NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Cine sunt eu? Cine eşti tu? Am visat foarte realist că sunt ceva ce nu sunt şi am realizat că în diferite circumstanţe puteam să fiu şi o prostituată, şi o drogată, şi o violonistă, şi o comunistă, şi o psihopată, şi o actriţă, şi o criminală, şi o ingineră la NASA, şi o mamă a zece, şi un bărbat trans, şi să nu fiu deloc... Iar dacă am impresia că am găsit ceva ce n-aş putea fi, în principiu, este doar pentru că pe moment nu am reuşit să-mi imaginez nişte circumstanţe potrivite. Atunci ce e acel ceva care mă face eu? Există? Cine sunt Eu, dacă ideile şi faptele nu-mi aparţin? Sau poate există doar eu-ri de moment, ca nişte costume de închiriat? Doar sunt... fără eu? Stai, ca pe asta parca o stiam, ca am tot raspuns cu "doar sunt", dar constientizez ca nu pe deplin constient. laughing V-am ametit? Scuze. Idei?

116 răspunsuri:
| AlexCristi97 a răspuns:

Multe intrebari, doar una esentiala: "Sau poate exista doar eu-ri de moment"... exista trecut sau viitor? exista doar niste amintiri sau idei a ceea ce este trecut respectiv viitor... Esti ceea ce esti in fiecare moment, trebuie sa traim prezentul, intr-o stare constienta. Daca esti sub influenta, nu traiesti prezentul ci traiesti o proiectie a "ceva" (de exemplu, la alcool, este o proiectie a ceea ce esti tu fara sa iti pese de parerile celor din jur si de multe ori, iesind la iveala anumite frustrari)

| relian a răspuns:

Cred ca ai nevoie de un barbat laughing

| anonimg a răspuns (pentru relian):

oh go on

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi place cum gandesti happy

| alin131 a răspuns:

Tu esti rezultatul actiunilor si alegerilor tale.

| anonimg a răspuns:

Prea multă filozofie. Fiecare om are personalitatea lui, ceea ce îl face să fie unic in univers, personal.
Poti sa fii si violonista si actriță daca ai mai multe job-uri.
Visul oricat de realist este el, rămâne doar vis.
It's time to wake up!

| xerxes1 a răspuns:

Eu sunt tu.
Bine, este doar o idee.
Cred ca il stiai deja dar este prea funny.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=D1VN5zICGeU

| DovleacTurbat a răspuns:

Te-ai complicat prea mult, totusi ce fumezi de ai astfel de vise? Ca vreau si eu. Hai sa luam viata asa cum ne-a fost data. laughing

| KillaNoFilla a răspuns:

Vezi The Afterlife Dysfunction.

| xByte a răspuns:

Pentru oameni esti doar cat ai. Din punct de vedere emotional, totul depinde de trairi; "eu"-ul care a calcat in rahat, o sa fie mai atent pe unde merge de acum in colo, iar "eu"-ul care nu a calcat in rahat, nu o sa fie la fel de atent pe unde merge

| T0T a răspuns:

Recomand un episod dintr-un anime dacă ai răbdare deși știu că nu ești cu din astea. Mi se pare interesant. Desigur anime-ul conține în total vreo 8 episoade de 1-2 ore, ăsta e cel mai scurt.

http://9anime.to/watch/kara-no-kyoukai-shuushou.npyl/p921j

| syd2 a răspuns:

Esti Dumnezeu. Deus Vult. Da Pacem domine in diebus nostris.

| AkiseAru a răspuns:

Tu esti tu, si eu sunt eu laughing

NOname
| NOname explică (pentru xerxes1):

Bună asta.

| Alexandru0007 a răspuns:

Ai nevoie de sex laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Neata' N0name, ce doreste sufletul tau mai exact, pentru ca m-ai ametit rau laughing!

| Fatamuntilor a răspuns:

Doamne,ce profunda poti fi! Si ce ore imposibile! Si mie imi vin idei geniale la ore mici sau tarzii dar, mi-e greu sa ma intind spre laptop, iar pana dimineata uit.rolling on the floor
Putem avea mai multe personalitati? Ca viata este o piesa de teatru, ca jucam un rol.ba dramatic, ba comedie?
Sunt ceea ce sunt...fiecare om e unic in felul sau, nici macar gemenii nu gandesc tot timpul la fel
Intr-un timp imi placea sa fac unele teste,, ce am fost intr-o viata anteriara'' Mi-a iesit ca am fost dansatoare si ca am avut 5 copii, desi in viata actuala nu prea le am cu dansul si nici copii nu am
Deci, e foarte posibil sa fi trecut prin ce ai scris tu acolo in alte vieti! Poate am fost chiar rude, si noi nu stim.....Cine stie!
Gata, deja miroase a creier ars, pe aici, merg sa deschid geamanul.rolling on the floor

| Emima27 a răspuns:

Ia un Snickerswinking

NOname
| NOname explică (pentru T0T):

Subiectul din anime se apropie foarte mult de ceea ce am vrut să aflu. Mersi.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Ce e acel ceva care mă face Eu? Care este acea constantă, esenţă, care nu e dictată de circumstanţe? dacă există.

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

laughing Era o idee, o curiozitate prea vie, ca să fie adormită la loc.

| gabriela2201 a răspuns:

Esti cine alegi sa fii in functie de circumstante.Nimic nu e fix in lumea asta, doar circumstantial. Pentru multi esti doar provider-cat ai si cat vrei sa le dai. Pentru altii esti co-echipier si pentru putini esti un ucenic caruia i se transmit diverse invataturi pentru a evita sa-si piarda timpul cu tepe.

| Tiger7777 a răspuns:

E vorba despre sex, esti disperata

| Drimmero a răspuns:

Asta mai ma intreb si eu uneori, cine sunt si ce scop am,, dar am ajuns la concluzia ca fiecare om e unic cu ceva anume, asta ma diferentiaza pe mine de vecinul, de exemplu, prin ceva anume/
Tu doar exemple negative stii sa-ti dai? Nu prea iti iubesti viata?

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Ce-ti mai place tie sa faci reclama la animeuri, esti bun de promovator.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti un om si esti unic! Asa esti tu, trebuie doar sa-ti dai seama ca esti. Da-ti voie sa te cunosti si sa realizezi ca totul se intampla aici. In trecut sau viitor? Nici una dintre ele nu reprezinta o realitate. happy

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Nu e reclamă, wtf, doar că se filează bine pe subiect și chiar este înflorit într-un mod foarte frumos acolo.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Ştiu că ceva-ceva tot sunt, indiferent de ceea ce puteam fi, dar simt că oarecum nu e meritul meu sau vina mea, ci a circumstanţelor, înţelegi? Vreau să descopăr adevăratul eu? Cine sunt Eu...în esenţă?

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Sa-ti dau mura-n gura? Doar am glumit

| L1feDRAIN a răspuns:

Cred ca ai amnezie.