| Vizitiul a întrebat:

Egoismul, necesar sau nu?

Răspuns Câştigător
| JeSa a răspuns:

Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!

204 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaa si (inca) cum! Daca nu esti egoist cand si cu cine trebuie risti sa fii calcat in picioare. Dovedesti astfel ca ai o personalitate puternica, e necesar sa te impui cateodata.
Este bine deci, dar in cantitati moderate si nu cu toata lumea.

| Dmesss a răspuns:

Necesar pentru ce? Nu e o intrebare completa.

| bogdan3vl a răspuns:

Necesar in anumite cazuri cu unii care merita asta.ii ajuti si ei isi bat joc trebuie macar o perioada sa te porti mai asa ca sa le dai o lecti.parerea mea dupa aia ti se urca in cap

| AshEldo a răspuns:

Eu cred ca este necesar pentru ca fara el nu ar mai exista nici ambitie.Practic egoismul este dorinta de a pastra ceva doar pentru tine in ciuda celorlalti.Depinde cantitatea in care el se afla in fiecare dintre noi pentru ca e la fel de "toxic" precum orgoliul.

| Vizitiul explică:

Dmesss -Am lasat la aprecierea voastra.

| albastrualb77 a răspuns:

In zilele noastre depinde de situatie, sincer unii merita tratati cu un EGOISM maxim.

| Borgir a răspuns:

Este normal dar trebuie sa ai si subtilitate ca sa nu iti pierzi avantajul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Egoismul e parte a supravietuirii si deci nu se pune problema de a fi necesar.E existent in noi indiferent daca o recunoastem sau nu.Care nu crede le voi spune ca sint condamnat la moarte si mi s-a oferit ocazia de a scapa daca se ofera cineva in locul meu.Nu ma lasati fratilor, vreau pe cineva in locul meu ca sa pot trai...

| Vladimir_7698 a răspuns:

Cateodata da, cateodata nu, tb sa alegi tu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu intotdeauna, ai vazut ce ai patit cind ai acuzat fata pe nedrept ca ti-a furat tigarile? cind furai gorgoaze din livezile vecinilor imparteai cu prietenii sau pastrai numai pentru tine? cind il calci pe altul pe coada te lauzi ca esti pe sistem dar cind esti calcat pe coada... doamne fereste laughing

| MindFreak a răspuns:

Indispensabil. E motorul societății.

| elasexygagica a răspuns:

Pentru mine egoismul este o calitatewinking. In zilele astea trebuie sa fi egoist si sa nu iti pese de absolut nimeniwinking decat de tine kiss

| wales a răspuns:

Nu,eu cred ca egoismul este daunator,omul devine egoist atunci cand considera ca interesul lui este cel mai important,sa nu uitam ca sunt si parinti egoisti fata de copiii lor,sunt profesori egoisti fata de elevii lor,sunt sefi egoisti fata de subalternii lor,sunt politicieni egoisti fata de alegatorii lor si lista poate continua,dar sa privim putin si invers,cand toti oamenii din jurul tau sunt egoisti fata de interesele tale,cum te simti?
Omul prin natura lui este o fiinta sociabila, exista acest ajutor reciproc in toate domeniile vietii.
O persoana egoista nu poate impartasi acest sentiment si cu timpul va fi parasit de toti, cine se simte bine in compania unui om egoist?

| AiEmĂCulGărl a răspuns:

Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm

| AiEmĂCulGărl a răspuns:

Nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sssssttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

| pinkcandy7 a răspuns:

Egoismul este necesar, atunci cand oferi acele persoane isi fac obicei din asta si o sa iti ceara incontinuu ceva pentru ca stiu ca tu le vei oferi, de aceea este bine sa vim egoisti

| AnaEindragostita a răspuns:

Nu e necesar mereu.

| andrey98 a răspuns:

Egoist adica nu tot timpul dar daca cineva abuzeaza de bunavointa ta cam ar fi necesar

| NOBODY a răspuns:

Uneori da,alteori nu.

| ƒℓυχ a răspuns:

Doar cate-odata, dar Nu mereu. Dar daca esti prea egoist nu-ti prea faci prieteni, in fine, este necesar doar uneori.

| xGloryaax a răspuns:

Nu in tot deauna doar cand cineva e egoist cu tine atunci in rest nu e nevoie! funda cte rog

| onlyketoops a răspuns:

Pai este mai mult un defect,insa atunci cand prietenii iti intorc spatele, iar tu nu reactionezi cred ca ar fi necesar si egoismul, dar nu excesiv.Astfel isi vor da seama ca au pierdut un prieten care nu mai este dispus sa treaca peste tot cu vederea.

| WR104 a răspuns:

Daca nu ai o minima doza de egoism nu poti rezista in lumea in care traim acum

| zuza_4495 a răspuns:

In lumea in care traim noi egoismul e necesar pentru-ca nu merita in ziua de azi sa ajuti pe nimeni ca la un moment dat toti uita ajutorul pe care i l-ai dat si iti intoarce spatele cand ai nevoie.Acum e bine ca fiecare sa fie pe cont propriu...si sa fi egosit nu inseamna ca nu vrei sa ajuti pe nimeni sau ceva de genu inseamna sa vrei sa ajungi undeva fara sa ai nevoie de ajutoar si fara a da ajutor cuiva.

| scorpion_5602 a răspuns:

Doar cu persoanele care merita! fa diferenta intr oameni care maeirta bunatatea ta si care nu

| Elisa2809 a răspuns:

Deloc! Pentru ce? Castigi ceva daca tratezi urat pe cineva? Doar o mare mandrie fara rost.

| cretzuki a răspuns:

Depinde la ce anume te referi

| LNK a răspuns:

Nu stiu daca e necesar sau nu, dar cert am o doza putin cam mare de egoism.

| andytza a răspuns:

Heya...Eu cred ca egoismul nu poate aduce nimic bun, eventual orgoliul (cateodata si nu cu oricine) deci nu este necesar.Cat despre 'cateodata da, cateodata nu' consider ca o persoana egoista nu face diferenta ci e mereu asa, egoista.

Întrebări similare