Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
Buna,eu cred ca egoismul nu e bun de nimic...dar atunci cand esti nevoit (in cauze de urgente), sau te-ai certat cu cineva drag sau un prieten bun care are ceva ce vrei si tu nu te-ai impacat cu el/ea poti fi egoist ca in momentul de fata cand ii ceri sa nu-ti dea, sau in momentul de fata cand iti cere sa nu-i dai nimic, asa ca parerea mea neconsemnata este ca ASA SI ASA sau da si nu sau nu ori da.Mi-e oricum dar folosestel doar in urgente si fii precaut.in exemplul dat de mine fii atent ca daca doresti cu ardoare alel lucru citeste cele 10 porunci dumnezeiesti adica doar a zecea pentru ca doar in a zecea e scris,, sa nu doresti nimic din ce are aproapele tau,,. CRED ca Dupa cele 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ESTE UN RASPUNS CATEGORIG,, NU,, dar doar in situatii de urgenta e da.
Da dar intr-o anumita masura.Eu una sunt o presoana foarte egoista si vreau sa-ti zic ca daca ai putin egoism in tine esti privit mai bine.Ma inteleg bine cu toti si toti ma cunoasc asa cum sunt.Mi s-a intamplat sa fiu pusa si in situati proaste datorita egoismului.Dar eu una cred ca este necesar pentru a nu fi dat la o parte sau calcat in picioare
Majoritatea persoanelor spun ca : "Daca nu esti egoist, ti-o iau altii inainte si te lasa in urma ". Nu trebuie sa te gandesti numai la tine, cateodata pune-i pe altii inaintea ta. "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti " este o lege pe care de obicei o uitam. Daca ai incredere in Dumnezeu, vei sti singur raspunsul.
Da, dar nu cu toata lumea, de exemplu nu cu familia dar de genul, daca o colega sau un coleg iti cere incontinuu ceva ce stii ca are, nu ii mai da. Egoismul este necesar in cantiatati mici.
Salut! Dupa mine ...in ziua de azi.DA! caci facerea de bine e ****. re_de_ mama!
Cum este posibil ca într-o ţarã în care majoritatea acuzã conducerea de ignoranţã, de corupţie (şi asta tot o formã de egoism este), oamenii sã considere cã egoismul este necesar? Mie nu mi-a pãsat niciodatã de politicã, dar este chiar neplãcut sã vezi atâta dezordine în ţara în care ai crescut, atâţia oameni care considerã cã meritã mai mult, când şi ei oferã la rãndul lor tot atât de puţin pe cât primesc. Egoism necesar? Egoismul este un inamic al prosperitãţii şi al liniştii universale.
Depinde in ce situati egoismul ca si caracter nu este bun dar sunt cazuri in care ai nevoie de egoism pentru a scapa din situatii critice
Sincer da. eu il consider necesar deoarece in prezent daca lumea te vede darnic profita cu nesimtire direct si asa reusesti doar sa iti faci o gasca de prieteni care sa profite de tine pana o sa zici si tu nu si atunci o sa ramai singur/a...
Sal,
Părerea mea este ca depinde de ce fel de persoane vrei sa fii înconjurat. Egoismul te poate duce departe, dar când ajungi acolo vei realiza ca ești singur...
Salut! observ ca majoritatea raspunsurilor oferite de noi dumitale sunt categorizate ca fiind STUPIDE?! Apai pana la urma ce raspuns cauti? caci egoismul e in fiecare om indiferent de varsta si sex si oricat ar vrea el sa nu se para a fi in ochii lui se citeste. Si poate din nou am sa fiu categorizat ca raspuns stupid, dar nu eu sau restul ce ti-au rapsuns sunt stupizi cu raspunsurile lor caci noi am incercat sa te ajutam.
Necesar! Cum sa tin eu cu ursul? Fara egoism ar fi egalitate, iar egalitatea inseamna monotonie. Fara egoism ambitiile se subtiaza! Fara egoism, cum as face eu diferenta dintre mine si alta persoana? Doar logic? Logica fara egoism nu este intretinuta. O lume egala gasesti doar in aberatiile mitologiilor religioase.
Nu! Egoismul nu e necesar.Necesar este sa fii perseverent si sa stii ce vrei.Egoismul e o atitudine ce presupune ca esti doar pentru tine,te gandesti doar la tine,etc. Poti sa ajungi departe si ajutandu-i pe ceilalti,impartind cu ei ceea ce ai tu,si astfel,la final,mai multi oameni se vor bucura, impreuna cu tine, pentru tine!
Xoxo,suntem inlantuiti de egoismul nostru! Oricat de liberi ne dam, ramanem totusi sclavi: egocentrismului nostru! Avem tendinta sa ne dispretuim semenii, pentru ca unii dintre ei reusesesc sau sa'i invidiem.In loc sa ne examinam pe sine in mod critic,si pe urma sa examinam si pe ceilalti, totul facandu'o cu intelegere, noi procedam invers.Cateodata suntem plini de trufie, iubitori de sine; si din aceasta cauza ne incurcam, nu ne mai intelegem.Cand vom realiza gravitatea raului din noi,vom spune ca avem nevoie de vindecare de sine, si nu nevoie, necesar de egoism!