Mda? Trebuie sa-l vad si eu . Apropos, s-a facut si un film care mi s-a zis ca e facut dupa a 4-a cale. Poate ca l-ai vazut sau te-ar interesa ca iti ia mai putin sa vezi un film decat sa citesti o carte. Filmul e Matrix, prezinta ideile din a 4-a cale, dar unele lucruri "mascat", simbolic.
Si as avea o intrebare, daca imi permiti.
Cati ani ai?
Parcă ne-am lămurit, doar sunt.
Ani, chestii, trestii, astea-s prea relative şi irelevante.
Oamenii te vad ca o imagine editata de ideile si faptele lor proprii. Nici tu nu iti poti forma o opinie obiectiva asupra ta, si aceasta este filtrata de emotii si pareri. Nu exista un "tu" unic, exista mai multe persoane sub acelasi nume.
Hm,bine spus, daca vrei sa vezi cine sunt cu adevarat oferale putere, adica ceva de genul (oferi prostului putere)exact cum facem noi de 20 si ceva de ani,le oferim prostilor putere, si iata ce fac cu ea, ne-a vandut tara, de fapt ei nu au nici o putere, puterea pe care o au politrucii este o iluzie, ei vor sa aiba putere financiara, pe ei nu-i inereseaza sa evolueze spiritual, nu da 2 bani pe adevarata putere cea spirituala.
Traim intr-o lume a crizelor de tot felul, cele mai grave si păgubitoare se par a fi criza de identitate, si criza de integritate! Prinsi de virtecusul acestei era "sofisticate", am ajuns sa nu mai stim cine suntem si ce vrem de la viata. Asta ne afecteaza serios caracterul, compotamentul si relatiile - pe Verticala si pe orizontala. Imagineaza-ti ca esti MAMA si baietelul pe care l-ai nascut in urma cu 6 ani vine la tine si iți spune: "Eu nu stiu ce sunt, baiat sau fetita, si nu stiu ce vreau. as vrea sa te iubesc mamika, sau as vrea sa te ucid!" Cum te-ai simti? Peste generatia asta debusolata si "buiacă" trebuie sa vina un tăvălug care să ne aducă pe toți la unison, ca se "ne venim in fire", si sa înțelegem de-a binelea care-i dreapta si care-i stinga! Doamne-ajută!
,,Cine sunt Eu, dacă ideile şi faptele nu-mi aparţin?" daca nimic nu iti apartine atunci de ce naiba mai traiesti? asumati lucurile, nu te prostii cu vorbe goale.
Mda,pai sub forma de gluma, eurile sunt niste aditivi alimentari, coloranti, emulgatori, e.t.c. si pt.organismul uman sunt toxice, dar daca vb de eul nostru interior, pai eu cred ca eu-l nostru nu este materie, ci este spiritul sau corpul energetic, cred, iar corpul material este un fel de haina pentru e-ul/ nostru, Intr-o carte numita ghidul sanatatii depline scrisa de dr.Mark Mincola spunea ca,vechilor chinezi nu trebuia sa le amintesti faptul ca erau nu oameni care traiesc o eperienta spirituala ci invers,caci stiau foarte bine ca sunt mai intai spirit,dar programarea noastra materialista moderna ne distrage de la a intelege ca desi umani,suntem si de natura spirituala. Apai no, daca asa o fi cum a spus maestri chinezi,atunci ce te face sa fi tu, pai spiritul te face sa fi tu,iar corpul material este/sunt ''costume de inchiriat''confuzile cred ca tocmai din cauza influentelor imediate,materiale,nu suntem constienti,sau nu constientizam ca avem si un spirit, nu doar corp, stii cum e treaba, ca omida care incepe sa-si adune frunze si sa-si faca un cocon, o tipa a povestit ca era pasionata de omizi, si asa ca luat o omida, a pus-o in borcan la astupat cu tifon sa nu fuga, si i aducea frunze din copacul de unde o luase, la un moment dat incepe sa-si adune frunze si sa-si faca un cocon, si in 24 de ore i-a luat sa se transforme in pupa,era ceea mai fericita,va dati seama am vazut cu ochii mei un strop din magia naturii,au mai trecut ani de atunci,dar momentul acela, m-a marcat pentru totdeauna, Oare omida stie ca va deveni fluture? Asa si cu oamenii insa ne complacem sa ramanem in stadiul de omida, inloc sa prindem aripi si sa zburam, trezirea constiintei este grea, dar depinde doar de tine, de mine, de el, cine sunt eu, cine esti tu, cine suntem noi, inteleptii antici ne-au spus cine suntem, Pitagora si altii suntem spirite intr-un corp material.ehee primitivii aia asa cum le place unora sa se exprime stiau mult mai multe decat stim noi acum.
Si ca sa-l citez pe stephan hawking (i multumeste lui dumnezeu ca, i-a luat puterea de a se misca, si in schimb i-a dat puterea de a intelege universul.si hawking nu este un om de rand ci este pionierul stintei moderne,sa nu mai vb de mendeleev care chiar el a declarat, ca tabelul care l-a creat intai la visat si dupa aceea la scris,si ce tot spui tu acolo ca bla,bla,bla ideile nu-ti apartin, nici faptele ma umfla rasul, ideile si faptele ne apartin fiecaruia,si daca faptele sunt in contradictie sau ideiile, cu legile universului ne autodistrugem, universul nu este un haos, cum zic unii ci functioneaza dupa niste legi ale matematicii, fizicii, chimiei, e.t.c.aflate intr-o perfecta armonie intre ele, cu cat oamenii credinciosi sau atei au patruns cat mai adinc in studiul universului si-au dat seama ca universul asta este inteligent.Nu degeaba a spus hawking i multumesc divinitatii ca mi-a dat puterea de a intelege univerul, pentru noi oamenii de rand geometria inseamna niste linii, cercuri, triunghiuri, la ce sa-mi bat atat capul, insa pentru oamenii curiosi din fire, abilitati cu diferite
calitati psihice geometria a devenit sacra.asa ca nu degeaba trag semne de alarma oamenii de stiinta ca daca nu invatam sa traim in armonie cu tot ce ne inconjoara, o sa disparem, stiu ca esti ateista si tu gandesti ca totul se intampla aiurea, asa aleatoriu, dar eu zic ca nimic nu este intamplator, de exemplu sa-ti zic2 chesti cu multi ani in urma nu stiam sa inot, desi tot exersam dar degeaba, si cateodata visam ca inot si dimineata cand ma trezeam mi se parea curios visul asta, e si am tot exersat iar acum stiu sa inot 3 procedee diferite, fluture, brass, pluta(spate)mai trebuie sa invat voiniceaasca sau craw nu stiu exact cum se scrie, e maica-mea a spus ca am avut visul ala pentru ca voiam neaparat sa invat si ma obseda chestea asta, in fine.si a 2 cheste curioasa in urma cu 3-4 ani am avut 3 motani unul galben, unul alb si unul negru, cel negru mi-a murit, iar cel galben acum 2 ani,, eu insa totusi dupa ce-a murit cel negru mi-a parut f.rau, pt.ca i-mi plac motanii negri,si m-am tot gandit pe parcursul anilor cum sa fac,de unde sa i-mi fac rost de alt motan,motan nu pisica,bine e foarte simplu pot cumpara de pe internet,sau din alte magazine, insa nu am avut chef, si anul trecut prin octombrie cand am iesit din casa pe scari era un motanas negru,s-a speriat cand m-a vazut nu stia ce sa faca si mieuna la mine,eu m-am intors in casa i-am dat mancare si a ramas la mine, si nu a mai plecat,eu nu zic ca a picat din cer, o fi de prin gradinile vecinilor, caci multe pisici si motani trec p rin curtea mea, dar nu raman, stau zi, 2 si se intorc la stapanii lor.e uite asta nu a mai plecat,si sper sa traiasca cat mai mult. putea sa fie de diferite culori, gri, galben,alb-negru,e.t.c. dar nu a fost sa fie,a fost exact cum i-mi doream eu, motan negru,, poate ai auzit de principiul lui fibonacii nu stiu daca am scris corect, noi ne dezvoltam dupa acest sir atat cantitativ dar si calitativ, e bine cine vrea, cine nu universul nu te forteaza, acest sir se gaseste si pe cochilia melcilor si melcul din urechile noastre functioneaza dupa sirul fibonacii.o sa zici e, dintr-o suta de posibilitati ti-a aparut negroidul ala de motan, hm
Puteai să fii oricare din acele lucruri enumerate, însă eşti TU şi eşti rezultatul vieţii, educaţiei pe care le-ai primit la momentul respectiv, la fel cum sunt si toate celelalte personaje. Ideile şi faptele îţi aparţin şi ele sunt cele care te fac 'tu', te definesc şi te deosebesc de ceilalţi.
Corpul omului se schimba in totalitate periodic. practic tu nu mai esti cea de acum 20 de ani. pana si adn-ul sufera mutatii. poate esti ceea ce simti, oricum restul nu prea conteaza. in fine, ma bucur ca-ti pui problema, s-ar putea sa devii mai intelegatoare fata de ceilalti.
Suntem proprii noştri regizori! Nimeni nu ne impune să facem sau să o luăm pe căi, care de exemplu, nu ne-ar conveni. Avem cheia, depinde de fiecare dacă şi deschide uşa!
Esti o violonistă de succes in subconstient care se exprima frumos si destul de ordonat intr-o lume haotică.
maghiaru94 întreabă: