| Mădă0611 a întrebat:

Deci. Avem doua persoane, G si E, sa le zicem Gabi si Emi, desi ma gandeam la g de la good si e de la evil. Gabi e bun, Emi e rau. Daca am putea da timpul inapoi, i-am inlocui, apoi am lasa timpul sa curga fix ca inainte, deci aceleasi informatii se scriu in creierul fiecaruia, 100% aceleasi, doar locurile sunt inversate, in prezent Gabi e Emi si invers? Eu zic ca da, si daca vorbim de perceptie, voi? Bine, excludem vreo afectiune fizica din nastere.

Am ajuns la o idee: suntem toti acelasi organism, dar in functie de mediul in care am crescut, raspundem diferit oricarei actiuni din jur, daca am creste in acelasi mediu, 100% acelasi (tot repet asta pentru ca o singura informatie in plus sau in minus cantareste mult pentru psihic), am fi la fel, daca acum nu concepem ca am putea omori sau viola, daca am fi crescut fix cum a fost crescut un criminal sau un violator, am face fix ce fac ei.

94 răspunsuri:
| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

Mai, voi nu pricepeti daca cel care va lua acel lucru ca pe un impuls are vreo informatie/motiv care il face sa il ca pe un impuls, si celalalt are un motiv sa iti raspunda altfel? Daca ai inversa motivele, toate, ce zici ca se intampla?

| Deliiiia a răspuns:

Hei, nu ai dreptate in totalitate. Factorii interni precum temperamentul, conditia fizica, predispozitia pentru anumite talente, afectiuni trebuie luati in considerare. Mediul are un rol important in dezvoltarea individului, dar nu creeaza individul.

| Mădă0611 explică (pentru Deliiiia):

Daca stai sa te gandesti, "predispozitia pentru anumite talente" tot din mediu o iei. Zicea o persoana ca ii place cum suna taragotul, si din poveste in poveste, am aflat ca fratele ei mai mare avea taragot.

| Deliiiia a răspuns (pentru Mădă0611):

Poate fi luată din mediu sau să fie congenitală.