Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
@BebeStrumf, exemplul tau implica egoismul. Tu pentru a explica intelegerea si cumpatarea te folosesti de egoism in exemplul tau. Dar incearca sa-ti imaginezi copiii si oamenii fara egoism, iar rabdarea, intelegerea si cumpatarea nu-si mai au rostul in aceasta directie. Tu prin exemplul tau nu mi-ai raspuns la intrebarea: Ce provoaca ambitiile oamenilor in lipsa egoismului? Exemplul tau este bun si logic, dar doar daca egoismul exista printre oamenii, "hotararea de sine", la fel, isi are sensul doar in prezenta egoismului, dar daca lipseste egoismul "hotararea de sine" este inlaturata, iar ambitiilor le lipsesc motivatiile concrete. Ambitiile sunt strans legate de egoism - motivul introducerii lor. Nu este vorba de aspiratii sau placeri meschine, este vorba de motivatia tuturor ambitiilor in lipsa egoismului(ce anume motiveaza ambitiile?).
In fine, nu am intentia sa conving pe nimeni, nici sa promovez egoismul. Egoismul are unele merite daca este moderat, dar in unele cazuri sau directii, sau daca depaseste normalitatea devine foarte daunator societatii. Interventia mea in aceasta contrazicere este datorata numeroaselor voturi de apreciere primite de persoanele care au negat necesarul egoismului. Se pare ca pe om nu-l intereseaza adevarul, omul vrea sa fie manipulat, sa auda ce ii convine lui, sa fie conform convingerilor lui...
Xoxo @Alphawolf,am priceput ce vrei sa spui, si tu ce vreau sa zic: dar ambitiile sunt motivate de vointa fiecaruia, ceva volitiv.Si,nu e necesar de egoism in viata, ca sa poti face ceva...nici eu nu doresc sa conving, ci mi-am exprimat opinia. Goodbye!:*
Daca stai sa privesti lucrurile din departare, sa spui"Este o persoana Egoista"este ca si o insulta, logic este sa nu fie necesar de folosit. Pentru mine este total fara nici un ajutor, este dovada ca te pui intr-o lupta in loc sa nu te cobori la unele grade ce nu ti se potrivesc. Intotdeauna este loc sa lasi de la tine. Egoismul nu poate fi privit din nici un punct pozitiv. Este total din aceeasi categorie cu ura. rautate.nepasare. .
Da. El este un sentiment. Sentimentele sunt emotii. Emotiile sunt esenta umanitatii! Dar ce e prea mult nu e bine! E bun, dar sa nu ti se urce la cap.
Depinde din ce perspectivă privești lucrurile... Este ca și cum întrebi este necesară noaptea sau nu?
Intra si tu in Clubul nostru de chat pe http://my-chat.wgz.ro Filme Actiune Comedie Vibe FM Online Tv Online Happy Tv Comedy Online Bancuri Tv Manele live.
Egoismul este necesar in multe cazuri,pentru ca daca nu ne gandim si la noi,atunci cine sa o faca, trebuie sa inveti sa fii si e egoist dar in aceea balanta trebuie sa se afle si altruismul, opusul lui astfel sa stii cand sa la folosesti pe fiecare in parte
Daca voi ati sti povestea presului nu ati mai vb : ( presul a renuntat la egoism si a lasat sa fie calcat in picioare daca nu renunta ramaneam fara presuri ) deci e bine sa fim egoisti dara cu cine trebuie si sa nu fim egoisti la bani adic sa ajuti pe cineva bolnal. sper sa fiu de ajutor
Normal ca nu cu toti trebuie sa nu purtam pica egoismul inseamna ca nu-ti pasa de nimeni doar de tine insasi si apropo cineva mia zisSe întamplă des în ultima perioadă să aud în jurul meu vorbindu-se despre egoism. După părerea mea egoismul este o modalitate de apărare, un comportament defensiv. Comportamentul este influenţat de mai multe forţe, una dintre ele este dorinţa de a te simţi important. Dacă nu ne încărcăm propriile baterii, nu avem energie nici pentru cei din jur.
Am cunoscut "egoişti" care se concentrau asupra propriei persoane încă din copilărie, când multe dintre dorinţele lor erau respinse: "Dacă nu am eu grijă de mine, atunci nimeni n-o să aibă!". O altă situaţie este cea în care părinţii le induceau credinţa că lumea se învârte doar în jurul lor şi că numai ei contează...pup dulse sper ca am dat un raspuns bun
Da,fara el nu poti dovedi ca ai propria ta viata. Daca nu ar exista egoismul pana acum erai deja calcat in picioare!
Uite aici ai un raspunsul meu http://mariusferent.blogspot.com/2011/03/egoismul.html Sper ca ti-a fost de ajutor.;)
Egoismul este necesar. e ca un drog fara el nu poti sa supravietuiesti. este indispensabil pentru ati duce viata mai departe. dar cand de tine se sprijina vietile altor oameni, nu ai voie sa fii egoist...
Cred ca o doza de egoism trebuie sa fie.Numai asa esti constient de ceea ce ai si inveti sa pretuiesti si sa "aperi" lucrul tau.In cantitati mari,egoismul, nu aduce nimic bun:te indeparteaza de societate, fiindca lumea te percee ca pe o persoana zgarcita, un zgaraie-branza al sec 21...
O intrebare buna, cel care a pus-o un mister, in unele cazuri, unul din instinctele noastre este egoismul, nefiind oprit, doar potolit. Razbunarea, fata neagra a egoismului, un mister negru, sumbru care trebuie folosit. Oprit nu poate fi, insa singuratatea-l declanseaza, multe lucruri, intrebari, pentru toate sunt raspunsuri, nota 10
Deci clar ca nu un om egoist e respins intotdeauna, sa nu daruiesti nimic dar sa ai pretentia de a ti se oferi e chiar absurd. Adica placere fara durere, nu se poate.
parerea mea.