (pentru anonim_4396):

In timp, am cautat si eu dovezi ale Iubirii Lui si iata ce-am gasit : incep cu un anume Lucifer care era inger si am inteles ca vroia sa-i ia locul lui Dumnezeu; dar Dumnezeu," din iubire", l-a alungat din Rai. Apoi era vorba de Adam si Eva, care au gresit si ei si la fel au fost izgoniti, tot din " iubire ". A urmat ceva legat de un Potop unde Dumnezeu, tot din "iubire" bineinteles, a distrus aproape toata viata pe Pamint si as putea continua!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, asa-i. Superb răspunsul tău. Gândesti frumos!

| ZOZOKid a răspuns:

Aerul, copii copaci ce sunteti laughing

| RAY a răspuns:

Banii

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru WhatheWow):

Ți-ai pus pe ochi niște ochelari cam prăfuiți in căutarea ta, dragul meu.
Dumnezeu e Dragoste, insă e și Drept.
Dumnezeu e Sfânt. Și nici nu cred că mi-ar plăcea de El altfel. Ție?

...
Așadar, in dreptatea și sfințenia Lui, Dumnezeu nu tolerează păcatul, imoralitatea. El e Marele Judecător.
A distrus APROAPE toată viața de pe Pământ, bine zici, s-a indurat deci de noi. In pofida faptului că,, ...răutatea omului era mare pe pământ și că TOATĂ imaginația gândurilor din inima lui era in FIECARE zi NUMAI răutate.'' - Geneza 6:5.
Vezi ce bun e? Ne-a mai dat o șansă.

Și-a făcut cunoscute standardele etice când a dat Legea lui Moise, poporului evreu. Pe lângă faptul că a plantat-o in inima fiecărui om sub forma a ceea ce noi numim,, conștiință''. Dovadă fiind consensul universal uman in ceea ce privește moralitatea. Bineințeles, nicio ființă umană nu e capabilă să țină legea moralității divine in integritatea ei, indeosebi având in vedere că omul păcătuiește atât in faptă și vorbă, cât și in gând. Iar Dumnezeu se uită la inima omului și i-o cunoaște in intimitatea profunzimii ei. Pe El nu il poți păcăli.

In consecință, pentru că,, ...toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu'' - Romani 3:23, iar Dumnezeu in sfințenia și dreptatea Lui NU tolerează păcatul, fiecare om trebuia in mod normal să plătească pentru păcatele lui personale.
Iar,, plata păcatului este moartea'' - Romani 6:23.

Cineva trebuia să plătească pentru păcatul omenirii (a cărui amploare nu suntem capabili să o concepem in totalitate), asta e indubitabil. Sfințenia și dreptatea Lui o cer.

Așadar...ce a făcut Dumnezeu, Dumnezeu care e Dragoste? Pentru că nu a vrut ca omul să piară, a ales să...moară El in locul lui.
Sunt convinsă că Ioan 3:16 iți este familiar.
Pentru că noi nu ne puteam purifica pe noi inșine, păcatul rămânea in noi iar sfințenia lui cerea dreptate, deci cineva trebuia să plătească.
Așadar...insuși Fiul lui Dumnezeu, parte integrală a Trinității, s-a intrupat și s-a jertfit pentru păcatele umanității. Cele care au fost, care sunt și care vor fi. Le-a luat asupra Lui, deși el era Sfânt, și a plătit prețul pentru ele, prin moarte de cruce.
Astfel dreptatea lui Dumnezeu a fost satisfăcută, iar Dragostea Lui copleșitoare a fost revelată umanității. Sacrificiul suprem a fost făcut. Cel mai extraordinar și decisiv moment istoric. Zidul păcatului care stătea intre umanitate și Dumnezeu a fost demolat de sângele divin, iar Isus e acum,, calea, adevărul și viața'' pentru toți cei ce cred in El. Numai PRIN El are omul acces la prezența divinității.

Nnimeni nu poate sta în prezenţa divină decât dacă e perfect din punct de vedere moral. Ceea ce este, evident după cum am mai menționat, omeneşte imposibil. Tocmai de aceea s-a jertfit Isus Hristos pentru umanitate. Pentru că omul, prin forţele proprii, nu ar fi reuşit niciodată să atingă standardele divine de perfecţiune etică şi ar fi sfârşit separat de prezenţa dumnezeiască pentru veşnicie.

Ce dovadă mai mare de dragoste ceri, scumpul meu? Când El a dat deja TOTUL când s-a dat pe Sine la cruce, când s-a jertfit, a murit...pentru ca tu să poți trăi.

http://www.youtube.com/watch?v=O269cn5aS0A

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Serios, Ray...
Să te văd cum țopăi de bucurie cu grămezi de bani lângă tine dacă suferi de cancer in faza terminală. Sau dacă ești...singur pe lume.
Dar dacă tu asta crezi, să-ți fie de bine.
Păcat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ZOZOKid):

Mda.
Nu mă refeream la nevoile fiziologice de bază ale omului.
Am menționat explicit că fac referire la,, acel lucru fără de care omul nu poate fi cu adevărat fericit''. E cu tentă filosofică intrebarea... apropo de categoria in care e postată.