Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
Este necesar, dar nu mereu!
eu am unu la mine in clasa care nu e deloc egoist si are mult de pierdut
Cateodata da.dar in lumea asta din prezent si in criza asta e necesar macar 60% parerea mea! oricum nu e bine sa fi egoist!
Uneori da uneori nu.Depinde cand trebuie sa il folosesti, daca nu il pui in valoare cand trebuie si unde trebuie...vei ajunge sa ti se urce lumea in cap...pentru. ca nu pari genul hotarat, convingator!
Cateodata chiar e bine sa fi egoist! ( Dar in majoritatea timpului, oamenii te evita si incep chiar sa te urasca daca esti egoist. )
In diferite cazuri.
de exemplu cineva poate sa zica ca esti egoist daca nu imparti cu el in vreo situatie periuta de dinti, patul, plapuma [la vreo tabara ]
dar.nu e egoism cind de exemplu nu vrei sati imparti cea mai bun(a) prieten(a), sau iubitul(a)
Pai si normal ca da, ce folos ca vei fi tacut si inchis in sine?, ian sa incerci sa fii mai optimist si sa privesti totul mai pozitiv iar p\u asta te va ajuta egoismul caci tot ce este al tau uneori trebuie obtinut si cu forta
Parerea mea este ca in unele cazuri este necesar sa fim egoisti deoarece putem iesi in pierdere.
Cate o data da pentru ca intr-o Lume egoista numai egoistii reusesc dar nu de fiecare data, daca nu esti egoist toata lumea te va lua peste picior sau isi vor bate joc de tine.:-)