| Vizitiul a întrebat:

Egoismul, necesar sau nu?

Răspuns Câştigător
| JeSa a răspuns:

Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!

204 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Nu cred.Din cauza egoismului si a indiferentei,ne ducem "la vale".Din cauza acestor doua s-au pierdut multe vieti,din cauza acestor doua se pierde totul,din cauza acestor doua nu putem schimba nimic in tara asta.Ii acuzam pe guvernanti ca sunt egoisti si indiferenti? Dar noi cum suntem? In loc sa fim uniti si,astfel,sa ne cerem drepturile,noi mergem pe principiul "fiecare e cu-ale lui",si astfel,devenim din ce in ce mai reci si, astfel, ei pot sa faca ce vor din noi.Nu cred ca e nevoie de egoism pentru a nu fi calcat in picioare. Poti sa ajuti un om, iar daca acesta e obraznic sau indiferent fata de tine, poti sa ii amintesti de unde a plecat.Si atunci nu te va mai lua drept prost.In plus, si-a pus cineva intrebarea ce o sa se aleaga de noi daca toti devenim egoisti si indiferenti? Cineva trebuie sa fie si altfel, caci altfel ne ducem cu totul.Si nici nu e crestineste sa fii egoist. Daca vrei sa ajuti un om,il ajuti neconditionat, dar noi ne-am obisnuit sa ajutam doar conditionat:te ajut, daca-mi dai X lucru in schimb. Dumnezeu ne ajuta si ne iubeste conditionat? Noi oare chiar meritam iubirea si ajutorul divin? Meritam sa mai existam? Nu cred.Cred ca asta ar trebui sa ne determine pe toti sa ne schimbam modul de a gandi si de a ne comporta.In ziua de astazi conteaza sa primesti numai lucruri materiale? Dar cu sufletul cum ramane? Sau astea sunt prostii? Unde am ajuns, pentru Dumnezeu?

| BuradaCosmin a răspuns:

Da egoismul te ajuta mereu dar nu trebuie sa facem abuz de el

| TeREe a răspuns:

Cateodata da si cate odata nu depinde in ce situatie te afli

| Alphawolf a răspuns:

@BebeStrumf, foarte frumos zici(!), dar de fapt sunt vorbe in vant. Nu este vorba de egoism deplasat, este vorba de egoism. Pentru tine si pentru toate persoanele care sustin ca egoismul nu este necesar am o intrebare: In lipsa egoismului, ce ar motiva ambitia unei persoane sa castige un concurs? Avem nevoie de toate conceptele, indiferent ca sunt bune sau rele. Alta realitate nu avem. Eu cred ca lipsa unui concept ar presupune modificari si la altele...si am obtine alta realitate, peste puterea noastra de a o intelege.

| MrWrestleMania a răspuns:

Cateodata, numai cand trebuie, daca o faci tot timpul risti sa pierzi in viata

| GoodIntentions a răspuns:

Depide.Uneori e necesar

| NiceBaby a răspuns:

Uneori.Depinde si de persoana.

| BebeStrumf a răspuns:

Xoxo @Alphawolf,da'mi voie sa te corectez,spunandu'ti ca n'am spus frumos,ci'am spus un adevar,pe care nu-l intelegi.A castiga in fata unei persoane nu este nevoie,necesar un ''egoism'' ci hotararea de sine,puterea de a realiza prin fortele tale; deci,ne apeland la nicio forma ''animalica'', aceea de a fi o pers egoista! Din pacate asa ne'a inzestrat natura, si cu defectewinking

| Rapateckh93 a răspuns:

Este necesar, dar nu mereu.Eu sunt egoist si recunosc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.Decat daca ciineva ti-a indeplinit un cosmar si a doua zi iti cere 2 lei pentru pranz.Atunci esti cat de egoist poti! C.A.(cuvant aidoma):zgarcit

| Alphawolf a răspuns:

@BebeStrumf, chiar ai spus un adevar? Sunt chiar atat de greu de cap, glumesti!? Cum ii apare persoanei care vrea sa castige un concurs hotararea de sine, ce determina aceasta hotarare? Puterea de a realiza prin fortele sale? Una-i sa realizezi si alta-i sa castigi. Una-i sa-mi dovedesc mie si alta-i sa demonstrez intregii lumi. Ceva trebuie sa motiveze persoana care vrea neaparat sa castige si dovedeasca intregii lumi performantele sale. Care-i sensul concursurilor, renuntam la ele? Daca nu este motivatie nici ambitia nu este. Totul se leaga! Crezi ca ambitiile pot fi destul provocate doar sa ne dovedim noua insine? Eu nu cred! Ambitiile apar din dorinta de a iesi la lumina, din dorinta de a dovedi ca suntem mai buni decat altii, stim mai mult decat altii, avem mai mult decat altii etc. Lipsa ambitiei inseamna nepasare, nepasarea inseamna prostie, prostia inseamna involutie.

| CiocolataCuMereSiScortisoara3 a răspuns:

Sincer nu dar pentru mine daca cineva este cu mine egoist eu nu pot sa nu intorc
,, favorul,,

| lariisa99 a răspuns:

Orkine este egoist/a nu prea e nekesar sa fi egoist/a

| waffen a răspuns:

Intr-o anumita masura

| laurentziu12 a răspuns:

Nu nu cred

| corina171 a răspuns:

Da

| byA_2807 a răspuns:

Uneori ar trebui sa fii egoist\a deoarece pers din jur o sa te creda prost\a:d

| albinutza_8003 a răspuns:

E necesar uneori dar nu in totdeauna trebuie sa-l folosesti,,,,.,.,.,.,tongue

| laurentziu12_6356 a răspuns:

Nuuuuu! Delokkk

| Biiiby a răspuns:

Nu doar in unele momente dar in rest ar trebui sa fii generos dar nici prea prea ca dupa lumea te calca in picioare

| Naspa6969 a răspuns:

Nuuuuuu evident! Daca esti egoist cu ce te ajuta in viata? Daca daruiesti o sa castigi in viata o gremada.Nu este necesar in viata si daca esti asa toti colegii tau ( ma rog daca mai ai) si prietenii tai o sa te credea un egoist si nu o sa-ti mai ceara nimic si daca u le ceri n-o sa-ti dea. Deci concluzia mea este sa ca egoismul NU este necesar in viata. Yo doar ti-am spus este viata ta faci ce vrei. Bafta-n viata!

| Perviii a răspuns:

Da! insa trebuie sa stii cu cine sa fi egoist, daca nu, poti fi calcat in picioare

| The17Bebo a răspuns:

De obicei incearca sa nu fii egoist...

| bybyana21 a răspuns:

Egoismul? Cu siguranta! Pana la urma toate persoanele sunt egoiste si cine spune ca nu este ipocrit. Trebuie sa ne gandim si la noi, astfel riscam sa devenim sclavii altora. Pana la urma fiecare,, baiat destept" este foarte egoist, doar cu egoism ajungi in societate happy

| BieLoveChocolate a răspuns:

Uneori da uneori nu dar de cele mai melte ori nuuuuuuuuuuuuu.

| Beastboy a răspuns:

Da,mai ales fata de cei care nu stiu sa te pretuiasca asa cum esti

| BebeStrumf a răspuns:

@Alphawolf de ce sa glumesc? Mai explic, poate se intelege, oferind un exemplu.Cand impartim bomboane unui grup de copii(exemplu),toti iti vor striga in cor: ''eu vreau primul'' sau ''eu vreau,mai intai''! Dar cei mari,stiu ca nu se renunta niciodata la dorinta de intaietate,ca si'n realitate cand cu totii ne'o dorim sau o gandim! Iar prin ''hotarare de sine'', este ca si'un sportiv sau luptator care a ajuns la concluzia ca prin rabdare, intelegere si cumpatare va putea invinge oricand.Pentru ca i s-a produs o schimbarea launtrica,trecand de la egoism la daruire(a) de sine.
Da,este corect cu ambitiile,ca de nu le ai esti nepasator, dar aici era vb de ''egoismul, daca e necesar sau nu?'' si nicidecum de aspiratii sau placeri meschine sau hedoniste.(a se pricepe ce inseamna toate asteahappy )

| ScorpyonXD a răspuns:

Depinde.poate sa fie, dar si nu.

| diavolita_4468 a răspuns:

Catodata da...catodata nu.acum depinde de tine

| BellaWhite a răspuns:

Egoismul in viata este foarte necesar! Cu el, ai toata lumea la picioare! happy

Întrebări similare