Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
Da. El este un sentiment. Sentimentele sunt emotii. Emotiile sunt esenta umanitatii! Dar ce e prea mult nu e bine! E bun, dar sa nu ti se urce la cap.
Este necesar, dar nu mereu!
eu am unu la mine in clasa care nu e deloc egoist si are mult de pierdut
Sincer nu dar pentru mine daca cineva este cu mine egoist eu nu pot sa nu intorc
,, favorul,,
Cate o data da pentru ca intr-o Lume egoista numai egoistii reusesc dar nu de fiecare data, daca nu esti egoist toata lumea te va lua peste picior sau isi vor bate joc de tine.:-)
Daca tu esti stapin asupra egoismului tau atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, uneri egoismul ne ajuta sa ne afirmam in fata oamenlor...
Bine inteles!
Dar nu cu orice persoana. cu persoana care te uraste dar se foloseste de tine cand are nevoie de ceva
Egoismul este necesar. e ca un drog fara el nu poti sa supravietuiesti. este indispensabil pentru ati duce viata mai departe. dar cand de tine se sprijina vietile altor oameni, nu ai voie sa fii egoist...
Deloc! Pentru ce? Castigi ceva daca tratezi urat pe cineva? Doar o mare mandrie fara rost.
Normal ca nu cu toti trebuie sa nu purtam pica egoismul inseamna ca nu-ti pasa de nimeni doar de tine insasi si apropo cineva mia zisSe întamplă des în ultima perioadă să aud în jurul meu vorbindu-se despre egoism. După părerea mea egoismul este o modalitate de apărare, un comportament defensiv. Comportamentul este influenţat de mai multe forţe, una dintre ele este dorinţa de a te simţi important. Dacă nu ne încărcăm propriile baterii, nu avem energie nici pentru cei din jur.
Am cunoscut "egoişti" care se concentrau asupra propriei persoane încă din copilărie, când multe dintre dorinţele lor erau respinse: "Dacă nu am eu grijă de mine, atunci nimeni n-o să aibă!". O altă situaţie este cea în care părinţii le induceau credinţa că lumea se învârte doar în jurul lor şi că numai ei contează...pup dulse sper ca am dat un raspuns bun
Nu in tot deauna doar cand cineva e egoist cu tine atunci in rest nu e nevoie! funda cte rog
Dupa parerea mea egoismul e necesar pentru a-ti pastra "stralucirea" interioara... Egoismul nu inseamna sa le faci rau altora, ci sa nu-ti faci rau tie... Dar totusi intelegerea si bunavointa vor ajuta la disparitia fenomenelor de egoism, deoarece ca toate lucrurile au si parti bune deci un raspuns mai concret ar fi ca :
Egoismul este necesar:
Da -50% Nu -50%
Depinde de situatie e cand e si necesar in doze mici, exemplu cand o persoana se tot foloseste de tine trebuie sa inveti sa o refuzi din cand in cand
AvalohAlyn întreabă: